Festival: Lieve Stad

Theater

Tijdens de zevende editie van festival Lieve Stad, van 20 tot en met 30 maart, brengen Internationaal Theater Amsterdam en Meervaart bijzondere makers samen, die vanuit diverse perspectieven de mentale staat van de stad verkennen.

> Lees verder

Theater: KRAAI op Fringe Festival

Theater

In deze muziektheatervoorstelling zullen vier jonge mannen je meenemen naar hun binnenwereld. Via hiphop wordt gezocht naar balans en wie we nou eigenlijk zijn. Want is dat niet de zoektocht die we allemaal voeren?

> Lees verder

Boom Chicago Comedy Festival

Theater

Life is better when you laugh! Daarom organiseert Boom Chicago van 28 juli tot en met 1 augustus in het Rozentheater aan de Amsterdamse Rozengracht haar allereerste festival. Met top comedians uit binnen- en buitenland.

> Lees verder

Programma de Parade bekend

Theater

Dit jaar staat theaterfestival de Parade voor de dertigste keer klaar om met haar theaterkaravaan door Nederland te trekken. Met o.a. de Ashton Brothers, Mira van der Lubbe, Steef de Jong / Groots en Meeslepend, Lucky Fonz III, Dick van den Toorn en Sander van de Pavert.

> Lees verder

Festival De Oversteek 2019

Theater

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdagavond 31 augustus en zondagmiddag 1 september, editie Oost op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 september.

> Lees verder

Parade reist door naar Utrecht

Theater

In de Domstad staan in 17 dagen meer dan 60 voorstellingen op de planken, waaronder 11 premières. Onder andere Erik Brey, Alfred van den Heuvel en Haye van der Heyden als DE SANDRA’S, YoungGangsters & DOX, Collectief het Paradijs en BrotherTill.

> Lees verder

Parade 2019

Theater

Van geweld op de dansvloer tot een lustopwekkende romcom waar je zelf het verhaal bepaalt en van Afrikaanse rymklets (rap) tot een snelcursus ongenuanceerdheid. Op de Parade staat voor ieder wat wils.

> Lees verder

Nieuwe technologie en menselijkheid tijdens SPRING 2019

Theater

SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van donderdag 16 t/m zaterdag 25 mei 2019 in verschillende theaters en de publieke ruimte in Utrecht. Het volledige programma is nu bekend.

> Lees verder

Theaterloods Nieuwjaarsfestival in Radio Kootwijk

Theater

Radio Kootwijk – Begint het nieuwe jaar op zondag 7 januari met een inspiratieboost; een festival om je heerlijk in onder te dompelen met familie en vrienden en om je te laten inspireren op het thema: wat is dit jaar voor mij werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?

> Lees verder

Scare Me

Theater

Dit jaar gaat het Halloween van start op 15 september in Almere Haven, de thuisbasis van het horrorevenement Scare Me. Met deze vijfde editie bewijst de organisatie dat mensen ook buiten Halloween behoefte hebben aan adrenaline.

> Lees verder

De Theaterloods Zalige Zondag

Theater

Op zondag 11 december vindt in en om De Theaterloods in Radio Kootwijk de laatste Zalige Zondag van 2016 plaats. Met het Inspiratie Winterfestival wordt deze reeks zondagen op een speciale manier afgesloten.

> Lees verder

Nederlands Theater Festival

Theater

Van 1 – 11 september toont het Nederlands Theater Festival elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment. Op 11 sept. het Gala van het Nederlands Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or.

> Lees verder