Turtle Adventure in Omniversum

Film & TV

Vanaf 11 februari minimaal een half jaar te zien in het Haagse filmtheater Omniversum: Turtle Adventure. Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië volgt de grootbeeldfilm Turtle Adventure de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji.

> Lees verder

Winactie: Pavarotti

Film & TV

Luciano Pavarotti, de bekendste operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Regisseur Ron Howard brengt een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

> Lees verder

The Prado Museum: A Collection of Wonders

Film & TV

Het Prado Museum in Madrid viert dit jaar zijn 200e verjaardag. The Prado Museum: A Collection of Wonders vertelt het levensverhaal van dit museum. Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars.

> Lees verder

Ivo van Hove in VPRO Zomergasten 2019

Film & TV

Janine Abbring ontvangt Ivo van Hove in de laatste aflevering van VPRO Zomergasten op 1 september. Van Hove is één van de meest geroemde toneel- en operaregisseurs ter wereld. Daarnaast is hij directeur van Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

> Lees verder

Eenmalige vertoning docu Woodstock

Film & TV

Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar©winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop.

> Lees verder

Docu: Stake: From Fresh Cut To Dry Aged

Film & TV

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Red Bull Music draaide het afgelopen jaar een docu rond de band: From Fresh Cut to Dry Aged: how Steak Number Eight became STAKE.

> Lees verder

Tweede editie IN-EDIT festival

Film & TV

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

> Lees verder

Trailer: The Man Who Stole Banksy

Film & TV

Fascinerende tocht van Banksy’s schildering “Soldaat die papieren van ezel controleert” van Bethlehem naar musea over de hele wereld. Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

> Lees verder

Trailer: They Shall Not Grow Old

Film & TV

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

> Lees verder

Winnaar VPRO IDFA Audience Award bekend

Film & TV

Don’t Be a Dick About It van de Amerikaanse regisseur Benjamin Mullinkosson heeft de VPRO IDFA Audience Award gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

> Lees verder

IDFA 2018 maakt winnaars bekend

Film & TV

Reason wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Tijdens de prijsuitreiking van de 31e editie van IDFA in Internationaal Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de verschillende prijzen in de IDFA competitieprogramma’s.

> Lees verder

Trailer: Jij bent mijn vriend

Film & TV

Branche is nog maar pas in Nederland. Als hij de eerste dag naar zijn nieuwe school moet, wil hij zijn bed niet uitkomen. Hij vindt het eng om naar school te gaan, want hij kent niemand in zijn klas en hij is de enige die Macedonisch spreekt.

> Lees verder