Christian Voigt in Wanrooij Gallery

Kunst

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 6 juni tot en met 24 augustus 2019 een expositie van de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt. Voor zijn nieuwste serie Evolution heeft de fotograaf prehistorische skeletten geportretteerd tegen een diepzwarte achtergrond.

> Lees verder

Scheltens & Abbenes in Foam

Kunst

Scheltens & Abbenes tonen de magie van het stilleven. Alledaagse voorwerpen komen tot leven in het werk van Scheltens & Abbenes, doordat ze door het kunstenaarsduo uit hun dagelijkse context worden gehaald.

> Lees verder

William Kentridge terug in Eye

Kunst

In 2015 schonk de kunstenaar William Kentridge 10 Drawings for Projection aan het filmmuseum. De tien korte animatiefilms betekenden Kentridges doorbraak in de kunstwereld. Nu is hij terug in EYE van 3 juni t/m 1 september 2019.

> Lees verder

12 x Erwin Olaf in het Rijksmuseum

Kunst

Het Rijksmuseum is voor Erwin Olaf al sinds zijn vroege jeugd een grote inspiratiebron. Rembrandt, Jan Steen, Breitner en andere Nederlandse kunstenaars hebben een grote invloed op zijn werk.

> Lees verder

Stage It │Rietveld Uncut: Take a Walk on the Wild Side

Kunst

Jaarlijks presenteert de Gerrit Rietveld Academie in het Stedelijk Museum het programma Rietveld Uncut: een grootschalig, meerdaags event met dynamische performances en interdisciplinaire interventies.

> Lees verder

Fleecetrui wordt kunstwerk in OBA

Kunst

Op 4 april opent Fashion Machine in OBA Expo de tentoonstelling Fleece afterlife; nieuwe toepassingen voor de afgedankte fleecetrui. Tijdens de tentoonstelling wordt er gewerkt aan een enorm fleecekunstwerk.

> Lees verder

Nationale Museumweek 2019

Kunst

Rapper Latifah sluit samen met Re:freshed Orchestra de Nationale Museumweek 2019 af. Zij nemen tijdens de ‘Golden Hours’, speciaal voor millennials, bezoekers mee door de museale collectie.

> Lees verder

Stedelijk Museum: This variation van Tino Sehgal

Kunst

This variation van Tino Sehgal (1976) wordt van 4 februari tot en met 3 maart 2019 opnieuw uitgevoerd. Het is één van de meest grootschalige werken die Sehgal creëerde en was in 2015 te zien in het Stedelijk.

> Lees verder

Expositie 'Connecting Time' in Moco Museum

Kunst

Wie de komende maanden het Moco Museum binnenstapt, waant zich voor even in een verdraaide werkelijkheid. De New Yorkse kunstenaar Daniel Arsham verbindt in elf getransformeerde ruimtes het verleden, heden en de toekomst.

> Lees verder

OBJECT Rotterdam 2019

Kunst

Object Rotterdam. Een lang weekend, van 8 tot en met 10 februari met bijna 200 deelnemende ontwerpers, gevestigde namen, bekende labels en tientallen aanstormende talenten, belooft dit de grootste editie tot nu toe te worden.

> Lees verder

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines

Kunst

Foam presenteert Ghosts Don’t Walk in Straight Lines, een nieuw project van Saskia de Brauw en Vincent van de Wijngaard. Voor dit project doorkruiste Saskia de Brauw, vooral bekend als internationaal topmodel, te voet in één dag de straten van Manhattan.

> Lees verder

Astrid Verhoef – Inscapes

Kunst

Eduard Planting Gallery in Amsterdam presenteert van 12 jan t/m 2 mrt 2019 een expositie van Astrid Verhoef. In de surrealistische zwart-wit beelden speelt de natuur een prominente rol. Het autonome werk is gemaakt in Australië, Nederland, Spanje en de VS.

> Lees verder