BIG ART

Kunst

Kunstplatform BIG ART strijkt voor de derde en laatste keer neer op het industriële Hembrugterrein. De vorige editie kon de beurs op de valreep doorgang vinden, maar met beperkte publieke toegankelijkheid.

> Lees verder

Rijksmuseum koopt topcollectie Meissen-porselein

Kunst

Het Rijksmuseum heeft op de veiling een groot deel van een belangrijke collectie Meissen-porselein kunnen kopen, waaronder de twee hoogtepunten, een klok en koffie- en theeservies.

> Lees verder

Tinguely terug in Amsterdam

Kunst

Om het 25-jarig jubileum van het Museum Tinguely in Bazel te vieren, reist een omgebouwd schip van Parijs naar Amsterdam, en vervolgens terug naar Bazel. Op 8 en 9 augustus arriveert het schip aan de NDSM werf (Kaap de Groene Hoop) in Amsterdam.

> Lees verder

Programma 21/22 Stedelijk Museum

Kunst

Het Stedelijk Museum in Amsterdam deelt de tentoonstellingen voor het komende najaar en winter 2021-2022. Met o.a. Kirchner en Nolde. expressionisme. kolonialisme van 4 september t/m 5 december 2021.

> Lees verder

Fotografie: Unseen

Kunst

Voor de komende editie, van 16-19 september in het Amsterdamse cultuurpark Westergas, presenteert Unseen een ijzersterke internationale selectie deelnemers. Opvallend is de prominente aanwezigheid van Europese top galeries.

> Lees verder

Raoul Deleo in Gallery Untitled

Kunst

Raoul Deleo is een ontdekkingsreiziger. Hij heeft de afgelopen tien jaar besteed aan het bezoeken en in kaart brengen van de flora en fauna van Terra Ultima. Een continent aan de rand van de wereld waar enkel hij de coördinaten van kent.

> Lees verder

Art Rotterdam 2021

Kunst

De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam, wederom in de iconische Van Nelle Fabriek, vindt plaats in hartje zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli. Dit jaar valt er rondom het gebouw, in de buitenlucht, extra veel te beleven.

> Lees verder

Rijksmuseum: 'Feest' door Van der Elsken

Kunst

Het Rijksmuseum en Nederlands Fotomuseum hebben een ontwerp voor een nooit uitgegeven fotoboek ontdekt in de nalatenschap van Ed van der Elsken. Onder de vergeten foto’s was ook het ontwerp voor het fotoboek feest.

> Lees verder

Van Goghs mooiste brieven in het Van Gogh Museum

Kunst

De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent. Van Goghs mooiste brieven biedt de bezoeker de unieke gelegenheid om een veertigtal prachtige brieven van Vincent van Gogh te bewonderen (9 oktober 2020 t/m 10 januari 2021).

> Lees verder

BIG ART 2020

Kunst

De eerste week van oktober keert pop-up kunstplatform BIG ART terug op het industriële Hembrugterrein. De enorme, lichte loodsen vormen van 1 t/m 4 oktober de perfecte plek voor de presentatie van grote kunst op grote afstand.

> Lees verder

This Is America | Art USA Today

Kunst

In de tentoonstelling This Is America | Art USA Today brengen zo’n dertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto’s, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland.

> Lees verder

Museum: First Americans

Kunst

In Museum Volkenkunde Leiden opent op 10 juli de expositie FIRST AMERICANS. Hierin staan de ervaringen van de oorspronkelijke bevolking van Noord-Amerika, hun veerkracht en creativiteit centraal.

> Lees verder