ZUBBtipt: Husky in TivoliVredenburg

Muziek

Woensdag 25 oktober in TivoliVredenburg in Utrecht het Australische indiefolkduo Husky. Gloedvol gezongen folk-van-nu in de (jonge) traditie van Fleet Foxes, Loney Dear en Angus & Julia Stone.

> Lees verder

UpgreatZ op ADE

Muziek

De beste muziek uit de jaren ‘70 en ‘80 die klinkt alsof het gisteren gemaakt is. UpgreatZ is een uniek muziek-en beeldconcept dat gebaseerd is op de beste songs uit de jaren ’70 en ’80.

> Lees verder

Mondriaan Jazz Festival

Muziek

Mondriaan Jazz #MJAZZ brengt de internationale jazztop terug naar Den Haag met een even gevarieerde als unieke line-up. Dit jaar staat Nederland in het teken van 100 jaar De Stijl en Mondriaan, met Gemeentemuseum Den Haag als epicentrum.

> Lees verder

Audio Obscura x Rijksmuseum present: Underworld (Live)

Muziek

Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event zal Underworld – een van de meest legendarische elektronische acts ter wereld – een unieke show geven in het Rijksmuseum.

> Lees verder

Nieuw album: Noel Gallagher - Who Built The Moon?

Muziek

Gallagher’s derde soloalbum ‘Who Built The Moon?’ verschijnt op 24 november. Het album is een subtiele combinatie van experimentele elementen en een jukebox vol met tijdsloze invloeden. Noel Gallagher staat op 19 april in AFAS Live.

> Lees verder

ZUBBtipt: Gramatik in TivoliVredenburg

Muziek

Op donderdag 26 oktober staat Gramatik in TivoliVredenburg. De muziek van de Sloveense producer die hiphop en elektronica mixt met funk en soul en waar zijn pet ook maar naar staat is ronduit opwindend.

> Lees verder

My Blue Van in De Helling

Muziek

De Utrechtse band My Blue Van presenteert vanavond officieel hun derde album Robot! Rock, blues, soul en soms zelfs een vleugje gospel, alles is terug te horen in het hechte bandgeluid.

> Lees verder

RY X in Carré

Muziek

RY X staat op 27 februari 2018 in Carré, Amsterdam. In mei vorig jaar bracht de Australische singer-songwriter zijn debuutalbum Dawn uit. Ook stond hij eerder dit jaar op Best Kept Secret.

> Lees verder

ZUBBtipt: St. Vincent in TivoliVredenburg

Muziek

De Amerikaanse muzikante/zangeres St. Vincent is een van de veelzijdigste en intrigerendste vrouwen in de popmuziek van nu. Op 27 oktober treed ze op in TivoliVredenburg in Utrecht en er zijn nog kaarten.

> Lees verder

A Festival Downtown

Muziek

De vierde editie van A Festival Downtown vindt plaats op zaterdag 7 oktober. Het muziekfestival staat erom bekend een sterke, eigenwijze en vooral diverse line-up te presenteren op verschillende binnen- en buitenplekken in hartje Rotterdam.

> Lees verder

Single: Folk Road Show - Something in the Water

Muziek

Het vijftal bracht in 2016 hun debuutalbum uit bij het Amerikaanse platenlabel Classic Waxxx. Het tweede album, Gold – opgenomen in Vancouver en Groningen – wordt in november 2017 uitgebracht.

> Lees verder

Last Night On Earth: de officiële festivalsoundtrack

Muziek

Morgen vindt het nachtfestival Last Night On Earth plaats in vrijplaats De Besturing te Den Haag en vandaag lanceert Shaking Godspeed de officiële festivalsoundtrack. Precies één week duurde het proces van schrijven, opnemen en release van de song.

> Lees verder