Luister: Feist - Pleasure

Muziek

Feist heeft de titeltrack van haar, in april te verschijnen, nieuwe album Pleasure gedeeld. Pleasure, is de opvolger van haar album Metals uit 2011en verschijnt 28 april. Het album is geproduceerd door Feist samen met Mocky en Renaud Letang.

> Lees verder

Video: The Amazons - Black Magic

Muziek

Het is een van die albums waar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken wordt: de debuutplaat van The Amazons. Vandaag kondigde de band aan dat het titelloze album op 2 juni zal verschijnen.

> Lees verder

Nieuw album: Trementina - 810

Muziek

Voor het album heeft Trementina een duizelingwekkende symfonie gecreëerd doordrenkt met noise en hallucinerende gitaren waarover de dromerige stem van Vanessa Cea prachtig vloeit.

> Lees verder

Video: Alt-J - 3WW

Muziek

Alt-J heeft een nieuw album en een nieuwe single. Het nummer heet 3WW en is het openingsnummer op het album Relaxer dat op vrijdag 9 juni verschijnt. Deze zomer speelt de band op Lowlands.

> Lees verder

Nieuw album en tour De Dijk

Muziek

Vanaf 8 april tot en met 10 juni is Groef, de theatertour van De Dijk, te zien in heel Nederland. En het publiek zit. Om te luisteren naar speciaal voor Groef gearrangeerde nummers.

> Lees verder

Nieuw Album: Marvin Dee - Live in Paradiso

Muziek

Op 31 maart verschijnt het live-album van de Rotterdamse Marvin Dee Band. De band nam het album eind vorig jaar op bij hun optreden in Paradiso, tijdens hun landelijke If Only Brief tour.

> Lees verder

Nieuw album: Will Stratton - Rosewood Almanac

Muziek

De Amerikaanse singer-songwriter Will Stratton komt dit jaar met zijn nieuwe studioalbum Rosewood Almanac dat op 12 mei zal verschijnen. Luister alvast naar de eerste single Some Ride.

> Lees verder

Nieuw Album: Stef Classens - Above The Storm, Below The Flood

Muziek

Stef Classens kennen we als winnaar van De Beste Singer-Songwriter. Sindsdien heeft men even moeten wachten op nieuwe nummers, het eindresultaat is Above The Storm, Below The Flood.

> Lees verder

Nieuw album: Lorrèn - Land of Possibilities

Muziek

Land of Possibilities is de opvolger van het debuutalbum Shades of Blue dat in 2015 verscheen. Lorrèn presenteert de nieuwe songs op vrijdag 14 april in de Sugarfactory in Amsterdam.

> Lees verder

Nieuw Album: Lucas Hamming - Luck Is For Suckers

Muziek

Luck Is For Suckers heeft een andere sfeer en geluid dan HAM. Het is allemaal wat venijniger dan voorheen en laat zien dat Lucas Hamming klaar is voor de volgende stap.

> Lees verder

Albumrecensie: Orange Skyline - Things That I Hide

Muziek

Orange Skyline heeft zich laten inspireren door uiteenlopende bands, van Tame Impala tot Kanye West, van Iggy Pop tot LCD Soundsystem. Things That I Hide is een sterk debuut, dat zich kan meten met de internationale conculega’s in dit genre.

> Lees verder

Nieuw album: Aquaserge - Laisse ça être

Muziek

Op 3 februari komt het Franse Aquaserge met hun vijfde album Laisse ça être. Deze experimentele popband inspireert en beinvloed al een aantal jaar de ondergrondse muziekwereld.

> Lees verder