Docu: The Border Crossed Us

Film & TV

The Border Crossed Us onthult de ingrijpende gevolgen van grensbeveiliging in een Texaans grensstadje. Een verweven verhaal van politie, smokkelaars en immigranten, waar persoonlijke offers de onvermijdelijke tol vormen.

> Lees verder

Docu: Kunstroof

Film & TV

In de vroege ochtend van 16 oktober 2012 heeft een groep jonge Roemeense vrienden 2 minuten en 48 seconden nodig om zeven waardevolle kunstwerken uit de Kunsthal in Rotterdam te stelen.

> Lees verder

Docu: The Stones & Brian Jones

Film & TV

De nieuwe muziekdocumentaire van Nick Broomfield, The Stones & Brian Jones is vanaf 25 april te zien in de bioscoop. Hierin onderzoekt gerenommeerd filmmaker Nick Broomfield aan de hand van onthullende interviews.

> Lees verder

Trailer: The Waste Land

Film & TV

The Waste Land is een film die diep ingaat op het complexe weefsel van het beroemde gedicht. Eliot schreef een gedicht als een lappendeken en citeert uit Dante, het boeddhisme en het hindoeïsme.

> Lees verder

Docu: IDFA 2023

Film & TV

A Picture to Remember opent op 8 november de 36ste editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Dat maakte artistiek directeur Orwa Nyrabia woensdag bekend tijdens de persconferentie.

> Lees verder

Trailer: The Eternal Memory

Film & TV

The Eternal Memory vertelt het intieme en aangrijpende verhaal van een moedige vrouw die er alles aan doet om de briljante geest van haar echtgenoot met Alzheimer te behouden.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT

Film & TV

De vijfde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 13 t/m 23 april georganiseerd in De Melkweg Amsterdam. IN-EDIT brengt nieuwe muziekdocumentaires uit binnen- en buitenland naar het grote doek, altijd in combinatie met iets extra’s.

> Lees verder

Trailer: The Territory

Film & TV

In de schrijnende, door National Geographic geproduceerde, documentaire The Territory volgen we de Braziliaanse inheemse Uru-eu-wau-wau bevolking in hun strijd tegen boeren en illegale kolonisten voor landsbehoud.

> Lees verder

Trailer: The Real Charlie Chaplin

Film & TV

Hij wordt geroemd als groot filmmaker van legendarische films als The Kid, Modern Times en The Great Dictator die nog altijd veel zeggingskracht hebben. Maar wie was de mens achter deze geniale alleskunner?

> Lees verder

Trailer: Phat Tuesday

Film & TV

Prime Video kondigt de nieuwe docuserie Phat Tuesdays aan. De docuserie viert Phat Tuesdays in The Comedy Store, de invloedrijke comedy showcase die de carrières van een aantal van de beroemdste zwarte comedians in de industrie van vandaag hielp lanceren.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT 2022

Film & TV

De vierde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 7 t/m 10 april georganiseerd in Het Ketelhuis en Melkweg Cinema in Amsterdam. Bij elke filmvertoning wordt indien mogelijk live muziek geprogrammeerd.

> Lees verder

Trailer: Flee

Film & TV

De geanimeerde documentaire Flee vertelt het waargebeurde verhaal van Amin Nawabi, die als alleenstaande minderjarige van Afghanistan naar Denemarken vluchtte. De documentaire werd al geselecteerd voor Cannes en won al de World Cinema Documentary Grand Jury Prize.

> Lees verder