Young Patrons Circle Gala

Theater

Tijdens het gala, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, delen opera en ballet het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en het Koor van De Nationale Opera.

> Lees verder

Shostakovich Trilogy

Theater

Het Nationale Ballet brengt in juni de Europese première van Shostakovich Trilogy een intens persoonlijk eerbetoon van choreograaf Alexei Ratmansky aan Dmitri Sjostakovitsj, een van de grootste componisten van Rusland.

> Lees verder

Onegin door Het Nationale Ballet

Theater

Onegin, een van de meest beroemde, verhalende balletdrama’s uit de geschiedenis, keert terug bij Het Nationale Ballet. De première is op woensdag 29 maart en dan nog te zien tot en met 16 april.

> Lees verder

Best of Balanchine tour

Theater

Best of Balanchine is een betoverend balletvierluik van de grote Russisch-Amerikaanse meesterchoreograaf George Balanchine. Na een succesvolle reeks voorstellingen in Amsterdam reist het programma nu door het land.

> Lees verder

Nieuwe Solisten bij het Nationale Ballet

Theater

Balletdansers Sasha Mukhamedov en Qian Liu zijn bevorderd tot eerste solisten bij Het Nationale Ballet. Ballerina Michaela DePrince is bevorderd tot tweede solist. Alle drie de dansers maakten hun debuut in Coppelia in de hoofdrol van Zwaantje.

> Lees verder

NDT 1: Scenic Route

Theater

Met Silent Screen en een wereldpremière van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot start het NDT de tweede helft van seizoen 2016/2017. De lyrische bewegingstaal van het choreografenduo wordt van verschillende kanten belicht.

> Lees verder

Ballet in the Studio

Theater

Ballet in the Studio is de titel van een nieuw boek van fotograaf Rob Becker. Over een periode van drie jaar fotografeerde Becker dansers in de kale, ruime en lichte setting van de balletstudio.

> Lees verder

Ahmad Joudeh in Nederland

Theater

Te midden van de puinhopen en het oorlogsgeweld gaf de Syrische danser Ahmad Joudeh nog maar kort geleden dansles aan kinderen in Damascus. In de zomer van 2016 maakte Nieuwsuur journalist Roozbeh Kaboly een documentaire over Ahmad.

> Lees verder

Made in Amsterdam

Theater

Het Nationale Ballet brengt in 2017 een programma met drie wereldpremières en hoogtepunten uit het balletrepertoire. Hiermee presenteert Het Nationale Ballet een programma volledig Made in Amsterdam.

> Lees verder

Coppelia: Nationale Ballet

Theater

Coppelia vertelt het verhaal van Zwaantje die het opneemt tegen Coppelia, de mysterieuze muze van Dr. Coppelius. Een kleurrijke en magische wereld, waarbij de toeschouwer het gevoel krijgt een prentenboek binnen te stappen.

> Lees verder

Avond van de Balletmuziek

Theater

Het Balletorkest brengt op 4 november de eerste editie van de Avond van de Balletmuziek in Carré. Het Balletorkest speelt die avond bekende muziekstukken uit onder andere Het Zwanenmeer, De Notenkraker, Coppelia en Romeo en Julia.

> Lees verder

Recensie: La Bayadère

Theater

>La Bayadère ging zaterdagavond na zeven jaar afwezigheid in première in de Stopera in Amsterdam. Het verhaal heeft een eigentijdsheid dat we bij klassiek ballet misschien niet altijd verwachten.

> Lees verder