Nieuw album: Trementina - 810

10 maart 2017, 10:58 | Jeroen

De Chileense band Trementina brengt op 24 maart haar derde studioalbum 810 uit.

De band bestaande uit Vanessa Cea (zang), Cristobal Ortiz (gitaar), Lucas Martinic (bass) en Andrés (drums), maakt muziek voor lucide dromen. De muziek is intens en bezwerend, waar de melancholiek vanaf druipt.

Hallucinerende gitaren

Trementina is een typische DIY band en heeft 810 tijdens een koude winter in Valdivia, hun thuishaven, opgenomen. Valdivia ligt ongeveer 810km ten zuiden van Santiago, Chili. Voor het album heeft Trementina een duizelingwekkende symfonie gecreëerd doordrenkt met noise en hallucinerende gitaren waarover de dromerige stem van Vanessa Cea prachtig vloeit.

Het plotselinge vertrek van hun drummer dwong de band ertoe breder en creatiever te denken en zo werden ze geïnspireerd door onder andere Brian Eno en Robin Guthrie. Het negen nummers tellende album bevat hierdoor verschillende stijlen. Zo klinkt albumopener Please, Let’s Go Away alsof het is opgenomen in een kosmische kathedraal, Out of the Lights alsof het een opium-trip is en op A Place Up in the Sky komen Afrikaanse texturen terug.

810 is een jeugdige bedevaart richting het zuiden van Chili tijdens een indrukwekkende dagdroom.



Share |

Gerelateerde artikelen