Elements Of Freestyle

Theater

In de nieuwe voorstelling Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective volgen BMX, freerunning, breakdance en skating elkaar in hoog tempo op. In deze show gebeurt zoveel op toneel waardoor het een spektakel is voor jong en oud.

> Lees verder

BAM speelt #Jeanne

Theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt #Jeanne, een bewerking van het beroemde verhaal van Jeanne d’Arc. De première vindt plaats op 14 juni in het Amsterdams Theaterhuis te Amsterdam.

> Lees verder

Young Patrons Circle Gala

Theater

Tijdens het gala, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, delen opera en ballet het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en het Koor van De Nationale Opera.

> Lees verder

Het Holland Festival

Theater

Het Holland Festival haalt ieder jaar de grote meesters en de nieuwe sterren van de internationale podiumkunsten naar Amsterdam.

> Lees verder

We Are Public Brabant van start

Theater

Na Amsterdam en Den Haag gaat We Are Public nu ook van start in Brabant. Het benodigde aantal van 2000 ‘cultuuroptimisten’ is behaald. In plaats van een ‘kick-off’ vond vandaag, 14 mei, een ‘show-off’ plaats in de Verkadefabriek in Den Bosch.

> Lees verder

Recensie: Welkom in Partizanië

Foto: Els Zweerink

Theater

De Partizanen beginnen met een disclaimer: “Jullie gaan ongetwijfeld naar verbanden zoeken. Die zijn er niet.” Cabaretduo Merijn Scholten en Thomas Gast springen met Welkom in Partizanië inderdaad van sketch naar sketch. Willekeurig, maar niet doelloos.

> Lees verder

Recensie: Een Meeuw

Foto: Krista van der Niet

Theater

Een Meeuw heet de Tjechov-vertolking van Theatergroep Oostpool, niet het originele stuk en dus geen standaard voorstelling. De drang om iets artistiek unieks neer te zetten levert prachtige vindingen op, maar ook tenenkrommende momenten.

> Lees verder

Rumspringa

Theater

Rumspringa is het debuut van Iona Daniel en Rineke Roosenboom als Nieuwkomers bij Orkater. Ze slaan de handen ineen met de eigenzinnige rockband Shaking Godspeed in deze rock-opera.

> Lees verder

Recensie: De Man is Lam

Theater

Op zijn dertiende besluit Lucas de Man “Ik word later een goede man”. Maar wat is dat? Geen verkrachter of vrouwendomineerder natuurlijk, maar verder? Oerman? Metroman? Hard of zacht? Mag een man huilen? Wanneer voel je je echt een man?

> Lees verder

Shostakovich Trilogy

Theater

Het Nationale Ballet brengt in juni de Europese première van Shostakovich Trilogy een intens persoonlijk eerbetoon van choreograaf Alexei Ratmansky aan Dmitri Sjostakovitsj, een van de grootste componisten van Rusland.

> Lees verder

Recensie: Into the Woods

Foto: Curly and Straight

Theater

“Er was eens …” een tiental sprookjes in de mix. Met een sterrencast, vijftienkoppig orkest centre-stage en fluitende vogeltjes gaat Sondheims Into the Woods duidelijk richting happy end. Maar wat gebeurt er ná “en ze leefden nog lang en gelukkig”?

> Lees verder

Een Meeuw door Toneelgroep Oostpool

Theater

Tsjechov slaat in zijn toneelstuk Een Meeuw precies de kwetsbare toon tussen komedie en tragedie aan. Toneelgroep Oostpool brengt deze klassieker met een topcast op 28 maart en 21 april naar de Koninklijke Schouwburg.

> Lees verder