Stijl: EQUALS

Stijl

Equals, een vooraanstaande organisatie gericht op het bevorderen van gelijkheid en meer diversiteit op de werkvloer, introduceert hun jaarlijkse rolmodellencampagne voor 2024, met de slogan It Takes One to Become One.

> Lees verder

Stijl: Stad van de Toekomst in Museon-Omniversum

Stijl

In oktober bouwt Museon-Omniversum samen met jonge en oudere bezoekers de Stad van de Toekomst. Tijdens interactieve Minecraft-challenges ben jij de toekomstontwerper van een duurzame, inclusieve stad.

> Lees verder

Stijl: Maand van de Geschiedenis

Stijl

In oktober vindt de Maand van de Geschiedenis plaats, het grootste historische evenement van Nederland. Honderden musea, boekhandels, bibliotheken en erfgoedinstellingen organiseren meer dan 500 activiteiten.

> Lees verder

Cultuur: 10e Futurologisch Symposium

Stijl

Van 24 tot en met 26 juli, 3 dagen voor Landjuweel, vindt het 10e Futurologisch Symposium Vrije Culturele Ruimtes plaats in Ruigoord en Paradiso, met het thema: Free Cultural Spaces Towards the Symbioceen?

> Lees verder

Podcast: Doing it Right

Stijl

Op Internationale Vrouwendag lanceert Waal en Wind een nieuwe podcast over de oorsprong van seksisme. Seksisme en ongelijkheid, hoe komen we erop, hoe komen we eraan, hoe komen we er vanaf?

> Lees verder

Stijl: Abe Bonnema Prijs

Stijl

De jury heeft vijf architecten genomineerd voor de Abe Bonnema Prijs voor Jonge Architecten 2022 . De prijs is bestemd voor architecten onder 40 jaar. De bekendmaking van de winnaar en de prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 10 december.

> Lees verder

Betweter Festival 2021

Stijl

Op 1 oktober is het Betweter Festival terug in TivoliVredenburg. Samen met wetenschappers en artiesten onderzoeken bezoekers de grote vragen van vandaag en de wereld van morgen.

> Lees verder

Online livestream Envisioning Other Futures

Stijl

Het multidisciplinaire online en offline platform voor speculatieve fictie Other Futures bereidt haar tweede editie voor in november 2021. De presentatie op 18 feb is een van de evenementen in aanloop naar het festival en de tentoonstelling in het najaar.

> Lees verder

IDFA DocLab

Stijl

De veertiende editie van IDFA DocLab presenteert als vanouds meer dan 35 van de beste interactieve en immersieve documentaires. do {not] touch is online en fysiek te bezoeken van vrijdag 20 tot en met zondag 29 november 2020.

> Lees verder

VRDays Europe

Stijl

Duik in de wereld van VR/AR/XR tijdens VRDays Europe op 4, 5 en 6 november. Hoor hoe tech-experts van o.a. Google, HTC, MIT, Stanford University en Unity de toekomst zien. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij innovatie in en uit ons eigen land.

> Lees verder

Zero Latency VR Nederland start bouw in Rotterdam

Stijl

Een voormalige garage op het Rotterdamse Marconiplein wordt door Zero Latency VR Nederland getransformeerd tot een baanbrekende virtual reality-arena, die half januari 2020 de deuren zal open.

> Lees verder

Amsterdam Tattoo Convention

Stijl

Voor de vijftiende keer zal in RAI Amsterdam weer de Amsterdam Tattoo Convention plaatsvinden. Met ruim 350 tatoeƫerders uit binnen- en buitenland belooft het weer een waar spektakel te worden.

> Lees verder