ITA's Decamerone: Episode 7

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 7: GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT. Met een rake uitspraak hekelt een deugdzaam man de ongehoorde huichelarij van de geestelijken.

> Lees verder

ITA'S Decamerone: Episode 4, 5 en 6

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. Vandaag drie nieuwe episodes met Maria Kraakman, Achraf Koutet en Hadewych Minis.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 3

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 3: HÉLÈNE DEVOS. Met een gevat woord bespot Guiglielmo Borsiere de gierigheid van messer Ermino dei Grimaldi.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 2

Theater

EPISODE 2: MARIEKE HEEBINK. Dokter Alberto uit Bologna jaagt een dame, die met zijn verliefdheid voor haar de spot wilde drijven, het schaamrood naar de wangen.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 1

Theater

RAMSEY NASR LEEST: DECAMERONE VII, 2. Peronella verbergt haar minnaar in een wijnvat op het ogenblik dat haar man thuiskomt met een koper voor dat vat. Ramsey Nasr leest voor…

> Lees verder

De Decamerone van ITA en VPRO

Theater

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en de VPRO werken samen in een uniek online videoproject. De acteurs van ITA lezen de verhalen van ‘De Decamerone’ die tijdens de coronacrisis dagelijks online zullen verschijnen.

> Lees verder

Wereldpremière Kinderen van Nora

Theater

Met Nora schreef Henrik Ibsen een klassieker over een jonge vrouw die tot het besef komt dat ze heel haar leven alleen voor anderen heeft geleefd. Nora kiest voor onafhankelijkheid. Kinderen van Nora gaat op 5 april in première in ITA.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Wie heeft mijn vader vermoord

Theater

Louis schreef met Wie heeft mijn vader vermoord een door woede gedreven liefdesverklaring aan zijn vader, die tevens een aanklacht is tegen de politieke elite die arbeiders als zijn vader verwaarlozen en in de steek laten.

> Lees verder

Firma MES: The Biggest Lawsuit on the Planet

Theater

Vanaf 11 maart is de nieuwe voorstelling The Biggest Lawsuit on the Planet te zien in Nederlandse en Belgische theaters. Hierin vertellen ze het verhaal van de zestienjarige Jayden F. die de Amerikaans regering aanklaagt voor de klimaatverandering.

> Lees verder

Familievoorstelling Het Zwanenmeer

Theater

Zondag 23 februari in het Haagse Zuiderstrandtheater: de betoverende familievoorstelling Het Zwanenmeer (4+). Acteurs, poppen, fantasievolle animaties en het Residentie Orkest brengen het romantische sprookje op muziek van Tsjaikovski tot leven.

> Lees verder

Brandhaarden Festival

Theater

Met het festival Brandhaarden nodigt Internationaal Theater Amsterdam opvallende theatermakers uit het buitenland hun voorstellingen in Amsterdam te presenteren. Brandhaarden 2020 focust op Zuid Europa.

> Lees verder

King Lear van Fred Delfgaauw en Ida van Dril

Theater

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester?

> Lees verder