Pinokkio van Het Balletorkest

Theater

Het Balletorkest presenteert in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam de familievoorstelling Pinokkio. Actrice Angela Schijf is de vertelster en de musici van het orkest kleuren het beroemde verhaal met betoverende Italiaanse muziek.

> Lees verder

NDTV: interview Jiří Kylián

Theater

Er is een nieuwe serie gestart op NDTV, een reeks interviews met choreografen gelieerd aan Nederlands Dans Theater. In de allereerste aflevering begint het met niemand minder dan Jiří Kylián.

> Lees verder

India Dans Festival online

Theater

Dankzij de flexibiliteit en vereende krachten van alle artiesten en betrokkenen gaat het India Dans Festival van 9 t/m 23 mei live online met een speciaal voor het internet ontwikkelde versie van de 2020 editie.

> Lees verder

NDT dansers presenteert Switch Streams Vol. 2

Theater

Na het succes van de eerste editie van Switch Streams op 16 april jl. presenteren de NDT-dansers een tweede editie van het programma met maar liefst 14 nieuwe werken gemaakt door 19 dansers van het gezelschap in hun eigen woonkamers.

> Lees verder

NDTV: GARDEN

Theater

GARDEN werd gemaakt door voormalig NDT-danser en gerenommeerd NDT-choreograaf Medhi Walerski en ging in première in Den Haag in 2016. Deze film bestaat uit een documentaire en een registratie van het ballet.

> Lees verder

NDT 2 danst Midnight Raga

Theater

NDTV, een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen, geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé. Iedere week lanceren ze een nieuwe video.

> Lees verder

NDT dansers presenteren Switch Streams

Theater

De dansers van NDT presenteren met grote trots Switch Streams, een volwaardige, unieke online voorstelling die op 16 april aanstaande om 20:00 uur live wordt uitgezonden op NDT’s Facebook pagina.

> Lees verder

NDT thuis kijken: Stop Motion

Theater

Stop-Motion werd na zijn première in Nederland in veel theaters wereldwijd ten tonele gevoerd. Op melancholische muziek van Max Richter tonen zeven dansers een proces van afscheid en transformatie.

> Lees verder

ITA: Revisor

Theater

Dans en theater in uitbundige voorstelling over hebzucht en corruptie. In De Revisor (1836) verstopte de Russische schrijver Nikolaj Gogol zijn maatschappijkritiek in een klassieke ‘komedie der vergissingen’ over hebzucht en corruptie.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 20/21

Theater

Het Nationale Ballet presenteert een nieuw seizoen met daarin vele nieuwe balletten, spannende samenwerkingen en een groots eerbetoon aan een van de belangrijkste balletcomponisten uit de 20ste eeuw; Igor Stravinsky.

> Lees verder

Familievoorstelling Het Zwanenmeer

Theater

Zondag 23 februari in het Haagse Zuiderstrandtheater: de betoverende familievoorstelling Het Zwanenmeer (4+). Acteurs, poppen, fantasievolle animaties en het Residentie Orkest brengen het romantische sprookje op muziek van Tsjaikovski tot leven.

> Lees verder

GRIMM terug in de Nederlandse theaters

Theater

De ballet meets hiphop productie waarin een bonte stoet aan wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een avontuur beleven.

> Lees verder