Anton Corbijn en Sef in Mondo

Kunst

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

> Lees verder

Interview: Paco Raphael

Kunst

Paco Raphael is een uit Den Haag afkomstige, tegenwoordig in Amsterdam gevestigde, grafisch ontwerper die vijf jaar geleden de overstap maakte naar kunstenaar, ZUBB sprak hem in zijn studio/atelier.

> Lees verder

Interview: Serge Kortenbroek

Kunst

Een aantal uitspraken tijdens het gesprek met kunstenaar Serge Kortenbroek zijn typerend voor zijn werk: Niet herhalen, steeds iets nieuws proberen, niet bang zijn om te falen, laat het maar mislukken en nieuwe dingen leren.

> Lees verder

Interview: illustrator Raoul Deleo

Kunst

Zen maakt illustrator Raoul Deleo steeds weer duidelijk dat het om “nu” gaat. Leg minder verwachtingen in de toekomst, maak geen verschil tussen wat is en kan zijn. Zonder censuur en minder streng voor zichzelf.

> Lees verder

Interview: Erik Johansson

Kunst

Erik Johansson viel op door de bijzondere illusie die hij maakte en tentoonstelde aan het publiek in een winkelcentrum in Stokholm. De media uit binnen- en buitenland pakte dit al snel op. Het experiment ‘Mind Your Step’ had veel bekijks en zette de mensen redelijk voor schut.

> Lees verder

Great li(f)e, what are you waiting for? - Birgit Verwer

Kunst

Vers van de academie lijkt het alsof beeldend kunstenaar Birgit Verwer, met een katapult in de hand, haar entree maakt in de kunstwereld. ZUBB sprak met haar net voordat ze op pad ging om haar werken op te gaan bouwen bij Motel Mozaïque.

> Lees verder