Trailer: The Eternal Memory

Film & TV

The Eternal Memory vertelt het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT

Film & TV

De vijfde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 13 t/m 23 april georganiseerd in De Melkweg Amsterdam. IN-EDIT brengt nieuwe muziekdocumentaires uit binnen- en buitenland naar het grote doek, altijd in combinatie met iets extra’s.

> Lees verder

Trailer: The Territory

Film & TV

In de schrijnende, door National Geographic geproduceerde, documentaire The Territory volgen we de Braziliaanse inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking in hun strijd tegen boeren en illegale kolonisten voor landsbehoud.

> Lees verder

Trailer: The Real Charlie Chaplin

Film & TV

Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

> Lees verder

Trailer: Phat Tuesday

Film & TV

Prime Video kondigt de nieuwe docuserie Phat Tuesdays aan. De docuserie viert Phat Tuesdays in The Comedy Store, de invloedrijke comedy showcase die de carrières van een aantal van de beroemdste zwarte comedians in de industrie van vandaag hielp lanceren.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT 2022

Film & TV

De vierde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 7 t/m 10 april georganiseerd in Het Ketelhuis en Melkweg Cinema in Amsterdam. Bij elke filmvertoning wordt indien mogelijk live muziek geprogrammeerd.

> Lees verder

Trailer: Flee

Film & TV

De geanimeerde documentaire Flee vertelt het waargebeurde verhaal van Amin Nawabi, die als alleenstaande minderjarige van Afghanistan naar Denemarken vluchtte. De documentaire werd al geselecteerd voor Cannes en won al de World Cinema Documentary Grand Jury Prize.

> Lees verder

Trailer: The Lost Leonardo

Film & TV

Spannende en onthullende film over het duurste schilderij ooit, het lang verloren gewaande schilderij Salvator Mundi, naar verluidt een werk van Leonardo Da Vinci. The Lost Leonardo vanaf 24 februari 2022 in de bioscoop.

> Lees verder

IDFA 34ste editie

Film & TV

Vandaag onthulde IDFA’s artistiek directeur Orwa Nyrabia de openingsfilm waarmee de 34ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) op 17 november aftrapt: de Nederlandse film Four Journeys van Louis Hothothot (Louis Yi Liu).

> Lees verder

Docu: FOX Docs - Last Man Standing: Suge Knight and the Murders of Biggie and Tupac

Film & TV

Om meer te weten te komen over de meest intrigerende gebeurtenissen en personen zendt FOX iedere maandag in de maand november een gloednieuwe documentaire uit tijdens FOX Docs. Met op maandag 1 november: Last Man Standing: Suge Knight and the Murders of Biggie and Tupac.

> Lees verder

Trailer: Songs of Repression

Film & TV

Filmdistributeur Gusto Entertainment brengt op 21 oktober de documentaire Songs of Repression uit. Songs of Repression van regisseurs Marianne Hougen-Maraga en Estephan Wagner onderzoekt hoe de overgebleven bewoners van een op het oog idyllisch lijkende Duitse gemeenschap in Chili.

> Lees verder

Trailer: Oasis Knebworth 1996

Film & TV

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht.

> Lees verder