Winactie: Summerland

Film & TV

Om zich te kunnen concentreren op haar werk als schrijfster in het midden van WOII, sluit de jonge ambitieuze Alice zich op in haar werkkamer op de kliffen van Dover. Haar isolement wordt doorbroken wanneer ze de zorg voor de jonge, uit Londen gevluchte Frank op zich moet nemen.

> Lees verder

IFFR: première DEAR COMRADES!

Film & TV

De aangrijpende Russische film DEAR COMRADES! gaat op dinsdag 2 februari in première op het IFFR. Het verhaal van de film is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen.

> Lees verder

Winactie: The Secret Garden

Film & TV

The Secret Garden_ is vanaf 16 december op DVD en Blu-ray. De film, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Frances Hodgson Burnett, is gemaakt door de producenten van Harry Potter en Paddington. Maak kans op een Blu-ray of DVD bij ZUBB.

> Lees verder

Trailer: The Mauritanian

Film & TV

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ouid Slahi, die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay.

> Lees verder

Trailer: Sound of Metal

Film & TV

Tijdens een reeks nachtelijke optredens vol adrenaline krijgt de rondtrekkende punk metal drummer Ruben gehoorverlies. Wanneer een specialist hem vertelt dat zijn toestand snel zal verslechteren, denkt hij dat zijn muziekcarrière voorbij is.

> Lees verder

Trailer: Mank

Film & TV

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz.

> Lees verder

Trailer: The Assistant

Film & TV

De jonge assistente van een entertainmentmagnaat krijgt langzaam inzicht in de verdorven cultuur binnen het bedrijf. The Assistant is vanaf 19 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

> Lees verder

Trailer: Son Mother

Film & TV

Hartverscheurend en aangrijpend drama over een weduwe die als voorwaarde om te kunnen hertrouwen afstand moet doen van haar 12-jarige zoon. Vanaf 17 december in de bioscoop.

> Lees verder

Trailer: Udine

Film & TV

Modern sprookje van Duitse filmmaker Christian Petzold met Paula Beer en Franz Rogowski. Als je weggaat, moet je dood. Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen.

> Lees verder

Winactie: The Current War

Film & TV

The Current War speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) en George Westinghouse (Michael Shannon). De twee heren raken verwikkeld in een machtsstrijd over de distributie van elektriciteit.

> Lees verder

Recensie: The Tobacconist

Film & TV

Een leuke film over het lief en leed van een tiener tegen de achtergrond van het opkomende fascisme in Oostenrijk. Met als interessante bijkomstigheid de relatie tussen de tiener en de wereldberoemde Joodse neuroloog Sigmund Freud.

> Lees verder

Winactie: The Tobacconist

Film & TV

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee.

> Lees verder