Junior Company danst De kleine grote kist

Theater

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst in de herfstvakantie De kleine grote kist. Deze kleurrijke balletvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar is in een reeks van 17 voorstellingen te zien van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 4 november 2018.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Live

Theater

Op dinsdag 2 oktober is het World Ballet Day LIVE. Tijdens de vijfde editie van dit evenement kan iedereen wereldwijd via Facebook live kijken naar een 15 uur durende live stream van repetities van balletgezelschappen.

> Lees verder

Balletprijzen in Sint Petersburg voor Marijn Rademaker en Anna Ol

Theater

Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet, won de belangrijkste prijs van het festival; de Grand Prix. Eerste soliste Anna Ol, won de prijs in de categorie voor meest virtuoze danseres; de Miss Virtousity.

> Lees verder

Madonna regisseert Film Biografie Michaela DePrince

Theater

Madonna zal de verfilming van de biografie van ballerina Michaela DePrince gaan regisseren. Michaela DePrince, tweede soliste bij Het Nationale Ballet, schreef haar autobiografie Ze noemden me duivelskind in 2014 samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince.

> Lees verder

Het Nationale Ballet en ISH Dance Collective presenteren GRIMM

Theater

Ballet meets hiphop in deze nieuwe productie waarin wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een nieuw avontuur beleven.

> Lees verder

Switch ‘18 door het NDT

Theater

In Switch ‘18 nemen de dansers van NDT 1 en NDT 2 de leiding en stellen eigenhandig een uniek programma samen van door henzelf gecreëerde choreografieën. Niet alleen de artistieke invulling, maar ook de productie, marketing, communicatie en fondsenwerving liggen in hun handen.

> Lees verder

Het Nationale Ballet op SOUK 2017

Theater

Het Nationale Ballet treedt deze week op tijdens SOUK. Gedanst wordt een nieuw werk van Remi Wörtmeyer, eerste solist van Het Nationale Ballet, gemaakt voor drie dansers van het gezelschap. Peter Leung maakt speciaal voor het evenement een solo voor de Syrische danser Ahmad Joudeh.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Het sprookjesballet The Sleeping Beauty staat sinds 1981 op het repertoire.

> Lees verder

DanceAble #2

Theater

Het Nationale Ballet brengt in coproductie met het Holland Dance Festival, een première op het DanceAble #2 evenement. Het evenement biedt kansen voor dansers met een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis rondom inclusiedans.

> Lees verder

Young Gyu Choi winnaar van de Alexandra Radiusprijs

Theater

Young Gyu Choi, is de winnaar van de Alexandra Radiusprijs 2017. Gyu Choi ontving de prijs, uit handen van Alexandra Radius tijdens het Gala van Het Nationale Ballet op dinsdag 12 september 2017 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Van zaterdag 9 dec 2017 tot en met maandag 1 jan 2018 achttien maal te zien in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

India Dans Festival

Theater

Het India Dans Festival laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van Shailesh Bahoran.

> Lees verder