Nationale Museumweek

Kunst

Al meer dan 400 musea hebben een eigen “pronkstuk” gekozen voor de Nationale Museumweek 2017. Van 3 t/m 9 april zijn al deze pronkstukken in musea door heel Nederland te bewonderen.

> Lees verder

Jólan van der Wiel - Tropic City

Kunst

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017 showt Jólan van der Wiel Tropic City op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hoe zou Amsterdam eruit zien als het er tropisch zou zijn?

> Lees verder

Lisa Nora wint Art Rocks

Kunst

De 17-jarige Lisa Nora wint Art Rocks 2016 met haar nummer Once a Slave en zorgt voor kippenvel in de zaal. Ze koos voor het werk ‘Prent van een slavin die als straf is opgehangen aan een boom’ (1796) van de hand van J.G. Stedman.

> Lees verder

Dubbele expositie van Serge Kortenbroek

Kunst

The Hague Street Art presenteert, in samenwerking met de Dapp Frietwinkel Den Haag en B-aparthotel Kennedy, een unieke reeks van vier exposities waarbij kunstenaar Serge Kortenbroek op twee verschillende plekken tegelijk exposeert.

> Lees verder

Andy Warhol in de Beurs van Berlage

Kunst

Andy Warhol staat centraal in de expositie The Prints of Andy Warhol and other PopArtists die in de maanden juli, augustus en september 2017 in de Beurs van Berlage in Amsterdam wordt georganiseerd.

> Lees verder

Amsterdam Light Festival 2016

Kunst

Van 1 dec t/m 22 jan vindt de vijfde editie van Amsterdam Light Festival plaats. Het festival bestaat uit twee onderdelen: de vaarroute Water Colors in de historische binnenstad en de wandelroute Illuminade.

> Lees verder

Lezersfeest in Rotterdam

Kunst

Op negen podia verspreid door de Centrale Bibliotheek Rotterdam zijn op zaterdagavond 12 november ruim vijftig optredens te zien tijdens de 20e editie van het Lezersfeest.

> Lees verder

Art Rotterdam 2017

Kunst

Van donderdag 9 februari tot en met zondag 12 februari 2017 opent Art Rotterdam 2017 zijn deuren voor het publiek. Locatie is wederom de Van Nellefabriek, het icoon dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO prijkt.

> Lees verder

OBJECT

Kunst

OBJECT biedt van 10 tot en met 12 februari 2017 een prachtig overzicht van eigentijds design. Om te kijken en te kopen. n het leuke is dat bezoekers tijdens de beursdagen de ontwerpers ook kunnen ontmoeten.

> Lees verder

Big Art

Kunst

Van zaterdag 19 tot en met zondag 27 november is de oude Diamantbeurs van Amsterdam gevuld met uitsluitend grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

> Lees verder

Amsterdam Maker Festival

Kunst

Het volledige programma van het Amsterdam Maker Festival is rond. Op 19, 20 en 21 augustus verandert het Marineterrein in een inspirerende locatie waarbij Makers, bedrijven en instellingen hun kennis en kunde komen demonstreren.

> Lees verder

Tip: Marinus Boezem in de Oude Kerk

Kunst

Marinus Boezem (1934) ontwikkelt nieuw werk dat de Oude Kerk van 24 november 2016 tot 26 maart 2017 omtovert tot een verticaal labyrint, waarin we als bezoeker verschijnen of verdwijnen.

> Lees verder