Recensie: Triptych van Peeping Tom

Theater

Triptych is een horror drieluik vormgegeven door dans. Als affiche spannend. De uitvoering is naast spannend buitengewoon lenig en door de special effects kijkt het weg als een film. Niet alleen omdat het via de livestream te zien is, maar omdat het zo slim in elkaar zit.

> Lees verder

Hans van Manen: In and Out

Theater

Na het recente programma Hans van Manen Variations presenteert Het Nationale Ballet nóg een ballet uit de schatkist van Hans van Manen: In and Out. Vanaf donderdag 25 maart, 17.30 uur een maand lang gratis online te zien via de website.

> Lees verder

ZUBBtipt: Knock-Out

Theater

Jakop Ahlbom Company, ISH Dance Collective en DeLaMar Theater trappen samen het nieuwe theaterseizoen af met de productie Knock-Out. Een fysiek spektakel vol turboslapstick, acrobatische trucs en visuele effecten.

> Lees verder

ITALive: Triptych van Peeping Tom

Theater

ITALive kondigt de eerste danslivestream aan: Triptych van Peeping Tom. In Triptych: The missing door, The lost room en The hidden floor evolueren verschillende personages in ruimtes waaruit ze niet kunnen ontsnappen.

> Lees verder

Lady Chatterley's Lover

Theater

In april presenteren Theatergroep De Warme Winkel en Frascati Producties de nieuwste voorstelling van Florian Myjer: Lady Chatterley’s Lover. Een queeste naar seksuele schaamteloosheid. De première is op vrijdag 9 april in de Dokzaal in Amsterdam.

> Lees verder

Recensie: Shadow’s Whispers van het NDT1

Theater

Op maandag 15, dinsdag 16 en woensdag 17 februari zond het NDT we de voorstelling van Shadow’s Whispers live vanuit het Zuiderstrandtheater in Den Haag uit via een livestream. Wij zagen een voorstelling.

> Lees verder

The Same Space in première

Theater

The Same Space, het nieuwste dansfilmproject van Peter Leung, young creative associate van Het Nationale Ballet. Peter Leung regisseerde de dansfilm, gemaakt met vijf dansers van Het Nationale Ballet, als een interactieve ervaring.

> Lees verder

Endlessly Free door NDT 1

Theater

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende programma Endlessly Free.

> Lees verder

Pinokkio van Het Balletorkest

Theater

Het Balletorkest presenteert in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam de familievoorstelling Pinokkio. Actrice Angela Schijf is de vertelster en de musici van het orkest kleuren het beroemde verhaal met betoverende Italiaanse muziek.

> Lees verder

NDTV: interview Jiří Kylián

Theater

Er is een nieuwe serie gestart op NDTV, een reeks interviews met choreografen gelieerd aan Nederlands Dans Theater. In de allereerste aflevering begint het met niemand minder dan Jiří Kylián.

> Lees verder

India Dans Festival online

Theater

Dankzij de flexibiliteit en vereende krachten van alle artiesten en betrokkenen gaat het India Dans Festival van 9 t/m 23 mei live online met een speciaal voor het internet ontwikkelde versie van de 2020 editie.

> Lees verder

NDT dansers presenteert Switch Streams Vol. 2

Theater

Na het succes van de eerste editie van Switch Streams op 16 april jl. presenteren de NDT-dansers een tweede editie van het programma met maar liefst 14 nieuwe werken gemaakt door 19 dansers van het gezelschap in hun eigen woonkamers.

> Lees verder