Single: The Covenant - Loophole

Muziek

Drie jaar na de release van het laatste album The Story of Bloody Stupid Cash – Into Her Arms is de Nederlandse band The Covenant terug met een nieuwe single Loophole. Op 29 november zal de band in De Melkweg optreden voor honderd gelukkige concertbezoekers.

> Lees verder

Video: Epica - Abyss of Time

Muziek

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist de release van zijn gloednieuwe album Omega aangekondigd, dat op 26 februari 2021 wordt uitgebracht via Nuclear Blast. Epica presenteert ook de eerste single van het album, getiteld Abyss Of Time.

> Lees verder

Single: Goldkimono - Electric Swing

Muziek

Met zijn nieuwe single Electric Swing nodigt Goldkimono je uit om het hoofd leeg te maken, betoverd te worden door de kracht van muziek en het alledaagse te overstijgen. In de video van Electric Swing komt het artwork van de single tot leven.

> Lees verder

Nieuw album: Daniel Trakell - Warning Bell

Muziek

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals. Het album heeft als naam Warning Bell gekregen.

> Lees verder

Single: Waltzburg - Sure Shine

Muziek

Waltzburg brengt nieuwe single Sure Shine uit, de opvolger van eerdere single Cleo. Beide nummers staan op de in 2021 te verschijnen EP, die het afgelopen jaar uitgekomen debuut album Cut The Wire van de Nijmeegse indie band op gaat volgen.

> Lees verder

Video: REMY. - Amber

Muziek

Remy van Kesteren brengt de tweede single van zijn aankomende album uit. Het nummer heet amber en staat op de alternatieve soundtrack die hij schreef voor de Oscar-genomineerde film The Red Turtle.

> Lees verder

Single: Brett Newski - What Are We Smoking?

Muziek

Brett Newski heeft een zwak voor de ‘90s sound, en deelde deze liefde al tijdens 1400 shows op alle continenten behalve Antarctica. Vandaag brengt hij nieuwe single What Are You Smoking? uit.

> Lees verder

Nieuw album: Eels - Earth To Dora

Muziek

Het hing al geruime tijd in de lucht met de releases van de singles ‘Baby Let’s Make It Real’ en ‘Who You Say You Are’, maar nu is het officieel: EELS komt met een nieuw album. Het nieuwe album ‘Earth To Dora’ verschijnt op 30 oktober 2020.

> Lees verder

Nieuw album: Susanna - Baudelaire & Piano

Muziek

De Noorse zangeres en componist Susanna brengt haar nieuwe album Baudelaire & Piano uit. Het is een album gemaakt in isolatie. Teruggebracht tot alleen de expressieve, soulvolle stem en het ragfijne, betoverende pianospel van Susanna.

> Lees verder

Single: RONDÉ - Get to You

Muziek

Met de vandaag verschenen single Get To You laat de hernieuwde viermansformatie vol zelfvertrouwen blijken dat de drijfveer om samen muziek te maken nog sterker is dan ooit tevoren.

> Lees verder

The Teskey Brothers in AFAS Live

Muziek

The Teskey Brothers komen terug naar Nederland. Op zaterdag 17 april 2021 komt de Australische retrosoulband naar AFAS Live. Het concert is onderdeel van de tour Feet On The Ground.

> Lees verder

Nieuw album: Luka - First Steps of Letting Go

Muziek

Het debuut album First Steps Of Letting Go van Luka komt op vrijdag 9 oktober uit. Wie de carrière van Lisa Lukaszczyk (Luka) bekijkt, kan niet anders dan concluderen dat zij zo’n authentiek talent is dat haar eigen muzikale universum aan het schapen is.

> Lees verder