VSCD OEUVREPRIJS VOOR IVO VAN HOVE

Theater

Regisseur en directeur van Internationaal Theater Amsterdam, Ivo van Hove, ontvangt zondag 25 augustus de VSCD Oeuvreprijs na afloop van het Paradisodebat, georganiseerd door Kunsten ’92, om 18.00 uur in ITA in Amsterdam.

> Lees verder

Ivo van Hove wint Johannes Vermeer Prijs 2019

Theater

De Johannes Vermeer Prijs 2019, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, is door Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, toegekend aan theatermaker Ivo van Hove.

> Lees verder

Festival De Oversteek 2019

Theater

Kunstenfestival De Oversteek trapt vlak na de zomervakantie traditiegetrouw het culturele seizoen af in Nijmegen-Noord. Editie West is op zaterdagavond 31 augustus en zondagmiddag 1 september, editie Oost op zaterdagavond 6 en zondagmiddag 7 september.

> Lees verder

ITA viert 125 jaar schouwburg

Theater

24 augustus wordt het 125-jarig bestaan van de schouwburg aan het Leidseplein in Amsterdam gevierd. Dus programmeren ze de hele dag gratis previews en voorstellingen in de Grote Zaal en kun je oog in oog komen te staan met grote namen uit de theaterwereld tijdens de speciale backstage rondleidingen.

> Lees verder

De Warme Winkel: Bloomsbury op zomerfestivals

Theater

Deze zomer is De Warme Winkel met Bloomsbury te zien op verschillende festivals; Over het IJ Festival in Amsterdam, LA Breda en Theaterfestival Boulevard in ‘s Hertogenbosch.

> Lees verder

De Kersentuin door ITA

Theater

Het stuk De Kersentuin van Anton Tsjechov uit 1904 is voor het ITA ensemble bewerkt door Robert Icke en geregisseerd door Simon McBurney. De Kersentuin na honderd vijftien jaar relevant. Het als altijd hoge niveau van de acteurs maakt het interessant.

> Lees verder

Merkel wint de Toneelkijkerprijs

Theater

De toneelkijkersjury, de publieksjury van Het Nationale Theater in Den Haag, heeft de voorstelling Merkel verkozen als beste voorstelling van seizoen 2018/2019. De voorstelling is gemaakt door Nineties Productions in coproductie met Orkater.

> Lees verder

Simon McBurney regisseert De kersentuin met ITA-ensemble

Theater

Het multitalent Simon McBurney regisseert dit seizoen de klassieker De kersentuin bij Internationaal Theater Amsterdam. Voor de samenwerking met het ITA-ensemble kiest McBurney een van Anton Tsjechovs meest bekende en geliefde stukken.

> Lees verder

Programmering 19/20 ITA

Theater

Internationaal Theater Amsterdam presenteert de programmering voor het seizoen 19/20. Een speciaal seizoen, omdat de schouwburg aan het Leidseplein 125 jaar bestaat. Ze vieren dit jubileum met grote namen en bijzondere voorstellingen uit de theater- en danswereld.

> Lees verder

Pavements of Gold

Theater

Pavements of Gold is een hartverwarmende en kleurrijke mix van tekst, beeld en muziek.
De voorstelling is een samenwerking van de Toneelmakerij met het Bijlmer Parktheater en Theater De Krakeling.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Sartres Freud

Theater

ITA heeft de rechten op Sartres script The Freud Scenario heeft verworven. Freud wordt gespeeld door acteurs van FC Bergman en het ITA-ensemble. FC Bergman tekende daarnaast voor de bewerking van het script, de regie is in handen van Ivo van Hove.

> Lees verder

Oedipus van ITA terug in Amsterdam

Theater

Koning Oedipus is de perfecte tragedie. Robert Icke regisseerde vorig jaar een hedendaagse, vrije bewerking van eigen hand.De productie is 1 – 10 mei opnieuw te zien in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder