ZUBBtipt: Regina Spektor in TivoliVredenburg

Muziek

De Russisch-Amerikaanse singer-songwriter en pianiste Regina Spektor is een van de meest eigenzinnige artiesten van dit moment. Dankzij het brede scala aan emoties dat Spektor weet op te roepen is haar muziek al gebruikt in vele films en tv-series.

> Lees verder

ZUBBtipt: Strand of Oaks

Muziek

Deze Amerikaanse band is het project van een man: singer-songwriter Timothy Showalter. Met Strand of Oaks maakt hij gedreven, intense gitaarrock die doet denken aan het werk van de Amerikaanse undergroundgitaarbands uit de jaren 80 en 90.

> Lees verder

Last Night On Earth

Muziek

Op vrijdag 15 september zal het zweet van wellustige rocktieners en volhouwende rockbejaarden van de muren van De Besturing druipen. Met Death Alley, Shaking Godspeed, Dirty Fences, Birth of Joy, NEED, en Last Rites Orchestra x Santa Cruz.

> Lees verder

Tubular Bells & Canto Ostinato bij Live At 2017

Muziek

Tubular Bells & Canto Ostinato met Sandra en Jeroen van Veen is het laatste concert dat bevestigd is voor de komende editie van Live At, een serie openluchtconcerten tijdens de zomerdagen in het Amsterdamse Bostheater.

> Lees verder

ZUBB tipt: Curtis Harding in Bitterzoet

Muziek

Curtis Harding komt op donderdag 7 september naar de Bitterzoet Amsterdam. Wat ons betreft een van de leukste kleine zaaltjes van onze hoofdstad. Zijn debuut Soul Power werd lovend ontvangen, een heerlijke mix van vintage soulmuziek en indie rock.

> Lees verder

Maaike Ouboter weer in theaters

Muziek

Een concert over al die verhoudingen. Over onmacht en onbegrip. Over verlangen, geluk, liefde, en hoe aandoenlijk we kunnen zijn in al onze onhandigheid. Omdat we het zo hard proberen. En dat is ook wat waard.

> Lees verder

Angus & Julia Stone in AFAS Live

Muziek

Angus & Julia Stone staan op 15 oktober in AFAS Live, Amsterdam. Het duo, bestaande uit de Australische zanger Angus en zijn zus Julia, brengt vandaag ook hun langverwachte nieuwe single Snow uit.

> Lees verder

De Staat terug naar Nijmegen

Muziek

Op 18 en 19 november komt De Staat voor 2 unieke shows terug naar hometown Nijmegen. Op de kunst- en culturele broedplaats De Vasim sluit de band een intensieve tourperiode door Europa af.

> Lees verder

Run The Jewels en Danny Brown in AFAS Live

Muziek

Het Amerikaanse hiphopduo Run The Jewels verkocht begin dit jaar binnen een halve dag de Melkweg uit en sluit aanstaande vrijdag het hoofdpodium van Best Kept Secret festival af.

> Lees verder

Silence #4 in de Oude Kerk

Muziek

De Oude Kerk is een meditatieve oase in de stad, met een enerverende opkomst van de zon door de hoge kerkvensters. Vanaf 08:00 uur klinkt het muziekprogramma Silence, een contemplatief tegengeluid in een hectische binnenstad.

> Lees verder

ZUBB tipt: Timber Timbre in TivoliVredenburg

Muziek

Timber Timbre is een duistere folkbluesband uit Canada die de kunst van het het weglaten tot het uiterste heeft geperfectioneerd. Het concert is verplaatst van dinsdag naar zondag. Dus kan je direct van het terras naar het concert.

> Lees verder

ZUBBtipt: Millionaire in De Helling

Muziek

De Belgische rockband Millionaire is terug. Het gezelschap rondom Tim Vanhamel bracht in 2001 hun debuutalbum Simian Flock uit, waarmee ze voorprogrammas scoorden bij mega-acts als Muse, Foo Fighters en Queens of the Stone Age.

> Lees verder