Trailer: Sound of Metal

Film & TV

Tijdens een reeks nachtelijke optredens vol adrenaline krijgt de rondtrekkende punk metal drummer Ruben gehoorverlies. Wanneer een specialist hem vertelt dat zijn toestand snel zal verslechteren, denkt hij dat zijn muziekcarrière voorbij is.

> Lees verder

Trailer: Mank

Film & TV

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz.

> Lees verder

Trailer: The Assistant

Film & TV

De jonge assistente van een entertainmentmagnaat krijgt langzaam inzicht in de verdorven cultuur binnen het bedrijf. The Assistant is vanaf 19 november in de Nederlandse bioscopen te zien.

> Lees verder

Trailer: Son Mother

Film & TV

Hartverscheurend en aangrijpend drama over een weduwe die als voorwaarde om te kunnen hertrouwen afstand moet doen van haar 12-jarige zoon. Vanaf 17 december in de bioscoop.

> Lees verder

Trailer: Udine

Film & TV

Modern sprookje van Duitse filmmaker Christian Petzold met Paula Beer en Franz Rogowski. Als je weggaat, moet je dood. Met deze woorden laat de schijnbaar onbewogen Undine Johannes achter op een Berlijns terras, net nadat hij gezegd heeft niet met haar verder te willen.

> Lees verder

Winactie: The Current War

Film & TV

The Current War speelt zich af aan het einde van de negentiende eeuw en volgt de uitvinders Thomas Edison (Benedict Cumberbatch) en George Westinghouse (Michael Shannon). De twee heren raken verwikkeld in een machtsstrijd over de distributie van elektriciteit.

> Lees verder

Recensie: The Tobacconist

Film & TV

Een leuke film over het lief en leed van een tiener tegen de achtergrond van het opkomende fascisme in Oostenrijk. Met als interessante bijkomstigheid de relatie tussen de tiener en de wereldberoemde Joodse neuroloog Sigmund Freud.

> Lees verder

Winactie: The Tobacconist

Film & TV

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee.

> Lees verder

Trailer: The Tobacconist

Film & TV

De zeventienjarige Franz reist naar Wenen om in de leer te gaan bij een sigarenhandelaar. Daar ontmoet hij de vaste klant Sigmund Freud. Franz is geïntrigeerd door het werk en de kennis van Freud en na verloop van tijd vormt er een unieke vriendschap tussen de twee.

> Lees verder

Trailer: Words on Bathroom Walls

Film & TV

De film gaat over Adam, die tijdens high school verliefd wordt op een meisje. Op dat moment krijgt hij ook de diagnose schizofrenie en dit probeert hij angstvallig geheim te houden. De film is vanaf 29 oktober in de bioscoop te zien.

> Lees verder

Trailer: Judas and the Black Messiah

Film & TV

Black Panther Party-leider Fred Hampton werd op 21-jarige leeftijd vermoord door de FBI. Zij dwongen de kleine crimineel William O’Neal hen te helpen om Hampton en de Black Panthers het zwijgen op te leggen.

> Lees verder

Trailer: House of Hummingbird

Film & TV

De 14-jarige Eunhee heeft het niet makkelijk op de middelbare school. Ze moet hard werken voor goede cijfers en heeft familieleden die elkaar continu in de haren vliegen. Ze zoekt afleiding bij haar vrienden, maar de druk van het opgroeien en de zoektocht naar houvast eisen zijn tol.

> Lees verder