Fotografie: Felipe Romero Beltrán

Kunst

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de 17de editie van de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect. De tentoonstelling geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Dit najaar presenteert Huis Marseille het nieuwste multimediaproject van fotograaf Eddo Hartmann. Gelijktijdig opent in Huis Marseille Shadowings, a Catalogue of Attitudes for Estranged Daughters.

> Lees verder

Fotografie: foam Paul Huf Award 2023

Kunst

Felipe Romero Beltrán wint de Foam Paul Huf Award 2023. Romero Beltrán vertrouwt op een sterke, bijna cinematografische framing en de spanning tussen de lichamen in dialoog. De eerste Zuid- Amerikaanse fotograaf die de prijs wint.

> Lees verder

Fotografie: Unveil

Kunst

Paul Cupido, Thomas Albdorf en Gideon Mendel zullen unieke werken in NFT vorm verkopen via Unveil
Eind mei lanceert Unveil hun platform met ‘drops’ in drie van de meest klassieke thema’s uit de kunstgeschiedenis: Landschap, Stilleven en Portret.

> Lees verder

Fotografie: Haven van Sem Langendijk in FOAM

Kunst

De eerste solotentoonstelling van Sem Langendijk, Haven, toont het resultaat van een langdurig onderzoek naar het proces en de effecten van gentrificatie en de sociale ongelijkheid die het genereert.

> Lees verder

Fotografie: Famous by Terry O’Neill

Kunst

Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht presenteert van 4 februari tot en met 10 september 2023 een overzichtstentoonstelling van de Britse celebrity fotograaf Terry O’Neill (1938-2019). De expositie FAMOUS toont meer dan 125 portretten.

> Lees verder

Fotografie: Paul Kooiker - Fashion

Kunst

Foam presenteert met trots de tentoonstelling van de Nederlandse kunstenaar Paul Kooiker. Terwijl ‘fashion’ meestal gezien wordt als iets wat trending is, wordt de modefotografie van Kooiker gekenmerkt door tijdloosheid.

> Lees verder

Fotografie: Bebe Blanco Agterberg

Kunst

Wie naar Agterbergs werk kijkt voelt een donkere geschiedenis, maar het is niet direct duidelijk wat daaraan ten grondslag ligt. Hier zit de fascinerende kern van Agterbergs werk: ze onderzoekt niet alleen de maakbaarheid van de herinnering.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Huis Marseille presenteert in september een tentoonstelling van de fotograaf Jochen Lempert. Zijn poëtische, geïnspireerd door zijn wetenschappelijke achtergrond in biologie, tonen de natuurlijke wereld in zijn meest uiteenlopende vormen.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

In Huis Marseille openen drie tentoonstellingen van kunstenaars uit de Vietnamese diaspora. Het betreft een collectiepresentatie van de serie Archive of Dr. Joseph M. Carrier. Met werk van Nhu Xuan Hua, Danh Vo & Diane Severin Nguyen.

> Lees verder

Fotografie: The beauty of the world so heavy

Kunst

Huis Marseille brengt vier afzonderlijke solotentoonstellingen onder de overkoepelende titel The beauty of the world so heavy. De deelnemende fotografen zijn Dirk Kome, Lindokuhle Sobekwa, Dana Lixenberg en Sabelo Mlangeni

> Lees verder

Fotografie: Lebohang Kganye wint Foam Paul Huf Award 2022

Kunst

Lebohang Kganye, uit Johannesburg, Zuid-Afrika, is de zestiende winnaar van de internationaal befaamde Foam Paul Huf Award. De jury was onder de indruk van de heldere visie, complexiteit en ambitie van de fotograaf.

> Lees verder