ZUBBtipt: Sammy Davis Jr. – I’ve gotta be me

Film & TV

Het contrast is tragisch: entertainer Sammy Davis jr. presenteert zich in de jaren vijftig als ambassadeur van de Afro-Amerikanen; tegelijkertijd wordt hij door zijn achterban weggehoond als een overloper.

> Lees verder

Amazon maakt Lord of the Rings serie

Film & TV

Amazon heeft aangekondigd dat het de wereldwijde televisierechten voor The Lord of the Rings heeft gekocht. Amazon gaat een serie maken van de beroemde fantasy-reeks van J.R.R. Tolkien en bevestigt dat er meerdere seizoenen zullen volgen.

> Lees verder

Kijktip: Kurt Cobain - Montage of Heck (3Doc)

Film & TV

Zaterdag 8 april om 21.55 uur zendt NPO 3 de 3Doc: Kurt Cobain: Montage of Heck uit. Het is een ruige tocht door het leven van de succesvolle zanger, gitarist, en liedjesschrijver van Nirvana, tot aan zijn tragische zelfmoord op zijn 27e.

> Lees verder

Welkom in de jaren 60

Film & TV

Vanaf zaterdag 3 september start de NTR weer met een nieuwe historische comedy voor jong en oud: Welkom in de jaren 60. Na Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen en Welkom in de IJzeren eeuw staan dit keer de jaren 60 centraal.

> Lees verder

Noam Chomsky's Requiem for the American Dream

Film & TV

De Amerikaanse linguïst, filosoof en activist Noam Chomsky vertelt in de documentaire Requiem for the American Dream hoe superrijkdom de American Dream te gronde heeft gericht. De film is eenmalig te zien in de Rode Hoed en daarna op Netflix.

> Lees verder

Best of 2014: TV Series

Film & TV

Welke tv serie is de beste van 2014 geworden? Het aanbod liegt er niet om. De TV serie is de nieuwe bioscoop film. De budgetten, de scripts, regisseurs en de acteurs die meewerken liegen er niet om.

> Lees verder

Serie: Fargo

Film & TV

Fargo, de briljante zwarte komedie van de Coens, is terug. Op het kleine scherm ditmaal, met nieuwe verhalen en andere personages, maar met dezelfde donkere humor, hier nog wat vetter aangezet.

> Lees verder

Game of Thrones voorproefje

Film & TV

In samenwerking met HBO Nederland presenteert Imagine Film Festival een exclusieve voorpremière van de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van Game of Thrones.

> Lees verder

Serie: From Dusk Till Dawn

Film & TV

From Dusk till Dawn: The Series is een Amerikaanse horror tv-serie gemaakt door de maker van de gelijknamige film Robert Rodriguez. Het wordt onderdeel van de franchise van film-, direct-to-video-, strip -en cultus van From Dusk till Dawn.

> Lees verder

Trailer: Game of Thrones Seizoen 4

Film & TV

Hier op ZUBB de eerste trailer van het nieuwe seizoen van de beste serie van de afgelopen jaren Game of Thrones. Het vierde seizoen zal op 7 april 2014 door HBO in Nederland uitgezonden worden, een dag na de Amerikaanse première.

> Lees verder

Serie: Gang Related

Film & TV

Een nieuwe Amerikaanse dramaserie met onder andere Terry O’Quinn uit Lost en Ramón Rodríguez uit The Wire in de hoofdrol. Gang Related vertelt het verhaal van een bendelid die infiltreert in het politiekorps van San Fransisco, en zich weet op te werken tot de top.

> Lees verder

Recensie: The Bridge II

Film & TV

In het tweede seizoen knalt een schip tegen de brug. Hierop worden vijf personen gevonden. Saga ontdekt dat drie van hen Zweeds zijn en de andere twee Deens. Eén is overleden, de anderen besmet met een dodelijk virus, blijkt in het ziekenhuis.

> Lees verder