Trailer: Oasis Knebworth 1996

Film & TV

Op 10 en 11 augustus 1996 kwamen 250.000 jonge muziekfans samen in Knebworth Park, om Oasis te zien optreden in twee recordbrekende, tijdperk-bepalende shows. De concerten waren binnen een dag uitverkocht.

> Lees verder

The Doors: Live At The Bowl '68 Special Edition

Film & TV

Ter ere van het 50 jarige jubileum van het legendarische The Doors album L.A. Woman zal op 4 november The Doors: Live At The Bowl ’68 Special Edition bioscopen over de hele wereld transformeren in concertzalen en fans de ervaring geven er live bij te zijn.

> Lees verder

Trailer: Here We Move, Here We Groove

Film & TV

Robert Soko – grondlegger van de Balkan Beats stroming in de Europese clubscene – gaat met muzikanten met een vluchtelingenachtergrond op zoek naar een nieuw geluid van Europa. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

> Lees verder

Trailer: Bloody Nose, Empty Pockets

Film & TV

In Las Vegas bevindt zich een bar met de veelzeggende naam ‘The Roaring 20s’. Een plek waar een doorsnee van de samenleving samenkomt: oud, jong, wit, zwart, vrouw, man – en alles daartussenin. Om te drinken, te praten, ruzie te maken of te lachen.

> Lees verder

Amy Winehouse in Nederland

Film & TV

Het is alweer tien jaar geleden dat Amy Winehouse op 27-jarige leeftijd overlijdt. In 2004 interviewt regisseur Arjan Vlakveld haar als enige in Nederland op beeld. Hij heeft de banden altijd bewaard en het grootste deel van dit gesprek is nog nooit eerder vertoond.

> Lees verder

ZUBBtipt: What Drives Us

Film & TV

Sony Music organiseert donderdagavond 15 juli samen met Legacy of Music en De Melkweg een bijzonder event: de vertoning van de documentaire What Drives Us, voorafgegaan door een foto-expositie en een Q&A.

> Lees verder

Trailer: Radiograph of a Family

Film & TV

De film gaat over de dochter van een Iraanse familie, die met behulp van foto’s en video’s probeert het ongelukkige huwelijk van haar ouders te reconstrueren. Radiograph of a Family is de winnaar van de IDFA competitie 2021.

> Lees verder

Trailer: Hitsville - The Making of Motown

Film & TV

The Jackson Five, Stevie Wonder, Diana Ross & The Supremes en Marvin Gaye, wie kent deze muziekgrootheden niet? M&N Media Group brengt op 6 september éénmalig de muziek-documentaire Hitsville: The Making of Motown.

> Lees verder

Trailer: The Painter and the Thief

Film & TV

De diefstal van twee schilderijen is het begin van een onwaarschijnlijke vriendschap. Aan de hand van camerabeelden spoort een gedupeerde kunstenaar de drugsverslaafde dief van haar werk op en confronteert hem in de rechtbank.

> Lees verder

Recensie: Helmut Newton - The Bad and the Beautiful

Film & TV

Een prachtige documentaire. Niet simpel het leven van de man en zijn werk als fotograaf chronologisch omschreven. De makers hebben een verhaal te vertellen over de man en zijn werk. Over de mensen in zijn leven.

> Lees verder

Trailer: The Dissident

Film & TV

The Dissident, van Oscar-winnend regisseur Bryan Fogel, is een documentaire-thriller die het labyrint van bedrog blootlegt achter de moord op de Washington Post-journalist Jamal Khashoggi in de Saoedische ambassade in Istanbul.

> Lees verder

Winactie: Helmut Newton - The Bad and the Beautiful

Film & TV

Helmut Newton: The Bad and the Beautiful vertelt het bijzondere verhaal van één van de meest iconische fotografen van de 20e eeuw. Van zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn, tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk.

> Lees verder