ZZDD: The Pirate Bay

Film & TV

De docu van vandaag gaat over de drie oprichters van The Pirate Bay. Ze worden gevolg gedurende het proces tegen de torrent website. Tussen de processen door vertellen ze het verhaal van de site en leer je ze wat beter kennen.

> Lees verder

ZZDD: De Brug van Joris Ivens

Film & TV

Een van de belangrijkste films uit de Nederlandse filmgeschiedenis is de korte documentaire De Brug van Joris Ivens uit 1928. Hierin wordt de spoorwegbrug de Hef in Rotterdam omgetover tot wat lijkt op een levend organisme.

> Lees verder

ZZDD: Living of the wall

Film & TV

‘Living off the Wall’ vertelt het echte verhaal van uitzonderlijke mensen die ‘Off the Wall’ leven, gezien door de ogen van vier documentairemakers. Ze hebben volledige vrijheid gekregen en mochten zelf hun invulling geven aan ‘Living off the Wall’ door middel van woorden, beelden en films.

> Lees verder

ZZDD: Hoe echt is echt

Film & TV

De grens tussen echt en onecht vervaagt, of het nu krantenfoto’s, designer tassen of het menselijk lichaam betreft. De virtuele wereld loopt steeds vaker naadloos over in de echte wereld.

> Lees verder

ZZDD: Could You Kill What You Eat?

Film & TV

Zou jij datgene wat er bij jou op je bord ligt ook kunnen vermoorden? Zou jij een koe kunnen slachten voor dat lekker biefstukje of een kip de nek omdraaien voor een lekker gebraden kippenpootje?

> Lees verder

ZZDD: Wearable Technology

Film & TV

Deze ZUBB-zaterDag-Docu komt van firestarters en Discovery Channelen zoomt in op de integratie van technologie in mode en de vernieuwing van het vakmanschap. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de toekomst van de mode-industrie?

> Lees verder

ZZDD: How to sleep better?

Film & TV

Last van slaapproblemen? Dan is dit een handige docu. De oplossing ligt volgens de makers niet in de slaapmiddelen van de farmaceutische industrie, maar veel praktischer middelen.

> Lees verder

ZZDD: Four Horsemen

Film & TV

De intentie van deze docu is om de discussie los te maken over de herintroductie van een nieuw economisch paradigma die de wereld zou moeten verbeteren en de leefbaarheid van miljoenen mensen moet optimaliseren.

> Lees verder

ZZDD: Garbage Dreams

Film & TV

De Zabbaleen zijn een volk van vuilnisophalers. En daar zijn ze trots op, deze gemeenschap van ongeveer zestigduizend Koptische christenen, gevestigd in een buitenwijk van Cairo.

> Lees verder

ZZDD: Jong en Homo in Poetins Rusland

Film & TV

Juni 2013 ondertekende president Poetin de omstreden antihomowet, waarmee het maken van ‘propaganda’ voor homoseksualiteit strafbaar is geworden. De documentaire laat zien dat de ophef over mensenrechten in Rusland terecht is.

> Lees verder

ZZDD: Andrew Solomon - Depressie

Film & TV

In een TEDtalk die zowel welsprekend als ontredderd is, neemt schrijver Andrew Solomon je mee naar de donkerste hoeken van zijn geest tijdens de jaren dat hij tegen depressie vocht.

> Lees verder

ZZDD: Doe Maar - Dit is Alles

Film & TV

Vandaag in de ZUBB-ZaterDag-Docu jeugdsentiment. Doe Maar was toen ik op de lagere school zat de rage en iedereen liep rond met buttons en sjaaltjes van de Nederlandse Beatles.

> Lees verder