Nieuw in Foam

Kunst

Foam Amsterdam, House of Photography / Deichtorhallen Hamburg en Fotografie Forum Frankfurt (FFF) presenteren de tweede editie van recommended Olympus Fellowship. recommended Olympus Fellowship opent op 2 juli 2021 in Foam.

> Lees verder

Fotografie: Unseen

Kunst

Voor de komende editie, van 16-19 september in het Amsterdamse cultuurpark Westergas, presenteert Unseen een ijzersterke internationale selectie deelnemers. Opvallend is de prominente aanwezigheid van Europese top galeries.

> Lees verder

Unseen Amsterdam 2021

Kunst

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 huist Unseen Amsterdam wederom in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. voor velen is Unseen weer een eerste internationale presentatie in lange tijd, waarvoor dan ook bijzonder werk is gereserveerd.

> Lees verder

Haute Auctions

Kunst

Haute Auctions is het nieuwe internationale platform voor kunstfotografie. Hier kunnen verzamelaars en liefhebbers belangrijke 20ste-eeuwse en hedendaagse werken van gevestigde namen en opkomend talent aankopen.

> Lees verder

John Edmonds (VS) wint Foam Paul Huf Award 2021

Kunst

De Foam Paul Huf Award 2021 gaat naar John Edmonds (1989, VS). Uit een selectie van ruim 100 genomineerden uit 24 landen, geselecteerd door 25 nominators wereldwijd, heeft de vijfkoppige jury eerder deze week de winnaar van dit jaar gekozen.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2021: juryleden

Kunst

Op donderdag 11 maart a.s. zal de 15e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar.

> Lees verder

Nu in Foam

Kunst

Nu in Foam met o.a. Magnum fotograaf Alec Soth (1969) werd bekend als de chroniqueur van het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving. Als fotograaf maakte hij in 2004 naam met zijn serie Sleeping by the Mississippi.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2020

Kunst

Op woensdag 11 maart a.s. zal de 14e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar, door een onafhankelijke internationale vakjury.

> Lees verder

Foam programma

Kunst

Foam opent het jaar 2020 met de eerste tentoonstelling in Nederland van de beroemde Amerikaanse schrijver Wright Morris. Naast zijn schrijverschap wijdde Morris een korte periode in zijn leven aan de fotografie.

> Lees verder

A tribute to Terry O’Neill

Kunst

Eduard Planting Gallery presenteert van 8 januari tot en met 21 maart 2020 A tribute to Terry O’Neill. Terry O’Neill liet met zijn ongedwongen, intieme foto’s de menselijke kant van celebrities zien en heeft The Beatles en The Rolling Stones in hun beginperiode gefotografeerd.

> Lees verder

Foam: Adorned - The Fashionable Show

Kunst

Wat is tegenwoordig nog mode of modieus en wie bepaalt dat? En hoe gebruiken we mode om te laten zien wie we zijn, wie we denken te zijn of juist wie we zouden willen zijn? De tentoonstelling presenteert intrigerende en uitdagende mode-gerelateerde fotografieprojecten.

> Lees verder

Foam: Eric Gyamfi - Fixing Shadows

Kunst

Eric Gyamfi werd dit jaar door een internationale jury benoemd tot winnaar van de dertiende Foam Paul Huf Award. De kunstenaar gebruikt een scala aan beeldtechnieken om gestalte te geven aan visuele verhalen die het midden houden tussen autobiografisch en fictief.

> Lees verder