DeWolff in Europa

Film & TV

Het Uur van de Wolf: DeWolff in Europa. Ze kopen een busje en beginnen vol bravoure aan een tournee door Europa; het trio Pablo en Luka van de Poel en hun vriend Robin Piso. Rockgroep DeWolff wil met een 4-sporen-cassetterecorder al reizend een nieuwe plaat opnemen.

> Lees verder

Telefilms 2020 op NPO 3

Film & TV

Vanaf woensdag 8 januari wekelijks om 20.30 uur op NPO 3: de Telefilms 2020. Het thema is misdaad. Telefilms zijn speelfilms voor televisie die inspelen op actuele thema’s.

> Lees verder

The Boys op Amazon Prime Video

Film & TV

The Boys geeft op een leuke en rauwe manier een kijk op wat er gebeurt als superhelden hun superkrachten niet voor goede doeleinden gebruiken maar misbruiken.

> Lees verder

Medialogica: Xi, Xi wat jij niet ziet

Film & TV

In ‘Xi, Xi wat jij niet ziet’ onderzoekt Medialogica hoe de Chinese overheid probeert ons beeld van China te beïnvloeden. De Volksrepubliek van president Xi Jinping hanteert daarbij de wortel en de stok. Hij financiert het Nederlandse taalonderwijs en intimideert correspondenten.

> Lees verder

Medialogica: Oostvaardersplassen - Van droom tot nachtmerrie

Film & TV

Medialogica reconstrueert de jarenlange strijd om het beeld van de Oostvaardersplassen en het welzijn van de grote grazers en belicht hoe een natuurgebied in de beeldvorming kon uitgroeien van een ecologische droom tot een nachtmerrie.

> Lees verder

ZUBBtipt: De kijk van Koolhoven: erotica

Film & TV

Seks en film, het is nog steeds een ongemakkelijk huwelijk. De zesde en laatste aflevering van De kijk van Koolhoven staat in het teken van erotica. Vrijdag 9 november om 21.20 uur op NPO 3.

> Lees verder

ZUBBtipt: De kijk van Koolhoven - film noir

Film & TV

Film noir is de wereld van rauwe detectives, corrupte agenten en femme fatales. Daarover gaat aflevering vijf van De kijk van Koolhoven. Film noir, dat is een vrouw met een verleden en een man zonder toekomst.

> Lees verder

ZUBBtipt: Sammy Davis Jr. – I’ve gotta be me

Film & TV

Het contrast is tragisch: entertainer Sammy Davis jr. presenteert zich in de jaren vijftig als ambassadeur van de Afro-Amerikanen; tegelijkertijd wordt hij door zijn achterban weggehoond als een overloper.

> Lees verder

Amazon maakt Lord of the Rings serie

Film & TV

Amazon heeft aangekondigd dat het de wereldwijde televisierechten voor The Lord of the Rings heeft gekocht. Amazon gaat een serie maken van de beroemde fantasy-reeks van J.R.R. Tolkien en bevestigt dat er meerdere seizoenen zullen volgen.

> Lees verder

Kijktip: Kurt Cobain - Montage of Heck (3Doc)

Film & TV

Zaterdag 8 april om 21.55 uur zendt NPO 3 de 3Doc: Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Het is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger, gitarist, en liedjesschrijver van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zijn 27e.

> Lees verder

Welkom in de jaren 60

Film & TV

Vanaf zaterdag 3 september start de NTR weer met een nieuwe historische comedy voor jong en oud: Welkom in de jaren 60. Na Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de IJzeren eeuw staan dit keer de jaren 60 centraal.

> Lees verder

Noam Chomsky's Requiem for the American Dream

Film & TV

De Amerikaanse linguïst, filosoof en activist Noam Chomsky vertelt in de documentaire Requiem for the American Dream hoe superrijkdom de American Dream te gronde heeft gericht. De film is eenmalig te zien in de Rode Hoed en daarna op Netflix.

> Lees verder