Nieuw album: Grizzly Bear

Muziek

Painted Ruins is het vijfde studioalbum de band Grizzly Bear uit Brooklyn en de opvolger van het bejubelde Shields uit 2012 waarmee de groep zichzelf wereldwijd definitief op de kaart zette.

> Lees verder

Nieuw album: The Babe Rainbow

Muziek

Het Australische trio The Babe Rainbow maakt psychedelische rock met een groovy 60’s randje. Op 1 september komt het zelfgetitelde debuutalbum uit. Op 22 september staat de band op Indiestadt in Paradiso.

> Lees verder

ZUBBtipt: Regina Spektor in TivoliVredenburg

Muziek

De Russisch-Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Regina Spektor is een van de meest eigenzinnige artiesten van dit moment. Dankzij het brede scala aan emoties dat Spektor weet op te roepen is haar muziek al gebruikt in vele films en tv-series.

> Lees verder

ZUBBtipt: Strand of Oaks

Muziek

Deze Amerikaanse band is het project van een man: singer-songwriter Timothy Showalter. Met Strand of Oaks maakt hij gedreven, intense gitaarrock die doet denken aan het werk van de Amerikaanse undergroundgitaarbands uit de jaren 80 en 90.

> Lees verder

ZUBB tipt: Schollenpop 2017

Muziek

Zaterdag 5 augustus 2017 is er weer Schollenpop, het gratis toegankelijke popfestival op het Zuiderstrand in Scheveningen. Opgezet als een strandfeestje voor een paar vrienden in 1996 is Schollenpop uitgegroeid tot een festival van formaat.

> Lees verder

Video: Feist - Century

Muziek

Eerder was de video van de titeltrack al te zien van haar, in april verschenen, nieuwe album Pleasure, nu is er dan ook de 2e video Century. De video is geregisseerd door Scott Cudmore.

> Lees verder

ZUBB tipt: 40e editie Waterpop

Muziek

Vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus staat het Hofpark in Wateringen helemaal in het teken van Waterpop. Dit jaar viert het festival zijn veertigste verjaardag en daardoor is het een extra spectaculaire editie!

> Lees verder

Luister: Oribital - Copenhagen

Muziek

Orbital heeft een nieuw nummer online gezet met de naam Copenhagen, begeleid door de tekst “We have been performing a new tune, over the summer. As a thank you to all our fans, here is a free stream/download of the track.”

> Lees verder

Breda Barst 2017

Muziek

Breda Barst staat voor twee dagen vol pop, rock, metal, punk, elektro, hiphop en dance in het Bredase stadspark Valkenberg. De toegang is gratis. Met o.a. The Flexican, Snelle Jelle, Boris Werner, Storksky en Brutus.

> Lees verder

Single: Raw Flowers - Cosmic Fungazi

Muziek

Cosmic Fugazi is de eerste single van No Time Like the Present, het tweede album van gitaarband Raw Flowers dat vrijdag 1 september a.s. gaat verschijnen. Het nummer zette voor de band de toon voor het nieuwe album.

> Lees verder

Single: St. Vincent - New York

Muziek

Luister hier naar New York, een nieuw nummer van de Amerikaanse St.Vincent. Vorige week kondigde St.Vincent al de Fear The Future tournee aan, die ook halt zal houden in TivoliVredenburg, Utrecht op 27 oktober.

> Lees verder

Eerste 33 namen voor Crossing Border 2017

Muziek

Onder andere Spoon, Nick Mulvey, Orchestra Baobab en Hanna Bervoets op 25e editie Haags festival Crossing Border. De 25e editie vindt net als vorig jaar weer plaats in en rond poppodium Paard, midden in het muzikale hart van de stad.

> Lees verder