Nieuw Album: Perel - Hermetica

Muziek

Op haar debuut-LP Hermetica neemt de Duitse producer Perel de luisteraar mee de diepte in, omringt door mysterie legt zij alles uit. Met de negen nummers deelt ze een opvallende combinatie van house-, new wave- en krautmotieven die samensmelten tot een uniek geluid.

> Lees verder

Nieuw album: Beach House - 7

Muziek

Beach House bracht in 2017 B-sides en Rarities uit, die als een schoonmaak van de planken dienden om zo een nieuw creatief proces te starten. Nu verschijnt op 11 mei hun zevende studioalbum 7. Luister hier bij ZUBB de single Dive.

> Lees verder

Nieuw album: Simian Mobile Disco - Murmurations

Muziek

Simian Mobile Disco heeft hun vijfde studioalbum Murmurations aangekondigd, vernoemd naar de gigantische wolkformaties in de lucht die worden gecreëerd door spreeuwen. Luister hier naar de single Caught In A Wave.

> Lees verder

Nieuw album: Confidence Man - Confident Music For Confident People

Muziek

Vorig jaar hadden de Australiërs nog een megahit op 3FM te pakken. Op vrijdag 13 april brengt de band hun debuut plaat Confident Music For Confident People uit. Het album vertelt elf verhalen van verrukking in de 21ste eeuw, verpakt in onweerstaanbare en onstuitbare dansmuziek.

> Lees verder

Nieuw album: Tom Grennan - Lightning Matches

Muziek

Zo stond hij in de Sound of 2017, zong hij de vocalen op When it all goes wrong van Chase & Status, werd zijn track Found What I’ve Been Looking For opgenomen in de playlist van Fifa 2018 en is zijn debuutalbum klaar. Het album Lighting Matches komt uit op 18 mei.

> Lees verder

Nieuw album: Lo Moon

Muziek

Lo Moon maakt een mix van duistere, experimentele rock en elektronische pop. De muziek wordt ook wel vergeleken met die van Talk Talk, Depeche Mode en The XX. Ze maakte zich het tourleven eigen door op te treden met Phoenix, The War On Drugs en London Grammar.

> Lees verder

Nieuw album: The Brahms - Me and my Damn Dreams

Muziek

In 2018 start een nieuw tijdperk voor The Brahms. De eerste single van het nieuwe album, Sleep laat een nieuwe kant van de band zien. Het album heeft de titel Me And My Damn Dreams gekregen en is nu te beluisteren.

> Lees verder

Debuut EP Stuart Mavis

Muziek

Stuart Mavis heeft de releasedatum van zijn debuut-EP aangekondigd. De zelfgetitelde EP verschijnt op 16 maart en zal vijf nummers bevatten waaronder de huidige single ‘Ocean’. Op 17 maart start de band een clubtour.

> Lees verder

Nieuw album: Kat Frankie - Bad Behaviour

Muziek

Kat Frankie zegt dat ze ervan houdt als dingen ‘messy’ zijn. Dat veroorzaakt waarschijnlijk ook haar artistieke diversiteit. Complexe ritme’s zoals in geraffineerde R&B samen met bijzondere harmonieën die lijken op de oude doo-wop en folk.

> Lees verder

Nieuw album: Ben Harper and Charlie Musselwhite - No Mercy in This Land

Muziek

Ben Harper en Charlie Musselwhite zijn opnieuw een samenwerking aangegaan voor een nieuw album getiteld No Mercy in This Land. Op het album wordt de sterke verwantschap tussen de twee uitgedrukt in persoonlijke verhalen maar is er ook een sterke individuele muzikale invloed te horen.

> Lees verder

Nieuw Album: The Dead Daisies - Burn It Down!

Muziek

The Dead Daisies komt op 6 april met het nieuwe studio album Burn It Down! De band viert de release met een Europese tour dat 26 shows telt. Op 16 april zijn ze te zien in Poppodium 013 in Tilburg en op 17 april bij onze zuiderburen in Biebob in Vosselaar.

> Lees verder

Nieuw album: Meadowlake

Muziek

Meadowlake is een jonge band, ontstaan uit vriendschap. Hun krachtige mix van degelijke indie-songs omvat in een dikke deken van gitaar en echo belooft wat voor de toekomst. De band klinkt bij vlagen rustig als Beach House en dan intens als The National.

> Lees verder