Scheltens & Abbenes in Foam

Kunst

Scheltens & Abbenes tonen de magie van het stilleven. Alledaagse voorwerpen komen tot leven in het werk van Scheltens & Abbenes, doordat ze door het kunstenaarsduo uit hun dagelijkse context worden gehaald.

> Lees verder

The Gallery Club presenteert (IN)VISIBLE

Kunst

The Gallery Club, een platform voor fotografie, biedt een art-beleving en dompelt bezoekers een weekend lang onder in de hedendaagse fotografie met een tentoonstelling en een exclusief preview-diner.

> Lees verder

12 x Erwin Olaf in het Rijksmuseum

Kunst

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen, Breitner en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk.

> Lees verder

Eric Gyamfi wint Foam Paul Huf Award 2019

Kunst

Eric Gyamfi (1990, Ghana) is vandaag door een internationale jury benoemd tot de dertiende Foam Paul Huf Award winnaar. Gyamfi werd uit 100 genomineerden afkomstig uit 24 landen tot winnaar gekozen door de jury.

> Lees verder

Rein Kooyman presenteert: RESTRUCTURE

Kunst

De Amsterdamse documentaire-fotograaf Rein Kooyman presenteert op 21 februari zijn tweede solo-expositie: RESTRUCTURE. Kooyman die bij het grote publiek vooral bekend is geworden door zijn portretfotografie en samenwerkingen met artiesten als DJ Hardwell.

> Lees verder

Erwin Blumenfeld in Color in Foam

Kunst

De Duitse modefotograaf Erwin Blumenfeld is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd. Van 15 februari t/m 14 april 2019 in Foam Amsterdam.

> Lees verder

Foam: Erwin Blumenfeld

Kunst

Vanaf 15 februari toont Foam de kleurenfotografie van de invloedrijke Duitse fotograaf Erwin Blumenfeld. De Duitse fotograaf is een van de meest gevierde en best betaalde modefotografen van zijn tijd.

> Lees verder

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

Kunst

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard. Voor dit project doorkruiste Saskia de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan.

> Lees verder

Next Level: Persijn Broersen & Margit Lukács

Kunst

Nederlands kunstenaarsduo Persijn Broersen en Margit Lukács creëert videowerken, installaties en grafische werken, die zich vaak in parallelle werelden afspelen. De tentoonstelling opent 22 november.

> Lees verder

The Story of Food in Photography

Kunst

Feast for the Eyes – The Story of Food in Photography laat de rijke geschiedenis van voedselfotografie zien. Niet alleen in de beeldende kunst, maar ook in commerciële en wetenschappelijke fotografie en fotojournalistiek.

> Lees verder

Nieuw in Foam vanaf september

Kunst

Nieuwe tentoonstellingen september 2018: Masahisa Fukase | Foam 3h: Senta Simond | Loading… Works from the Foam Collection | Paul Mpagi Sepuya. Daarnaast organiseert Foam op 14 september Beyond the Male Gaze.

> Lees verder

Fantasiedieren schilderen of een selfie zonder telefoon

Kunst

Fantasiedieren schilderen of een selfie zonder telefoon. Deze zomervakantie kunnen de kids creatief aan de slag bij Museum Flehite in het Rietveldpaviljoen aan de Zonnehof.

> Lees verder