Awakenings maakt line-up bekend

Muziek

Het grootste outdoor technofestival van de wereld heeft zojuist haar line-up bekend gemaakt. Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli strijkt het iconische festival voor de 18e keer neer in recreatiegebied Spaarnwoude en met meer dan 100 acts, verspreid over 8 podia op beide dagen worden 80.000 bezoekers in totaal verwacht.

> Lees verder

Nieuw album: Editors - Violence

Muziek

De Engelse indierockband Editors komt op 9 maart met hun nieuwe studioalbum ‘VIOLENCE’. Het album komt mooi op tijd voor de Ziggo Dome show op 27 maart, die uitverkocht is. De eerste single ‘Magazine’ geeft alvast een voorproefje van hoe het album gaat klinken.

> Lees verder

Nieuw Album: Ruben Hein - Groundwork Rising

Muziek

Het nieuwe album van Ruben Hein zal vrijdag 2 februari verschijnen, zo maakte de zanger / pianist zojuist bekend via zijn socials. Zijn derde studioalbum draagt de titel ‘Groundwork Rising’. Een uitgebreide clubtour door Nederland volgt deze lente.

> Lees verder

Nieuw album: Courtney Marie Andrews - May Your Kindness Remain

Muziek

De Amerikaanse americana zangeres Courtney Marie Andrews brengt op 23 maart haar nieuwe studioalbum May Your Kindness Remain uit bij Loose. 11 januari verscheen de albumopener en titeltrack van het album May Your Kindness Remain. Ze is op 14 april te zien in Bitterzoet in Amsterdam.

> Lees verder

Naked Song 2018 kondigt eerste namen aan

Muziek

Het indie singer-songwriterfestival Naked Song op zaterdag 14 april in Muziekgebouw Eindhoven presenteert de eerste namen voor de 2018-editie. Het festival brengt een aantal bekende namen in een bijzondere setting naar Eindhoven.

> Lees verder

SUMMA van het Cello Octet Amsterdam

Muziek

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor velen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust.

> Lees verder

Nieuwe namen Rewire festival

Muziek

Panda Bear, SOPHIE, Juliana Huxtable, Arto Lindsay & Zs, Fatima Al Qadiri, Tristan Perich, Beatriz Ferreyra, James Holden en meer aangekondigd

> Lees verder

Nieuw album: Dési Ducrot - In Too Deep

Muziek

Dési Ducrot combineert haar liefde voor hedendaagse pop met een vintage americana sound van dobro’s en lap steel. Een combinatie die zorgt voor 12 popsongs die samen debuutalbum ‘In Too Deep’ vormen.

> Lees verder

21 nieuwe namen voor Paaspop

Muziek

> Lees verder

Kleintje Eurosonic 3voor12 in VanSlag

Muziek

Een week voordat Eurosonic Noorderslag in Groningen van start gaat treden zeven Nederlandse acts, die ook in Groningen op het podium staan, op in Cultuurpodium VanSlag. De acts zijn: Sorry John, Timo de Jong, Daisy, Saint Martinez, I Took Your Name, Ruud Fieten en The Heck.

> Lees verder

ZUBBtipt: Nele needs a Holiday in TivoliVredenburg

Muziek

Achter Nele Needs A Holiday gaat de Vlaamse zangeres Nele Van den Broeck schuil, die met haar band geestige popliedjes brengt die prettig raar zijn. Donderdag 28 december staat ze in de Club Nine in TivoliVredenburg in Utrecht.

> Lees verder

Nieuw album: PALOMA FAITH - THE ARCHITECT

Muziek

Paloma Faith is na een pauze van drie jaar terug met haar vierde album The Architect. Hoewel het muzikaal nog steeds onmiskenbaar Paloma Faith is, smooth soul met disco grooves snijdt ze tekstueel behoorlijk wat maatschappelijke thema’s aan.

> Lees verder