Nieuwe technologie en menselijkheid tijdens SPRING 2019

Theater

SPRING Performing Arts Festival vindt plaats van donderdag 16 t/m zaterdag 25 mei 2019 in verschillende theaters en de publieke ruimte in Utrecht. Het volledige programma is nu bekend.

> Lees verder

HET DONKER: Haagse kinderverhalen uit de Tweede Wereldoorlog

Theater

In de meivakantie speelt Rabarber de indrukwekkende Haagse voorstelling Het Donker. Een verhaal met lichtpuntjes over opgroeien in Den Haag tijdens de Tweede Wereldoorlog. De voorstelling is van maandag 29 april t/m zaterdag 4 mei te zien.

> Lees verder

Het Hout van ITA terug in Amsterdam

Theater

Michiel van Erp maakte in 2018 zijn regiedebuut bij ITA. Hij regisseerde Het hout van Jeroen Brouwers, een verhaal over wantoestanden in een klooster annex jongenspensionaat. De voorstelling is van 17—25 april opnieuw te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Recensie: Dood in Venetië

Theater

Dood in Venetië. De titel verraad het eind. De reis ernaar is even mooi als verontrustend. Een prachtig stuk over onbereikbare liefde. Van een vrouw die haar man niet kan bereiken en een man die een andere man niet kan bereiken.

> Lees verder

De Drie Musketiers van De Warme Winkel

Theater

Theatergroep De Warme Winkel gaat deze zomer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers. Ze trekt alle registers open om dit overbekende verhaal fris op te dienen. Slapstick en spektakel vechten om aandacht.

> Lees verder

Recensie: Vallende Man door ITA

Theater

Zondag was de premiere van Vallende Man in het Stadsschouwburg in Amsterdam. Naar het boek van Don DeLillo uit 2007. Het International Theater Amsterdam Ensemble verzorgde het spel. Julien Gosselin debuteert bij het ITA met zijn regie van het stuk.

> Lees verder

Julien Gosselin maakt regiedebuut bij ITA met Vallende man.

Theater

In zijn debuut met het ITA-ensemble, Vallende man, reflecteert Gosselin op het mondiale terrorisme en het effect ervan op een New Yorks gezin in de nasleep van 9/11. De voorstelling beleeft zondag 17 maart haar wereldpremière in Amsterdam.

> Lees verder

De Verschrikkelijke Wittgenstein in het Bellevue Lunchtheater

Theater

Schrijver en regisseur Roeland Hofman maakt een nieuw Nederlands repertoirestuk voor Theater Bellevue: De Verschrikkelijke Wittgenstein. Het stuk is van 20 april t/m 26 mei 2019 te zien in het Bellevue Lunchtheater en gaat daarna op tournee.

> Lees verder

10 Jaar Pop Arts Festival

Theater

Het Pop Arts festival in Amsterdam bestaat 10 jaar en zoekt de grenzen op met toonaangevend visueel theater. Van di. 16 t/m zo. 21 april 2019 toont het festival visueel theater in al zijn verschijningsvormen.

> Lees verder

Dood in Venetië door ITA

Theater

Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in Venetië een jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken, De dood in Venetië. Het stuk wordt voor deze muziektheater-productie bewerkt door Ramsey Nasr.

> Lees verder

Celia! bij ITA

Theater

In de nieuwe voorstelling Celia! ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar. Celia Sánchez is een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de Cubaanse revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa’.

> Lees verder

Ik het spijt van Wunderbaum

Theater

Op donderdag 7 maart gaat de voorstelling Ik het spijt van acteursgroep Wunderbaum in première
in Rotterdam. Wunderbaum maakt de voorstelling op basis van gesprekken met mensen uit verschillende landen over politiek en persoonlijk berouw.

> Lees verder