Q-Factory: Albert Hammond

Muziek

Op zondag 28 juni komt Albert Hammond met zijn Songbook Tour naar Q-Factory in Amsterdam. Al vijf decennia op rij scoort Hammond wereldwijd grote hits, zoals klassiekers ‘I’m A Train’ en ‘It Never Rains In Southern California’.

> Lees verder

Kosheen naar Q-Factory Amsterdam

Muziek

De drum & bass formatie Kosheen komt na 7 jaar weer terug naar Amsterdam. De Britse formatie brak in 2001 in één klap door met de megahits ‘Hide U’ en ‘Catch’. Op zondag 17 mei zie je de live formatie in Q-Factory Amsterdam.

> Lees verder

Mother's Finest viert 50 jarig bestaan in Q-Factory

Muziek

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. Wat het dichtst in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.

> Lees verder

Elvis: That's the Way it is...

Muziek

Het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. Eenmalig in de Nederlandse bioscoop op de 85ste verjaardag van ‘The King’ op woensdag 8 januari 2020.

> Lees verder

Live At: De Dijk & Joep Beving

Muziek

De reeks zomeravondconcerten in het Amsterdamse Bostheater maakt deze week bekend dat zowel De Dijk als Joep Beving – Henosis ft. Echo Collective en Maarten Vos bevestigd zijn.

> Lees verder

Friendly Fires in Q-Factory

Muziek

Eindelijk is de Engelse indie-band Friendly Fires terug van weggeweest. Na het laatste album ‘Pala’ uit 2011 is zojuist de langverwachte opvolger getiteld ‘Inflorescent’ uitgekomen. Op 10 november staan ze in de Q-Factory.

> Lees verder

The 1975 naar Ziggo Dome

Muziek

The 1975 komt terug naar Nederland. Op dinsdag 17 maart 2020 staat de band met hun grootste indoor show tot nu toe in de Ziggo Dome. Het optreden is onderdeel van de Europese tour waarmee de band het nieuwe album Notes on a Conditional Form presenteert.

> Lees verder

Slipknot in de Ziggo Dome

Muziek

De nieuwe plaat We Are Not Your Kind wordt als één van de beste tot nu toe genoemd, geprezen om de experimentele aanpak van de band. Slipknot’s Magnum Opus, waar de vraag nog luidt of de Ziggo Dome metal van dit kaliber kan weerstaan.

> Lees verder

Weval in de Maassilo

Muziek

Weval staat op 28 februari 2020 in de Maassilo in Rotterdam. Het geluid dat Weval prijkte op die wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon.

> Lees verder

Lana Del Rey in de Ziggo Dome

Muziek

Lana Del Rey staat op vrijdag 21 februari 2020 in de Ziggo Dome, Amsterdam. Voor de Amerikaanse wereldster is het al even geleden dat ze op Nederlandse bodem speelde: in 2013 stond Lana Del Rey in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall.

> Lees verder

Jett Rebel voor speciale show naar Q-Factory

Muziek

Jett Rebel komt op zaterdag 28 september voor een exclusieve clubshow ter ere van een speciale gelegenheid naar Q-Factory Amsterdam. De gelegenheid is vooralsnog geheim. Tickets gaan om dinsdag 23 juli om 10:00 uur on sale.

> Lees verder

Q-Factory Basement Sessions

Muziek

Met namen als Sheila E. en Candy Dulfer mag Q-Factory zich dit najaar prijzen met een prachtig programma. Q-Factory zou echter niet de muziekfabriek zijn die het is als jong talent geen kans zou krijgen. Deze zomer introduceert Q de ‘Q-Factory Basement Sessions’.

> Lees verder