Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder

Theater: Vogels door het ITA

Theater

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.

> Lees verder

Theater: Romeo & Julia

Theater

Na Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. De nieuwe tekst is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum.

> Lees verder

Toneel: The Last Poet

Theater

Een voorstelling over het leven van Umar Bin Hassan van The Last Poets, een collectief van dichters uit de tijd van de civil rights movement in de VS en het boek De laatste dichters dat Christine Otten over hen schreef.

> Lees verder

Festival: Lieve Stad

Theater

Tijdens de zevende editie van festival Lieve Stad, van 20 tot en met 30 maart, brengen Internationaal Theater Amsterdam en Meervaart bijzondere makers samen, die vanuit diverse perspectieven de mentale staat van de stad verkennen.

> Lees verder

Toneel: Mijn naam is Rachel Corrie

Theater

In de nacht van 16 op 17 november vindt er een bijzondere bijeenkomst plaats. Laura van Dolron brengt slapeloos de nacht door in Theater aan het Spui, een wake, als aftrap van een landelijke ‘slaapstaking’, een estafette in theaters.

> Lees verder

Theater: A Little Life

Theater

Vanaf 28 september brengt POM Benelux de recordbrekende theatervoorstelling van de bestseller Een Klein Leven van de Amerikaanse Hanya Yanagihara op West End naar de Nederlandse bioscopen.

> Lees verder

Theater: The Damned door het ITA

Theater

Na het grote succes in het Amsterdamse Bostheater tijdens de zomer van 2022, keert The Damned nog één keer terug. Deze grootschalige en overweldigende voorstelling is binnenkort te zien in Koninklijk Theater Carré.

> Lees verder

Theater: Ivo van Hove vertrekt

Theater

Ivo van Hove beëindigt per 1 september 2023 zijn rol als artistiek directeur van ITA. De Raad van Toezicht (RvT) heeft het voornemen om Eline Arbo te benoemen als artistiek directeur en statutair bestuurder.

> Lees verder

Theater: The Damned in Carré

Theater

In deze theaterbewerking naar een filmscript van de cineast Luchino Visconti is te zien hoe een familie van rijke Duitse industriëlen fataal gecorrumpeerd raakt in haar samenwerking met de aan de macht gekomen nazipartij.

> Lees verder

Opera: Maria Stuarda

Theater

Een fatale verstrengeling van het persoonlijke en het politieke. Elizabeth I, de koningin van Engeland, en Mary Stuart, de Schotse koningin in ballingschap, staan elkaar naar het leven in een strijd om de macht, affectie en het morele gelijk.

> Lees verder

Toneel: Bloedbruiloft

Theater

Op het Andalusische platteland wordt in de jaren dertig van de vorige eeuw een bruiloft gepland. Het huwelijk is liefdeloos want door de families uit zakelijk belang gearrangeerd: bruid en bruidegom hebben nauwelijks weet van elkaar.

> Lees verder