The Same Space in première

Theater

The Same Space, het nieuwste dansfilmproject van Peter Leung, young creative associate van Het Nationale Ballet. Peter Leung regisseerde de dansfilm, gemaakt met vijf dansers van Het Nationale Ballet, als een interactieve ervaring.

> Lees verder

Endlessly Free door NDT 1

Theater

Na een lange, gedwongen pauze vanwege de coronapandemie toert NDT 1 van 17 september t/m 10 oktober weer door het land met het avondvullende programma Endlessly Free.

> Lees verder

Pinokkio van Het Balletorkest

Theater

Het Balletorkest presenteert in het Transformatorhuis van Westergas Amsterdam de familievoorstelling Pinokkio. Actrice Angela Schijf is de vertelster en de musici van het orkest kleuren het beroemde verhaal met betoverende Italiaanse muziek.

> Lees verder

NDTV: interview Jiří Kylián

Theater

Er is een nieuwe serie gestart op NDTV, een reeks interviews met choreografen gelieerd aan Nederlands Dans Theater. In de allereerste aflevering begint het met niemand minder dan Jiří Kylián.

> Lees verder

India Dans Festival online

Theater

Dankzij de flexibiliteit en vereende krachten van alle artiesten en betrokkenen gaat het India Dans Festival van 9 t/m 23 mei live online met een speciaal voor het internet ontwikkelde versie van de 2020 editie.

> Lees verder

NDT dansers presenteert Switch Streams Vol. 2

Theater

Na het succes van de eerste editie van Switch Streams op 16 april jl. presenteren de NDT-dansers een tweede editie van het programma met maar liefst 14 nieuwe werken gemaakt door 19 dansers van het gezelschap in hun eigen woonkamers.

> Lees verder

NDTV: GARDEN

Theater

GARDEN werd gemaakt door voormalig NDT-danser en gerenommeerd NDT-choreograaf Medhi Walerski en ging in première in Den Haag in 2016. Deze film bestaat uit een documentaire en een registratie van het ballet.

> Lees verder

NDT 2 danst Midnight Raga

Theater

NDTV, een gratis streaming-serie van NDT-balletten van bekende choreografen, geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé. Iedere week lanceren ze een nieuwe video.

> Lees verder

NDT dansers presenteren Switch Streams

Theater

De dansers van NDT presenteren met grote trots Switch Streams, een volwaardige, unieke online voorstelling die op 16 april aanstaande om 20:00 uur live wordt uitgezonden op NDT’s Facebook pagina.

> Lees verder

NDT thuis kijken: Stop Motion

Theater

Stop-Motion werd na zijn première in Nederland in veel theaters wereldwijd ten tonele gevoerd. Op melancholische muziek van Max Richter tonen zeven dansers een proces van afscheid en transformatie.

> Lees verder

ITA: Revisor

Theater

Dans en theater in uitbundige voorstelling over hebzucht en corruptie. In De Revisor (1836) verstopte de Russische schrijver Nikolaj Gogol zijn maatschappijkritiek in een klassieke ‘komedie der vergissingen’ over hebzucht en corruptie.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 20/21

Theater

Het Nationale Ballet presenteert een nieuw seizoen met daarin vele nieuwe balletten, spannende samenwerkingen en een groots eerbetoon aan een van de belangrijkste balletcomponisten uit de 20ste eeuw; Igor Stravinsky.

> Lees verder