Nieuw album: Kat Frankie - Bad Behaviour

Muziek

Kat Frankie zegt dat ze ervan houdt als dingen ‘messy’ zijn. Dat veroorzaakt waarschijnlijk ook haar artistieke diversiteit. Complexe ritme’s zoals in geraffineerde R&B samen met bijzondere harmonieën die lijken op de oude doo-wop en folk.

> Lees verder

Nieuw album: Ben Harper and Charlie Musselwhite - No Mercy in This Land

Muziek

Ben Harper en Charlie Musselwhite zijn opnieuw een samenwerking aangegaan voor een nieuw album getiteld No Mercy in This Land. Op het album wordt de sterke verwantschap tussen de twee uitgedrukt in persoonlijke verhalen maar is er ook een sterke individuele muzikale invloed te horen.

> Lees verder

Nieuw Album: The Dead Daisies - Burn It Down!

Muziek

The Dead Daisies komt op 6 april met het nieuwe studio album Burn It Down! De band viert de release met een Europese tour dat 26 shows telt. Op 16 april zijn ze te zien in Poppodium 013 in Tilburg en op 17 april bij onze zuiderburen in Biebob in Vosselaar.

> Lees verder

Speel jij op The Life I Live festival 2018?

Muziek

Zeven jonge, getalenteerde acts uit de Haagse regio krijgen de kans om op 26 april een show te spelen op The Life I Live, het jaarlijkse popfestival tijdens de Koningsnacht. Uit alle inschrijvingen worden zeven acts geselecteerd op basis van motivatie, diversiteit en talent.

> Lees verder

Video: VanWyck - An Average Woman

Muziek

Fotograaf en kunstenaar Koen Hauser heeft een videoclip gemaakt bij het titelnummer van het debuutalbum van VanWyck. Het verschijnt op 9 februari in Nederland. Gevolgd door een tournee langs zalen in Nederland en België.

> Lees verder

VPRO 3voor12 presenteert: Buying the band

Muziek

Vastgoedondernemer Jan ‘t Hoen besluit zijn jeugddroom waar te maken: drummer worden in Wild Romance, de band van Herman Brood. De zanger zelf is er allang niet meer, maar de zakenman investeert duizenden euro’s om iedereen die dichtbij Brood stond weer bij elkaar te krijgen.

> Lees verder

Winnaars Edisons Pop 2018

Muziek

Gisteravond zijn de Edisons Pop 2018 uitgereikt in de Gashouder op de Westergasfabriek in Amsterdam. Presentator Eric Corton maakte de winnaars bekend onder de aanwezigheid van vele genomineerden en collega artiesten.

> Lees verder

Nieuw album: Meadowlake

Muziek

Meadowlake is een jonge band, ontstaan uit vriendschap. Hun krachtige mix van degelijke indie-songs omvat in een dikke deken van gitaar en echo belooft wat voor de toekomst. De band klinkt bij vlagen rustig als Beach House en dan intens als The National.

> Lees verder

Nieuw album: The Eels - The Deconstruction

Muziek

Na vier jaar wachten heeft Eels deze week hun langverwachte nieuwe album ‘The Deconstruction’ aangekondigd, dat op 6 april uitkomt. De gelijknamige single is een mooie introductie van de plaat. Luister het nummer hier bij ZUBB.

> Lees verder

Releasedatum nieuwe album MGMT bekend

Muziek

MGMT heeft de releasedatum van hun langverwachte, nieuwe album bekendgemaakt. ‘Little Dark Age’ komt uit op 9 februari en is het vierde album van de band. MGMT deelde ook een mini ‘making of’ video van het opnameproces van Little Dark Age in de Tarbox Studio’s in Cassadaga, NY.

> Lees verder

WENDE komt met volledig Nederlandstalig album ‘MENS’

Muziek

Op 5 maart presenteert WENDE het nieuwe album ‘MENS’, een volledig Nederlandstalige plaat. Op ‘MENS’ worden de nummers uit Wendes succesvolle gelijknamige theatervoorstelling uit 2017 muzikaal nog verder uitgewerkt.

> Lees verder

Awakenings maakt line-up bekend

Muziek

Het grootste outdoor technofestival van de wereld heeft zojuist haar line-up bekend gemaakt. Zaterdag 30 juni en zondag 1 juli strijkt het iconische festival voor de 18e keer neer in recreatiegebied Spaarnwoude en met meer dan 100 acts, verspreid over 8 podia op beide dagen worden 80.000 bezoekers in totaal verwacht.

> Lees verder