Recensie: The Tobacconist

Film & TV

Een leuke film over het lief en leed van een tiener tegen de achtergrond van het opkomende fascisme in Oostenrijk. Met als interessante bijkomstigheid de relatie tussen de tiener en de wereldberoemde Joodse neuroloog Sigmund Freud.

> Lees verder

Recensie: In the Name of‏ (W Imie)

Film & TV

De worstelingen van priester Adam vormen de krachtige emotionele kern van In the Name of. Maar de makers hebben ook gekozen voor een experimentele, verwarrende beeldtaal. De egocentrische insteek doet de emotionele kern echter teniet.

> Lees verder

Recensie: Enemy

Film & TV

De propositie van de dubbelganger is een interessante en in Enemy wordt dat versterkt door de aanwezigheid van een spin zonder context. Dit kan echter niet verhullen dat de film feitelijk weinig onderhoudend en banaal uitgewerkt is.

> Lees verder

Recensie: Zombie: The Resurrection of Tim Zom‏

Film & TV

Van een etterbak is Tim Zom een succesvolle skateboarder geworden. De documentaire ziet er spectaculair uit, mede door de archiefbeelden van het skateboarden. Het is jammer dat Tim niet helemaal eerlijk over zijn verleden kan zijn.

> Lees verder

Recensie: Anni Felici‏‏

Film & TV

In Anni Felici wordt heel wat afgekibbeld door het stel Guido en Serena. Hij is een hedonistisch levende kunstenaar, zij de jaloerse echtgenote. Wat ze bij elkaar doen, is de vraag die deze film lijkt te willen beantwoorden.

> Lees verder

Recensie: Lucia de B.

Film & TV

De rechtszaak van Lucia de B. is een interessante, één waarvan we veel kunnen leren. De makers van deze film hebben de kern van de zaak gevonden: wat leidde ertoe dat juist Lucia verdacht werd? Ze brengen het verhaal daaromheen met verve.

> Lees verder

Recensie: Snowpiercer

Film & TV

Er is een nieuwe ijstijd aangebroken door toedoen van de mens. Een experiment om global warming tegen te gaan is mislukt. De enige overlevenden zijn de bewoners van de Snowpiercer.

> Lees verder

Recensie: Ida

Film & TV

Een Poolse novice gaat op zoek naar haar familieverleden met haar enig overgebleven tante vlak voor ze intreedt in het klooster. Deze twee personages zijn elkaars tegenpool, wat dit een buddy movie maakt, nota bene met een roadtrip.

> Lees verder

Recensie MTMF: Inequality for All

Film & TV

Inequality for All toont het betoog van Econoom Robert Reich. Er is niks mis met inkomensverschillen, maar te grote verschillen zijn slecht voor de economie. Reich gebruikt een nodige dosis humor om de kijker te overtuigen van zijn gelijk. De vraag is of deze documentaire niet te veel een reclamespot voor zichzelf is.

> Lees verder

Recensie: Captain America - The Winter Soldier

Film & TV

In Captain America – The Winter Soldier leidt Steven Rogers een rustig leven in Washington DC. Hij probeert zich aan te passen aan de leven van de 21e eeuw. Totdat hij op een missie wordt gestuurd en het avontuur begint.

> Lees verder

Recensie: Ain't them Bodies Saints

Film & TV

In de debuutspeelfilm van David Lowery vallen we midden in het complexe en gelaagde verhaal van Ruth en Bob. Hoewel het een romantisch als gewelddadig verhaal is, wordt het met bescheidenheid verteld en smaakt daardoor verrassend.

> Lees verder

Recensie MTMF: Narco Cultura‏

Film & TV

In Narco Cultura wordt de dagelijkse ellende veroorzaakt tegenover de verheerlijking van de drugscultuur in narcocorridos gesteld. In het begin is deze tegenstelling schokkend, maar de documentaire kent verder weinig verdieping of ontwikkeling.

> Lees verder