IDFA 2018 kondigt eerste titels aan

Film & TV

Vandaag maakt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de eerste films van de 31e editie bekend. IDFA stelt als festival de creatieve documentaire centraal. Iedere dinsdag in oktober worden er meer titels en gasten bekend gemaakt.

> Lees verder

Living the Light – Robby Müller

Film & TV

Living the Light – Robby Müller beleeft zijn wereldpremière op het 75ste Internationale Filmfestival Venetië. De film van Claire Pijman over de wereldberoemde Nederlandse cameraman is er geselecteerd voor het programma Classics.

> Lees verder

Opening CARNE y ARENA in EYE

Film & TV

In de virtual reality-installatie van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu word je onderdeel van een groep vluchtelingen die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wil oversteken. Een beangstigende, maar ook bijzondere ervaring.

> Lees verder

ZUBBtipt: The End of Fear

Film & TV

Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Vijftig jaar na Who’s Afraid of Red, Yellow, and Blue III stelt regisseur Barbara Visser via de levensloop van dit beroemde en befaamde kunstwerk opnieuw de vraag: wat is kunst, wanneer is kunst echt, wat is de waarde en wie bepaalt dat?

> Lees verder

Trailer: The Cleaners

Film & TV

The Cleaners is een actuele film over de enorme impact van de sociale media op ons leven en ons wereldbeeld. Twee jonge Duitse filmmakers slagen er in om toegang te krijgen tot een van de beter bewaakte geheimen van Facebook.

> Lees verder

ZUBBtipt: 2DOC Jolene

Film & TV

De documentaire Jolene is een niets verhullend portret van een vrouw met een leven dat drijft op chaos en adrenaline. BNNVARA zendt de film van regisseur Elza Jo van Reenen uit op maandag 23 april om 21.00 uur op NPO 2.

> Lees verder

IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

The Best of IDFA on tour

Film & TV

Een aantal van de films die tijdens IDFA 2017 een IDFA Award heeft gewonnen, gaat vanaf 20 januari tot en met 2 april op tour door Nederlandse filmhuizen. Het gaat om vier films die tot en met begin april in één programma te zien zijn.

> Lees verder

30e editie IDFA van start

Film & TV

Gister is in Koninklijk Theater Carré de 30e editie van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) officieel geopend met Amal van Mohamed Siam. IDFA vindt plaats van 15 tot en met 26 november.

> Lees verder

Trailer: City of Ghosts

Film & TV

City of Ghosts volgt de campagne van de activisten van “Raqqa is Being Slaughtered Silently” die na de bezetting van hun thuisstad Raqqa in Syrië door de terroristen van IS samen kwamen om de gruweldaden bloot te leggen en te tonen aan de wereld.

> Lees verder

Kijktip: Kurt Cobain - Montage of Heck (3Doc)

Film & TV

Zaterdag 8 april om 21.55 uur zendt NPO 3 de 3Doc: Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Het is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger, gitarist, en liedjesschrijver van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zijn 27e.

> Lees verder

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs

Film & TV

Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vrijdagmiddag de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan Heddy Honigmann. Ze krijgt de prijs vanwege haar grote staat van dienst als internationaal toonaangevend documentairemaker.

> Lees verder