Merkel wint de Toneelkijkerprijs

Theater

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

> Lees verder

Simon McBurney regisseert De kersentuin met ITA-ensemble

Theater

Het multitalent Simon McBurney regisseert dit seizoen de klassieker De kersentuin bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor de samenwerking met het ITA-ensemble kiest McBurney een van Anton Tsjechovs meest bekende en geliefde stukken.

> Lees verder

Programmering 19/20 ITA

Theater

Internationaal Theater Amsterdam presenteert de programmering voor het seizoen 19/20. Een speciaal seizoen, omdat de schouwburg aan het Leidseplein 125 jaar bestaat. Ze vieren dit jubileum met grote namen en bijzondere voorstellingen uit de theater- en danswereld.

> Lees verder

Pavements of Gold

Theater

Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en muziek.
De voorstelling is een samenwerking van de Toneelmakerij met het Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Sartres Freud

Theater

ITA heeft de rechten op Sartres script The Freud Scenario heeft verworven. Freud wordt gespeeld door acteurs van FC Bergman en het ITA-ensemble. FC Bergman tekende daarnaast voor de bewerking van het script, de regie is in handen van Ivo van Hove.

> Lees verder

Oedipus van ITA terug in Amsterdam

Theater

Koning Oedipus is de perfecte tragedie. Robert Icke regisseerde vorig jaar een hedendaagse, vrije bewerking van eigen hand.De productie is 1 – 10 mei opnieuw te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Recensie: Het hout door ITA

Theater

Angstaanjagend, walgelijk, verleidend en grappig. Regisseur Michiel van Erp is erin geslaagd deze extremen te combineren in het stuk Het hout naar het boek van Jeroen Brouwers. Om het prachtige spel van het ITA Ensemble zeker niet te vergeten.

> Lees verder

Nieuwe technologie en menselijkheid tijdens SPRING 2019

Theater

SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van donderdag 16 t/m zaterdag 25 mei 2019 in verschillende theaters en de publieke ruimte in Utrecht. Het volledige programma is nu bekend.

> Lees verder

HET DONKER: Haagse kinderverhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Theater

In de meivakantie speelt Rabarber de indrukwekkende Haagse voorstelling Het Donker. Een verhaal met lichtpuntjes over opgroeien in Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling is van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei te zien.

> Lees verder

Het Hout van ITA terug in Amsterdam

Theater

Michiel van Erp maakte in 2018 zijn regiedebuut bij ITA. Hij regisseerde Het hout van Jeroen Brouwers, een verhaal over wantoestanden in een klooster annex jongenspensionaat. De voorstelling is van 17—25 april opnieuw te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Recensie: Dood in Venetië

Theater

Dood in Venetië. De titel verraad het eind. De reis ernaar is even mooi als verontrustend. Een prachtig stuk over onbereikbare liefde. Van een vrouw die haar man niet kan bereiken en een man die een andere man niet kan bereiken.

> Lees verder

De Drie Musketiers van De Warme Winkel

Theater

Theatergroep De Warme Winkel gaat deze zomer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers. Ze trekt alle registers open om dit overbekende verhaal fris op te dienen. Slapstick en spektakel vechten om aandacht.

> Lees verder