Bellevue Backstage

Theater

Nieuw in de programmering: Bellevue Backstage, voorstellingen achter de schermen om 17:30 uur. Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen.

> Lees verder

Recensie: King Lear van Het Zuidelijk Toneel

Theater

“37% Shakespeare, 41% Europa en 22% verraad” luidt het persbericht over King Lear. Regisseur Simon de Vos maakt van King Lear een soort artistieke politieke thriller, niet over een koning in Engeland, maar over de toekomst van de Europese unie.

> Lees verder

Switch ‘18 door het NDT

Theater

In Switch ‘18 nemen de dansers van NDT 1 en NDT 2 de leiding en stellen eigenhandig een uniek programma samen van door henzelf gecreëerde choreografieën. Niet alleen de artistieke invulling, maar ook de productie, marketing, communicatie en fondsenwerving liggen in hun handen.

> Lees verder

Theaterloods Nieuwjaarsfestival in Radio Kootwijk

Theater

Radio Kootwijk – Begint het nieuwe jaar op zondag 7 januari met een inspiratieboost; een festival om je heerlijk in onder te dompelen met familie en vrienden en om je te laten inspireren op het thema: wat is dit jaar voor mij werkelijk van waarde in werk, leven en liefde?

> Lees verder

Reprise Kings of war exclusief in Amsterdam

Theater

In Kings of war zijn de koningsdrama’s Henry V, Henry VI en Richard III samengevoegd tot één explosieve voorstelling over leiderschap. Ze laat zien hoe drie verschillende leiders, in tijden van crisis en oorlog, beslissingen nemen die het leven van duizenden beïnvloeden.

> Lees verder

De Stille Kracht terug in Amsterdam

Theater

Toneelgroep Amsterdam heeft de afgelopen jaren drie romans van Louis Couperus op het toneel gezet. De complete trilogie – Kleine zielen, De dingen die voorbijgaan en De stille kracht – is dit seizoen in Amsterdam te zien. De reprise van De stille kracht vindt plaats van 9 t/m 22 december.

> Lees verder

Recensie: Ellen ten Damme - Paris-Berlin

Theater

Een retourtje Parijs-Berlijn staat op het programma. Met Paris-Berlin houdt Ellen ten Damme het relatief klein vergeleken met haar acrobatische Cirque Stiletto van wat jaren terug. Hoewel…

> Lees verder

Het Nationale Ballet op SOUK 2017

Theater

Het Nationale Ballet treedt deze week op tijdens SOUK. Gedanst wordt een nieuw werk van Remi Wörtmeyer, eerste solist van Het Nationale Ballet, gemaakt voor drie dansers van het gezelschap. Peter Leung maakt speciaal voor het evenement een solo voor de Syrische danser Ahmad Joudeh.

> Lees verder

ZUBBtipt: Song from Far Away

Theater

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij wegens het onverwachte overlijden van zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaats. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van de stad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijn vroegere geliefde.

> Lees verder

Geluk door de toneelschuurproducties

Theater

Regisseur Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) maakt samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

> Lees verder

De Meiden terug in Amsterdam

Theater

Met De meiden van Jean Genet maakte de controversiële Britse toneel-, opera- en filmregisseur Katie Mitchell afgelopen seizoen haar regiedebuut bij Toneelgroep Amsterdam.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Het sprookjesballet The Sleeping Beauty staat sinds 1981 op het repertoire.

> Lees verder