Winactie: Fifty Shades Darker

Film & TV

Jamie Dornan en Dakota Johanson spelen de hoofdrollen in het tweede opzwepende deel van het wereldwijde fenomeen Fifty Shades Darker. Vanaf 7 juni op 4K Ultra HD, Blu-ray, DVD, Digital HD en On Demand.

> Lees verder

Trailer: Dunkirk

Film & TV

Hier op ZUBB de officiële trailer van de film Dunkirk van regisseur Christopher Nolan. De film is gedeeltelijk opgenomen op Urk in ons eigen kikkerlandje. Met o.a. Tom Hardy, Mark Rylance, Cillian Murphy en Harry Styles.

> Lees verder

Winactie: Sully

Film & TV

Tom Hanks kruipt in de huid van Chesley ‘Sully’ Sullenberger, een Amerikaanse piloot met ruim 40 jaar vliegervaring, die een noodlanding moet maken op de Hudson River om zijn 155 passagiers te redden.

> Lees verder

Winactie: Hidden Figures

Film & TV

Hidden Figures is het ongelofelijke en onvertelde verhaal van Katherine Johnson, Dorothy Vaughn en Mary Jackson, drie briljante vrouwen van Afro-Amerikaanse afkomst, die werkten bij de NASA.

> Lees verder

Winactie: Live by Night

Film & TV

Live by Night speelt zich af in de roerige jaren ‘20, toen de drooglegging de stroom alcohol in de door gangsters gerunde clandestine barretjes nog niet had stopgezet. De regie van de film en de hoofdrol is voor Ben Affleck.

> Lees verder

Mikio Naruse in EYE

Film & TV

EYE Filmmuseum toont met de veertien films van Mikio Naruse aan dat hij behoort tot de groten van de Japanse cinema. Naruse was gefascineerd door het leven van gewone Japanners, over wie hij vertelde in aangrijpende films zonder opsmuk.

> Lees verder

Voorpremière Brimstone

Film & TV

2 januari 2017 vindt op initiatief van het Imagine Film Festival, in samenwerking met EYE, een speciale voorpremière plaats van Martin Koolhovens duistere western Brimstone. Inclusief een voorgesprek met regisseur Martin Koolhoven.

> Lees verder

Marilyn Monroe in EYE

Film & TV

EYE vertoont in december en januari zeven Marilyn Monroe-klassiekers die haar kwaliteiten als actrice laten zien. EYE is filmpartner van de tentoonstelling 90 Jaar Marilyn in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.

> Lees verder

Trailer: T2: Trainspotting

Film & TV

De eerste trailer van het vervolg op de donkere, maar ook hilarische cult classic Trainspotting, de drugskomedie uit de jaren 90, is online verschenen. De regie voor T2: Trainspotting was net als in het origineel in handen van Danny Boyle.

> Lees verder

Chinatown in EYE

Film & TV

EYE brengt Chinatown vanaf 15 september opnieuw uit in de bioscoop. In de gedigitaliseerde klassieker stuit privédetective J.J. Gittes in het LA van de jaren dertig op een schandaal waarbij hoge politieke kringen zijn betrokken.

> Lees verder

The Migrant

Film & TV

Op 7 en 13 sept presenteren A Tale of a Tub en EYE The Migrant (Moving) Image, in het kader van EYE on Art. Het filmprogramma werpt nieuw licht op de grootste migratiecrisis waar wij sinds de Tweede Wereld mee worden geconfronteerd.

> Lees verder

Wim Wenders in EYE

Film & TV

Wim Wenders komt op 4 september naar EYE voor een publieksgesprek bij de director’s cut van Until the End of the World. Nog tot en met 4 september is de tentoonstelling Master of Light – Robby Müller in EYE te bezoeken.

> Lees verder