Single: George Cosby - Lost on You

Muziek

In februari bracht George Cosby zijn debuutsingle Real Love uit. Nu komt de opvolger uit: het melancholische Lost On You. Het nummer gaat over houden van iemand die de liefde niet op dezelfde manier teruggeeft, hoe graag je dat ook zou willen.

> Lees verder

Singles: San Holo - Black & White + My Fault

Muziek

De Nederlandse DJ producer San Holo brengt vandaag de dubbele single ‘black and white’ & ‘MY FAULT’ uit van het aanstaande album ‘bb u ok?’. Zijn tweede album komt uit op 21 mei op zijn eigen label bitbird en Counter Records

> Lees verder

Paaspop 2021

Muziek

Paaspop is op stoom. Na eerder onder meer André Hazes, Chef’Special, Danny Vera, DI-RECT Kensington, Krezip, Netsky en Paul Kalkbrenner te hebben bevestigd voor de eenmalige september editie op 3, 4 & 5 september 2021

> Lees verder

Nieuw album: Max Richter - Voices 2

Muziek

Op het volledige instrumentale album VOICES 2 trekt hij deze lijn door en intensiveert hij, op een haast muzikaal meditatieve wijze, de gedachtenstroom die op gang is gekomen door de opgeworpen vragen van het eerste album. Donderdag werd de videoclip van ‘Prelude 2’ uitgebracht.

> Lees verder

Album: Absynthe Minded - Saved Along The Way

Muziek

Absynthe Minded, het moniker waaronder Bert Ostyn en zijn gevolg al jaren Belpop-geschiedenis schrijven, duikt in 2021-2022 het twintigste levensjaar in. De band greep hun twintigste verjaardag aan om hun carrière te vieren met een Best Of-album.

> Lees verder

Single: James Vincent McMorrow - Waiting

Muziek

Na de single Gone en de (losstaande) track Be Somebody ft. Rudimental, is er alweer nieuws van James Vincent McMorrow. De Ierse singer-songwriter heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album Grapefruit Season op vrijdag 16 juli verschijnt.

> Lees verder

Single: Kafka - Shimmering light

Muziek

Herinner je je die crush die je vroeger had, maar nooit hebt uitgesproken? Kafka’s nieuwe single Shimmering light gaat over twee mensen die elkaar leuk vinden, maar dat niet tegen elkaar durven te zeggen.

> Lees verder

Single: Bonnie "Prince" Billy en broeder Dieleman - Love is the first law / There are worms in your circle

Muziek

In 2015 tourden broeder Dieleman en Bonnie “Prince” Billy samen door Nederland met onversterkte optredens in kerkjes. De samenwerking kreeg verder vorm in een 7 inch single waarop ze elkaars werk coverden.

> Lees verder

Nieuw album: Prince - Welcome 2 America

Muziek

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. Op de deluxe editie van het album staan 12 studiotracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf.

> Lees verder

EP: Bartleby Delicate - Deadly Sadly Whatever

Muziek

De in Luxemburg gevestigde artiest Bartleby Delicate brengt op 14 mei zijn debuut EP Deadly Sadly Whatever uit via Listenrecords. De EP werd tijdens de lockdown geschreven en op afstand geproduceerd door Napoleon Gold.

> Lees verder

Video: Chef'Special - Afraid Of The Dark

Muziek

Na een tot tweemaal toe verschoven clubtour brengt Chef’Special een nieuwe muziek uit. De single Afraid Of The Dark gaat over het overwinnen van de angst om de duisternis tegemoet te treden, deze te omarmen en ermee te dansen.

> Lees verder

Nieuw album: Anne-Fay - Reaspora

Muziek

Reaspora, het debuutalbum van zangeres Anne-Fay, werd vanwege COVID-19 uitgesteld maar zal nu op 2 april verschijnen. Op 4 april is er een gratis live-stream zijn van de show vanuit het Paard in Den Haag.

> Lees verder