Video: The Big Moon - Wide Eyes

Muziek

The Big Moon is terug. De eerste single van hun aankomende album heet Wide Eyes en bespreekt onderwerpen als saamhorigheid, vriendschap, vertrouwen en liefde. De band brengt hun derde album Here Is Everything uit op 14 oktober 2022.

> Lees verder

Video: Brett Newski - Seek Asylum from Myself

Muziek

Alternatieve songwriter/illustrator/podcaster BRETT NEWSKI uit Milwaukee, USA, pakt zijn mentale gezondheid op geheel eigen wijze aan. Zo is ook terug te horen in nieuwe single Seek Asylum from Myself.

> Lees verder

Video: Iguana Death Cult - Future Monuments

Muziek

De Rotterdamse band Iguana Death Cult brengt vandaag de nieuwe single Future Monuments uit. De videoclip gaat over de drang om te transcenderen en een erfenis na te laten. Waarom worden we niet allemaal een portret?

> Lees verder

Single: Porcupine Tree - Of The New Day

Muziek

Of the New Day. Zo luidt de titel van de nieuwe single die is uitgebracht door Porcupine Tree. Het is de voorbode van het heuse nieuwe studio-album Closure/Continuation dat op vrijdag 14 juni a.s. verschijnt.

> Lees verder

Video: Marathon - The Company

Muziek

Het nummer The Company is een klaagzang over grote bedrijven met mooie promopraatjes die in de praktijk, over de rug van haar werknemers, alleen maar uit zijn op zoveel mogelijk geld verdienen.

> Lees verder

Single: Silver Lake - Under The Silver Lake

Muziek

Marleen Hoebe en Jesse Koch vormen het art pop duo Silver Lake en brengen vandaag hun eerste single Under The Silver Lake uit. Het nummer is in samenwerking met Pieter Vonk opgenomen.

> Lees verder

Single: Odesza - Better Now (feat. MARO)

Muziek

De nieuwe single van ODESZA verschijnt vandaag en heet Better Now (feat. MARO). Op het snijvlak van emotie en euforie is het de perfecte soundtrack voor de lente. De track is een samenwerking met de zangeres, producer en multi-instrumentalist MARO.

> Lees verder

Single: Donna Blue - Dark Roses

Muziek

Dark Roses vertelt het traditionele verhaal van een levenslange zoektocht naar verloren liefde. Een donker duet met een western randje – een muzikale knipoog naar Nancy & Lee – dat een symbolische queeste naar perfectie bezingt. Een vreemdeling met een rozige droom, eeuwig verlangend naar zijn gouden illusie.

> Lees verder

Video: De Staat - What Goes, Let Go

Muziek

De Staat geeft vandaag een visueel vervolg aan de nieuwe fase die eind 2021 werd ingeluid. Hierbij wordt muziek onderverdeeld in drie kleuren en bijbehorende emoties, zoals de Amerikaanse kunstenaar Rothko dat ook deed met zijn schilderijen.

> Lees verder

Single: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Call Off The Dogs

Muziek

De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators brengt zijn nieuwe single-video ‘Call Off The Dogs’ uit. Beide tracks staan op het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari.

> Lees verder

Video: Someone - Empathy

Muziek

Someone heeft vandaag een videoclip uitgebracht bij de single Empathy. Empathy gaat over het gevoel te zijn afgesloten van de wereld om je heen. De video is geïnspireerd op de sculpturen van Nicolas Party in het Consortium Museum van Dijon.

> Lees verder

Video: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - The River Is Rising

Muziek

De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) heeft zojuist de eerste single-video ‘The River Is Rising’ uitgebracht van het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari 2022 via Gibson Records i.s.m. BMG verschijnt.

> Lees verder