Albumrecensie: Close Talker - Lens

Muziek

Het derde album Lens van de Canadese band Close Talker is uit. De drie jeugdvrienden maken in de basis dromerige indie rock, met een goede balans tussen puntige gitaren, synths en zalvende zang, ondersteund door lekkere ritmes.

> Lees verder

Albumrecensie: Orange Skyline - Things That I Hide

Muziek

Orange Skyline heeft zich laten inspireren door uiteenlopende bands, van Tame Impala tot Kanye West, van Iggy Pop tot LCD Soundsystem. Things That I Hide is een sterk debuut, dat zich kan meten met de internationale conculega’s in dit genre.

> Lees verder

Albumrecensie: Glass Animals - How To Be A Human Being

Muziek

Voor de opvolger van het debuut Zaba (2014) zijn de Glass Animals nog dieper in de sample doos ingedoken. How To Be A Human Being is nog gelaagder dan zijn voorganger, waardoor je bij iedere luisterbeurt wel weer wat nieuws ontdekt.

> Lees verder

Albumrecensie: The Boxer Rebellion - Ocean by Ocean

Muziek

Met Ocean by Ocean zet The Boxer Rebellion de lijn voort die in ingeslagen die met Promises, veel gelaagde uitgestrekte synths, effecten op de baslijnen van Adam Harrison over de altijd aanwezige snelle percussie van Piers Hewitt.

> Lees verder

Albumrecensie: Town of Saints - No Place Like This

Muziek

Het Nederlands / Finse Town of Saints heeft onlangs hun nieuwe album No Place Like This uitgebracht. Het is een mix van pop en hippe uptempo liedjes met dromige summer vibes.

> Lees verder

Albumrecensie: The Heavy - Hurt & The Merciless

Muziek

De Britse band The Heavy bracht een week geleden hun vierde studioalbum Hurt & The Merciless uit. Het kwartet uit Bath is vooral bekend van hun (wereldwijde) hit How You Like Me Now. Dit album is misschien wel hun beste tot u toe..

> Lees verder

Albumrecensie: Grizfolk – Waking Up The Giants

Muziek

Multinationale band (V.S. en Zweden) combineert catchy up-tempo pop, rock en country op hun langverwachte debuutplaat. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Grizfolk ons Europa bestormt en dan ook de festivalweides weet mee te krijgen.

> Lees verder

Albumrecensie: Hinds - Leave Me Alone

Muziek

Hinds brengt warmte in deze koude winterdagen. Al twee jaar lang worden ze bejubeld door de internationale pers en eindelijk is hier het debuut van het Madrileense lo-fi rock gezelschap, bestaande uit vier jonge dames.

> Lees verder

Albumrecensie: Einfach Kurt - Moths.

Muziek

Wow! Moths. (met punt!) is het uitermate verrassende debuut van Koert van Essen onder de naam Einfach Kurt. Wat een indrukwekkende, donkere, regenachtige zang en onderscheidende, in whisky ondergedompelde muziek.

> Lees verder

Albumrecensie: The Migrant - Flood

Muziek

De Deense Bjarke Bendtsen is de man achter deze opmerkelijke bandnaam en albumtitel, die in ieder geval de aandacht van PVV stemmers zal trekken, of de muziek ook bij deze groep zal aanslaan valt te betwijfelen.

> Lees verder

Albumrecensie: Yukon Blonde - On Blonde

Muziek

De derde langspeler van de Yukon Blonde uit het kleine, maar cultureel bruisende gehucht Kelowna in British Columbia. De band is tegenwoordig gevestigd in Vancouver en maakt dansbare, soms wat psychedelische indie pop in de stijl van Phoenix en M83.

> Lees verder

Albumrecensie: Tame Impala - Currents

Muziek

Afgelopen maand verscheen het derde Tame Impala album Currents, de opvolger van het briljante Lonerism uit 2012. De vraag voor de derde van Tame Impala is of dit net zo’n meesterwerk zoals de twee voorgangers is geworden.

> Lees verder