Fotografie: Felipe Romero Beltrán

Kunst

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de 17de editie van de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect. De tentoonstelling geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer.

> Lees verder

Kunst: Food for Thought

Kunst

Het Scheepvaartmuseum opent tentoonstelling over de verborgen wereld achter ons voedsel. Fotograaf Kadir van Lohuizen brengt omvang en verwevenheid van internationale voedselsystemen confronterend in beeld.

> Lees verder

Kunst: Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst

Kunst

ijne Majesteit de Koning reikt donderdag 5 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije
Schilderkunst 2023 uit in Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden onderscheiden.

> Lees verder

Kunst: Raise the Level

Kunst

Het STRAAT Museum te Amsterdam is een muurschildering in de publieke ruimte rijker van de internationaal invloedrijke, Amerikaanse straatkunstenaar en activist Shepard Fairey. Met dit cadeau aan Amsterdam geeft Fairey een boodschap van hoop af.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Dit najaar presenteert Huis Marseille het nieuwste multimediaproject van fotograaf Eddo Hartmann. Gelijktijdig opent in Huis Marseille Shadowings, a Catalogue of Attitudes for Estranged Daughters.

> Lees verder

Kunst: Ron Gallo - Social Meteor

Kunst

De Amerikaanse artiest Ron Gallo kondigt zijn debuut boek SOCIAL METEOR en concertfilm Before the Building Goes Up aan, die beide op 18 april verschijnen. Het is een begeleidend stuk bij zijn laatste album FOREGROUND MUSIC dat via Kill Rock Stars verscheen.

> Lees verder

Fotografie: foam Paul Huf Award 2023

Kunst

Felipe Romero Beltrán wint de Foam Paul Huf Award 2023. Romero Beltrán vertrouwt op een sterke, bijna cinematografische framing en de spanning tussen de lichamen in dialoog. De eerste Zuid- Amerikaanse fotograaf die de prijs wint.

> Lees verder

Kunst: Van Gogh in Auvers. Zijn laatste maanden

Kunst

Het Van Gogh Museum presenteert vanaf mei een tentoonstelling over de laatste maanden van Vincent van Gogh. In het dorp Auvers-sur-Oise was Van Gogh enorm productief en maakte hij enkele van zijn allergrootste meesterwerken.

> Lees verder

Fotografie: Unveil

Kunst

Paul Cupido, Thomas Albdorf en Gideon Mendel zullen unieke werken in NFT vorm verkopen via Unveil
Eind mei lanceert Unveil hun platform met ‘drops’ in drie van de meest klassieke thema’s uit de kunstgeschiedenis: Landschap, Stilleven en Portret.

> Lees verder

Fotografie: Haven van Sem Langendijk in FOAM

Kunst

De eerste solotentoonstelling van Sem Langendijk, Haven, toont het resultaat van een langdurig onderzoek naar het proces en de effecten van gentrificatie en de sociale ongelijkheid die het genereert.

> Lees verder

Kunst: STRAAT

Kunst

De internationaal gerenommeerde street artist Lady Aiko werkt in STRAAT aan een nieuw kunstwerk dat onderdeel wordt van de expositie Women in Street Art. STRAAT is hét museum voor street art en graffiti.

> Lees verder

Kunst: Dichter bij Johannes Vermeer

Kunst

Voor het eerst in zijn geschiedenis organiseert het Rijksmuseum een tentoonstelling over de 17de-eeuwse meester Johannes Vermeer. Met 28 schilderijen vanuit de hele wereld is het de grootste Vermeertentoonstelling ooit.

> Lees verder