Recensie: Green Day in Ziggo Dome

Muziek

Green Day speelde dinsdagavond 31 januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het was feest, het was zelfs volgens zanger Billie Joe Armstrong het beste concert van de tour. De band gaf een strak, maar toch geïmproviseerd concert.

> Lees verder

Recensie: The Flaming Lips in TivoliVredenburg

Muziek

Wanneer om klokslag 21:00 de band opkomt is het direct feest. Zanger Wayne Coyne pakt een glitter geweer en schiet nog voor de eerste noten worden gespeelt het publiek onder.

> Lees verder

Recensie: Elephant Stone in Paradiso

Muziek

Woensdagavond in de kleine zaal van Paradiso in Amsterdam de Canadese band Elephant Stone. De sound is een mix van jaren zestig psychedelische rock met traditionele Indiase invloeden.

> Lees verder

Recensie: The Slow Show in TivoliVredenburg

Muziek

Maandagavond in de TivoliVredenburg The Slow Show. De band met leadzanger Rob Goodwin en zijn diepe zwoele stem. De stem van Goodwin is volgens sommigen te vergelijken met die van Johnny Cash en de vorige week overleden Leonard Cohen.

> Lees verder

Recensie: Bear's Den in de Melkweg

Muziek

Met een ware ouverture word rond half tien Bear’s Den aangekondigt. De propvolle zaal kan niet wachten en als de heren opkomen, klinkt een luid gejuich. Het eerste nummer is Red Earth and Pouring Rain, het titelnummer van het tweede album.

> Lees verder

Recensie: Palace in Bitterzoet

Muziek

Op 4 november kwam het debuutalbum So Long Forever van de Palace dan eindelijk uit. Woensdagavond speelde ze in Bitterzoet in Amsterdam en wij waren erbij. De zaal was propvol en de heren speelden strak.

> Lees verder

Recensie: Tessa Belinfante in Paradiso

Muziek

De kleine zaal van Paradiso is uitverkocht voor de CD presentatie van Tessa Belinfante op deze eerste hefstdag in september. Een goed optreden van een jong en opkomend talent die weet wat ze wil.

> Lees verder

Recensie: Live At - Kovacs

Muziek

Alweer de laatste van de reeks Live At concerten dit jaar in het Amsterdamse Bostheater maandagavond. Wel de klap op de vuurpijl met Kovacs. Het weer was perfect en het openlucht theater bomvol als altijd.

> Lees verder

Amsterdam Woods Festival: vrijdag

Muziek

My Baby, zZz, De Likt en Eefje de Visser in een prachtige, groene omgeving, op steenworp afstand van Amsterdam. We konden op de vrijdag een aantal bands meepakken om verslag te kunnen doen van de intieme en gezellige sfeer van dit festival.

> Lees verder

Fotoverslag: Waterpop 2016

Muziek

Met een zonnetje dat af en toe heerlijk door de sluierbewolking heen brak, kan de organisatie van de 39e editie van Waterpop weer spreken van een zeer geslaagd festival. Editie 2016 is in beeld gebracht voor ZUBB door Alina Krasieva.

> Lees verder

Recensie: Live At - Neil Finn

Muziek

Zondag 7 augustus was het voor ons weer zover. Live At in het Amsterdamse Bostheater. Neil Finn, de Nieuw Zeelandse frontman van jaren tachtig/negentig band Crowded House, maakte er een heerlijk avondje van.

> Lees verder

Fotoverslag: Westerpop 2016 - vrijdag

Muziek

De 26e editie van Westerpop 2016 werd bezocht door 17.000 bezoekers. Ook dit jaar stonden er weer mooie namen op het programma, op vrijdag de 15e juli waren dit o.a. AAPNOOTMIES, Mala Vita, Left Alive, Birth of Joy en De Likt.

> Lees verder