Kunst: Ron Gallo - Social Meteor

Kunst

De Amerikaanse artiest Ron Gallo kondigt zijn debuut boek SOCIAL METEOR en concertfilm Before the Building Goes Up aan, die beide op 18 april verschijnen. Het is een begeleidend stuk bij zijn laatste album FOREGROUND MUSIC dat via Kill Rock Stars verscheen.

> Lees verder

Fotografie: foam Paul Huf Award 2023

Kunst

Felipe Romero Beltrán wint de Foam Paul Huf Award 2023. Romero Beltrán vertrouwt op een sterke, bijna cinematografische framing en de spanning tussen de lichamen in dialoog. De eerste Zuid- Amerikaanse fotograaf die de prijs wint.

> Lees verder

Kunst: Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden

Kunst

Het Van Gogh Museum presenteert vanaf mei een tentoonstelling over de laatste maanden van Vincent van Gogh. In het dorp Auvers-sur-Oise was Van Gogh enorm productief en maakte hij enkele van zijn allergrootste meesterwerken.

> Lees verder

Fotografie: Unveil

Kunst

Paul Cupido, Thomas Albdorf en Gideon Mendel zullen unieke werken in NFT vorm verkopen via Unveil
Eind mei lanceert Unveil hun platform met ‘drops’ in drie van de meest klassieke thema’s uit de kunstgeschiedenis: Landschap, Stilleven en Portret.

> Lees verder

Fotografie: Haven van Sem Langendijk in FOAM

Kunst

De eerste solotentoonstelling van Sem Langendijk, Haven, toont het resultaat van een langdurig onderzoek naar het proces en de effecten van gentrificatie en de sociale ongelijkheid die het genereert.

> Lees verder

Kunst: STRAAT

Kunst

De internationaal gerenommeerde street artist Lady Aiko werkt in STRAAT aan een nieuw kunstwerk dat onderdeel wordt van de expositie Women in Street Art. STRAAT is hét museum voor street art en graffiti.

> Lees verder

Kunst: Dichter bij Johannes Vermeer

Kunst

Voor het eerst in zijn geschiedenis organiseert het Rijksmuseum een tentoonstelling over de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met 28 schilderijen vanuit de hele wereld is het de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

> Lees verder

Kunst: Golden Femme

Kunst

Op 9 december presenteert het Van Gogh Museum samen met Amber Vineyard Golden Femme: een avond vol performances, workshops en muziek. De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt loopt t/m 8 januari 2023.

> Lees verder

Fotografie: Famous by Terry O’Neill

Kunst

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 4 februari tot en met 10 september 2023 een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill (1938-2019). De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten.

> Lees verder

Fotografie: Paul Kooiker - Fashion

Kunst

Foam presenteert met trots de tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Paul Kooiker. Terwijl ‘fashion’ meestal gezien wordt als iets wat trending is, wordt de modefotografie van Kooiker gekenmerkt door tijdloosheid.

> Lees verder

Fotografie: Bebe Blanco Agterberg

Kunst

Wie naar Agterbergs werk kijkt voelt een donkere geschiedenis, maar het is niet direct duidelijk wat daaraan ten grondslag ligt. Hier zit de fascinerende kern van Agterbergs werk: ze onderzoekt niet alleen de maakbaarheid van de herinnering.

> Lees verder

Kunst: Yto Barrada – Bad Color Combos

Kunst

Bad Color Combos geeft een overzicht van het recente werk van de kunstenaar Yto Barrada. Haar multidisciplinaire praktijk omvat onder meer film, textiel, fotografie en sculptuur. Deze tentoonstelling brengt haar werk van de laatste vijf jaar.

> Lees verder