Zelf niet bepaald een drama queen maar wel iemand die altijd te porren is voor een satirische musical, een mooi stuk van Shakespeare of juist een creatie van een spannende nieuwe theatermaker.
Linda's recente artikelen:
We hebben er even op moeten wachten nadat de premiere van The War of the Worlds van oktober 2017 werd uitgesteld vanwege issues met rechten. Op 28 april was het zo ver en ging Jeff Wayne’s The War of the Worlds in premiere. Het was bovenal een avondje nostalgie.
> Lees verder
Bright Richards was een BL’er – een Bekende Liberiaan. Tenminste, totdat de oorlog uitbrak en hij moest vluchten. In Nederland bouwde hij langzaam weer een leven op als acteur. The Bright Side of Life is zijn verhaal.
> Lees verder
In deel 1 en 2 is het George Elias Tobal en Eran Ben-Michaël nog niet gelukt; de wereldvrede oplossen. Want hoe doe je dat? Wat zou jij opgeven voor wereldvrede? En verdienen we eigenlijk wel vrede? George & Eran lossen Wereldvrede op! De Finale is de laatste voorstelling van het drieluik en komt zelfs met “oplossingsgarantie”.
> Lees verder
“37% Shakespeare, 41% Europa en 22% verraad” luidt het persbericht over King Lear. Regisseur Simon de Vos maakt van King Lear een soort artistieke politieke thriller, niet over een koning in Engeland, maar over de toekomst van de Europese unie.
> Lees verder
Een retourtje Parijs-Berlijn staat op het programma. Met Paris-Berlin houdt Ellen ten Damme het relatief klein vergeleken met haar acrobatische Cirque Stiletto van wat jaren terug. Hoewel…
> Lees verder
Na Amsterdam en Den Haag gaat We Are Public nu ook van start in Brabant. Het benodigde aantal van 2000 ‘cultuuroptimisten’ is behaald. In plaats van een ‘kick-off’ vond vandaag, 14 mei, een ‘show-off’ plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch.
> Lees verder
De Partizanen beginnen met een disclaimer: “Jullie gaan ongetwijfeld naar verbanden zoeken. Die zijn er niet.” Cabaretduo Merijn Scholten en Thomas Gast springen met Welkom in Partizanië inderdaad van sketch naar sketch.
> Lees verder
Een Meeuw heet de Tjechov-vertolking van Theatergroep Oostpool, niet het originele stuk en dus geen standaard voorstelling. De drang om iets artistiek unieks neer te zetten levert prachtige vindingen op, maar ook tenenkrommende momenten.
> Lees verder
Op zijn dertiende besluit Lucas de Man “Ik word later een goede man”. Maar wat is dat? Geen verkrachter of vrouwendomineerder natuurlijk, maar verder? Oerman? Metroman? Hard of zacht? Mag een man huilen? Wanneer voel je je echt een man?
> Lees verder