Fotografie: Paul Huf

Kunst

De tentoonstelling Paul Huf eert de honderdste verjaardag van de Nederlandse fotograaf. Met zijn ongekende netwerk en innovatieve gebruik van kleur, stond Huf vanaf de jaren vijftig bekend als een van de belangrijkste reclame, mode en portretfotografen in Nederland.

> Lees verder

Fotografie: Viviane Sassen - PHOSPHOR: Art & Fashion

Kunst

Foam presenteert met trots het eerste grootschalige retrospectief van modefotograaf en beeldend kunstenaar Viviane Sassen in Nederland. De tentoonstelling PHOSPHOR: Art & Fashion van 21 september 2024 t/m 12 januari 2025 te zien in Foam.

> Lees verder

Kunst: NDSM Lusthof | Studio Ossidiana

Kunst

Maakt groen publieke ruimte betekenisvol? Met NDSM Lusthof vraagt Studio Ossidiana zich af wat een groene tuin op NDSM betekent, wanneer is een ‘publieke’ tuin toegankelijk en onder welke voorwaarden?

> Lees verder

Fotografie: ShuShu Sieberns - Young Human

Kunst

Foam presenteert de tentoonstelling Young Human van de kunstenaar ShuShu Sieberns. Het werk vormt een ode aan queerness en belicht het complexe perspectief van de kunstenaar, gekleurd door haar traditionele Russische achtergrond.

> Lees verder

Fotografie: Foam Paul Huf Award 2024

Kunst

Foam kondigt met trots aan dat de 18e Foam Paul Huf Award gaat naar de interdisciplinaire kunstenaar Hiền Hoàng. Wat haar werk onderscheidt is de integratie van fotografie, beeldhouwkunst, video, installaties en performances.

> Lees verder

Kunst: Slaap!

Kunst

Waarom we slapen is nog steeds een onopgelost mysterie. Herstelproces van cellen, energiebesparing, leren en vastleggen van herinneringen zijn drie belangrijke pijlers in huidige theorieën.

> Lees verder

UIT HET GAREEL ART MARKET OP 30 JUNI

Kunst

De Uit Het Gareel Art Market komt terug naar ‘t Paard! Waar normaal gesproken de tourbus van grootse bands en artiesten wordt uitgeladen door roadies, is nu betaalbare kunst door Haagse kunstenaars verkrijgbaar.

> Lees verder

Fotografie: Photography Through the Lens of AI

Kunst

Foam kondigt met veel genoegen het multidimensionale initiatief Photography Through the Lens of AI aan, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie of ‘Artificial Intelligence’ (AI) in de fotografie worden belicht.

> Lees verder

Kunst: Affordable Art Fair Amsterdam 2024

Kunst

In oktober beleeft Affordable Art Fair Amsterdam haar 18de editie. Ruim 70 Nederlandse en internationale galeries presenteren ook dit jaar weer het werk van meer dan 600 opkomende en gevestigde kunstenaars.

> Lees verder

Fotografie: Felipe Romero Beltrán

Kunst

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de 17de editie van de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect. De tentoonstelling geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer.

> Lees verder

Kunst: Food for Thought

Kunst

Het Scheepvaartmuseum opent tentoonstelling over de verborgen wereld achter ons voedsel. Fotograaf Kadir van Lohuizen brengt omvang en verwevenheid van internationale voedselsystemen confronterend in beeld.

> Lees verder

Kunst: Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst

Kunst

ijne Majesteit de Koning reikt donderdag 5 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije
Schilderkunst 2023 uit in Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden onderscheiden.

> Lees verder