Nieuw album: Walrus - Terug Naar Het Begin

22 juli 2016, 08:11 | Jeroen

Walrus brengt op 9 september haar nieuwe album Terug Naar Het Begin uit. Het album kwam in België al eerder uit, maar zal vanaf dan ook in Nederland in de winkels liggen.

Tijdens het schrijven van dit album heb ik zowel intense blijdschap als verdriet ervaren. Al die tegengestelde indrukken zijn de teksten en de muziek binnengeslopen, maar door de samenwerking met de topmuzikanten en de geweldige producer, ervaar ik die variatie toch als een geheel. – zegt zanger en liedjesschrijver Geert Noppe.

Alex Callier, onder meer bekend van Hooverphonic, produceerde het album. Hij was meteen gecharmeerd van de vindingrijke teksten en stortte zich vol overgave in het project. Toen ik de demo’s van Walrus voor de eerste keer hoorde was ik meteen verkocht. In deze vluchtige tijden doet het deugd om in een muzikale bubbel te vertoeven, omringd door mooie melodieën en de juiste dosis poëzie. – aldus Alex Callier.

Hooverphonic, Zita Swoon, Yevgueni en Sir Yes Sir

Walrus is de band van Geert Noppe, bekend van onder andere Yevgueni. Naast Geert Noppe staan nog een aantal gevierde Belgische muzikanten, namelijk: Pieter Peirsman, Maarten van Mieghem, Alban Sarens en Arnout Hellofs. Allen bekend van bands als Hooverphonic, Zita Swoon, Yevgueni en Sir Yes Sir.

De nieuwe single van het album is tevens de titel track Terug Naar Het Begin. Noppe licht het nummer toe: Met in de hoofdrol: een meisje, een jongen en een mythische heuvel in onze voor de rest vlakke Scheldepolders. Over de wondermooie maanden waarop mijn vriendin en ikzelf elkaar op jonge leeftijd leerden kennen. En over hoe we nu- als het nodig is – samen vluchten naar de sfeer van die begindagen. Over de mogelijkheid om altijd terug opnieuw te beginnen.

Op 14 september staat Walrus in Paradiso, Amsterdam.
Kaarten zijn reeds in de voorverkoop gegaan



Share |

Gerelateerde artikelen