Trailer: Rogue Trip

Film & TV

Rogue Trip vertelt het verhaal over het benutten van een tweede kans en de onbreekbare band tussen vader en zoon. Bob Woodruff is een voormalig oorlogscorrespondent en heeft in zijn jaren als verslaggever de ergste gebeurtenissen in de wereld gezien.

> Lees verder

Trailer: Cursed

Film & TV

Cursed, gebaseerd op het gelijknamige boek, is een verfilming van de Arthur-legende. Vertelt door de ogen van Nimue, een jonge vrouw met een mysterieuze gave die is voorbestemd om de machtige en tegelijkertijd tragische ‘Lady of the lake’ te worden.

> Lees verder

Samenwerking ITA, NOS en Theater Na de Dam

Film & TV

Dit jaar wordt het programma Na de Dam vanuit de lege Amsterdamse schouwburg uitgezonden op NPO 1, in een unieke samenwerking tussen Internationaal Theater Amsterdam, de NOS en Stichting Theater Na de Dam.

> Lees verder

DeWolff in Europa

Film & TV

Het Uur van de Wolf: DeWolff in Europa. Ze kopen een busje en beginnen vol bravoure aan een tournee door Europa; het trio Pablo en Luka van de Poel en hun vriend Robin Piso. Rockgroep DeWolff wil met een 4-sporen-cassetterecorder al reizend een nieuwe plaat opnemen.

> Lees verder

Telefilms 2020 op NPO 3

Film & TV

Vanaf woensdag 8 januari wekelijks om 20.30 uur op NPO 3: de Telefilms 2020. Het thema is misdaad. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s.

> Lees verder

The Boys op Amazon Prime Video

Film & TV

The Boys geeft op een leuke en rauwe manier een kijk op wat er gebeurt als superhelden hun superkrachten niet voor goede doeleinden gebruiken maar misbruiken.

> Lees verder

Medialogica: Xi, Xi wat jij niet ziet

Film & TV

In ‘Xi, Xi wat jij niet ziet’ onderzoekt Medialogica hoe de Chinese overheid probeert ons beeld van China te beïnvloeden. De Volksrepubliek van president Xi Jinping hanteert daarbij de wortel en de stok. Hij financiert het Nederlandse taalonderwijs en intimideert correspondenten.

> Lees verder

Medialogica: Oostvaardersplassen - Van droom tot nachtmerrie

Film & TV

Medialogica reconstrueert de jarenlange strijd om het beeld van de Oostvaardersplassen en het welzijn van de grote grazers en belicht hoe een natuurgebied in de beeldvorming kon uitgroeien van een ecologische droom tot een nachtmerrie.

> Lees verder

ZUBBtipt: De kijk van Koolhoven: erotica

Film & TV

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. De zesde en laatste aflevering van De kijk van Koolhoven staat in het teken van erotica. Vrijdag 9 november om 21.20 uur op NPO 3.

> Lees verder

ZUBBtipt: De kijk van Koolhoven - film noir

Film & TV

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. Daarover gaat aflevering vijf van De kijk van Koolhoven. Film noir, dat is een vrouw met een verleden en een man zonder toekomst.

> Lees verder

ZUBBtipt: Sammy Davis Jr. – I’ve gotta be me

Film & TV

Het contrast is tragisch: entertainer Sammy Davis jr. presenteert zich in de jaren vijftig als ambassadeur van de Afro-Amerikanen; tegelijkertijd wordt hij door zijn achterban weggehoond als een overloper.

> Lees verder

Amazon maakt Lord of the Rings serie

Film & TV

Amazon heeft aangekondigd dat het de wereldwijde televisierechten voor The Lord of the Rings heeft gekocht. Amazon gaat een serie maken van de beroemde fantasy-reeks van J.R.R. Tolkien en bevestigt dat er meerdere seizoenen zullen volgen.

> Lees verder