Eric Gyamfi wint Foam Paul Huf Award 2019

Kunst

Eric Gyamfi (1990, Ghana) is vandaag door een internationale jury benoemd tot de dertiende Foam Paul Huf Award winnaar. Gyamfi werd uit 100 genomineerden afkomstig uit 24 landen tot winnaar gekozen door de jury.

> Lees verder

Rein Kooyman presenteert: RESTRUCTURE

Kunst

De Amsterdamse documentaire-fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: RESTRUCTURE. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn portretfotografie en samenwerkingen met artiesten als DJ Hardwell.

> Lees verder

Erwin Blumenfeld in Color in Foam

Kunst

De Duitse modefotograaf Erwin Blumenfeld is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd. Van 15 februari t/m 14 april 2019 in Foam Amsterdam.

> Lees verder

Stedelijk Museum: This variation van Tino Sehgal

Kunst

This variation van Tino Sehgal (1976) wordt van 4 februari tot en met 3 maart 2019 opnieuw uitgevoerd. Het is één van de meest grootschalige werken die Sehgal creëerde en was in 2015 te zien in het Stedelijk.

> Lees verder

Expositie 'Connecting Time' in Moco Museum

Kunst

Wie de komende maanden het Moco Museum binnenstapt, waant zich voor even in een verdraaide werkelijkheid. De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham verbindt in elf getransformeerde ruimtes het verleden, heden en de toekomst.

> Lees verder

OBJECT Rotterdam 2019

Kunst

Object Rotterdam. Een lang weekend, van 8 tot en met 10 februari met bijna 200 deelnemende ontwerpers, gevestigde namen, bekende labels en tientallen aanstormende talenten, belooft dit de grootste editie tot nu toe te worden.

> Lees verder

Foam: Erwin Blumenfeld

Kunst

Vanaf 15 februari toont Foam de kleurenfotografie van de invloedrijke Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld. De Duitse fotograaf is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd.

> Lees verder

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

Kunst

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard. Voor dit project doorkruiste Saskia de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan.

> Lees verder

Astrid Verhoef – Inscapes

Kunst

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 jan t/m 2 mrt 2019 een expositie van Astrid Verhoef. In de surrealistische zwart-wit beelden speelt de natuur een prominente rol. Het autonome werk is gemaakt in Australië, Nederland, Spanje en de VS.

> Lees verder

Alle Rembrandts in het Rijksmuseum

Kunst

Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum voor het eerst in de geschiedenis een overzichtstentoonstelling van alle schilderijen, prenten en tekeningen van Rembrandt uit eigen collectie.

> Lees verder

Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács

Kunst

Nederlands kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács creëert videowerken, installaties en grafische werken, die zich vaak in parallelle werelden afspelen. De tentoonstelling opent 22 november.

> Lees verder

Amsterdam Light Festival 2018

Kunst

Dertig kunstwerken verlichten vanaf 29 november de binnenstad van Amsterdam. Voor het Amsterdam Light Festival gingen kunstenaars, vormgevers en architecten uit zestien landen aan de slag met hun interpretatie van het thema ‘The Medium is the Message’.

> Lees verder