Nieuw album: Paul Kalkbrenner - Parts of Life

Muziek

Paul Kalkbrenner brengt vandaag zijn langverwachte nieuwe album Parts of Life uit. Het album is het vervolg op Paul’s Back To The Future trilogie waarop hij de komst van techno in Berlijn vastlegde eind jaren 80.

> Lees verder

Nieuw Album: Maaike Ouboter - Vanaf Nu Is Het Van Jou

Muziek

Vandaag verschijnt Vanaf Nu Is Het Van Jou, het nieuwe album van Maaike Ouboter. Een bundeling korte, persoonlijke verhalen, door Maaike verwerkt in indrukwekkende liedjes die raken. Eerder dit jaar verscheen in februari Vanaf Nu, de eerste single van het album.

> Lees verder

Nieuw album: David Eugene Edwards & Alexander Hacke - Risha

Muziek

David Eugene Edwards, zanger van 16 Horsepower en Wovenhand en Alexander Hacke, bekend van de legendarische industriële band Einstürzende Neubauten werken samen en brengen op 22 juni hun eerste album Risha uit.

> Lees verder

Nieuw Album: ÂME - Dream House

Muziek

Het Duitse duo Âme brengt op 1 juni hun langverwachte debuutalbum Dream House uit op Innervisions, het eigen label van Âme. Âme heeft er 3 jaar aan gewerkt maar nu, 15 jaar na oprichting, brengt Âme een debuutalbum uit.

> Lees verder

Nieuw Album: Perel - Hermetica

Muziek

Op haar debuut-LP Hermetica neemt de Duitse producer Perel de luisteraar mee de diepte in, omringt door mysterie legt zij alles uit. Met de negen nummers deelt ze een opvallende combinatie van house-, new wave- en krautmotieven die samensmelten tot een uniek geluid.

> Lees verder

Nieuw album: Beach House - 7

Muziek

Beach House bracht in 2017 B-sides en Rarities uit, die als een schoonmaak van de planken dienden om zo een nieuw creatief proces te starten. Nu verschijnt op 11 mei hun zevende studioalbum 7. Luister hier bij ZUBB de single Dive.

> Lees verder

Nieuw album: Simian Mobile Disco - Murmurations

Muziek

Simian Mobile Disco heeft hun vijfde studioalbum Murmurations aangekondigd, vernoemd naar de gigantische wolkformaties in de lucht die worden gecreëerd door spreeuwen. Luister hier naar de single Caught In A Wave.

> Lees verder

Nieuw album: Confidence Man - Confident Music For Confident People

Muziek

Vorig jaar hadden de Australiërs nog een megahit op 3FM te pakken. Op vrijdag 13 april brengt de band hun debuut plaat Confident Music For Confident People uit. Het album vertelt elf verhalen van verrukking in de 21ste eeuw, verpakt in onweerstaanbare en onstuitbare dansmuziek.

> Lees verder

Nieuw album: Tom Grennan - Lightning Matches

Muziek

Zo stond hij in de Sound of 2017, zong hij de vocalen op When it all goes wrong van Chase & Status, werd zijn track Found What I’ve Been Looking For opgenomen in de playlist van Fifa 2018 en is zijn debuutalbum klaar. Het album Lighting Matches komt uit op 18 mei.

> Lees verder

Nieuw album: Lo Moon

Muziek

Lo Moon maakt een mix van duistere, experimentele rock en elektronische pop. De muziek wordt ook wel vergeleken met die van Talk Talk, Depeche Mode en The XX. Ze maakte zich het tourleven eigen door op te treden met Phoenix, The War On Drugs en London Grammar.

> Lees verder

Nieuw album: The Brahms - Me and my Damn Dreams

Muziek

In 2018 start een nieuw tijdperk voor The Brahms. De eerste single van het nieuwe album, Sleep laat een nieuwe kant van de band zien. Het album heeft de titel Me And My Damn Dreams gekregen en is nu te beluisteren.

> Lees verder

Debuut EP Stuart Mavis

Muziek

Stuart Mavis heeft de releasedatum van zijn debuut-EP aangekondigd. De zelfgetitelde EP verschijnt op 16 maart en zal vijf nummers bevatten waaronder de huidige single ‘Ocean’. Op 17 maart start de band een clubtour.

> Lees verder