Nieuw Album: Marvin Dee - Live in Paradiso

27 februari 2017, 10:44 | Jeroen

Op 31 maart verschijnt het live-album van de Rotterdamse Marvin Dee Band. De band nam het album eind vorig jaar op bij hun optreden in Paradiso, tijdens hun landelijke If Only Brief tour.

Op het album komen negen tracks, waaronder 2 nog nooit eerder uitgebrachte nummers. Dit album is een belangrijk keerpunt voor de band, die voor het eerst onder deze naam iets uitbrengen. Tot nu toe is dat altijd gebeurd onder de naam van de frontman en tekstschrijver van de band, Marvin Dee.

Marvin Dee Band

Inmiddels is er al lang geen sprake meer van een singer-songwriter en een band die hem begeleidt, maar zijn de bandleden een onvervangbaar onderdeel van de act geworden. De nummers worden gezamenlijk gearrangeerd, en de invloed van de individuele bandleden is duidelijk hoorbaar in de sound van de band. Dat is ook zeker terug te horen in de nummers op dit album die oorspronkelijk zijn uitgebracht op de eerste EP van Marvin Dee Devil Eyes uit 2014. Die EP werd ingespeeld door sessiemuzikanten, en laat daardoor een heel ander geluid horen dan waar de band nu voor staat. Door de jaren heen is en band gegroeid, en met hen de nummers. Onder andere Worthwhile en Hurry On hebben daardoor een hele andere, vollere, volwassen sound gekregen.

Het album wordt vooralsnog alleen digitaal uitgebracht, en verschijnt op alle grote streaming-diensten waaronder Spotify, Deezer en Apple Music, en digitale winkels als iTunes. Op dit moment is de band druk aan het werk in de repetitieruimte aan nieuwe nummers, die vanaf april live te horen zijn bij 1 van hun aankomende concerten.



Share |

Gerelateerde artikelen