FOAM: Adam Jeppesen - Out of Camp

Kunst

Out of Camp is de eerste solotentoonstelling van de Deense fotograaf Adam Jeppesen in Nederland. Foam presenteert vijf recente series: Folded (2014-heden), Scatter (2014-2016), Ghosts (2013-2014), Parts (2011-2014) en XCopy (2011-2012).

> Lees verder

Lionel Wendt / Ceylon

Kunst

Er is iets gaande rond de fotografie van de Ceylonees Lionel Wendt (1900–1944). Na een periode in de vergetelheid te zijn geraakt, is Wendt wereldwijd (her)ontdekt als een bijzondere, individuele beoefenaar van experimentele technieken en moderne composities.

> Lees verder

De grenzen van fotografie

Kunst

Daisuke Yokota verkent de fysieke grenzen van fotografie. De fysieke afdruk van foto en film staat centraal in het werk van Daisuke Yokota dat wordt getoond in Foam. Matter is te zien van 17 maart tot en met 4 juni.

> Lees verder

Romain Mader wint Paul Huf Award

Kunst

Romain Mader is vandaag gekozen als winnaar van de elfde Foam Paul Huf Award 2017, door een internationale jury. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen tot 35 jaar.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award

Kunst

Op 16 maart a.s. wordt de winnaar van de Foam Paul Huf Award van 2017 bekendgemaakt. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen.

> Lees verder

Huis Marseille: In Egypte

Kunst

Komend voorjaar presenteert Huis Marseille een grote tentoonstelling over 19e-eeuwse fotografie van Egypte. Reis mee de Nijl op in het spoor van de vele reizigers en fotografen die in de 19e eeuw het land herontdekten.

> Lees verder

Foam: William Eggleston

Kunst

De Amerikaanse William Eggleston geldt al bij leven als een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Los Alamos van William Eggleston is van17 maart – 7 juni 2017 te zien in Foam.

> Lees verder

Foam 3h: Sofia Borges

Kunst

Op intuïtieve wijze fotografeert Sofia Borges schilderijen, tekeningen, sculpturen, kaarten, fossielen, opgezette dieren en diorama’s. Allemaal modellen van de werkelijkheid waarmee wij de wereld om ons heen betekenis proberen te geven.

> Lees verder

Foam: Hiroshi Sugimoto

Kunst

In de tentoonstelling Black Box vertoont Foam 34 werken van groot formaat die samen meer dan 40 jaar van Sugimoto’s beroepspraktijk belichten. Sugimoto herinterpreteert een aantal van de belangrijkste genres in de klassieke fotografie.

> Lees verder

Fotografie: After Baldus

Kunst

Geïnspireerd door het fraaie 19e-eeuwse fotoalbum Le Chemin de Fer du Nord traden Theo Baart en Cary Markerink in het spoor van fotograaf Édouard Baldus (1813-1889) en richtten zij hun lens op het cultuurlandschap van Noord-Frankrijk.

> Lees verder

Erwin Olaf fotografeert Het Nationale Ballet

Kunst

Fotograaf Erwin Olaf heeft in opdracht van het Groninger Museum een serie foto’s gemaakt van Het Nationale Ballet. De serie, geïnspireerd op de beroemde beelden van Auguste Rodin, is vanaf 19 november in het museum te zien.

> Lees verder

FOAM: Dynastie Marubi

Kunst

Statige portretten van geestelijken en welgestelde Albanezen, families in folkloristische klederdracht, glamoureuze foto’s van sterren en historische gebeurtenissen uit de Albanese geschiedenis.

> Lees verder