Instant Love van Via Berlin

Theater

Op zijn afwerkplek geeft de ruige King met zijn entourage een aantrekkelijke show voor het publiek. De vrouwen zijn mooi, de muziek ligt lekker in het gehoor en de fraaie woorden van King over de wereld waarin wij leven zijn prikkelend.

> Lees verder

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet. De bejubelde versie van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig ging in 1988 bij het gezelschap in première, en is de eerste en tot nu toe enige Nederlandse productie van het ‘ballet der balletten’.

> Lees verder

Junior Company danst Unboxing Ballet

Theater

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst vanaf januari 2019 een nieuw tourneeprogramma getiteld Unboxing Ballet. Het programma bestaat uit maar liefst zes balletten waaronder twee wereldpremières.

> Lees verder

'Kroonjuweel' De stille kracht te zien in Amsterdam

Theater

Internationaal Theater Amsterdam heeft de afgelopen jaren drie romans van Louis Couperus op het toneel gezet. De dingen die voorbijgaan reist af naar Sint-Petersburg. De reprise van De stille kracht vindt plaats van 29 november t/m 8 december.

> Lees verder

Première Significant Moments van het NDT 2

Theater

Significant Moments ging donderdag in première in het Zuiderstrandtheater in Den Haag. Dit drieluik, met werken van huischoreografen Sol León en Paul Lightfoot en gastchoreografen Alexander Ekman en Phillip Chbeeb, vormt een divers en energiek programma waarin de NDT 2 dansers het uiterste van zichzelf laten zien.

> Lees verder

Cinderella terug in december

Theater

Cinderella, het magische ballet van choreograaf Christopher Wheeldon keert in december terug bij Het Nationale Ballet voor een reeks van 17 voorstellingen. Van donderdag 13 december 2018 tot en met dinsdag 1 januari 2019 in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Michiel Van Erp regisseert Het Hout bij ITA

Theater

Jeroen Brouwers verblijft als kind in een jappenkamp in Indonesië. Na de oorlog komt hij in Nederland in een pensionaat terecht. Het is strafkamp en concentratiekamp in één. Vele jaren later schrijft hij met de bekroonde roman Het hout deze ervaringen van zich af.

> Lees verder

Here we live and now

Theater

Den Haag danst! Met het afwisselende dansevent Here we live and now vieren Korzo en Nederlands Dans Theater het choreografietalent dat de stad Den Haag rijk is. Dit jaar zijn Amos Ben-Tal, Antonin Comestaz en Antonin Rioche uitgenodigd.

> Lees verder

Junior Company danst De kleine grote kist

Theater

De Junior Company van Het Nationale Ballet danst in de herfstvakantie De kleine grote kist. Deze kleurrijke balletvoorstelling voor kinderen vanaf vier jaar is in een reeks van 17 voorstellingen te zien van vrijdag 19 oktober tot en met zondag 4 november 2018.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Live

Theater

Op dinsdag 2 oktober is het World Ballet Day LIVE. Tijdens de vijfde editie van dit evenement kan iedereen wereldwijd via Facebook live kijken naar een 15 uur durende live stream van repetities van balletgezelschappen.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Gillian Anderson

Theater

Gister werd bekend dat Gillian Anderson op West End de iconische rol van Margot Channing zal vertolken in de nieuwe theaterbewerking van All about Eve, de filmklassieker uit 1950. De regie is in handen van Ivo van Hove

> Lees verder

La voix humaine terug in Amsterdam

Theater

In de voorstelling belt een vrouw voor de laatste keer met haar ex-geliefde in een ultieme poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief.

> Lees verder