Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking

Theater

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt.

> Lees verder

Recensie: Kleine Zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Als je aan een bewerking van Couperus denkt, bekruipt je al snel het gevoel dat je naar een zwaar stuk gaat kijken. Niks is minder waar. Regisseur Ivo van Hove maakt er een hedendaags en zeer vermakelijk stuk van.

> Lees verder

Kleine zielen door de Toneelgroep Amsterdam

Theater

Voor het derde seizoen op rij regisseert Ivo van Hove werk van Louis Couperus. Net als De stille kracht en De dingen die voorbijgaan is Kleine zielen een coproductie met de Ruhrtriënnale, waar de voorstelling op zondag 24 september in première ging.

> Lees verder

Young Gyu Choi winnaar van de Alexandra Radiusprijs

Theater

Young Gyu Choi, is de winnaar van de Alexandra Radiusprijs 2017. Gyu Choi ontving de prijs, uit handen van Alexandra Radius tijdens het Gala van Het Nationale Ballet op dinsdag 12 september 2017 in Nationale Opera & Ballet te Amsterdam.

> Lees verder

Romeinse Tragedies in Carré

Theater

Sinds de première in 2007 op het Holland Festival reist Toneelgroep Amsterdam met Romeinse tragedies de hele wereld rond. Van 15 t/m 21 juni 2018 staat het multimediale spektakel exclusief in Carré.

> Lees verder

Scare Me

Theater

Dit jaar gaat het Halloween van start op 15 september in Almere Haven, de thuisbasis van het horrorevenement Scare Me. Met deze vijfde editie bewijst de organisatie dat mensen ook buiten Halloween behoefte hebben aan adrenaline.

> Lees verder

Het Jaar van de Kreeft keert terug

Theater

Luk Perceval bewerkte voor Toneelgroep Amsterdam een van zijn lievelingsromans: Het jaar van de kreeft van Hugo Claus. Een portret van geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Van zaterdag 9 dec 2017 tot en met maandag 1 jan 2018 achttien maal te zien in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Medea terug in Amsterdam

Theater

Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d’Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

> Lees verder

Alleen als we samen mogen

Theater

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

> Lees verder

India Dans Festival

Theater

Het India Dans Festival laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van Shailesh Bahoran.

> Lees verder

Recensie: Elements of Freestyle

Theater

Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective combineren dans en urban arts in een hippe en pijlsnelle show. Waar een generatie van skaters, freerunners, breakdancers en BMX met elkaar een spektakel verzorgen voor een hongerig publiek.

> Lees verder