EP: Pretty Sick - Streetwise

Muziek

Pretty Sick heeft gisteren hun nieuwe EP Streetwise uitgebracht via Dirty Hit. De band rondom frontvrouw en bassist Sabrina Fuentes heeft naam gemaakt met muziek die onder het genre alt-rock en grunge het beste valt in te schalen.

> Lees verder

Nieuw album: Hiatus Kaiyote - Love Heart Cheat Code

Muziek

Het Australische Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B. Ze weten met deze mix van genres uiteenlopende fans te verbinden – van neo-soul tot metal.

> Lees verder

Nieuw album: Lady Blackbird - Slang Spirituals

Muziek

Lady Blackbird maakt een welkome terugkeer met haar gloednieuwe studioalbum Slang Spirituals. Het eerste voorproefje van de plaat verschijnt met het krachtige, aanstekelijke anthem in wording Reborn.

> Lees verder

Nieuw Album: Itches - Two Flies In One Clap

Muziek

Itches ontwaakte in 2020 uit een cryogene slaapverlamming om de wereld te verblijden met hun ‘Carapunk’. Op 23 augustus verschijnt de debuutplaat van Itches, Two Flies In One Clap. Bijna alle nummers van de plaat zijn tijdens de lockdown geschreven.

> Lees verder

Nieuw album: Thames - Lessons for the Patriarchy

Muziek

De Amsterdamse band THAMES heeft vrijdag hun eerste EP uitbracht na een reeks singles die al goed ontvangen werden. THAMES was afgelopen Popronde een van de meest geboekte acts en ook stonden ze dit jaar op ESNS.

> Lees verder

Nieuw album: Penny Arcade - Backwater

Muziek

Penny Arcade heeft zijn eerste album onder deze artiestenpersona gereleased. Penny Arcade is de solo-act van de Britse James Hoare. Hem kun je kennen van eerdere projecten als; Veronica Falls, The Proper Ornaments en Ultimate Painting.

> Lees verder

Nieuw album: A. Johanson - A Soundtrack to a Never-Ending Story

Muziek

A. Johanson tourt met nieuw album in Immersive Audio ervaring. Hij op 31 mei zijn tweede studioalbum uit. Met een releaseshow in EKKO en een aansluitende ‘immersive audio’ tour presenteert hij ‘A Soundtrack to a Never-Ending Story’ aan het publiek.

> Lees verder

Nieuw album: Mount Kimbie - The Sunset Violet

Muziek

Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Luister hier de nieuwe single Fishbrain.

> Lees verder

Nieuw album: The Indien

Muziek

The Indien heeft vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Op het album staan onder meer de singles Be Yours, Stay en Sleep When I’m With You. Op 5 april presenteert de band het album in de Paradiso Tolhuistuin.

> Lees verder

Nieuw album: Roofman - 8 songs from the bathroom

Muziek

Na de singles ‘Dreaming about a Regular Monday’ en ‘Black Woodpecker’ komt Roofamn op 22 maart met het album ’8 songs from the Bathroom’. 30 maart wordt de release met nieuwe band set-up gevierd in TivoliVredenburg.

> Lees verder

Nieuw album: Stringcaster - In With The New

Muziek

Stringcaster maakt Americana-muziek; een muziekgenre met een mix van country, folk, bluegrass, blues en rock. Felle mondharmonica, hot-pickin’ resonatorgitaar worden afgewisseld met twangende 5- string banjo en met high-octane mandoline.

> Lees verder

Nieuw album: Cape Sleep - Video Days

Muziek

Video Days is het debuut van Cape Sleep en vormt een lofzang aan de popcultuur uit het verleden. Onder de nieuwe naam Cape Sleep omarmt Kim zijn wens om in een band te spelen, omringd door muzikanten en vocalisten.

> Lees verder