ZUBBtipt: Song from Far Away

Theater

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij wegens het onverwachte overlijden van zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaats. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van de stad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijn vroegere geliefde.

> Lees verder

Geluk door de toneelschuurproducties

Theater

Regisseur Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) maakt samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

> Lees verder

De Meiden terug in Amsterdam

Theater

Met De meiden van Jean Genet maakte de controversiële Britse toneel-, opera- en filmregisseur Katie Mitchell afgelopen seizoen haar regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam.

> Lees verder

Sign of the Times

Theater

Op maandag 29 januari trappen Toneelgroep Amsterdam, De Balie en Stadsschouwburg Amsterdam de nieuwe reeks Sign of the Times af met Femke Halsema en Thierry Baudet.

> Lees verder

Kings of war jr. terug

Theater

Kings of war jr. ging in april 2016 in première en werd in het kader van de Nederlandse verkiezingen in maart 2017 zeer succesvol hernomen. Dit seizoen is de voorstelling van 12 t/m 29 november wederom exclusief in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien.

> Lees verder

Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking

Theater

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt.

> Lees verder

Recensie: Kleine Zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Als je aan een bewerking van Couperus denkt, bekruipt je al snel het gevoel dat je naar een zwaar stuk gaat kijken. Niks is minder waar. Regisseur Ivo van Hove maakt er een hedendaags en zeer vermakelijk stuk van.

> Lees verder

Kleine zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Voor het derde seizoen op rij regisseert Ivo van Hove werk van Louis Couperus. Net als De stille kracht en De dingen die voorbijgaan is Kleine zielen een coproductie met de Ruhrtriënnale, waar de voorstelling op zondag 24 september in première ging.

> Lees verder

Romeinse Tragedies in Carré

Theater

Sinds de première in 2007 op het Holland Festival reist Toneelgroep Amsterdam met Romeinse tragedies de hele wereld rond. Van 15 t/m 21 juni 2018 staat het multimediale spektakel exclusief in Carré.

> Lees verder

Het Jaar van de Kreeft keert terug

Theater

Luk Perceval bewerkte voor Toneelgroep Amsterdam een van zijn lievelingsromans: Het jaar van de kreeft van Hugo Claus. Een portret van geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen.

> Lees verder

Medea terug in Amsterdam

Theater

Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d’Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

> Lees verder

Alleen als we samen mogen

Theater

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

> Lees verder