Recensie: Helmut Newton - The Bad and the Beautiful

Film & TV

Een prachtige documentaire. Niet simpel het leven van de man en zijn werk als fotograaf chronologisch omschreven. De makers hebben een verhaal te vertellen over de man en zijn werk. Over de mensen in zijn leven.

> Lees verder

Recensie: Coming 2 America

Film & TV

Het verhaal is niet veel anders dan bij Coming to America. De ingrediënten zijn gekopieerd zo lijkt het. En dus met een nieuw likje ‘2021’ erover. Hoe dan ook een vermakelijke film met heerlijk nostalgische momenten.

> Lees verder

Recensie: The Mole Agent

Film & TV

Het is een komedie, vormgegeven door gonzo tactiek. Cast een acteur om te infiltreren in een bejaardencentrum, de overige bewoners weten van niks, gooi er wat komische en pijnlijke situaties overheen en je hebt The Mole Agent.

> Lees verder

Recensie: Sound of Metal

Film & TV

De ironie zit hem in de titel. Waar je een film met de titel Sound of Metal een film over muziek verwacht volgt een prachtig persoonlijk verhaal over een man die langzaam zijn gehoor verliest en leert om te gaan met de nieuwe wereld om zich heen.

> Lees verder

Recensie: Greenland

Film & TV

De rampenfilm Greenland die vanaf vandaag (vrijdag de 13e) op Amazon Prima Video te zien is nam mij vanaf het begin in zijn greep. Niet om de special effects, maar om de verrassende vragen van de film over hoe we als individu omgaan met overleven.

> Lees verder

Recensie: The Tobacconist

Film & TV

Een leuke film over het lief en leed van een tiener tegen de achtergrond van het opkomende fascisme in Oostenrijk. Met als interessante bijkomstigheid de relatie tussen de tiener en de wereldberoemde Joodse neuroloog Sigmund Freud.

> Lees verder

Recensie: In the Name of‏ (W Imie)

Film & TV

De worstelingen van priester Adam vormen de krachtige emotionele kern van In the Name of. Maar de makers hebben ook gekozen voor een experimentele, verwarrende beeldtaal. De egocentrische insteek doet de emotionele kern echter teniet.

> Lees verder

Recensie: Enemy

Film & TV

De propositie van de dubbelganger is een interessante en in Enemy wordt dat versterkt door de aanwezigheid van een spin zonder context. Dit kan echter niet verhullen dat de film feitelijk weinig onderhoudend en banaal uitgewerkt is.

> Lees verder

Recensie: Zombie: The Resurrection of Tim Zom‏

Film & TV

Van een etterbak is Tim Zom een succesvolle skateboarder geworden. De documentaire ziet er spectaculair uit, mede door de archiefbeelden van het skateboarden. Het is jammer dat Tim niet helemaal eerlijk over zijn verleden kan zijn.

> Lees verder

Recensie: Anni Felici‏‏

Film & TV

In Anni Felici wordt heel wat afgekibbeld door het stel Guido en Serena. Hij is een hedonistisch levende kunstenaar, zij de jaloerse echtgenote. Wat ze bij elkaar doen, is de vraag die deze film lijkt te willen beantwoorden.

> Lees verder

Recensie: Lucia de B.

Film & TV

De rechtszaak van Lucia de B. is een interessante, één waarvan we veel kunnen leren. De makers van deze film hebben de kern van de zaak gevonden: wat leidde ertoe dat juist Lucia verdacht werd? Ze brengen het verhaal daaromheen met verve.

> Lees verder

Recensie: Snowpiercer

Film & TV

Er is een nieuwe ijstijd aangebroken door toedoen van de mens. Een experiment om global warming tegen te gaan is mislukt. De enige overlevenden zijn de bewoners van de Snowpiercer.

> Lees verder