Walk & Talk on the beach

Columns

Het idee is om vrijwillig met mensen een strandwandeling te maken en een moment te delen. Voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Hierin kan ik een luisterend oor bieden, een leuk gesprek met je voeren, even sparren of gewoon even wandelen en samen stil zijn.

> Lees verder

Column: Grenzen

Columns

Om nou in een column te schrijven wat er allemaal gebeurd is in de afgelopen tijd zou wel een hoge tol kunnen eisen van deze schrijver, maar gelukkig kunnen we dingen samenvatten, een visie hebben en een bredere blik benutten.

> Lees verder

Een avond minder alleen

Columns

Alles went, behalve isolement. Dat is de slogan van de stichting waar ik voor werk. Naast een slogan is het ook de reden dat ik me elke dag blijf inzetten.

> Lees verder

McGyver

Columns

Van oudsher wordt de vrouw gezien als het zwakke geslacht. Het blijft een geliefd ‘op-de-kast-jaag’-onderwerp voor mannen. Over het algemeen stoor ik mij daar niet zo aan, niets een krachtiger wapen dan onderschatting.

> Lees verder

Vrienden

Columns

De loftrompet gaat uit, want er is in deze tijd van wereldwijde ellende een groot lichtpunt, of eigenlijk zijn er heel veel lichtpuntjes. Deze verschijnsels duiden de richting aan, welke leidt naar het einde van de tunnel: Vrienden.

> Lees verder

Waarom?!

Columns

Soms is de belevingswereld van een ander zo ver van de jouwe verwijderd, dat het maar moeilijk is te begrijpen waarom iemand de dingen doet die hij doet. Op een van de vele treinritjes naar huis stuitte ik op het fenomeen “mag ik zitten waar jij zit”-ter.

> Lees verder

Gezellig huilen, verdomme!

Columns

Bij de gehele bevolking lijkt een waarschuwingslampje te gaan knipperen als de dood ter sprake komt. Recente gebeurtenissen zette me aan het denken en ik vroeg me af waarom we toch zo’n moeite hebben om erover te praten.

> Lees verder

Ze zijn er weer...

Columns

Tijdens mij speurtocht op internet om meer te weten te komen over het wel en wee van de mug kwam ik de onderstaande test tegen, doe er uw voordeel mee!

> Lees verder

Vrij van geweld

Columns

Het valt aan mij om in deze vreselijke week een column te schrijven. Nationale rouw…Een minuut stilte en duizenden mensen die zich realiseren dat veraf ook ineens heel erg dichtbij kan zijn.

> Lees verder

Zweetsnor

Columns

Temperaturen hoger dan 25 graden, ik ben er niet voor gemaakt. Omdat ik in de buurt van het strand woon is dat een prima plek om verkoeling te zoeken. Afgelopen vrijdag bevond ik me echter niet helemaal in de juiste (strand)habitat.

> Lees verder

Tijd vliegt, soms wel, soms niet

Columns

Weken leven we er naar toe. We tellen de dagen en uren af tot het moment suprème. En eindelijk is het zover, vakantie! In onze vakantie vliegt de tijd, maar als we moeten wachten op een trein lijkt dat een eeuwigheid te duren. Wat is dat toch met tijd?

> Lees verder

Het tijdelijke geluk

Columns

Tegen de achtergrond van een arme bevolking en een corrupte FIFA wordt het belangrijkste sporttoernooi ter wereld gespeeld. De 32 beste voetbalselecties van de wereld strijden om de hoogst haalbare prijs als voetballer zijnde.

> Lees verder