Kunst: Dichter bij Johannes Vermeer

Kunst

Voor het eerst in zijn geschiedenis organiseert het Rijksmuseum een tentoonstelling over de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met 28 schilderijen vanuit de hele wereld is het de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

> Lees verder

Kunst: Affordable Art Fair Amsterdam

Kunst

De Affordable Art Fair zetelt van woensdag 26 oktober tot en met zondag 30 oktober in de Amsterdamse Kromhouthal. Met duizenden hedendaagse kunstwerken van meer dan 70 lokale, nationale en internationale galeries.

> Lees verder

Programma 21/22 Stedelijk Museum

Kunst

Het Stedelijk Museum in Amsterdam deelt de tentoonstellingen voor het komende najaar en winter 2021-2022. Met o.a. Kirchner en Nolde. expressionisme. kolonialisme van 4 september t/m 5 december 2021.

> Lees verder

Stay at Home Stedelijk

Kunst

Stay at Home Stedelijk: dichterbij dan ooit genieten van kunst.Morgen vrijdag 20 maart om 14 uur bijt directeur Rein Wolfs het spits af met een live tour langs zijn favorieten in de vaste opstelling van de collectie op Instagram.

> Lees verder

Vijfentwintig jaar Mondriaanhuis

Kunst

Op 1 oktober 2019 bestaat het “Mondriaanhuis 25 jaar. In dat kader organiseert het museum de tentoonstelling 25 × 25 × 25. Vijfentwintig leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh hebben speciaal voor deze expositie een werk van 25 × 25 centimeter gemaakt.

> Lees verder

Art The Hague 2019

Kunst

Van 2 t/m 6 oktober 2019 vindt in Den Haag de zevende editie plaats van Art The Hague. Op de beurs presenteren zich jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland, en is er een gevarieerd en inspirerend randprogramma.

> Lees verder

Berlijnse licht- en kunstinstallatie SKALAR

Kunst

De sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray zal van vrijdag 10.01.2020 tot en met woensdag 05.02.2020 in Amsterdam te zien zijn.

> Lees verder

Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács

Kunst

Nederlands kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács creëert videowerken, installaties en grafische werken, die zich vaak in parallelle werelden afspelen. De tentoonstelling opent 22 november.

> Lees verder

ART17 - Benelux Street Art Festival

Kunst

Urban Art Festival Amsterdam & Day One Festival Belgium zijn de samenwerking aangegaan om een eclectische line-up van Nederlandse en Belgische artiesten te presenteren tijdens ART17 – Benelux Street Art Festival in Amsterdam.

> Lees verder

A Tale of a Tub

Kunst

Vier jonge vrouwelijke curatoren starten een nieuw kunstinitiatief in Rotterdam en geven een voormalig badhuis een nieuwe bestemming. Op zaterdag 30 augustus opent het nieuwe initiatief A Tale of a Tub haar deuren voor het publiek,

> Lees verder

Playful Arts Festival 2014: Urban Play

Kunst

Kunst waarbij je zelf de hoofdrol speelt. Dat is in het kort de strekking van het Playful Arts Festival dat van 19-22 juni in de openbare ruimte en de gerenoveerde WII Fabriek in ’s-Hertogenbosch plaatsvindt.

> Lees verder

Affordable Art Fair in Maastricht

Kunst

Van donderdag 3 tot en met zondag 6 april 2014 strijkt de Affordable Art Fair voor het eerst neer in de Timmerfabriek in Maastricht. Hier tonen 45 nationale en internationale galeries hun collecties, waaronder ARTITLED! en de KunstSalon.

> Lees verder