India Dans Festival

Theater

Het India Dans Festival laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van Shailesh Bahoran.

> Lees verder

Recensie: Elements of Freestyle

Theater

Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective combineren dans en urban arts in een hippe en pijlsnelle show. Waar een generatie van skaters, freerunners, breakdancers en BMX met elkaar een spektakel verzorgen voor een hongerig publiek.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Gala

Theater

Het Nationale Ballet opent het nieuwe balletseizoen in september spectaculair met een feestelijk Gala. De exclusieve galavoorstelling is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers en prominenten drukbezochte opening van het seizoen.

> Lees verder

Ode aan de Meester

Theater

Hans van Manen wordt vijfentachtig jaar. Ter gelegenheid hiervan brengt Het Nationale Ballet het hommageprogramma Ode aan de Meester met drie werken die hij maakte voor het gezelschap en een ballet dat nieuw is op het repertoire: On the Move.

> Lees verder

Elements Of Freestyle

Theater

In de nieuwe voorstelling Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective volgen BMX, freerunning, breakdance en skating elkaar in hoog tempo op. In deze show gebeurt zoveel op toneel waardoor het een spektakel is voor jong en oud.

> Lees verder

Young Patrons Circle Gala

Theater

Tijdens het gala, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, delen opera en ballet het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en het Koor van De Nationale Opera.

> Lees verder

Shostakovich Trilogy

Theater

Het Nationale Ballet brengt in juni de Europese première van Shostakovich Trilogy een intens persoonlijk eerbetoon van choreograaf Alexei Ratmansky aan Dmitri Sjostakovitsj, een van de grootste componisten van Rusland.

> Lees verder

Onegin door Het Nationale Ballet

Theater

Onegin, een van de meest beroemde, verhalende balletdrama’s uit de geschiedenis, keert terug bij Het Nationale Ballet. De première is op woensdag 29 maart en dan nog te zien tot en met 16 april.

> Lees verder

Best of Balanchine tour

Theater

Best of Balanchine is een betoverend balletvierluik van de grote Russisch-Amerikaanse meesterchoreograaf George Balanchine. Na een succesvolle reeks voorstellingen in Amsterdam reist het programma nu door het land.

> Lees verder

Nieuwe Solisten bij het Nationale Ballet

Theater

Balletdansers Sasha Mukhamedov en Qian Liu zijn bevorderd tot eerste solisten bij Het Nationale Ballet. Ballerina Michaela DePrince is bevorderd tot tweede solist. Alle drie de dansers maakten hun debuut in Coppelia in de hoofdrol van Zwaantje.

> Lees verder

NDT 1: Scenic Route

Theater

Met Silent Screen en een wereldpremière van NDT’s huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot start het NDT de tweede helft van seizoen 2016/2017. De lyrische bewegingstaal van het choreografenduo wordt van verschillende kanten belicht.

> Lees verder

Ballet in the Studio

Theater

Ballet in the Studio is de titel van een nieuw boek van fotograaf Rob Becker. Over een periode van drie jaar fotografeerde Becker dansers in de kale, ruime en lichte setting van de balletstudio.

> Lees verder