Het Jaar van de Kreeft keert terug

Theater

Luk Perceval bewerkte voor Toneelgroep Amsterdam een van zijn lievelingsromans: Het jaar van de kreeft van Hugo Claus. Een portret van geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen.

> Lees verder

The Sleeping Beauty

Theater

Het Nationale Ballet kust in de feestmaand december het gouden kroonjuweel onder de klassiek-romantische balletten opnieuw tot leven. Van zaterdag 9 dec 2017 tot en met maandag 1 jan 2018 achttien maal te zien in Nationale Opera & Ballet.

> Lees verder

Medea terug in Amsterdam

Theater

Een rauw, enerverend, maar ook duister-humoristisch stuk. Marieke Heebink won de Theo d’Or 2015 voor haar rol. De voorstelling is voor het vierde opeenvolgende seizoen te zien.

> Lees verder

Alleen als we samen mogen

Theater

Schrijver en verhalenverteller Martine Bakker en singer-songwriter Bobbie Wall bundelen hun krachten in Alleen als we samen mogen. In september gaat de show in première en is de release van het geïllustreerde boek met EP.

> Lees verder

India Dans Festival

Theater

Het India Dans Festival laat de traditionele en hedendaagse Indiase dans twee weken lang op inspirerende wijze samenkomen. Op 13 oktober opent het festival met de wereldpremière van Aghori van Shailesh Bahoran.

> Lees verder

Recensie: Elements of Freestyle

Theater

Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective combineren dans en urban arts in een hippe en pijlsnelle show. Waar een generatie van skaters, freerunners, breakdancers en BMX met elkaar een spektakel verzorgen voor een hongerig publiek.

> Lees verder

Het Nationale Ballet Gala

Theater

Het Nationale Ballet opent het nieuwe balletseizoen in september spectaculair met een feestelijk Gala. De exclusieve galavoorstelling is uitgegroeid tot een door balletliefhebbers en prominenten drukbezochte opening van het seizoen.

> Lees verder

Ode aan de Meester

Theater

Hans van Manen wordt vijfentachtig jaar. Ter gelegenheid hiervan brengt Het Nationale Ballet het hommageprogramma Ode aan de Meester met drie werken die hij maakte voor het gezelschap en een ballet dat nieuw is op het repertoire: On the Move.

> Lees verder

Het Nationale Theater seizoen 2017-2018

Theater

Wat maakt ‘ik’ tot ik, ‘wij’ tot wij en ‘de ander’ tot de ander? En hoe gaan we met die ander en ‘het andere’ om? In theaterseizoen 2017-2018 zijn dat leidende vragen bij de producties van Het Nationale Theater.

> Lees verder

Elements Of Freestyle

Theater

In de nieuwe voorstelling Elements Of Freestyle van ISH Dance Collective volgen BMX, freerunning, breakdance en skating elkaar in hoog tempo op. In deze show gebeurt zoveel op toneel waardoor het een spektakel is voor jong en oud.

> Lees verder

BAM speelt #Jeanne

Theater

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt #Jeanne, een bewerking van het beroemde verhaal van Jeanne d’Arc. De première vindt plaats op 14 juni in het Amsterdams Theaterhuis te Amsterdam.

> Lees verder

Young Patrons Circle Gala

Theater

Tijdens het gala, dat dit jaar voor het eerst wordt georganiseerd, delen opera en ballet het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en het Koor van De Nationale Opera.

> Lees verder