Switch ‘18 door het NDT

Theater

In Switch ‘18 nemen de dansers van NDT 1 en NDT 2 de leiding en stellen eigenhandig een uniek programma samen van door henzelf gecreëerde choreografieën. Niet alleen de artistieke invulling, maar ook de productie, marketing, communicatie en fondsenwerving liggen in hun handen.

> Lees verder

Het Nationale Ballet op SOUK 2017

Theater

Het Nationale Ballet treedt deze week op tijdens SOUK. Gedanst wordt een nieuw werk van Remi Wörtmeyer, eerste solist van Het Nationale Ballet, gemaakt voor drie dansers van het gezelschap. Peter Leung maakt speciaal voor het evenement een solo voor de Syrische danser Ahmad Joudeh.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Het sprookjesballet The Sleeping Beauty staat sinds 1981 op het repertoire.

> Lees verder

DanceAble #2

Theater

Het Nationale Ballet brengt in coproductie met het Holland Dance Festival, een première op het DanceAble #2 evenement. Het evenement biedt kansen voor dansers met een beperking, toont voorstellingen en deelt kennis rondom inclusiedans.

> Lees verder

Young Gyu Choi winnaar van de Alexandra Radiusprijs

Theater

Young Gyu Choi, is de winnaar van de Alexandra Radiusprijs 2017. Gyu Choi ontving de prijs, uit handen van Alexandra Radius tijdens het Gala van Het Nationale Ballet op dinsdag 12 september 2017 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Van zaterdag 9 dec 2017 tot en met maandag 1 jan 2018 achttien maal te zien in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

India Dans Festival

Theater

Het India Dans Festival laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van Shailesh Bahoran.

> Lees verder

Recensie: Elements of Freestyle

Theater

Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective combineren dans en urban arts in een hippe en pijlsnelle show. Waar een generatie van skaters, freerunners, breakdancers en BMX met elkaar een spektakel verzorgen voor een hongerig publiek.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Gala

Theater

Het Nationale Ballet opent het nieuwe balletseizoen in september spectaculair met een feestelijk Gala. De exclusieve galavoorstelling is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers en prominenten drukbezochte opening van het seizoen.

> Lees verder

Ode aan de Meester

Theater

Hans van Manen wordt vijfentachtig jaar. Ter gelegenheid hiervan brengt Het Nationale Ballet het hommageprogramma Ode aan de Meester met drie werken die hij maakte voor het gezelschap en een ballet dat nieuw is op het repertoire: On the Move.

> Lees verder

Elements Of Freestyle

Theater

In de nieuwe voorstelling Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective volgen BMX, freerunning, breakdance en skating elkaar in hoog tempo op. In deze show gebeurt zoveel op toneel waardoor het een spektakel is voor jong en oud.

> Lees verder

Young Patrons Circle Gala

Theater

Tijdens het gala, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, delen opera en ballet het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en het Koor van De Nationale Opera.

> Lees verder