Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács

Kunst

Nederlands kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács creëert videowerken, installaties en grafische werken, die zich vaak in parallelle werelden afspelen. De tentoonstelling opent 22 november.

> Lees verder

ART17 - Benelux Street Art Festival

Kunst

Urban Art Festival Amsterdam & Day One Festival Belgium zijn de samenwerking aangegaan om een eclectische line-up van Nederlandse en Belgische artiesten te presenteren tijdens ART17 – Benelux Street Art Festival in Amsterdam.

> Lees verder

A Tale of a Tub

Kunst

Vier jonge vrouwelijke curatoren starten een nieuw kunstinitiatief in Rotterdam en geven een voormalig badhuis een nieuwe bestemming. Op zaterdag 30 augustus opent het nieuwe initiatief A Tale of a Tub haar deuren voor het publiek,

> Lees verder

Playful Arts Festival 2014: Urban Play

Kunst

Kunst waarbij je zelf de hoofdrol speelt. Dat is in het kort de strekking van het Playful Arts Festival dat van 19-22 juni in de openbare ruimte en de gerenoveerde WII Fabriek in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.

> Lees verder

Affordable Art Fair in Maastricht

Kunst

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 april 2014 strijkt de Affordable Art Fair voor het eerst neer in de Timmerfabriek in Maastricht. Hier tonen 45 nationale en internationale galeries hun collecties, waaronder ARTITLED! en de KunstSalon.

> Lees verder

Tentoonstelling Generator Strandbeest

Kunst

Op 14 maart opent in Den Haag Generator Strandbeest van kunstenaar en wetenschapper Theo Jansen. Het is een overzichtstentoonstelling van zijn Strandbeesten en hij werkt ook aan een nieuw strandbeest, de Animaris Suspendisse.

> Lees verder

Opening tentoonstelling I Am Crail Moansburg

Kunst

In samenwerking met de Galerie den Haag opent Crail Moansburg op zaterdag 9 Maart zijn tijdelijke pop-up store met een modeshow. De deuren van de Haagsche Bluf 14 zijn vanaf 13 uur open en de catwalk zal om 15 en 16 uur bewandeld worden.

> Lees verder

Museumnacht Amsterdam

Kunst

Vijftig musea en culturele instellingen met meer dan 250 tentoonstellingen en negen verschillende after-party’s. Aanstaande zaterdag 3 november wordt de Museumnacht Amsterdam voor de dertiende keer georganiseerd.

> Lees verder

Grafische Werkplaats moet blijven!

Kunst

Als protest tegen bezuinigingen op de Grafische Werkplaats organiseren zo’n vijftig kunstenaars en vormgevers twee exposities onder de titel Wij drukken bij de Grafische Werkplaats. De exposities zijn te zien van 6 t/m 23 oktober en 27 oktober t/m 13 november.

> Lees verder

Opening Expositie DoMASSStications

Kunst

Na een succesvolle start tijdens de Nuit Blanche in Amsterdam heeft DoMASSStications twee weken in het Loyd Hotel haar kunsten mogen tonen. 12 augustus opent DoMASSStications goes The Hague haar deuren. Maar gaat DoMASSStications wel over kunst?

> Lees verder

Drinken voor kunst en cultuur

Kunst

Vorige week vrijdag is het Halbe biertje in de schouwburg van Rotterdam gelanceerd. Halbe… Dat zijn toch gewoon halve liters? Niks nieuws aan. Maar niets is minder waar! Het is een bier gemaakt door kunstenaars om kunst te ondersteunen.

> Lees verder

Steve McQueen in het Vondelpark

Kunst

Steve McQueen maker van de films, Hunger, die in 2008 in première tijdens het filmfestival in Cannes en Shame, welke in première ging tijdens het filmfestival in Venetië. Transformeert het nachtelijk beeld in Vondelpark.

> Lees verder