Nieuw album: Max Richter - Voices 2

Muziek

Op het volledige instrumentale album VOICES 2 trekt hij deze lijn door en intensiveert hij, op een haast muzikaal meditatieve wijze, de gedachtenstroom die op gang is gekomen door de opgeworpen vragen van het eerste album. Donderdag werd de videoclip van ‘Prelude 2’ uitgebracht.

> Lees verder

Album: Absynthe Minded - Saved Along The Way

Muziek

Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 het twintigste levensjaar in. De band greep hun twintigste verjaardag aan om hun carrière te vieren met een Best Of-album.

> Lees verder

Nieuw album: Prince - Welcome 2 America

Muziek

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. Op de deluxe editie van het album staan 12 studiotracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf.

> Lees verder

EP: Bartleby Delicate - Deadly Sadly Whatever

Muziek

De in Luxemburg gevestigde artiest Bartleby Delicate brengt op 14 mei zijn debuut EP Deadly Sadly Whatever uit via Listenrecords. De EP werd tijdens de lockdown geschreven en op afstand geproduceerd door Napoleon Gold.

> Lees verder

Nieuw album: Anne-Fay - Reaspora

Muziek

Reaspora, het debuutalbum van zangeres Anne-Fay, werd vanwege COVID-19 uitgesteld maar zal nu op 2 april verschijnen. Op 4 april is er een gratis live-stream zijn van de show vanuit het Paard in Den Haag.

> Lees verder

EP: Waltzburg - Let’s All Pretend

Muziek

Waltzburg brengt nieuwe EP Let’s All Pretend uit. Het album komt voort uit een fascinatie voor het moderne ‘doen alsof’. Op de EP staan de eerder uitgekomen singles Inbetween, Sure Shine en Cleo.

> Lees verder

Nieuw album: Classic Water - Concrete Pleasures

Muziek

Op de crossroads van folk, indie en postrock vinden we Classic Water. Vandaag presenteert de Utrechtse formatie hun debuutalbum Concrete Pleasures; een hypnotiserende collectie surrealistische verhalen.

> Lees verder

EP: Jaimee Harris - The Congress House Sessions

Muziek

In samenwerking met M.A.R.S Label Group USA zal Jaimee Harris op 5 maart 2021 haar EP The Congress House Sessions uitbrengen. Luister hier op ZUBB het prachtige nummer Snow White Knuckles.

> Lees verder

Video: Blackbriar - The Séance

Muziek

De symfonische gothic rockband Blackbriar (NL) heeft de eerste single-video getiteld The Séance uitgebracht, afkomstig van het langverwachte debuutalbum The Cause of Shipwreck dat op vrijdag 23 april uitkomt.

> Lees verder

EP: Hydrogen Sea - Symbiosis

Muziek

Op Symbiosis duikt Hydrogen Sea opnieuw als duo in hun vervoerende universum. Ze gaan er op zoek naar verbinding met de natuurlijke wereld, en brengen deze tot leven dankzij Birsens bezwerende stem en PJ’s verrukkelijke piano composities.

> Lees verder

Nieuw album: Lucas en Arthur Jussen - The Russian Album

Muziek

De Nederlandse pianobroers Lucas en Arthur Jussen brengen op vrijdag 19 maart ‘The Russian Album’ uit. In aanloop naar de release van het complete album verschijnt vandaag het eerste stuk: Rachmaninovs Romance.

> Lees verder

Nieuw album: I am Oak - Odd Seeds

Muziek

I Am Oak brengt nieuw album Odd Seeds uit op gelimiteerd dubbel LP en cassette tape. Het album is een verzameling van 26 nieuwe en speciale versies van bestaande nummers, en een nieuwe genaamd That’s That.

> Lees verder