Nieuw album: Katy J Pearson - Return

Muziek

Op 13 november verschijnt het debuutalbum Return van Katy J Pearson. Het album symboliseert Katy’s terugkeer als muzikant. Naast de single Take Back The Radio, staat er ook de nieuwe single Fix Me Up op het album.

> Lees verder

Nieuw album: Scumbag Millionair - Poor and Infamous

Muziek

Scumbag Millionaire is een verlengstuk van de Scandirock-scene die eind jaren ’90 zijn hoogtijdagen beleefde met bands als The Hellacopters en Turbonegro. Op 25 september 2020 verschijnt het tweede album van Scumbag Millionaire: Poor And Infamous.

> Lees verder

Nieuw album: Metallica - S&M2

Muziek

Tijdens de heropening van het San Francisco Chase Center bundelde Metallica in september van 2019 wederom de krachten met het San Francisco Symphony orkest. Voor twee avonden deden ze oude tijden herleven en speelden ze, net als in 1999.

> Lees verder

Nieuw album: Margo Price - That's How Rumours Get Started

Muziek

Het langverwachte album That’s How Rumours Get Started van Margo Price is vanaf nu te beluisteren. De plaat gaat over moederschap, mythologie, de gentrificatie van haar thuisstad Nashville, problematische relaties en de gezondheidscrisis in de VS.

> Lees verder

Nieuw album: The Streets - None Of Us Are Getting Out Of This Alive

Muziek

Dry your eyes, mate, want je hoeft niet meer te treuren om The Streets. Nadat Mike Skinner in 2011 aankondigde het Britse rapcollectief te laten voor wat het is, leek het project definitief voorbij te zijn. Toch startte hij het in 2017 weer op.

> Lees verder

Nieuw album: My Morning Jacket - The Waterfall II

Muziek

My Morning Jacket kondigde deze week hun nieuwe album The Waterfall II aan, en brengen die vandaag uit. Het album is de opvolger van The Waterfall uit 2015, dat destijds genomineerd werd voor een Grammy.

> Lees verder

Nieuw album: Bear's Den - Fragments

Muziek

Vandaag maakt Bear’s Den bekend dat het nieuwe studioproject Fragments op 18 september wordt uitgebracht. De plaat komt voort uit een bijzondere samenwerking tussen de band en componist/arrangeur Paul Frith.

> Lees verder

Nieuw album: IDLES - Ultra Mono

Muziek

Twee jaar na de release van Joy As An Act Of Resistance komt IDLES met hun derde studioalbum. Ultra Mono verschijnt op 25 september 2020 en wordt gepresenteerd met de nieuwe single Grounds.

> Lees verder

Nieuw album: Sports Team - Deep Down Happy

Muziek

Sinds februari sloeg de band Sports Team al de weg richting het debuutalbum in met een aantal singles. Nu hebben ze glorieus de eindstreep gehaald: Deep Down Happy is vanaf nu in z’n geheel te beluisteren, inclusief de nieuwe single Camel Crew.

> Lees verder

Nieuw album: Archive - Versions

Muziek

Archive brengt op 28 augustus, ter ere van hun 25e verjaardag, een nieuw album uit. Versions is een verzameling van herziene versies van een aantal van hun favoriete nummers. De eerste single Nothing Else van het aankomende album kwam deze week uit.

> Lees verder

Nieuw album: Ludovico Einaudi - 12 songs from home

Muziek

Milaan is een van de zwaarst getroffen regio’s van Italië tijdens de coronacrisis en dat betekende voor Ludovico Einaudi dat ook hij aan huis gekluisterd was. Hij besloot op zijn piano een aantal nummers te spelen en op Instagram te streamen.

> Lees verder

Nieuw album: Tiësto - The London Sessions

Muziek

Voor zijn nieuwste album The London Sessions, dat hij uitbrengt op 15 mei, heeft Tiësto zich laten inspireren door de Engelse hoofdstad en de levendige muziekscene daar. Luister hier ook de wereldhit Jackie Chan van het album.

> Lees verder