Nieuw album: Eefje de Visser - Bitterzoet

Muziek

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem: vandaag brengt Eefje de Visser haar vierde album Bitterzoet uit. Deze filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance-invloeden komt vier jaar na haar vorige album Nachtlicht.

> Lees verder

Nieuw album: Nightwish - HUMAN. :II: NATURE.

Muziek

Op vrijdag 10 april 2020 brengt de internationale symfonische metalband Nightwish zijn nieuwe album uit, getiteld HUMAN. :II: NATURE. Het is een dubbelalbum met op disc 1 negen songs, en op disc 2 een lang nummer, verdeeld in acht hoofdstukken.

> Lees verder

Nieuw album: Other Lives - For Their Love

Muziek

Somber, vrolijk, opwindend en bevrijdend tegelijk weet Other Lives je het gevoel te geven alsof jij zelf tussen de Amerikaanse prairies waant. For Their Love is vanaf 24 april overal te beluisteren.

> Lees verder

Nieuw album: Nathaniel Rateliff - And It's Still Alright

Muziek

Ruim zeven jaar na zijn laatste soloalbum komt Nathaniel Rateliff terug met And It’s Still Alright, een nieuwe plaat die zal verschijnen op 14 februari 2020. Beluister hier bij ZUBB de gelijknamige single And It’s Still Alright.

> Lees verder

EP: SpaceAgePoetry - Een dichter op de dansvloer

Muziek

Spoken word is het best te beschrijven als ritmische poëzie met een performance-element. Justin Samgar is sinds 2009 actief in deze scéne. Op 11 december verschijnt de nieuwe EP van SpaceAgePoetry.

> Lees verder

Nieuw album: Girl Ray - Girl

Muziek

Girl Ray is een pop-trio uit noord-Londen. Hun album ‘Girl’ is uitgekomen op 22 november op Londens label Moshi Moshi. Girl is opgenomen met Ash Workman bij Electric Beach Studios in Margate. Het album werd goed ontvangen met lovende reviews.

> Lees verder

Nieuw album: The Script - Sunsets & Moons

Muziek

Sunsets & Moons voelt als een vervolg op hun succesvolle debuutalbum The Script, omdat beide albums zijn ontstaan in een roerige tijd: frontman Danny O’Donoghue verloor destijds zijn vader en onlangs zijn moeder. De tracks op Sunsets & Moons zijn dan ook heel persoonlijk.

> Lees verder

Nieuw album: Chromatics – Closer To Grey

Muziek

Closer To Grey is het lang verwachte vijfde studio album van de elektronica/synth band uit Portland. Het is hun eerste album na Kill For Love uit 2012, door Pitchfork op plaats 101 op best new albums of the 2010’s gezet.

> Lees verder

Nieuw album: BECK - HYPERSPACE

Muziek

Op 22 november brengt zevenvoudig Grammy-winnaar Beck zijn 14de album uit genaamd: Hyperspace. Luister hier naar de nieuwe single Uneventful Days. Hyperspace is de opvolger van Colors (2017).

> Lees verder

Nieuw album: The S.L.P. - The S.L.P.

Muziek

The S.L.P. is het eerste soloalbum van Kasabian-gitarist Serge Pizzorno. Zijn gloednieuwe solowerk lijkt in niets op wat Kasabian maakt. Van hiphopbeats via psychedelische funk naar new wave, met rijke melodieën en euforische klanken.

> Lees verder

Nieuw album: Tool - Fear Inoculum

Muziek

Na dertien jaar van hopen, bidden en speculeren is de langverwachte opvolger van 10,000 Days eindelijk een feit. Fear Inoculum, zoals het album heet, was al dat wachten meer dan waard. Fear Inoculum verschijnt digitaal en als Limited Edition-box.

> Lees verder

Single: St. Solaire - Home

Muziek

Na een intensieve periode van schrijven, opnemen en mixen is de band klaar voor het volgende avontuur. In navolging hiervan bracht St. Solaire op vrijdag 23 augustus bracht de eerste single Home van het debuutalbum uit. De band is o.a. te zien in de Zwarte Ruiter in Den Haag.

> Lees verder