Nieuw album: Editors - Violence

Muziek

De Engelse indierockband Editors komt op 9 maart met hun nieuwe studioalbum ‘VIOLENCE’. Het album komt mooi op tijd voor de Ziggo Dome show op 27 maart, die uitverkocht is. De eerste single ‘Magazine’ geeft alvast een voorproefje van hoe het album gaat klinken.

> Lees verder

Nieuw Album: Ruben Hein - Groundwork Rising

Muziek

Het nieuwe album van Ruben Hein zal vrijdag 2 februari verschijnen, zo maakte de zanger / pianist zojuist bekend via zijn socials. Zijn derde studioalbum draagt de titel ‘Groundwork Rising’. Een uitgebreide clubtour door Nederland volgt deze lente.

> Lees verder

Nieuw album: Courtney Marie Andrews - May Your Kindness Remain

Muziek

De Amerikaanse americana zangeres Courtney Marie Andrews brengt op 23 maart haar nieuwe studioalbum May Your Kindness Remain uit bij Loose. 11 januari verscheen de albumopener en titeltrack van het album May Your Kindness Remain. Ze is op 14 april te zien in Bitterzoet in Amsterdam.

> Lees verder

Nieuw album: PALOMA FAITH - THE ARCHITECT

Muziek

Paloma Faith is na een pauze van drie jaar terug met haar vierde album The Architect. Hoewel het muzikaal nog steeds onmiskenbaar Paloma Faith is, smooth soul met disco grooves snijdt ze tekstueel behoorlijk wat maatschappelijke thema’s aan.

> Lees verder

Nieuw album: Noel Gallagher's High Flying Birds - Who Built The Moon?

Muziek

Het kostte ons allemaal wat slapeloze nachten maar Peggy’s favoriete zoon, Mr. Rock ‘n Roll, Noel Gallagher is terug met zijn nieuwe plaat ‘Who Built The Moon?’ Het nieuwste album levert een variabel pallet aan epische nummers.

> Lees verder

Nieuw album: LAVALU - Solitary High

Muziek

‘Solitary High’ is het nieuwe album van componist, pianist en zangeres LAVALU. Ze speelt pianostukken die geïnspireerd zijn door het werk van Erik Satie en Claude Debussy en haar zang doet denken aan eigenzinnige zangeressen als Joan as Policewoman of Roísin Murphy.

> Lees verder

Nieuw album: King Gizzard & The Lizard Wizard - POLYGONDWANALAND

Muziek

Afgelopen dinsdag verraste King Gizzard & The Lizard Wizard alle fans met een post op de Facebook pagina van de band. De nieuwe plaat ‘POLYGONDWANALAND’ is gratis en nadrukkelijk NIET het bezit van de band maar helemaal van jou.

> Lees verder

Nieuw Album: Petit Biscuit - Presence

Muziek

De Franse elektronica producer Petit Biscuit brengt vandaag, op zijn 18e verjaardag, zijn debuutalbum Presence uit. Eerste single Waterfall is inmiddels meer dan 9 miljoen keer afgespeeld.

> Lees verder

Nieuw album: Joan As Police Woman - Damned Devotion

Muziek

De titel is overduidelijk dramatisch maar het is een onderwerp waar ik mijn hele leven al mee in de knoop zit: hoe leef je een toegewijd leven zonder geobsedeerd te raken of gek te worden?

> Lees verder

Nieuw Album: ALB - Deux

Muziek

Het Franse ALB heeft met Deux een veelzijdig album afgeleverd. Het kleurenpalet varieert van edgy electropop, voetjes van de vloerdance, cocktaildeuntjes tot aan smakelijke pop wat soms doet denken aan Daft Punk.

> Lees verder

Nieuw Album: First Aid Kit - Ruins

Muziek

Het Zweedse folkduo First Aid Kit (zussen Johanna en Klara Söderberg) brengt op 19 januari 2018 hun langverwachte nieuwe album Ruins uit. First Aid Kit gaat in 2018 op tour en staan op 7 maart in Paradiso.

> Lees verder

Nieuw album: Noel Gallagher - Who Built The Moon?

Muziek

Gallagher’s derde soloalbum ‘Who Built The Moon?’ verschijnt op 24 november. Het album is een subtiele combinatie van experimentele elementen en een jukebox vol met tijdsloze invloeden. Noel Gallagher staat op 19 april in AFAS Live.

> Lees verder