Recensie: De Thuiskomst door het ITA ensemble

Theater

Nanouk Leopold regisseert voor het ITA ensemble ‘De Thuiskomst’ van Harold Pinter. Ze regisseerde eerder ‘Uit het leven van marionetten’ voor het ensemble. De première vond als altijd plaats in het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.

> Lees verder

De Thuiskomst door het ITA

Theater

Bekroond filmregisseur Nanouk Leopold keert terug bij ITA voor haar tweede theaterregie met het ensemble. Dit seizoen regisseert zij de klassieker De thuiskomst van de Engelse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar voor literatuur Harold Pinter.

> Lees verder

Recensie: Freud door ITA & Toneelhuis

Theater

Hysterie en hypnose. Een controversieel onderwerp binnen de psychiatrie. Freud waagt zich eraan en brand zijn vingers wanneer hij tegen de wil van zijn leermeester naar Parijs vertrekt. Bij terugkomst komt er maar weinig terecht van zijn nieuwe behandel methodes.

> Lees verder

Sexual Healing

Theater

Sexual Healing. In de blender. Mix van Ik vertrek, filmhuisfilm Teorema, video, theater, topacteurs, TLC en AVROTROS. Het resultaat? Een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd. Onder regie van Jeroen de Man door Het Nationale Theater vanaf 4 oktober.

> Lees verder

VSCD OEUVREPRIJS VOOR IVO VAN HOVE

Theater

Regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, Ivo van Hove, ontvangt zondag 25 augustus de VSCD Oeuvreprijs na afloop van het Paradisodebat, georganiseerd door Kunsten ’92, om 18.00 uur in ITA in Amsterdam.

> Lees verder

Ivo van Hove wint Johannes Vermeer Prijs 2019

Theater

De Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toegekend aan theatermaker Ivo van Hove.

> Lees verder

Festival De Oversteek 2019

Theater

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdagavond 31 augustus en zondagmiddag 1 september, editie Oost op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 september.

> Lees verder

ITA viert 125 jaar schouwburg

Theater

24 augustus wordt het 125-jarig bestaan van de schouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam gevierd. Dus programmeren ze de hele dag gratis previews en voorstellingen in de Grote Zaal en kun je oog in oog komen te staan met grote namen uit de theaterwereld tijdens de speciale backstage rondleidingen.

> Lees verder

De Warme Winkel: Bloomsbury op zomerfestivals

Theater

Deze zomer is De Warme Winkel met Bloomsbury te zien op verschillende festivals; Over het IJ Festival in Amsterdam, LA Breda en Theaterfestival Boulevard in ‘s Hertogenbosch.

> Lees verder

De Kersentuin door ITA

Theater

Het stuk De Kersentuin van Anton Tsjechov uit 1904 is voor het ITA ensemble bewerkt door Robert Icke en geregisseerd door Simon McBurney. De Kersentuin na honderd vijftien jaar relevant. Het als altijd hoge niveau van de acteurs maakt het interessant.

> Lees verder

Merkel wint de Toneelkijkerprijs

Theater

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

> Lees verder

Simon McBurney regisseert De kersentuin met ITA-ensemble

Theater

Het multitalent Simon McBurney regisseert dit seizoen de klassieker De kersentuin bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor de samenwerking met het ITA-ensemble kiest McBurney een van Anton Tsjechovs meest bekende en geliefde stukken.

> Lees verder