Theater: A Little Life

Theater

Vanaf 28 september brengt POM Benelux de recordbrekende theatervoorstelling van de bestseller Een Klein Leven van de Amerikaanse Hanya Yanagihara op West End naar de Nederlandse bioscopen.

> Lees verder

Theater: The Damned door het ITA

Theater

Na het grote succes in het Amsterdamse Bostheater tijdens de zomer van 2022, keert The Damned nog één keer terug. Deze grootschalige en overweldigende voorstelling is binnenkort te zien in Koninklijk Theater Carré.

> Lees verder

Dans: Open dag Nationale Opera & Ballet

Theater

Op zaterdag 2 september 2023 zet Nationale Opera & Ballet de deuren wagenwijd open. Klein en groot, kenner en nieuwkomer: iedereen is welkom en de toegang is gratis. Ontdek de magische wereld van Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Theater: Ivo van Hove vertrekt

Theater

Ivo van Hove beëindigt per 1 september 2023 zijn rol als artistiek directeur van ITA. De Raad van Toezicht (RvT) heeft het voornemen om Eline Arbo te benoemen als artistiek directeur en statutair bestuurder.

> Lees verder

Theater: The Damned in Carré

Theater

In deze theaterbewerking naar een filmscript van de cineast Luchino Visconti is te zien hoe een familie van rijke Duitse industriëlen fataal gecorrumpeerd raakt in haar samenwerking met de aan de macht gekomen nazipartij.

> Lees verder

Festival: Spring

Theater

Op 18 mei opent de elfde editie van SPRING met de bekende Oekraïense band DakhaBrakha, Ingrid Berger Myhre en Chris Salter. Vanaf dan kan het publiek zich tien dagen lang laten inspireren door vernieuwend, urgent en cutting edge werk uit binnen- en buitenland.

> Lees verder

Opera: Maria Stuarda

Theater

Een fatale verstrengeling van het persoonlijke en het politieke. Elizabeth I, de koningin van Engeland, en Mary Stuart, de Schotse koningin in ballingschap, staan elkaar naar het leven in een strijd om de macht, affectie en het morele gelijk.

> Lees verder

Toneel: Bloedbruiloft

Theater

Op het Andalusische platteland wordt in de jaren dertig van de vorige eeuw een bruiloft gepland. Het huwelijk is liefdeloos want door de families uit zakelijk belang gearrangeerd: bruid en bruidegom hebben nauwelijks weet van elkaar.

> Lees verder

Festival: Opera Forward Festival (OFF)

Theater

Urgent, meeslepend en extravagant. Het Opera Forward Festival (OFF) van De Nationale Opera is een tegendraadse verkenning van nog onbekend terrein. Met grensverleggende producties en verdiepende programma’s.

> Lees verder

Dans: Het Zwanenmeer

Theater

Liefde en misleiding zijn de trefwoorden in Het Zwanenmeer, een jonge prins met de ziel van een dichter, ontmoet ’s nachts aan een meer een witte zwaan, en hij belooft haar – en daarmee zijn idealen – trouw te zullen blijven.

> Lees verder

Toneel: De bus naar Dachau

Theater

Na de wereldpremière in Duitsland keert De Warme Winkel nu terug naar Amsterdam voor de Nederlandse première van Der Bus nach Dachau / De bus naar Dachau op dinsdag 17 januari in Internationaal Theater Amsterdam.

> Lees verder

Theater: Shakespeares Coriolanus

Theater

Het Nationale Theater presenteert Shakespeares Coriolanus, zijn scherpste stuk over de gespannen relatie tussen volk en politiek. Vanaf 18 februari 2023 in première in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag en is op tournee t/m 8 april.

> Lees verder