Video: Walt Disco - Come Undone

Muziek

De Schotse new-wave/glamrock band Walt Disco brengt op 14 juni hun 2e studio-album The Warping uit. Er zijn al 3 singles verschenen als opwarmer voor de nieuwe langspeler, namelijk Pearl, You Make Me Feel So Dumb en Jocelyn. Eerder deze week kwam de 4e single Come Undone uit.

> Lees verder

Single: Charlotte Wessels - The Exorcism

Muziek

De Nederlandse singer-songwriter Charlotte Wessels heeft haar nieuwe studioalbum The Obsession aangekondigd. Tegelijk verscheen ook de eerste single The Exorcism als voorproefje van wat men op het album kan verwachten.

> Lees verder

Video: Walt Disco - Jocelyn

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco kondigde vorige maand hun 2e album The Warping aan. Eerder deze bracht de groep Jocelyn uit, een teder bijna meditatief liedje over de kindertijd, identiteit en de ouder-kindrelatie.

> Lees verder

Video: Walt Disco - You Make Me Feel So Dumb

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco heeft deze week hun 2e studio-album The Warping aangekondigd. De cynische disco-banger You Make Me Feel So Dumb is geïnspireerd door de sociale burn-out tijdens het netwerken tijdens het toeren.

> Lees verder

Video: Big Special - Butchers Bin

Muziek

De naam Big Special gonst al enige tijd in het (internationale) alternatieve circuit. Er zijn intussen al enkele singles verschenen en deze week kwam de meest recente track Butcher’s Bin uit, die hier te beluisteren is.

> Lees verder

Video: Hinds - Coffee

Muziek

De Spaanse band Hinds heeft hun nieuwe single Coffee uitgebracht. Het is het eerste werk sinds vier jaar. In deze voorbije periode is Hinds van viertal weer teruggebracht naar het originele duo bestaande uit Carlotta Cosials en Ana Perrote.

> Lees verder

Video: Tess Merlot - Noël à deux

Muziek

Tussen alle nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige kerstliedjes die momenteel in groten getale worden uitgebracht, valt het Franstalige Noël à deux van Tess Merlot extra op. Het chanson gaat over een koppel dat voor het laatst kerst samen viert.

> Lees verder

Video: The Answer - Wild Heart

Muziek

The Answer heeft een nieuwe single uitgebracht getiteld Wild Heart. Eerder dit jaar bracht deze Noord-Ierse rockband zijn nieuwe album Sundowners uit, de opvolger van Solas uit 2016.

> Lees verder

Single: Roofman - Dreaming about a regular monday

Muziek

Dit nummer is simpelweg gevangen in het moment dat ik klaar over mezelf en de levensstijl die ik heb gekozen. Ik was op het moment van schrijven ziek en moe van al het altijd onderweg zijn, met de bijkomende drang om te feesten.

> Lees verder

Video: Lenny Kravitz - TK421

Muziek

Lenny Kravitz keert terug met een gloednieuwe single en videoclip met de titel “TK421”. Hier te beluisteren en hier te bekijken, geregisseerd door de veelgeprezen videoregisseur Tanu Muino. Het is de voorloper op zijn 12e volledige studio album, de eerste release in vijf jaar.

> Lees verder

Video: Underworld - Denver Luna

Muziek

Naast een druk tourschema heeft Underworld de kans gepakt om zich weer te kunnen focussen op hun creativiteit in de studio. Denver luna (acapella) wijkt af van hun bekende geluid en geeft een intiem kijkje in Karl’s geest.

> Lees verder

Video: Inhalo - Pretenders

Muziek

Inhalo, de eerst getekende band op Construction Records, is een opkomende band die de progscene verovert na de release van hun debuutalbum Sever in 2022. Inhalo brengt hun nieuwe 10-inch ‘Live At Wisseloord Studio’ uit, waaronder de eerste single Pretenders.

> Lees verder