Eenmalige vertoning docu Woodstock

Film & TV

Op zondag 18 augustus 2019, precies 50 jaar na het legendarische muziekfestival, brengt Warner Bros. Pictures de Oscar©winnende muziekdocumentaire WOODSTOCK eenmalig terug in de Nederlandse bioscoop.

> Lees verder

Docu: Stake: From Fresh Cut To Dry Aged

Film & TV

Meer dan een decennium geleden begonnen 4 schaamhaarloze snotapen muziek te maken in een klein repetitiekot in Flanders’ Fields. Red Bull Music draaide het afgelopen jaar een docu rond de band: From Fresh Cut to Dry Aged: how Steak Number Eight became STAKE.

> Lees verder

Tweede editie IN-EDIT festival

Film & TV

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

> Lees verder

Trailer: The Man Who Stole Banksy

Film & TV

Fascinerende tocht van Banksy’s schildering “Soldaat die papieren van ezel controleert” van Bethlehem naar musea over de hele wereld. Een onthutsend en overtuigend beeld van de opkomst van deze nieuwe kunstvorm.

> Lees verder

Trailer: They Shall Not Grow Old

Film & TV

They Shall Not Grow Old is een grensverleggende documentaire van Oscar®-winnaar Peter Jackson, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.

> Lees verder

Winnaar VPRO IDFA Audience Award bekend

Film & TV

Don’t Be a Dick About It van de Amerikaanse regisseur Benjamin Mullinkosson heeft de VPRO IDFA Audience Award gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

> Lees verder

IDFA 2018 maakt winnaars bekend

Film & TV

Reason wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Tijdens de prijsuitreiking van de 31e editie van IDFA in Internationaal Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de verschillende prijzen in de IDFA competitieprogramma’s.

> Lees verder

Trailer: Jij bent mijn vriend

Film & TV

Branche is nog maar pas in Nederland. Als hij de eerste dag naar zijn nieuwe school moet, wil hij zijn bed niet uitkomen. Hij vindt het eng om naar school te gaan, want hij kent niemand in zijn klas en hij is de enige die Macedonisch spreekt.

> Lees verder

IDFA 2018 kondigt eerste titels aan

Film & TV

Vandaag maakt het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) de eerste films van de 31e editie bekend. IDFA stelt als festival de creatieve documentaire centraal. Iedere dinsdag in oktober worden er meer titels en gasten bekend gemaakt.

> Lees verder

Living the Light – Robby Müller

Film & TV

Living the Light – Robby Müller beleeft zijn wereldpremière op het 75ste Internationale Filmfestival Venetië. De film van Claire Pijman over de wereldberoemde Nederlandse cameraman is er geselecteerd voor het programma Classics.

> Lees verder

Opening CARNE y ARENA in EYE

Film & TV

In de virtual reality-installatie van de Mexicaanse regisseur Alejandro González Iñárritu word je onderdeel van een groep vluchtelingen die de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten wil oversteken. Een beangstigende, maar ook bijzondere ervaring.

> Lees verder

ZUBBtipt: The End of Fear

Film & TV

Wie is er nog bang voor rood, geel en blauw? Vijftig jaar na Who’s Afraid of Red, Yellow, and Blue III stelt regisseur Barbara Visser via de levensloop van dit beroemde en befaamde kunstwerk opnieuw de vraag: wat is kunst, wanneer is kunst echt, wat is de waarde en wie bepaalt dat?

> Lees verder