Nationale Museumweek in digitale vorm

Kunst

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm.

> Lees verder

The Art of showing Art today Special 2020

Kunst

Ook musea, galerijen en (dans)theaters in de culturele- en creatieve sector moeten door COVID-19 de deuren gesloten houden. Gelukkig ontbreekt het de sector niet aan creativiteit en innovatie, waardoor we zien dat hier en daar de digitale deuren opengaan.

> Lees verder

Stay at Home Stedelijk

Kunst

Stay at Home Stedelijk: dichterbij dan ooit genieten van kunst.Morgen vrijdag 20 maart om 14 uur bijt directeur Rein Wolfs het spits af met een live tour langs zijn favorieten in de vaste opstelling van de collectie op Instagram.

> Lees verder

Mama Cash Feminist Festival in het Stedelijk

Kunst

Net als voorgaande jaren slaan het Stedelijk Museum Amsterdam en Mama Cash op 8 maart, internationale vrouwendag, de handen ineen met het Mama Cash Feminist Festival. Tijdens dit festival blikken ze samen terug op wat het feminisme wereldwijd bereikt heeft

> Lees verder

Van Gogh museum: In the Picture

Kunst

Het kunstenaarsportret: een portret van én door een kunstenaar. Met In the Picture. Kunstenaarsportretten staat het Van Gogh Museum voor het eerst in een tentoonstelling stil bij dit genre.

> Lees verder

Van Eyck: Een optische revolutie

Kunst

Voor het eerst leent Boijmans zijn vijftiende-eeuwse kroonjuweel van Jan Van Eyck uit aan een ander museum. Vanaf 1 februari is het schilderij ‘De drie Maria’s aan het graf’ van Jan van Eyck, de enige in Nederland, te zien in de grote Van Eyck tentoonstelling in België.

> Lees verder

Nieuwe installatie Philip Vermeulen in Stedelijk

Kunst

Op vrijdag 21 februari gaat tijdens Sonic Acts Academy de sensorische installatie More Moiré² van kunstenaar Philip Vermeulen in première in het Stedelijk Museum Amsterdam. Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Ulay, pionier van de performancekunst en body art

Kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert eind volgend jaar een solotentoonstelling van de Duits-Nederlandse kunstenaar Ulay. Zeer bekend is zijn jarenlange samenwerking met zijn toenmalige partner Marina Abramović.

> Lees verder

Sonic Acts 2020

Kunst

Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy 2020, de 20e editie van Sonic Acts, plaats in Amsterdam. Vandaag zijn de eerste namen van kunstenaars en sprekers bekendgemaakt. Ook is de verkoop van Early Bird tickets van start gegaan.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2019

Kunst

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren er meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Carlos Amorales – The Factory

Kunst

Tijdens Amsterdam Art Weekend 2019 opent de eerste grote Europese overzichtstentoonstelling van Carlos Amorales in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars.

> Lees verder

Open Art Route Zuidoost

Kunst

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost op zaterdag 7 december een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk.

> Lees verder