Nieuw album: ∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So it goes..

Muziek

New Order is de band die voortkwam uit het legendarische Joy Division, na dat frontman Ian Curtis zichzelf om het leven bracht. Gevormd in de jaren ’80, waren deze mannen invloedrijk in het integreren van post-punk in de elektronische dansmuziek.

> Lees verder

Nieuw album: Lukas Nelson & Promise Of The Real - Turn Of The News (Build A Garden)

Muziek

Lukas Nelson & Promise Of The Real voegen met ‘Turn Of The News (Build A Garden)’ een nieuw album toe aan hun toch al indrukwekkende palmares. Ze laten op het album invloeden van rock & roll, country, soul en folk moeiteloos samensmelten tot een uniek en eigentijds geluid.

> Lees verder

Nieuw Album: Bastille - Doom Days

Muziek

Turbulente tijden lijken prima materiaal op te leveren voor muzikanten. Bastille put er in ieder geval uit als inspiratiebron voor hun album ‘Doom Days’, dat op 14 juni uitkomt. ‘Joy’ is de tweede single van het album. Deze kwam uit op 2 mei en is hier te beluisteren.

> Lees verder

Nieuw album: Bruce Springsteen - Western Stars

Muziek

Springsteens eerste studio-album in vijf jaar voert hem naar een nieuwe plek, waar hij voornamelijk inspiratie put uit pop-albums die in de late sixties en in de vroege seventies in Zuid-Californië werden gemaakt. Het album verschijnt 14 juni.

> Lees verder

Nieuw album: Madonna - Madame X

Muziek

Madame X, het veertiende studioalbum van Madonna, ziet op vrijdag 14 juni het levenslicht. Madonna’s Portugese thuisbasis van de afgelopen zeven jaar heeft een sterke creatieve invloed op haar gehad en dat is terug te horen op Madame X.

> Lees verder

Nieuw album: Game Of Thrones - For The Throne

Muziek

Dit weekend verschijnt het langverwachte achtste – en laatste – seizoen van de hitserie Game of Thrones. Eerder deze week werd op het Twitter-account van Game Of Thrones aangekondigd dat op vrijdag 26 april de soundtrack For The Throne verschijnt.

> Lees verder

Nieuw album: Lewis Capaldi - Divinely Uninspired to a Hellish Extent

Muziek

Het debuutalbum van Lewis Capaldi Divinely Uninspired to a Hellish Extent heeft zijn release op 17 mei. Schots supertalent Lewis Capaldi verovert momenteel de harten van menigeen met de prachtige single Someone You Loved.

> Lees verder

Album: Billie Eilish - When we all Fall Asleep, Where do we go?

Muziek

When we all Fall Asleep, Where do we go? laat zich luisteren als het dagboek van de hedendaagse generatie Z-tiener, vol donkere, langzame beats en onheilspellende tonen. In de bijbehorende videoclips spelen zich dan ook nog eens beangstigende taferelen af.

> Lees verder

Nieuw album: The Raconteurs - Help Us Stranger

Muziek

Je zal het ongetwijfeld hebben gehoord, maar na meer dan een decennium stilte zijn The Raconteurs terug. Krachtiger en meer energierijk dan ooit, komt de band van Jack White en Brendan Benson op 21 juni met hun derde album Help Us Stranger.

> Lees verder

Nieuw album: ViVii - ViVii

Muziek

ViVii maakt dreampop geïnspireerd door de muziek uit hun jeugd, oude vinylplaten van hun grootouders, indie-pop hits, gospelkoren en klassieke muziek. Het album ViVii is sinds 15 maart uit en woensdag 3 april staan ze in Paradiso in Amsterdam.

> Lees verder

Nieuw album: Joep Beving - Henosis

Muziek

Zijn derde album, Henosis, verschijnt op 5 april en is de laatste in een trilogie. Hij werkte hiervoor samen met de strijkers van het Cello Octet Amsterdam, het koor Capella Amsterdam en Maarten Vos op synthesizer.

> Lees verder

Nieuw Album: Dylan LeBlanc - Renegade

Muziek

Op 7 juni released LeBlanc in samenwerking met Grammy Award winnende producer Dave Cobb zijn vierde album Renegade. Ook is Renegade de eerste single, die je alvast kunt beluisteren.

> Lees verder