NDT thuis kijken: Stop Motion

Theater

Stop-Motion werd na zijn première in Nederland in veel theaters wereldwijd ten tonele gevoerd. Op melancholische muziek van Max Richter tonen zeven dansers een proces van afscheid en transformatie.

> Lees verder

ITA: Revisor

Theater

Dans en theater in uitbundige voorstelling over hebzucht en corruptie. In De Revisor (1836) verstopte de Russische schrijver Nikolaj Gogol zijn maatschappijkritiek in een klassieke ‘komedie der vergissingen’ over hebzucht en corruptie.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 20/21

Theater

Het Nationale Ballet presenteert een nieuw seizoen met daarin vele nieuwe balletten, spannende samenwerkingen en een groots eerbetoon aan een van de belangrijkste balletcomponisten uit de 20ste eeuw; Igor Stravinsky.

> Lees verder

Familievoorstelling Het Zwanenmeer

Theater

Zondag 23 februari in het Haagse Zuiderstrandtheater: de betoverende familievoorstelling Het Zwanenmeer (4+). Acteurs, poppen, fantasievolle animaties en het Residentie Orkest brengen het romantische sprookje op muziek van Tsjaikovski tot leven.

> Lees verder

GRIMM terug in de Nederlandse theaters

Theater

De ballet meets hiphop productie waarin een bonte stoet aan wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een avontuur beleven.

> Lees verder

Brandhaarden Festival

Theater

Met het festival Brandhaarden nodigt Internationaal Theater Amsterdam opvallende theatermakers uit het buitenland hun voorstellingen in Amsterdam te presenteren. Brandhaarden 2020 focust op Zuid Europa.

> Lees verder

Het Nationale Ballet: Becoming Frida

Theater

Het Nationale Ballet komt met een nieuwe, vierdelige online mini serie: Becoming Frida. In vier afleveringen neemt host Milouska Meulens de kijker mee achter de schermen, en laat zien hoe het nieuwe ballet Frida tot stand komt.

> Lees verder

Het Nationale Ballet: Frida

Theater

Het Nationale Ballet brengt de wereldpremière van Frida, een ballet geïnspireerd op het levensverhaal van Frida Kahlo. Annabelle Lopez Ochoa choreografeert het ballet over een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw.

> Lees verder

Igone de Jongh neemt afscheid van Het Nationale Ballet.

Theater

Igone de Jongh, eerste soliste van Het Nationale Ballet, neemt na 24 jaar afscheid van Het Nationale Ballet. Igone danst haar allerlaatste voorstelling bij Het Nationale Ballet in de rol van Julia, tevens een van haar meest geroemde rollen.

> Lees verder

Romeo en Julia terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Romeo en Julia, de hartverscheurende balletklassieker naar de beroemde liefdestragedie van Shakespeare keert in oktober 2019 terug bij Het Nationale Ballet in de veelgeprezen versie van Rudi van Dantzig.

> Lees verder

Skateperformance in het Stedelijk

Theater

Op 12 juli om 19.00 uur presenteren Julidans, het internationale festival van hedendaagse dans en het Stedelijk gezamenlijk Us Swerve, een performance uitgevoerd door vier dansers van choreograaf Alex Baczynski-Jenkins.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 2019 Gala

Theater

In september opent Het Nationale Ballet op spectaculaire wijze het nieuwe balletseizoen met het feestelijke Gala. De exclusieve voorstelling, de achtste editie inmiddels, is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers.

> Lees verder