De jonge Rembrandt van Onno Blom

Stijl

In De jonge Rembrandt laat de veelgeprezen biograaf Onno Blom zien hoe Rembrandt in het vroegzeventiende-eeuwse Leiden tot wasdom kwam – en vertelt zo het prachtige verhaal van een stad en haar beroemdste zoon.

> Lees verder

Net-Echt Betonlook meubelen

Stijl

Een betonlook meubel zo licht en sterk dat het jaren in de sloot zou kunnen dobberen zonder aangetast te worden door water en vuil: het Nederlandse designlabel Net-Echt onderscheidt zich al 20 jaar met betonlook meubelen.

> Lees verder

Festival trends 2015

Stijl

Het festival seizoen is gelukkig weer op volle gang. Wanneer je goed voorbereid naar de festivals van 2015 wilt gaan, overweeg dan zeker volgende handige gadgets mee te nemen.

> Lees verder

CZ Labs: Werk in de Winkel

Stijl

Insecten eten, een dance draaiorgel, Blendle’s krantenkiosk van de toekomst en meer het komende weekend in Hoog Catharijne. Hier openen 20 creatieve ondernemers hun winkeldeuren in deze vernieuwende pop-up store. Zie hier o.a. Blendle en Joylent.

> Lees verder

SEMdesign: Fruity design schaal

Stijl

De nieuwkomer in de studio van SEMdesign heet Fruitschaal 74 en is opgebouwd uit 74 lagen berkentriplex, allemaal afkomstig zijn uit dezelfde plaat. Deze fruitschaal is het kleine zusje van Fruitschaal 128 van Sylvie van de Loo.

> Lees verder

Isabel Marant pour H&M

Stijl

H&M heeft weer een top designer aan hun lange lijst voor felbegeerde najaars collecties toegevoegd. Sinds 2004 staat H&M bekend om hun briljante samenwerkingen met topdesigners zoals Karl Lagerfeld, Roberto Cavalli en Versace.

> Lees verder

Food to wear

Stijl

Er is weer iets vreemds aan de hand in modeland… Het begon met sweats en tees met bizarre opdrukken van pizza’s, hamburgers en sushi rolls. En dan bedoel ik niet zomaar een opdruk, nee de foto’s zijn uitvergroot en bedekken het hele kledingstuk.

> Lees verder

Onesies! Het chillste kledingstuk ooit

Stijl

Ok, ik weet er gaan nu mensen heel hard lachen, maar het mag eindelijk! Werd dit kledingstuk eerst door alleen baby’s gedragen (tot mijn grote jaloezie) nu is de tijd eindelijk daar dat ook wij volwassenen het chillste kledingstuk ooit mogen dragen!

> Lees verder

Chillp

Stijl

We hebben er weer een nieuwe bij; Chillp, een kledinglabel van eigen bodem. En dit keer is de insteek net wat anders; het is kleding om comfortabel en hip mee op de bank te kunnen hangen.

> Lees verder

Shop CultuurBewust!

Stijl

De culturele sector heeft het zwaar nu de overheid sterk aan het bezuinigen is. En daarom helpt de site ShopCultuurBewust.nl de consument om een steentje bij te dragen aan cultuurbehoud en geeft creatievelingen een platform om producten te verkopen!

> Lees verder

Thursday Friday Bags

Stijl

Vanaf nu gaan praktisch en stylish hand in hand met deze tas van het Amerikaanse merk Thursday Friday. De tas is van stevig pitjeskatoen met een opdruk van bijvoorbeeld een designerbag. De opdruk is zo scherp en dik dat het net echt lijkt!

> Lees verder

Madonna's Schoenen

Stijl

Deze dame doet echt alles met succes. Vorige week lanceerde het Britse warenhuis Selfridges de schoenencollectie van Madonna; Truth or Dare. Met een hoog stilettohakkengehalte en eighties invloeden is dit een op en top sexy collectie.

> Lees verder