Nieuw album: The S.L.P. - The S.L.P.

Muziek

The S.L.P. is het eerste soloalbum van Kasabian-gitarist Serge Pizzorno. Zijn gloednieuwe solowerk lijkt in niets op wat Kasabian maakt. Van hiphopbeats via psychedelische funk naar new wave, met rijke melodieën en euforische klanken.

> Lees verder

Nieuw album: Tool - Fear Inoculum

Muziek

Na dertien jaar van hopen, bidden en speculeren is de langverwachte opvolger van 10,000 Days eindelijk een feit. Fear Inoculum, zoals het album heet, was al dat wachten meer dan waard. Fear Inoculum verschijnt digitaal en als Limited Edition-box.

> Lees verder

Single: St. Solaire - Home

Muziek

Na een intensieve periode van schrijven, opnemen en mixen is de band klaar voor het volgende avontuur. In navolging hiervan bracht St. Solaire op vrijdag 23 augustus bracht de eerste single Home van het debuutalbum uit. De band is o.a. te zien in de Zwarte Ruiter in Den Haag.

> Lees verder

Nieuw album: VanWyck - Molten Rock

Muziek

Molten Rock, het tweede album van de singer-songwriter VanWyck zal op 15 november verschijnen op Concerto Records. De eerste single van dat album, Supermarket Line is vandaag verschenen.

> Lees verder

Nieuw album: Dog In The Snow - Vanishing Lands

Muziek

In drie achtereenvolgende weken schreef Dog In The Snow, acht liedjes die je 15 november op Vanishing Lands vindt. De eerste single Dark kwam deze week al uit en geven een impressie van wat er te verwachten valt van het album.

> Lees verder

Nieuw album: Raphael Saadiq - Jimmy Lee

Muziek

Raphael Saadiq brengt na acht jaar weer een album uit: Jimmy Lee. Het album van de Grammy Award-winnende zanger, songwriter en producer verschijnt op 23 augustus. Hij treed in Nederland op in Doornroosje, de Rotterdamse Schouwburg en Paradiso.

> Lees verder

Nieuw album: Marvin Dee Band - Changes

Muziek

De opkomende art-rock/americana Marvin Dee Band uit Rotterdam brengt dit najaar een nieuw album uit. De band spreekt zelf van een nieuw hoofdstuk na een lange periode van verandering en groei op persoonlijk en muzikaal vlak.

> Lees verder

Nieuw album: Michael Kiwanuka - Kiwanuka

Muziek

Geduld wordt beloond, want met ‘Kiwanuka’, het derde album van de Engelse zanger met de welklinkende Oegandese achternaam, lost hij zijn belofte dubbel en dwars in. Het album verschijnt op 25 oktober. In het najaar start Kiwanuka ook met zijn tour door Europa en Amerika.

> Lees verder

Oasis viert 25 jarig jubileum van Definitely Maybe

Muziek

Oasis viert het zilveren jubileum van de plaat gedurende de maand augustus. Zo komt er allerlei originele content en wordt het album uitgebracht op twee limited editions vinyl – Een picture disc dat alleen beschikbaar is via de website van de band en zilverkleurig vinyl via retail.

> Lees verder

Nieuw album: Tool - Fear Inoculum

Muziek

Op 30 augustus verschijnt Fear Inoculum, het langverwachte vijfde studioalbum van TOOL. Fear Inoculum verschijnt digitaal en als deluxe limited edition cd-box. Zowel het digitale album als de box zijn nu beschikbaar voor pre-order. Luister hier bij ZUBB naar de titeltrack.

> Lees verder

Nieuw Album: YACHT - Chain Tripping

Muziek

YACHT, de band bekend om hun experimentele liveshows, komt op 30 augustus met het nieuwe album Chain Tripping. YACHT staat voor ‘Young Americans Challenging High Technololgy’ en dat beschrijft exact waar het trio zich mee bezighoudt.

> Lees verder

Nieuw album: Beth Hart - War in My Mind

Muziek

De Amerikaanse singer-songwriter Beth Hart heeft een nieuw album aangekondigd; War in My Mind komt uit op 27 september. Beth Hart staat op 29 en 30 november in AFAS Live, deze concerten zijn uitverkocht.

> Lees verder