3FM Awards bij Tivolivredenburg

Muziek

Op Tweede Paasdag worden de 3FM Awards 2017 uitgereikt. De jaarlijkse radioprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, gekozen door de luisteraars van 3FM. Ruim twintig bands treden ieder een half uur op met o.a. Kensington en Jett Rebel.

> Lees verder

ZUBB tipt: 50 jaar Pet Sounds

Muziek

Vijftig jaar geleden verscheen Pet Sounds, het elfde studio-album van The Beach Boys. De band stond bekend om zijn dynamische surfliedjes. Pet Sounds was een ommekeer: persoonlijker, experimenteler zonder de aanstekelijkheid te verliezen.

> Lees verder

Tour: Metallica

Muziek

Metallica start met Europese tour en begint in Nederland. In totaal zal de band 38 optredens geven door heel Europa. De tour duurt tot mei 2018.

> Lees verder

Winactie: LANY in TivoliVredenburg

Muziek

Het Amerikaanse trio LANY (een afkorting van Los Angeles New York) is met hun relaxte, goed in het gehoor liggende electropop een nieuwe jonge indieband om in de gaten te houden.

> Lees verder

Nieuw album en tour De Dijk

Muziek

Vanaf 8 april tot en met 10 juni is Groef, de theatertour van De Dijk, te zien in heel Nederland. En het publiek zit. Om te luisteren naar speciaal voor Groef gearrangeerde nummers.

> Lees verder

Typhoon en Amsterdam Sinfonietta

Muziek

De tour in januari 2018 is met zanger en rapper Typhoon, geliefd om zijn overtuigende podiumpresentatie en betrokken teksten, en met special guest Jef Neve, de succesvolle Belgische jazzpianist.

> Lees verder

Valerie June in BIRD

Muziek

Vier jaar geleden stond Valerie June nog op North Sea Jazz Festival, waar haar nostalgische sound diepe indruk maakte op het publiek. Nu is ze terug in Rotterdam, mét een nieuw album vol intieme folk, soul, country en blues.

> Lees verder

Hemelbestormers in TivoliVredenburg

Muziek

Op zondag 5 maart vindt de eerste editie plaats van het nieuwe showcasefestival ‘Hemelbestormers’. Hemelbestormers is een unieke samenwerking tussen tien verschillende muziekopleidingen in Nederland.

> Lees verder

Matt Simons in de AFAS Live

Muziek

Matt Simons houdt van Nederland en van ons Nederlanders, daarom komt hij terug met een show in de AFAS Live op 13 april. Eind vorig jaar kwam de EP When The Lights Go Down uit, waarvan Lose Control de eerste single was.

> Lees verder

Valentijn Op Het Plein

Muziek

Vier de liefde met Valentijn Op Het Plein. De jazz-zangeres Kim Hoorweg brengt samen met het Nolan Trio haar groovy jazz met een randje soul. Hun muziek brengt jou en je partner naar een sprookjesachtig tijdperk: de jaren twintig in Parijs.

> Lees verder

Recensie: Green Day in Ziggo Dome

Muziek

Green Day speelde dinsdagavond 31 januari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Het was feest, het was zelfs volgens zanger Billie Joe Armstrong het beste concert van de tour. De band gaf een strak, maar toch geïmproviseerd concert.

> Lees verder

Recensie: The Flaming Lips in TivoliVredenburg

Muziek

Wanneer om klokslag 21:00 de band opkomt is het direct feest. Zanger Wayne Coyne pakt een glitter geweer en schiet nog voor de eerste noten worden gespeelt het publiek onder.

> Lees verder