Trailer: The Kingmaker

Film & TV

Voormalig first lady van de Filipijnen Imelda Marcos, weduwe van Ferdinand Marcos, staat in het collectieve geheugen gegrift als de vrouw met de enorme hoeveelheid schoenen. Hoe vergaat het Imelda Marcos nu?

> Lees verder

Trailer: Thee Wreckers Tetralogy + doc

Film & TV

In maart 2019 overleed de Nederlandse filmmaker Rosto A.D. Hij was ook muzikant, schrijver en beeldend kunstenaar die die disciplines in zijn filmwerk samenvoegde tot een oeuvre dat in Nederland en ook ver daarbuiten zijn gelijke niet kent.

> Lees verder

Trailer: Woman

Film & TV

Woman is een intiem en divers portret van tweeduizend vrouwen uit meer dan vijftig landen. Getuigenissen van zeer verschillende vrouwen, van staatshoofden en schoonheidskoninginnen tot buschauffeurs.

> Lees verder

DeWolff in Europa

Film & TV

Het Uur van de Wolf: DeWolff in Europa. Ze kopen een busje en beginnen vol bravoure aan een tournee door Europa; het trio Pablo en Luka van de Poel en hun vriend Robin Piso. Rockgroep DeWolff wil met een 4-sporen-cassetterecorder al reizend een nieuwe plaat opnemen.

> Lees verder

Turtle Adventure in Omniversum

Film & TV

Vanaf 11 februari minimaal een half jaar te zien in het Haagse filmtheater Omniversum: Turtle Adventure. Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië volgt de grootbeeldfilm Turtle Adventure de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji.

> Lees verder

Winactie: Pavarotti

Film & TV

Luciano Pavarotti, de bekendste operazanger ooit, had een leven met uitzonderlijke hoogtepunten en zware dieptepunten. Regisseur Ron Howard brengt een ode aan een van de grootste artiesten aller tijden.

> Lees verder

The Prado Museum: A Collection of Wonders

Film & TV

Het Prado Museum in Madrid viert dit jaar zijn 200e verjaardag. The Prado Museum: A Collection of Wonders vertelt het levensverhaal van dit museum. Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars.

> Lees verder

Ivo van Hove in VPRO Zomergasten 2019

Film & TV

Janine Abbring ontvangt Ivo van Hove in de laatste aflevering van VPRO Zomergasten op 1 september. Van Hove is één van de meest geroemde toneel- en operaregisseurs ter wereld. Daarnaast is hij directeur van Internationaal Theater Amsterdam (ITA).

> Lees verder

Eenmalige vertoning docu Woodstock

Film & TV

Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar©winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop.

> Lees verder

Docu: Stake: From Fresh Cut To Dry Aged

Film & TV

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Red Bull Music draaide het afgelopen jaar een docu rond de band: From Fresh Cut to Dry Aged: how Steak Number Eight became STAKE.

> Lees verder

Tweede editie IN-EDIT festival

Film & TV

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

> Lees verder

Trailer: The Man Who Stole Banksy

Film & TV

Fascinerende tocht van Banksy’s schildering “Soldaat die papieren van ezel controleert” van Bethlehem naar musea over de hele wereld. Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

> Lees verder