Brandhaarden Festival

Theater

Met het festival Brandhaarden nodigt Internationaal Theater Amsterdam opvallende theatermakers uit het buitenland hun voorstellingen in Amsterdam te presenteren. Brandhaarden 2020 focust op Zuid Europa.

> Lees verder

King Lear van Fred Delfgaauw en Ida van Dril

Theater

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester?

> Lees verder

Ramses Shaffy & ITA

Theater

Op 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd. Nu precies 10 jaar naar zijn overlijden organiseert het ITA i.s.m. De Familie Film&TV en Maarten Heijmans een speciale dag die volledig in het teken staat van deze uitzonderlijke chansonnier en acteur.

> Lees verder

Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić, is terug

Theater

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle bewerking van Othello, met een aantal nieuwe acteurs. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de oude cast aangevuld met nieuw talent.

> Lees verder

Het Hout van ITA op tournee

Theater

Vanaf 11 december is de voorstelling, naar het boek van gelauwerde schrijver Jeroen Brouwers, weer te zien in Internationaal Theater Amsterdam. Ook reist de voorstelling in de wintermaanden naar Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

> Lees verder

Recensie: De Thuiskomst door het ITA ensemble

Theater

Nanouk Leopold regisseert voor het ITA ensemble ‘De Thuiskomst’ van Harold Pinter. Ze regisseerde eerder ‘Uit het leven van marionetten’ voor het ensemble. De première vond als altijd plaats in het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.

> Lees verder

De Thuiskomst door het ITA

Theater

Bekroond filmregisseur Nanouk Leopold keert terug bij ITA voor haar tweede theaterregie met het ensemble. Dit seizoen regisseert zij de klassieker De thuiskomst van de Engelse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar voor literatuur Harold Pinter.

> Lees verder

Recensie: Freud door ITA & Toneelhuis

Theater

Hysterie en hypnose. Een controversieel onderwerp binnen de psychiatrie. Freud waagt zich eraan en brand zijn vingers wanneer hij tegen de wil van zijn leermeester naar Parijs vertrekt. Bij terugkomst komt er maar weinig terecht van zijn nieuwe behandel methodes.

> Lees verder

Sexual Healing

Theater

Sexual Healing. In de blender. Mix van Ik vertrek, filmhuisfilm Teorema, video, theater, topacteurs, TLC en AVROTROS. Het resultaat? Een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd. Onder regie van Jeroen de Man door Het Nationale Theater vanaf 4 oktober.

> Lees verder

VSCD OEUVREPRIJS VOOR IVO VAN HOVE

Theater

Regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, Ivo van Hove, ontvangt zondag 25 augustus de VSCD Oeuvreprijs na afloop van het Paradisodebat, georganiseerd door Kunsten ’92, om 18.00 uur in ITA in Amsterdam.

> Lees verder

Ivo van Hove wint Johannes Vermeer Prijs 2019

Theater

De Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toegekend aan theatermaker Ivo van Hove.

> Lees verder

Festival De Oversteek 2019

Theater

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdagavond 31 augustus en zondagmiddag 1 september, editie Oost op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 september.

> Lees verder