ITA is terug met premières

Theater

Ondanks de onzekere tijden is ITA erin geslaagd voor het najaar een groot aanbod van premières en hernemingen van het ITA-ensemble te realiseren, waaronder Romeo en Julia in regie van Michiel van Erp en nieuwe stukken van Simon Stone en Robert Icke.

> Lees verder

Nieuwe voorstellingen Het Nationale Theater

Theater

Vanaf 1 juni maakt Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Na de zomer ontwikkelen sommige stukken door tot volwaardige voorstellingen, titels verdwijnen, nieuwe titels komen erbij.

> Lees verder

Theater Bellevue in juni/juli

Theater

Vanaf 2 juni opent Theater Bellevue weer de deuren. Na Sisi Boy van Steef de Jong en de première van Ode aan de Minnares van Linda Lugtenborg maakt het theater nu ook de cabaret- en kleinkunstprogrammering bekend.

> Lees verder

ITA sluit af met drie monologen

Theater

Internationaal Theater Amsterdam sluit het seizoen 19/20 af met drie monologen. Naast Hans Kesting zullen ook Halina Reijn en Ramsey Nasr met een solo te zien zijn. In regie van Ivo van Hove.

> Lees verder

ITA on demand: Opening Night

Theater

Opening Night ging in 2006 in première en is jarenlang een theaterhit geweest tot ver buiten Europa: van Wenen, Korea, Parijs, Australië tot New York, Chili en Buenos Aires. Vanaf nu tijdelijk te zien op ITA On Demand.

> Lees verder

ITA opent op 1 juni de deuren met première

Theater

Internationaal Theater Amsterdam opent op 1 juni haar deuren weer. Tijdens de première en de voorstellingen in juni worden maximaal 30 mensen in de schouwburg toegelaten, vanwege de maatregelen tegen corona.

> Lees verder

Hans Kesting Ridder

Theater

Vrijdag belde burgemeester Halsema van Amsterdam ITA-acteur Hans Kesting om hem mee te delen, dat hij door de Koning wordt benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 7

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 7: GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT. Met een rake uitspraak hekelt een deugdzaam man de ongehoorde huichelarij van de geestelijken.

> Lees verder

ITA'S Decamerone: Episode 4, 5 en 6

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. Vandaag drie nieuwe episodes met Maria Kraakman, Achraf Koutet en Hadewych Minis.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 3

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 3: HÉLÈNE DEVOS. Met een gevat woord bespot Guiglielmo Borsiere de gierigheid van messer Ermino dei Grimaldi.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 2

Theater

EPISODE 2: MARIEKE HEEBINK. Dokter Alberto uit Bologna jaagt een dame, die met zijn verliefdheid voor haar de spot wilde drijven, het schaamrood naar de wangen.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 1

Theater

RAMSEY NASR LEEST: DECAMERONE VII, 2. Peronella verbergt haar minnaar in een wijnvat op het ogenblik dat haar man thuiskomt met een koper voor dat vat. Ramsey Nasr leest voor…

> Lees verder