BIG ART

Kunst

Pop-up platform BIG ART: van 12 t/m 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

> Lees verder

IMPAKT FESTIVAL 2017

Kunst

Impakt presenteert jaarlijks een internationaal programma in Utrecht, vol vernieuwende kunst over media, samenleving en technologie. Tijdens het festival kun je performances, lezingen, discussies, filmvertoningen en installaties bezoeken.

> Lees verder

Amsterdam International Art Fair

Kunst

In de Beurs van Berlage vindt op 25 en 26 aug de Amsterdam International Art Fair plaats. Het accent ligt op hedendaagse, moderne kunst met een speciale focus op street art. Zo is er bijvoorbeeld werk te zien van Damian Hirst.

> Lees verder

Amsterdam International Art Fair: 2e editie street-art

Kunst

In de Beurs van Berlage vindt op 25 en 26 augustus de internationale kunstbeurs Amsterdam International Art Fair plaats. er werken te zien van Damian Hirst, Shepard Fairey en bekende street artists zoals Mr Brainwash, Ishi Tashiro en Loes van Delft.

> Lees verder

We Margiela in Museum Boijmans Van Beuningen

Kunst

In de documentaire van het Rotterdamse mint film office vertellen mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor het eerst het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela.

> Lees verder

Change!

Kunst

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert Tentoonstelling over deveranderkracht van kunst en design Change! toont hoe ontwerpers zin geven aan een wereld vol verandering en mondiale vraagstukken.

> Lees verder

Virtuositeit en verbeeldingskracht

Kunst

Onder de naam ‘Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie’ toont Museum Boijmans Van Beuningen ruim 80 objecten, waaronder zestig van de mooiste prenten van Rembrandt.

> Lees verder

Nationale Museumweek

Kunst

Al meer dan 400 musea hebben een eigen “pronkstuk” gekozen voor de Nationale Museumweek 2017. Van 3 t/m 9 april zijn al deze pronkstukken in musea door heel Nederland te bewonderen.

> Lees verder

Jólan van der Wiel - Tropic City

Kunst

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017 showt Jólan van der Wiel Tropic City op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hoe zou Amsterdam eruit zien als het er tropisch zou zijn?

> Lees verder

Lisa Nora wint Art Rocks

Kunst

De 17-jarige Lisa Nora wint Art Rocks 2016 met haar nummer Once a Slave en zorgt voor kippenvel in de zaal. Ze koos voor het werk ‘Prent van een slavin die als straf is opgehangen aan een boom’ (1796) van de hand van J.G. Stedman.

> Lees verder

Dubbele expositie van Serge Kortenbroek

Kunst

The Hague Street Art presenteert, in samenwerking met de Dapp Frietwinkel Den Haag en B-aparthotel Kennedy, een unieke reeks van vier exposities waarbij kunstenaar Serge Kortenbroek op twee verschillende plekken tegelijk exposeert.

> Lees verder

Andy Warhol in de Beurs van Berlage

Kunst

Andy Warhol staat centraal in de expositie The Prints of Andy Warhol and other PopArtists die in de maanden juli, augustus en september 2017 in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt georganiseerd.

> Lees verder