Theaterloods Nieuwjaarsfestival in Radio Kootwijk

Theater

Radio Kootwijk – Begint het nieuwe jaar op zondag 7 januari met een inspiratieboost; een festival om je heerlijk in onder te dompelen met familie en vrienden en om je te laten inspireren op het thema: wat is dit jaar voor mij werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?

> Lees verder

Scare Me

Theater

Dit jaar gaat het Halloween van start op 15 september in Almere Haven, de thuisbasis van het horrorevenement Scare Me. Met deze vijfde editie bewijst de organisatie dat mensen ook buiten Halloween behoefte hebben aan adrenaline.

> Lees verder

De Theaterloods Zalige Zondag

Theater

Op zondag 11 december vindt in en om De Theaterloods in Radio Kootwijk de laatste Zalige Zondag van 2016 plaats. Met het Inspiratie Winterfestival wordt deze reeks zondagen op een speciale manier afgesloten.

> Lees verder

Nederlands Theater Festival

Theater

Van 1 – 11 september toont het Nederlands Theater Festival elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment. Op 11 sept. het Gala van het Nederlands Theater waar de belangrijkste Toneelprijzen worden uitgereikt, zoals de Louis d’Or en de Theo d’Or.

> Lees verder

Festival Boulevard: Stad der Blinden

Theater

Ver van het festivalterrein staat de Brouwketel. Hier op locatie is een van de spektakelstukken van Festival Boulevard te vinden: Stad der Blinden van Theater Utrecht. Een “indringende audiovisuele ervaring op locatie” aldus de website.

> Lees verder

Festival Boulevard: Tentjestheater

Theater

Ook dit jaar in Den Bosch een bont palet aan theatermakers, dansers en andere podiumkunstenaars voor het theaterfestival Boulevard. Zoals ieder jaar wordt het festivalterrein aan de Parade geflankeerd door een dozijn tentjes.

> Lees verder

Festival Boulevard: De No Future Show

Theater

In 80 minuten afrekenen met het cynisme. Dat is het doel van De No Future Show van De Bloem van de Natie. Naar eigen zeggen maakt De Bloem van de Natie “filosofisch, kolderiek, direct en persoonlijk theater”

> Lees verder

Festival Boulevard: Hero on high f*cking heels

Theater

Walter de Kok is een van de vijf genomineerden voor de Fontys entreeprijs 2015 met zijn afstudeervoorstelling Hero on high f*cking heels. Deze muziekvoorstelling is zeker een kanshebber.

> Lees verder

Nederlands Theater Festival: 11 dagen lang hoogtepunten

Theater

Van 3 tot 13 september toont het Nederlands Theater Festival elf dagen lang de beste voorstellingen van het moment en reikt het vele prijzen uit, waaronder die voor de beste acteurs van Nederland.

> Lees verder

NT: Liefde is een Donut

Theater

Anniek Pheifer, Vincent Linthorst en Mark Rietman maken speciaal voor de Parade de voorstelling Liefde is een donut. Daarmee maakt het Nationale Toneel zijn debuut op het jubilerende theaterfestival, dat dit jaar 25 jaar bestaat.

> Lees verder

Lowlands Comedyprogramma bekend

Theater

In de Juliet-tent passen zo’n 1200 bezoekers en ’s avonds zie je hier de crème de la crème uit de comedy- en caberetwereld. Onze gastvrouw in deze tent is de Amsterdamse comédienne MC Soundos El Ahmadi, die het geheel vakkundig aan elkaar praat.

> Lees verder

Naast muziek ook theater op Breda Barst

Theater

Breda Barst is een muziekfestival, maar ook dit jaar is er weer gedacht aan leuke randprogrammering. Breda B’ARTS vormt het theaterprogramma van Breda Barst.

> Lees verder