Nieuw album: Ian Fisher - Koffer

24 oktober 2016, 09:08 | Jeroen

Ian Fisher schrijft altijd nieuwe muziek en is altijd op reis. Met meer dan duizend nummers en net zo veel concerten als bagage, laat zijn nieuwe album Koffer de diversiteit van zijn songwriting en de energie van zijn live optredens zien.

Koffer is het meest uptempo album van Ian Fisher tot nu toe. Het is een unieke mix van Weense flirt, Berlijnse pit en het verlangen van een Amerikaanse jongen opgegroeid op de boerderij. Alleen een Amerikaanse Europeaan als Ian Fisher kan dat allemaal op deze manier neerzetten.

Koffer is een collectie van singles geschreven in de afgelopen tien jaar en opgenomen in de laatste vijf. Zoals Ian zelf zegt: “Een nummer dat ik niet kan delen voelt als dood gewicht. Als een tas die je altijd met je mee draagt maar nooit uitpakt”. Koffer zal eindelijk ‘uitgepakt’ worden op 18 november 2016 in samenwerking met Snowstar Records in de Benelux, Popup Records in Duitsland, Earcandy in Oostenrijk, en Rocketta in Italië.

Een dag na de release van ‘Koffer’ gaat Ian meteen op een Europese tour door Duitsland, Oostenrijk en natuurlijk ook Nederland. De shows die hij in Nederland speelt zijn de volgende:

15 dec – Paradiso, Amsterdam (NL) w/ Town of Saints
16 dec – Rotown, Rotterdam (NL) w/ Town of Saints
17 dec – EKKO, Utrecht (NL) w/ Town of Saints



Share |

Gerelateerde artikelen