ZUBBtipt: Tiraniwen in Paradiso

Muziek

De groep Tinariwen staat stil bij de politieke-, sociale-, humanitaire- en milieuproblemen waarmee het thuisland Mali strijdt. De hypnotiserende blues is live te beluisteren op 19 juni in Paradiso in Amsterdam.

> Lees verder

ZUBBtipt: Wolfmother in TivoliVredenburg

Muziek

Het laatste Wolfmother-album Victorious is alweer drie jaar oud, maar Stockdale bracht in 2018 zijn tweede soloalbum Slipstream uit, waarvan hij met Wolfmother ook nummers speelt. Op 25 juni spelen ze in TivoliVredenburg.

> Lees verder

Richie Hawtin CLOSE & Modeselektor in NDSM-loods

Muziek

Twee grote acts uit de dance scene staan tijdens de openingsdag van het Amsterdam Dance Event in de NDSM-loods. Richie Hawtin en Modeselektor geven ieder een eigen show op woensdag 16 oktober, in de NDSM-loods in Amsterdam.

> Lees verder

Geike in Bitterzoet

Muziek

Tien jaar lang was Geike Arnaert het gezicht van de wereldwijd gelauwerde band Hooverphonic, maar eind 2008 koos de West-Vlaamse zangeres voor een solocarrière. Op 23 mei speelt ze in Bitterzoet en ze staat dit jaar ook op Rock Werchter.

> Lees verder

King Yellowman in Q-Factory

Muziek

De Jamaicaanse albino Winston Forster, beter bekend als King Yellowman komt op zondag 2 juni naar Q-Factory. Hij staat al vanaf de jaren 80 aan de top van de internationale dub/dancehall en reggaescene.

> Lees verder

Kensington naar Ziggo Dome

Muziek

Kensington staat op vrijdag 6 en zaterdag 7 december 2019 in Ziggo Dome te Amsterdam. Hiermee geeft de band een vervolg aan de uitverkochte reeks van tien Ziggo Dome concerten en een uitverkochte Johan Cruijff ArenA.

> Lees verder

Woody Allen in Carré

Muziek

De beroemde filmmaker Woody Allen is tevens klarinettist en brengt met musical director Eddy David en hun formatie, op maandag 24 juni een bezoek aan Carré. Het concert wordt geïmproviseerd zonder een vaste setlist

> Lees verder

Live At Amsterdamse Bos: Thomas Dybdahl

Muziek

Thomas Dybdahl komt op zondag 25 augustus met een intiem openluchtoptreden naar het Amsterdamse Bos. Hij wordt geroemd om zijn kleine en intieme optredens en zijn romantische, melancholische en indrukwekkende akoestische sound.

> Lees verder

Philip Glass in de Oude Kerk in Amsterdam

Muziek

Op 11 en 12 mei komt het werk van Children of the Light en Philip Glass bij elkaar, in een eenmalige symbiose van het nieuwe lichtwerk Between Light en de compositie The Building.

> Lees verder

George Ezra in Ahoy

Muziek

De Engelse singer-songwriter George Ezra geeft op maandag 13 mei a.s. zijn grootste Nederlandse show tot nu toe in Rotterdam Ahoy. Afgelopen zomer groeide de track Shotgun uit tot een zomerhit en topte twee weken lang de hitlijsten.

> Lees verder

FEUERENGEL: ode aan Rammstein in Q-Factory

Muziek

Waar vele bands alles doen om het gitaargeweld van Rammstein te evenaren gaan de heren van deze band een flinke stap verder. Vlammenwerpers en vuurbogen zorgen voor een avond vol spektakel.

> Lees verder

Leon Bridges in Paradiso

Muziek

Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium.

> Lees verder