Fotografie: Aleksander Willemse - Dare to Love

Kunst

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 11 mei tot en met 13 juli 2019 een expositie van de Nederlandse fotograaf Aleksander Willemse. Met Dare to Love toont de galerie een selectie kleurrijke bloemcollages.

> Lees verder

FOAM: Alex Prager – Silver Lake Drive

Kunst

In 2012 won de Amerikaanse fotograaf en filmmaker Alex Prager de Foam Paul Huf Award voor haar serie Compulsion. Na 7 jaar is Prager terug in Foam met een omvangrijke tentoonstelling getiteld Silver Lake Drive.

> Lees verder

Changing Views - 20 Years of Art Collection Deutsche Börse

Kunst

Changing Views – 20 Years of Art Collection Deutsche Börse opent op 2 mei. Eén van de belangrijkste bedrijfscollecties ter wereld; de fotografie van Art Collection Deutsche Börse, is vanaf volgende week te zien in Foam.

> Lees verder

Scheltens & Abbenes in Foam

Kunst

Scheltens & Abbenes tonen de magie van het stilleven. Alledaagse voorwerpen komen tot leven in het werk van Scheltens & Abbenes, doordat ze door het kunstenaarsduo uit hun dagelijkse context worden gehaald.

> Lees verder

William Kentridge terug in Eye

Kunst

In 2015 schonk de kunstenaar William Kentridge 10 Drawings for Projection aan het filmmuseum. De tien korte animatiefilms betekenden Kentridges doorbraak in de kunstwereld. Nu is hij terug in EYE van 3 juni t/m 1 september 2019.

> Lees verder

The Gallery Club presenteert (IN)VISIBLE

Kunst

The Gallery Club, een platform voor fotografie, biedt een art-beleving en dompelt bezoekers een weekend lang onder in de hedendaagse fotografie met een tentoonstelling en een exclusief preview-diner.

> Lees verder

12 x Erwin Olaf in het Rijksmuseum

Kunst

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen, Breitner en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk.

> Lees verder

Stage It │Rietveld Uncut: Take a Walk on the Wild Side

Kunst

Jaarlijks presenteert de Gerrit Rietveld Academie in het Stedelijk Museum het programma Rietveld Uncut: een grootschalig, meerdaags event met dynamische performances en interdisciplinaire interventies.

> Lees verder

Fleecetrui wordt kunstwerk in OBA

Kunst

Op 4 april opent Fashion Machine in OBA Expo de tentoonstelling Fleece afterlife; nieuwe toepassingen voor de afgedankte fleecetrui. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt aan een enorm fleecekunstwerk.

> Lees verder

Nationale Museumweek 2019

Kunst

Rapper Latifah sluit samen met Re:freshed Orchestra de Nationale Museumweek 2019 af. Zij nemen tijdens de ‘Golden Hours’, speciaal voor millennials, bezoekers mee door de museale collectie.

> Lees verder

Eric Gyamfi wint Foam Paul Huf Award 2019

Kunst

Eric Gyamfi (1990, Ghana) is vandaag door een internationale jury benoemd tot de dertiende Foam Paul Huf Award winnaar. Gyamfi werd uit 100 genomineerden afkomstig uit 24 landen tot winnaar gekozen door de jury.

> Lees verder

Rein Kooyman presenteert: RESTRUCTURE

Kunst

De Amsterdamse documentaire-fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: RESTRUCTURE. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn portretfotografie en samenwerkingen met artiesten als DJ Hardwell.

> Lees verder