Festival: Opera Forward Festival (OFF)

Theater

Urgent, meeslepend en extravagant. Het Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Met grensverleggende producties en verdiepende programma’s.

> Lees verder

Dans: Het Zwanenmeer

Theater

Liefde en misleiding zijn de trefwoorden in Het Zwanenmeer, een jonge prins met de ziel van een dichter, ontmoet ’s nachts aan een meer een witte zwaan, en hij belooft haar – en daarmee zijn idealen – trouw te zullen blijven.

> Lees verder

Toneel: De bus naar Dachau

Theater

Na de wereldpremière in Duitsland keert De Warme Winkel nu terug naar Amsterdam voor de Nederlandse première van Der Bus nach Dachau / De bus naar Dachau op dinsdag 17 januari in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Theater: Shakespeares Coriolanus

Theater

Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus, zijn scherpste stuk over de gespannen relatie tussen volk en politiek. Vanaf 18 februari 2023 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is op tournee t/m 8 april.

> Lees verder

Dans: Dawson - The Four Seasons

Theater

In Dawson zijn twee choreografieën te zien van Associatie Artist David Dawson. Naast zijn werk The Four Seasons bevat het programma ook een nieuwe creatie van zijn hand: Legacy Variations.

> Lees verder

Toneel: Lehman Trilogy

Theater

Lehman Trilogy maakte de voorbije jaren furore op West End en Broadway. In een regie van Guy Cassiers brengt ITA dit weergaloze, 150 jaar omspannende verhaal voor het eerst in het Nederlands op de planken.

> Lees verder

Dans: Zin in Liefde

Theater

Dé prima ballerina van Nederland keert terug naar het theater Igone de Jongh toont ons de liefde in al haar facetten in Zin in Liefde. De première van Igone de Jongh – Zin in liefde is op zondag 4 december in de Stadsschouwburg te Haarlem.

> Lees verder

Theater: Operetta Land

Theater

Operetta Land bestaat niet. Het is een verzonnen land met verzonnen mensen die verzonnen avonturen beleven, waarbij ze om de haverklap in zingen uitbarsten. En toch, zodra je een stap in Operetta Land hebt gezet, wil je er altijd blijven.

> Lees verder

Theaterrecensie: De Dokter

Theater

Een dokter, het symbool van de geneeskunde. Geen gevoel, geen fictie, maar feiten. Daar tegenover een priester. Het symbool van katholicisme, geloof en een gevoel. Ze staan tegenover elkaar door de tragedie van een meisje dat stervende is.

> Lees verder

Toneel: De Dokter

Theater

Een meisje ligt op sterven in een ziekenhuiskamer. Een priester wil naar binnen, maar haar dokter staat het niet toe. Zo begint ook  Professor Bernhardi  uit 1912 van de Oostenrijkse toneelschrijver en huisarts Arthur Schnitzler, waar  De dokter  los op is gebaseerd.

> Lees verder

Toneel: Seksklimaat

Theater

Van 9 september 2022 t/m 3 mei 2023 toert Seksklimaat door het land, een tragikomedie van en met Maria Goos, Michiel de Jong en Sieger Sloot over drie sukkels die proberen een goed mens te zijn.

> Lees verder

Theater: KRAAI op Fringe Festival

Theater

In deze muziektheatervoorstelling zullen vier jonge mannen je meenemen naar hun binnenwereld. Via hiphop wordt gezocht naar balans en wie we nou eigenlijk zijn. Want is dat niet de zoektocht die we allemaal voeren?

> Lees verder