NDT & Korzo: Jiří Pokorný

Theater

Jiří Pokorný is een van de choreografietalenten die zich binnen de samenwerking van het Nederlands Dans Theater en Korzo heeft ontpopt. De voorstelling gaat op 12 april in première in het Korzo theater te Den Haag.

> Lees verder

Second Nature door het NDT

Theater

Second Nature brengt makers samen met een klassieke achtergrond én verbindingen naar de urban dance waarin op een meer intuïtieve manier ideeën, emoties en verhalen worden verbeeld. Vanaf nu door het hel land te zien.

> Lees verder

Internationale balletconferentie

Theater

Het Nationale Ballet organiseert zijn tweede internationale balletconferentie, Positioning Ballet.
In navolging van de succesvolle eerste conferentie in 2017 komt de internationale top van de balletwereld opnieuw in Amsterdam bijeen.

> Lees verder

IFFR: Dansworkshop van choreograaf Nina McNeely

Theater

Climax is onmiskenbaar een film uit de koker van diabolicus cinematograficus Gaspar Noé. Met zijn stroboscooplichten, intense acid-kleurenpalet en plotselinge energie-uitbarstingen is dit een ware vintage Noé.

> Lees verder

Junior Company danst Unboxing Ballet

Theater

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst vanaf januari 2019 een nieuw tourneeprogramma getiteld Unboxing Ballet. Het programma bestaat uit maar liefst zes balletten waaronder twee wereldpremières.

> Lees verder

Première Significant Moments van het NDT 2

Theater

Significant Moments ging donderdag in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Dit drieluik, met werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en gastchoreografen Alexander Ekman en Phillip Chbeeb, vormt een divers en energiek programma waarin de NDT 2 dansers het uiterste van zichzelf laten zien.

> Lees verder

Cinderella terug in december

Theater

Cinderella, het magische ballet van choreograaf Christopher Wheeldon keert in december terug bij Het Nationale Ballet voor een reeks van 17 voorstellingen. Van donderdag 13 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Here we live and now

Theater

Den Haag danst! Met het afwisselende dansevent Here we live and now vieren Korzo en Nederlands Dans Theater het choreografietalent dat de stad Den Haag rijk is. Dit jaar zijn Amos Ben-Tal, Antonin Comestaz en Antonin Rioche uitgenodigd.

> Lees verder

Junior Company danst De kleine grote kist

Theater

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst in de herfstvakantie De kleine grote kist. Deze kleurrijke balletvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar is in een reeks van 17 voorstellingen te zien van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 4 november 2018.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Live

Theater

Op dinsdag 2 oktober is het World Ballet Day LIVE. Tijdens de vijfde editie van dit evenement kan iedereen wereldwijd via Facebook live kijken naar een 15 uur durende live stream van repetities van balletgezelschappen.

> Lees verder

Balletprijzen in Sint Petersburg voor Marijn Rademaker en Anna Ol

Theater

Marijn Rademaker, eerste solist van Het Nationale Ballet, won de belangrijkste prijs van het festival; de Grand Prix. Eerste soliste Anna Ol, won de prijs in de categorie voor meest virtuoze danseres; de Miss Virtousity.

> Lees verder

Madonna regisseert Film Biografie Michaela DePrince

Theater

Madonna zal de verfilming van de biografie van ballerina Michaela DePrince gaan regisseren. Michaela DePrince, tweede soliste bij Het Nationale Ballet, schreef haar autobiografie Ze noemden me duivelskind in 2014 samen met haar adoptiemoeder Elaine DePrince.

> Lees verder