Nieuw album: King Gizzard & The Lizard Wizard - Automation

Muziek

King Gizzard & The Lizard Wizard keert terug met de aankondiging van hun zestiende studioalbum. De zestallige band brengt tegelijkertijd een nieuwe single uit, genaamd Automation. Luister het hier op ZUBB.

> Lees verder

Nieuw album: Nothing But Thieves - Moral Panic

Muziek

Eindelijk is het er: Moral Panic, het derde album van Nothing But Thieves. Op het album staan onder meer de singles Is Everybody Going Crazy?, Real Love Song, Impossible en het vorige week verschenen Phobia.

> Lees verder

Video: Epica - Abyss of Time

Muziek

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn gloednieuwe album Omega aangekondigd, dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. Epica presenteert ook de eerste single van het album, getiteld Abyss Of Time.

> Lees verder

Nieuw album: Daniel Trakell - Warning Bell

Muziek

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals. Het album heeft als naam Warning Bell gekregen.

> Lees verder

Nieuw album: Eels - Earth To Dora

Muziek

Het hing al geruime tijd in de lucht met de releases van de singles ‘Baby Let’s Make It Real’ en ‘Who You Say You Are’, maar nu is het officieel: EELS komt met een nieuw album. Het nieuwe album ‘Earth To Dora’ verschijnt op 30 oktober 2020.

> Lees verder

Nieuw album: Susanna - Baudelaire & Piano

Muziek

De Noorse zangeres en componist Susanna brengt haar nieuwe album Baudelaire & Piano uit. Het is een album gemaakt in isolatie. Teruggebracht tot alleen de expressieve, soulvolle stem en het ragfijne, betoverende pianospel van Susanna.

> Lees verder

Nieuw album: Luka - First Steps of Letting Go

Muziek

Het debuut album First Steps Of Letting Go van Luka komt op vrijdag 9 oktober uit. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk (Luka) bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is.

> Lees verder

Nieuw Album: Ben Harper - Winter Is For Lovers

Muziek

Ben Harper’s nieuwe lap steel gitaar album Winter Is For Lovers is samenvatting van zijn muzikale carrière. De solo-opname, met alleen Harper en zijn Monteleone lap steel gitaar, bestaat uit 15 tracks met originele instrumentale composities.

> Lees verder

Nieuw album: Katy J Pearson - Return

Muziek

Op 13 november verschijnt het debuutalbum Return van Katy J Pearson. Het album symboliseert Katy’s terugkeer als muzikant. Naast de single Take Back The Radio, staat er ook de nieuwe single Fix Me Up op het album.

> Lees verder

Nieuw album: Scumbag Millionair - Poor and Infamous

Muziek

Scumbag Millionaire is een verlengstuk van de Scandirock-scene die eind jaren ’90 zijn hoogtijdagen beleefde met bands als The Hellacopters en Turbonegro. Op 25 september 2020 verschijnt het tweede album van Scumbag Millionaire: Poor And Infamous.

> Lees verder

Nieuw album: Metallica - S&M2

Muziek

Tijdens de heropening van het San Francisco Chase Center bundelde Metallica in september van 2019 wederom de krachten met het San Francisco Symphony orkest. Voor twee avonden deden ze oude tijden herleven en speelden ze, net als in 1999.

> Lees verder

Nieuw album: Margo Price - That's How Rumours Get Started

Muziek

Het langverwachte album That’s How Rumours Get Started van Margo Price is vanaf nu te beluisteren. De plaat gaat over moederschap, mythologie, de gentrificatie van haar thuisstad Nashville, problematische relaties en de gezondheidscrisis in de VS.

> Lees verder