Fotografie: The beauty of the world so heavy

Kunst

Huis Marseille brengt vier afzonderlijke solotentoonstellingen onder de overkoepelende titel The beauty of the world so heavy. De deelnemende fotografen zijn Dirk Kome, Lindokuhle Sobekwa, Dana Lixenberg en Sabelo Mlangeni

> Lees verder

Fotografie: Lebohang Kganye wint Foam Paul Huf Award 2022

Kunst

Lebohang Kganye, uit Johannesburg, Zuid-Afrika, is de zestiende winnaar van de internationaal befaamde Foam Paul Huf Award. De jury was onder de indruk van de heldere visie, complexiteit en ambitie van de fotograaf.

> Lees verder

Fotografie: The Beautiful and the Sinister

Kunst

The Beautiful and the Sinister, een tentoonstelling van de invloedrijke en internationaal bekroonde fotograaf en fotojournalist Bill Brandt (1904-1983). De tentoonstelling laat zien dat het werk van de Britse fotograaf nauw verwant is aan de Europese avant-garde, in het bijzonder het surrealisme.

> Lees verder

Nieuw in Foam

Kunst

Foam Amsterdam, House of Photography / Deichtorhallen Hamburg en Fotografie Forum Frankfurt (FFF) presenteren de tweede editie van recommended Olympus Fellowship. recommended Olympus Fellowship opent op 2 juli 2021 in Foam.

> Lees verder

Fotografie: Unseen

Kunst

Voor de komende editie, van 16-19 september in het Amsterdamse cultuurpark Westergas, presenteert Unseen een ijzersterke internationale selectie deelnemers. Opvallend is de prominente aanwezigheid van Europese top galeries.

> Lees verder

Unseen Amsterdam 2021

Kunst

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 huist Unseen Amsterdam wederom in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. voor velen is Unseen weer een eerste internationale presentatie in lange tijd, waarvoor dan ook bijzonder werk is gereserveerd.

> Lees verder

Haute Auctions

Kunst

Haute Auctions is het nieuwe internationale platform voor kunstfotografie. Hier kunnen verzamelaars en liefhebbers belangrijke 20ste-eeuwse en hedendaagse werken van gevestigde namen en opkomend talent aankopen.

> Lees verder

John Edmonds (VS) wint Foam Paul Huf Award 2021

Kunst

De Foam Paul Huf Award 2021 gaat naar John Edmonds (1989, VS). Uit een selectie van ruim 100 genomineerden uit 24 landen, geselecteerd door 25 nominators wereldwijd, heeft de vijfkoppige jury eerder deze week de winnaar van dit jaar gekozen.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2021: juryleden

Kunst

Op donderdag 11 maart a.s. zal de 15e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar.

> Lees verder

Nu in Foam

Kunst

Nu in Foam met o.a. Magnum fotograaf Alec Soth (1969) werd bekend als de chroniqueur van het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving. Als fotograaf maakte hij in 2004 naam met zijn serie Sleeping by the Mississippi.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2020

Kunst

Op woensdag 11 maart a.s. zal de 14e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar, door een onafhankelijke internationale vakjury.

> Lees verder

Foam programma

Kunst

Foam opent het jaar 2020 met de eerste tentoonstelling in Nederland van de beroemde Amerikaanse schrijver Wright Morris. Naast zijn schrijverschap wijdde Morris een korte periode in zijn leven aan de fotografie.

> Lees verder