Nieuw album: Mount Kimbie - The Sunset Violet

Muziek

Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Luister hier de nieuwe single Fishbrain.

> Lees verder

Nieuw album: The Indien

Muziek

The Indien heeft vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Op het album staan onder meer de singles Be Yours, Stay en Sleep When I’m With You. Op 5 april presenteert de band het album in de Paradiso Tolhuistuin.

> Lees verder

Nieuw album: Roofman - 8 songs from the bathroom

Muziek

Na de singles ‘Dreaming about a Regular Monday’ en ‘Black Woodpecker’ komt Roofamn op 22 maart met het album ’8 songs from the Bathroom’. 30 maart wordt de release met nieuwe band set-up gevierd in TivoliVredenburg.

> Lees verder

Nieuw album: Stringcaster - In With The New

Muziek

Stringcaster maakt Americana-muziek; een muziekgenre met een mix van country, folk, bluegrass, blues en rock. Felle mondharmonica, hot-pickin’ resonatorgitaar worden afgewisseld met twangende 5- string banjo en met high-octane mandoline.

> Lees verder

Nieuw album: Cape Sleep - Video Days

Muziek

Video Days is het debuut van Cape Sleep en vormt een lofzang aan de popcultuur uit het verleden. Onder de nieuwe naam Cape Sleep omarmt Kim zijn wens om in een band te spelen, omringd door muzikanten en vocalisten.

> Lees verder

Video: Tess Merlot - Noël à deux

Muziek

Tussen alle nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige kerstliedjes die momenteel in groten getale worden uitgebracht, valt het Franstalige Noël à deux van Tess Merlot extra op. Het chanson gaat over een koppel dat voor het laatst kerst samen viert.

> Lees verder

Nieuw album: Lost Frequencies - All Stand Together

Muziek

Lost Frequencies heeft zijn derde album All Stand Together uitgebracht. Op het nieuwe album van de Belgische dj en producer staan 11 ‘feel-good electronic’ tracks, waaronder zijn internationale #1-hit Where Are You Now met Calum Scott.

> Lees verder

Nieuw album: Isreal Nash - Ozarker

Muziek

Ozarker is een ode aan de roots van Israel Nash. Maar het is meer dan dat, het is een meditatie over liefde en familie, over de schoonheid en de pijn die we doorgeven door de generaties heen over de banden die ons binden in goede en slechte tijden.

> Lees verder

Nieuw album: De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren

Muziek

De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw album uitgebracht: Moderne Manieren. Dit najaar begint de band aan hun vrijwel uitverkochte tour. Volgende week staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

> Lees verder

Nieuw album: Henge - Alpha Test 4

Muziek

HENGE (UK) is een groep van vier buitenaardse wezens onder aanvoering van de innemende frontman Zpor. Op 26 mei lanceren ze hun nieuwe album Alpha Test 4. De recent uitgebrachte videoclip Get A Wriggle On was al een voorproefje.

> Lees verder

Nieuw album: Rebelstar - The Black Widow Anthems

Muziek

Rebelstar is terug met The Black Widow Anthems. Met dit nieuwe album bewijst Rebelstar wederom tot de top van de hard- en heavy rock scene te behoren. De nummers op het album voeren je langs de diepe dalen en grote hoogtes.

> Lees verder

Nieuw album: White Stripes - Elephant

Muziek

The White Stripes vieren de twintigste verjaardag van hun album Elephant met twee jubileumedities van de plaat. Op 31 maart verschijnt Elephant (Deluxe), met daarop naast de originele, geremasterde tracks, 27 live tracks van een show uit 2003.

> Lees verder