Nieuw album: Beach House - B-sides and Rarities

Muziek

Het Amerikaanse dreampop duo Beach House kondigde donderdag aan dat ze met een nieuw album, genaamd ‘B-sides and Rarities’, komen. Een dun orgeltje, een galmende gitaar en Victoria Legrand die daar haast in slowmotion overheen zingt.

> Lees verder

Nieuw Album: Mammút - Kinder Versions

Muziek

Mammút is een band die de afgelopen jaren in IJsland de kop opstaken. In hun thuisland wonnen ze al de belangrijkste muziek-awards voor Beste Album en Beste Nummer.

> Lees verder

Albumrecensie: Close Talker - Lens

Muziek

Het derde album Lens van de Canadese band Close Talker is uit. De drie jeugdvrienden maken in de basis dromerige indie rock, met een goede balans tussen puntige gitaren, synths en zalvende zang, ondersteund door lekkere ritmes.

> Lees verder

Nieuw album: The Chainsmokers - Memories Do Not Open

Muziek

Op 7 april brengt het tweetal hun langverwachte debuutalbum ‘Memories…Do Not Open.’ uit. Hierop staan 12 nummers waaronder de singles ‘Paris’ en ‘Something Just Like This’.

> Lees verder

Nieuw album: White - One Night Stand Forever

Muziek

De Schotse band White maakt catchy dark disco punk met gitaarrifjes en bewijst met hun sound dat hoekige elektronische discobeats en dissonante gitaren nog steeds een gouden combinatie zijn.

> Lees verder

Nieuw album: The Amazons

Muziek

Het is een van die albums waar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken wordt: de debuutplaat van The Amazons. De band kondigde kort geleden aan dat het titelloze album op 2 juni zal verschijnen.

> Lees verder

Luister: Feist - Pleasure

Muziek

Feist heeft de titeltrack van haar, in april te verschijnen, nieuwe album Pleasure gedeeld. Pleasure, is de opvolger van haar album Metals uit 2011en verschijnt 28 april. Het album is geproduceerd door Feist samen met Mocky en Renaud Letang.

> Lees verder

Video: The Amazons - Black Magic

Muziek

Het is een van die albums waar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken wordt: de debuutplaat van The Amazons. Vandaag kondigde de band aan dat het titelloze album op 2 juni zal verschijnen.

> Lees verder

Nieuw album: Trementina - 810

Muziek

Voor het album heeft Trementina een duizelingwekkende symfonie gecreëerd doordrenkt met noise en hallucinerende gitaren waarover de dromerige stem van Vanessa Cea prachtig vloeit.

> Lees verder

Video: Alt-J - 3WW

Muziek

Alt-J heeft een nieuw album en een nieuwe single. Het nummer heet 3WW en is het openingsnummer op het album Relaxer dat op vrijdag 9 juni verschijnt. Deze zomer speelt de band op Lowlands.

> Lees verder

Nieuw album en tour De Dijk

Muziek

Vanaf 8 april tot en met 10 juni is Groef, de theatertour van De Dijk, te zien in heel Nederland. En het publiek zit. Om te luisteren naar speciaal voor Groef gearrangeerde nummers.

> Lees verder

Nieuw Album: Marvin Dee - Live in Paradiso

Muziek

Op 31 maart verschijnt het live-album van de Rotterdamse Marvin Dee Band. De band nam het album eind vorig jaar op bij hun optreden in Paradiso, tijdens hun landelijke If Only Brief tour.

> Lees verder