Theater: Rondleiding Opera & Ballet

Theater

Ontdek mysterieuze theatergeheimen. Altijd al willen weten en zien wat er achter de schermen van een groot theaterbedrijf gebeurt? Nationale Opera & Ballet maakt opera- en balletvoorstellingen van a tot z in huis.

> Lees verder

Dans: Nederlandse Dansdagen

Theater

De Nederlandse Dansdagen vinden dit jaar voor de 27e keer plaats in Maastricht. Het feest van de Nederlandse dans zal weer gevierd worden in theaters, op bijzondere locaties in de stad, online, en vanuit de Danstent op het Vrijthof.

> Lees verder

Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder

Theater: Romeo & Julia

Theater

Na Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. De nieuwe tekst is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum.

> Lees verder

Dans: Rhythm & Flow

Theater

Duik vanaf 26 januari in de energie van Rhythm & Flow, de nieuwe voorstelling van ISH Dance Collective. Hierin komen allerlei verschillende disciplines bij elkaar. Smelten ze samen, of clashen ze juist?

> Lees verder

Dans: Open dag Nationale Opera & Ballet

Theater

Op zaterdag 2 september 2023 zet Nationale Opera & Ballet de deuren wagenwijd open. Klein en groot, kenner en nieuwkomer: iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ontdek de magische wereld van Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Festival: Spring

Theater

Op 18 mei opent de elfde editie van SPRING met de bekende Oekraïense band DakhaBrakha, Ingrid Berger Myhre en Chris Salter. Vanaf dan kan het publiek zich tien dagen lang laten inspireren door vernieuwend, urgent en cutting edge werk uit binnen- en buitenland.

> Lees verder

Festival: Opera Forward Festival (OFF)

Theater

Urgent, meeslepend en extravagant. Het Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Met grensverleggende producties en verdiepende programma’s.

> Lees verder

Dans: Het Zwanenmeer

Theater

Liefde en misleiding zijn de trefwoorden in Het Zwanenmeer, een jonge prins met de ziel van een dichter, ontmoet ’s nachts aan een meer een witte zwaan, en hij belooft haar – en daarmee zijn idealen – trouw te zullen blijven.

> Lees verder

Dans: Dawson - The Four Seasons

Theater

In Dawson zijn twee choreografieën te zien van Associatie Artist David Dawson. Naast zijn werk The Four Seasons bevat het programma ook een nieuwe creatie van zijn hand: Legacy Variations.

> Lees verder

Dans: Zin in Liefde

Theater

Dé prima ballerina van Nederland keert terug naar het theater Igone de Jongh toont ons de liefde in al haar facetten in Zin in Liefde. De première van Igone de Jongh – Zin in liefde is op zondag 4 december in de Stadsschouwburg te Haarlem.

> Lees verder

Dans: The Sleeping Beauty

Theater

Op woensdag 12 oktober gaat The Sleeping Beauty in première in Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Al ruim veertig jaar is The Sleeping Beauty van Sir Peter Wright hét kroonjuweel op het repertoire van Het Nationale Ballet.

> Lees verder