Nieuw album: Grizzly Bear

Muziek

Painted Ruins is het vijfde studioalbum de band Grizzly Bear uit Brooklyn en de opvolger van het bejubelde Shields uit 2012 waarmee de groep zichzelf wereldwijd definitief op de kaart zette.

> Lees verder

Nieuw album: The Babe Rainbow

Muziek

Het Australische trio The Babe Rainbow maakt psychedelische rock met een groovy 60’s randje. Op 1 september komt het zelfgetitelde debuutalbum uit. Op 22 september staat de band op Indiestadt in Paradiso.

> Lees verder

Nieuw album: Cage The Elephant - Unpeeled

Muziek

Cage The Elephant brengt op 28 juli het album Unpeeled uit. Deze plaat is opgenomen tijdens een aantal intieme concerten die de groep rond frontman Matt Shultz samen met een strijkorkest deed.

> Lees verder

Nieuw album: Foo Fighters - Concrete and Gold

Muziek

Foo Fighters hebben hun langverwachte nieuwe album aangekondigd. De opvolger van het in 2014 verschenen Sonic Highways heet Concrete and Gold en verschijnt op 15 september.

> Lees verder

Nieuw album: Max Meser - Pictures

Muziek

Zijn nieuwe album Pictures komt uit op 25 Augustus en ter promotie hiervan gaat Meser in November/December op tour door Nederland. De eerste single van het nieuwe album genaamd Love is nu hier te beluisteren.

> Lees verder

Nieuw album: Wolf Alice - Vision Of A Life

Muziek

Wolf Alice, de gitaarband uit Londen die wordt gerekend tot een van de grootste doorgebroken acts van de afgelopen jaren, heeft hun nieuwe album Vision Of A Life aangekondigd. Op 29 september verschijnt de opvolger van My Love Is Cool.

> Lees verder

Nieuw album: Beach House - B-sides and Rarities

Muziek

Het Amerikaanse dreampop duo Beach House kondigde donderdag aan dat ze met een nieuw album, genaamd ‘B-sides and Rarities’, komen. Een dun orgeltje, een galmende gitaar en Victoria Legrand die daar haast in slowmotion overheen zingt.

> Lees verder

Nieuw Album: Mammút - Kinder Versions

Muziek

Mammút is een band die de afgelopen jaren in IJsland de kop opstaken. In hun thuisland wonnen ze al de belangrijkste muziek-awards voor Beste Album en Beste Nummer.

> Lees verder

Albumrecensie: Close Talker - Lens

Muziek

Het derde album Lens van de Canadese band Close Talker is uit. De drie jeugdvrienden maken in de basis dromerige indie rock, met een goede balans tussen puntige gitaren, synths en zalvende zang, ondersteund door lekkere ritmes.

> Lees verder

Nieuw album: The Chainsmokers - Memories Do Not Open

Muziek

Op 7 april brengt het tweetal hun langverwachte debuutalbum ‘Memories…Do Not Open.’ uit. Hierop staan 12 nummers waaronder de singles ‘Paris’ en ‘Something Just Like This’.

> Lees verder

Nieuw album: White - One Night Stand Forever

Muziek

De Schotse band White maakt catchy dark disco punk met gitaarrifjes en bewijst met hun sound dat hoekige elektronische discobeats en dissonante gitaren nog steeds een gouden combinatie zijn.

> Lees verder

Nieuw album: The Amazons

Muziek

Het is een van die albums waar in het Verenigd Koninkrijk reikhalzend naar uitgekeken wordt: de debuutplaat van The Amazons. De band kondigde kort geleden aan dat het titelloze album op 2 juni zal verschijnen.

> Lees verder