Nieuwe installatie Philip Vermeulen in Stedelijk

Kunst

Op vrijdag 21 februari gaat tijdens Sonic Acts Academy de sensorische installatie More Moiré² van kunstenaar Philip Vermeulen in première in het Stedelijk Museum Amsterdam. Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Ulay, pionier van de performancekunst en body art

Kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert eind volgend jaar een solotentoonstelling van de Duits-Nederlandse kunstenaar Ulay. Zeer bekend is zijn jarenlange samenwerking met zijn toenmalige partner Marina Abramović.

> Lees verder

Sonic Acts 2020

Kunst

Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy 2020, de 20e editie van Sonic Acts, plaats in Amsterdam. Vandaag zijn de eerste namen van kunstenaars en sprekers bekendgemaakt. Ook is de verkoop van Early Bird tickets van start gegaan.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2019

Kunst

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren er meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Carlos Amorales – The Factory

Kunst

Tijdens Amsterdam Art Weekend 2019 opent de eerste grote Europese overzichtstentoonstelling van Carlos Amorales in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars.

> Lees verder

Open Art Route Zuidoost

Kunst

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost op zaterdag 7 december een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Migranten in Parijs

Kunst

Tentoonstelling: Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. Stedelijk Museum Amsterdam vertelt verhaal van migrantkunstenaars begin 20e eeuw Parijs. Van 21 september 2019 t/m 2 februari 2020.

> Lees verder

Art Rotterdam 2020

Kunst

Op Art Rotterdam 2020 krijgen professionals en liefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. Wat opvalt, naast de eerder al in gang gezette samenwerking tussen lokale en internationale galeries

> Lees verder

Vijfentwintig jaar Mondriaanhuis

Kunst

Op 1 oktober 2019 bestaat het “Mondriaanhuis 25 jaar. In dat kader organiseert het museum de tentoonstelling 25 × 25 × 25. Vijfentwintig leden van landelijke kunstenaarsvereniging De Ploegh hebben speciaal voor deze expositie een werk van 25 × 25 centimeter gemaakt.

> Lees verder

Art The Hague 2019

Kunst

Van 2 t/m 6 oktober 2019 vindt in Den Haag de zevende editie plaats van Art The Hague. Op de beurs presenteren zich jonge en gerenommeerde galeries uit België en Nederland, en is er een gevarieerd en inspirerend randprogramma.

> Lees verder

Lang Leve Rembrandt

Kunst

Lang Leve Rembrandt is het best bezochte zomertentoonstelling van het Rijksmuseum. Ruim 150.000 bezoekers zagen de tentoonstelling Lang Leve Rembrandt tussen 15 juli en 15 september 2019.

> Lees verder

Berlijnse licht- en kunstinstallatie SKALAR

Kunst

De sensationele audiovisuele bewegende kunstinstallatie SKALAR van lichtkunstenaar Christopher Bauder en muzikant Kanding Ray zal van vrijdag 10.01.2020 tot en met woensdag 05.02.2020 in Amsterdam te zien zijn.

> Lees verder