Video: Walt Disco - Come Undone

Muziek

De Schotse new-wave/glamrock band Walt Disco brengt op 14 juni hun 2e studio-album The Warping uit. Er zijn al 3 singles verschenen als opwarmer voor de nieuwe langspeler, namelijk Pearl, You Make Me Feel So Dumb en Jocelyn. Eerder deze week kwam de 4e single Come Undone uit.

> Lees verder

Single: Charlotte Wessels - The Exorcism

Muziek

De Nederlandse singer-songwriter Charlotte Wessels heeft haar nieuwe studioalbum The Obsession aangekondigd. Tegelijk verscheen ook de eerste single The Exorcism als voorproefje van wat men op het album kan verwachten.

> Lees verder

Video: Powerwolf - 1589

Muziek

Met het aankomende studio-album ‘Wake Up The Wicked’, dat op vrijdag 26 juli a.s. via Napalm Records zal verschijnen, treedt de Duitse metalband Powerwolf definitief toe tot de absolute top van de internationale metal eredivisie. Bekijk nu de video voor de single 1589.

> Lees verder

Single: Eefje de Visser - Uit het Oog

Muziek

Op 24 mei opent in Utrecht het nieuwe kunstdoolhof Doloris Anoma Maze. Eefje de Visser maakte zowel de soundtrack Uit Het Oog als een belevingsruimte voor het vernieuwende concept. Uit Het Oog is na Heimwee en Vlammen de derde single van Eefjes nieuwe studioalbum.

> Lees verder

Nieuw album: Thames - Lessons for the Patriarchy

Muziek

De Amsterdamse band THAMES heeft vrijdag hun eerste EP uitbracht na een reeks singles die al goed ontvangen werden. THAMES was afgelopen Popronde een van de meest geboekte acts en ook stonden ze dit jaar op ESNS.

> Lees verder

Concert: Live At Amsterdamse Bos

Muziek

Live At Amsterdamse Bos is verheugd om het seizoen van 2024 met concerten aan te kondigen. De programmering is compleet en met de meest diverse line-up tot nu toe. Variërend van indie rock tot pop, met artiesten uit binnen- en buitenland, en van tributebands tot de originele acts.

> Lees verder

Festival: Ginger

Muziek

Friendly Fire, Paradiso en diverse lokale gemeenschappen en soundsystems bundelen de krachten voor Ginger, een nieuw festival voor afropop en aanverwante genres. Op zondag 30 juni 2024 vindt de eerste editie van het jaarlijkse festival plaats.

> Lees verder

Festival: Ramblin Roots

Muziek

Let’s get ramblin. Op zaterdag 19 oktober staat TivoliVredenburg weer geheel in het teken van americana, blues, roots, altcountry en aanverwante muziekstijlen tijdens de tiende editie van Ramblin Roots.

> Lees verder

Single: So We Find Ourselves

Muziek

Fink heeft de single So We Find Ourselves gereleased. Dit is de tweede single in aanloop naar zijn album wat op 5 juli uitkomt. Voor dit album is hij teruggegaan naar zijn roots. Hij heeft het album opgenomen in zijn geboorteplaats, het picturesque Zennor.

> Lees verder

Nieuw album: Penny Arcade - Backwater

Muziek

Penny Arcade heeft zijn eerste album onder deze artiestenpersona gereleased. Penny Arcade is de solo-act van de Britse James Hoare. Hem kun je kennen van eerdere projecten als; Veronica Falls, The Proper Ornaments en Ultimate Painting.

> Lees verder

Concert: Fontaines D.C. @ AFAS Live

Muziek

Fontaines D.C., de geprezen Ierse post-punk sensatie, zal voor het eerst optreden in de legendarische AFAS Live in Amsterdam op 16 november 2024. Het langverwachte optreden markeert een mijlpaal voor zowel de band als hun Nederlandse fans.

> Lees verder

Nieuw album: A. Johanson - A Soundtrack to a Never-Ending Story

Muziek

A. Johanson tourt met nieuw album in Immersive Audio ervaring. Hij op 31 mei zijn tweede studioalbum uit. Met een releaseshow in EKKO en een aansluitende ‘immersive audio’ tour presenteert hij ‘A Soundtrack to a Never-Ending Story’ aan het publiek.

> Lees verder