Nieuw Album: Monomyth - Orbis Quadrantis

Muziek

Monomyth brengt op 13 september hun vierde album uit, getiteld Orbis Quadrantis. Net als de trilogie Monomyth (2013), Further (2014) en Exo (2016), verschijnt het nieuwe album op Suburban Records. Bekijk de eerste single, Aquilo hier bij ZUBB.

> Lees verder

Nieuw Album: Salami Rose Joe Louis - Zdenka 2080

Muziek

Na het elektronische album Zlaty Sauce Nephew uit 2017 besloot Salami Rose Joe Louis om volledig voor muziek te gaan. Dat heeft geresulteerd in het album Zdenka 2080 dat op 30 augustus uitkomt.

> Lees verder

Single: Sampa the Great - OMG

Muziek

Sampa The Great brengt op 13 september haar debuutalbum ‘The Return’ uit. The Return is gebaseerd op thuiskomen. En wat dat thuiskomen betekent. Luister alvast naar de single ‘OMG’.

> Lees verder

Nieuw album: Laurence Jones band

Muziek

Laurence Jones band komt dit najaar voor een zestal optredens naar Amsterdam, Hoogeveen, Leeuwarden, Uden, Hengelo en Itter. Tijdens de tour zullen Laurence en zijn band nummers spelen van het nieuwe album Laurence Jones Band dat op 27 september uitkomt.

> Lees verder

Nieuw album: Keb' Mo' - Oklahoma

Muziek

Bluesgitarist en viervoudige Grammywinnaar Keb’ Mo’ kijkt vol trots toe hoe zijn album ‘Oklahoma’ het levenslicht ziet. Een eerbetoon aan de Amerikaanse staat, die een grote rol heeft gespeeld in de Amerikaanse geschiedenis.

> Lees verder

Nieuw album: Dermot Kennedy - Without Fear

Muziek

Hoewel zijn naam al langere tijd rondzingt moet Dermot Kennedy’s debuutalbum nog verschijnen. Dat doet het dan ook op 27 september. Without Fear bevat o.a. zijn onlangs uitgekomen single Outnumbered.

> Lees verder

Nieuw album: Santana - Africa Peaks

Muziek

Gewapend met zijn besnaarde slaghout kan je Santana overal ter wereld neerzetten en hij speelt de pannen van het dak. Zo ook op het nieuw uitgekomen album Africa Speaks, waarop de invloeden van Afrikaanse muzikale geestverwanten te horen zijn.

> Lees verder

Nieuw album: Temples - Hot Motion

Muziek

Het album verschuilt zich minder achter synths en delays, maar brengt de melodie juist naar voren door middel van meer gitaren en minder lagen. Op 18 november zal de Britse psychedelische rockband zich vertonen in Paradiso Noord.

> Lees verder

Single: Justin Jesso - Let it be Me

Muziek

De track Let It Be is een electro-pop anthem waarin de intense stem van Justin Jesso perfect tot zijn recht komt. Op de track hoor je bovendien de Schotse Nina Nesbitt, volgens Justin een “gentle powerhouse”, dat je met haar stemgeluid onmiddelijk ín de song trekt.

> Lees verder

Nieuw album: Julian Taylor Band - Avalanche

Muziek

Na Tech Noir uit 2014 en Desert Star uit 2016 is Avalanche de derde release van de Julian Taylor Band. Desert Star was opzettelijk eclectisch. Avalanche daarentegen streeft naar consistentie met een sterke focus op groove.

> Lees verder

Nieuw album: ∑(No,12k,Lg,17Mif) New Order + Liam Gillick: So it goes..

Muziek

New Order is de band die voortkwam uit het legendarische Joy Division, na dat frontman Ian Curtis zichzelf om het leven bracht. Gevormd in de jaren ’80, waren deze mannen invloedrijk in het integreren van post-punk in de elektronische dansmuziek.

> Lees verder

Nieuw album: Lukas Nelson & Promise Of The Real - Turn Of The News (Build A Garden)

Muziek

Lukas Nelson & Promise Of The Real voegen met ‘Turn Of The News (Build A Garden)’ een nieuw album toe aan hun toch al indrukwekkende palmares. Ze laten op het album invloeden van rock & roll, country, soul en folk moeiteloos samensmelten tot een uniek en eigentijds geluid.

> Lees verder