Winactie: Darkest Hour

Film & TV

Een paar dagen nadat hij premier van het VK is geworden, moet Churchill meteen een zware beproeving doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

> Lees verder

Winactie: Call Me by Your Name

Film & TV

De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend.

> Lees verder

Trailer: Red Sparrow

Film & TV

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training.

> Lees verder

Winactie: All the Money in the World

Film & TV

Oliemagnaat J.P. Getty is de rijkste man ter wereld. Wanneer in de zomer van 1973 zijn kleinzoon in Rome wordt ontvoerd door de Italiaanse maffia, eist men 17 miljoen dollar aan losgeld.

> Lees verder

Winactie: Bar Bahar

Film & TV

Bar Bahar is een intrigerend, vrouwelijk portret van de cultuurclash die dagelijks plaatsvindt in de straten van de Israëlische stad Tel Aviv. Regisseur Hamoud brengt de stad Tel Aviv in al haar veelzijdigheid in beeld.

> Lees verder

Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread.

> Lees verder

Trailer: The Nutcracker & The Four Realms

Film & TV

De nieuwe Disney Live Action film van de makers van Beauty and the Beast en The Jungle Book. Met onder andere Keira Knightley, McKenzie Foy, Helen Mirren en Morgan Freeman. The Nutcracker & The Four Realms is in het najaar van 2018 te zien in de Nederlandse bioscopen.

> Lees verder

Trailer: THE SHAPE OF WATER

Film & TV

In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa gevangen in een leven van isolatie. Elisa’s leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda een geheim experiment ontdekken.

> Lees verder

Trailer: THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI

Film & TV

Nadat er maanden voorbijgaan zonder dat er een dader wordt gevonden in de moordzaak van haar dochter, neemt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze laat drie controversiële boodschappen op reclameborden plaatsen langs de weg richting haar dorp gericht aan het politiehoofd.

> Lees verder

Winactie: Wonderstruck

Film & TV

Een jongen, Ben, verlangt in de jaren ’70 naar de vader die hij nooit heeft gekend. Een doof meisje, Rose, houdt in de jaren ’20 nauwkeurig een plakboek bij van het leven van een mysterieuze actrice. Met o.a. Oakes Fegley, Julianne Moore, Michelle Williams, Millicent Simmonds.

> Lees verder

The Essential Aki Kaurismäki

Film & TV

Kaurismäki’s oeuvre wordt vaak geroemd om de aandacht voor de mens in penibele omstandigheden. Steeds verhaalt de regisseur van eenzaamheid, gemankeerde trouw en getroebleerde liefde in zijn typische stijl: kurkdroog, komisch en nostalgisch.

> Lees verder

Winactie: Victoria & Abdul

Film & TV

Vanaf 21 september brengt Universal Pictures Netherlands het waargebeurde verhaal Victoria & Abdul uit in de bioscopen. Met o.a. Judi Dench als Koningin Victoria en Ali Fazal als Abdul Karim.

> Lees verder