Groundation naar Q-Factory Amsterdam

Muziek

Groundation is al meer dan 20 jaar de absolute vaandeldrager van de Amerikaanse rootsreggae. De band staat bekend om de enorm strakke reggaegrooves gecombineerd met dub, funk en jazzelementen.

> Lees verder

Single: Alanis Morissette - Smiling

Muziek

Nadat Alanis Morissette in december verleden jaar Reasons I Drink uitbracht is vandaag Smiling verschenen, het tweede nummer van haar nieuwe album Such Pretty Forks In The Road dat op 1 mei uitkomt.

> Lees verder

Single: Luka - Lost Today/Found Tomorrow

Muziek

Luka tekent bij Snowstar Records en brengt eerste single van aankomend album uit. Single ‘Lost Today/Found Tomorrow’ is de eerste teaser van het album dat later dit jaar uit komt.

> Lees verder

Video: Bye Beneco - Baby I'm Gold

Muziek

Bye Beneco (Zuid-Afrika) op weg naar Europa met 80’s single Baby I’m Gold
De Zuid-Afrikaanse dream-pop band Bye Beneco luidt hun verhuizing naar Berlijn in met de nieuwe single & video clip Baby I’m Gold, die op 21 februari uitkomt.

> Lees verder

Don’t Let Daddy Know Music Festival

Muziek

Don’t Let Daddy Know Music Festival is voor haar volgende editie verhuisd van de Ziggo Dome naar RAI Amsterdam. Hier viert het succesvolle Nederlandse dance concept op vrijdag 6 maart 2020 haar zevende editie met 30.000 feestgangers.

> Lees verder

The Meteors naar Q-Factory

Muziek

In 1980 werd The Meteors opgericht in een reactie op de bands die zongen over ‘Big Green Cars’, ‘Rocking This Town’ en ‘Rockabilly Rebels’. Zij gaven de voorkeur aan liedjes over onderwerpen als vampieren, stampen op begraafplaatsen en radioactieve kinderen.

> Lees verder

Xander Vrienten X WestergasTheater

Muziek

Dit voorjaar geeft muzikant Xander Vrienten drie eenmalige shows in het WestergasTheater in Amsterdam. In Xander Vrienten X WestergasTheater nodigt hij zijn muzikale vrienden uit voor een unieke reeks eenmalige concerten.

> Lees verder

Single: Nambyar - Caroline

Muziek

De droom van Jesse Nambiar viel na het uiteenvallen van zijn band Valerius in duigen en hij belandde in een zwart gat. En nu is er de nieuwe single Caroline. Een nummer met een verhaal: ‘Caroline is een chagrijnige vrouw, met een nare stem’, aldus Jesse.

> Lees verder

Live At: The Slow Show

Muziek

De Engelse indiepopband The Slow Show en de magische setting van het bostheater lijken voor elkaar gemaakt. Hun langzame en midtempo folknummers ,vergezeld van de karakteristieke stem van frontman Rob Goodwin, zijn de perfecte ingrediënten voor een zomeravond vol muziek in de buitenlucht.

> Lees verder

Single: Jack and the Weatherman - Closer

Muziek

Jack and the Weatherman hebben vandaag een nieuwe single uitgebracht. Closer is de eerste single van hun tweede album dat later dit jaar uitkomt. Het nummer heeft een heldhaftig western-thema en benadrukt dat we samen als mensheid helden kunnen zijn.

> Lees verder

Nieuw album: Benedict - You Can Tell Me Nothing That I Should

Muziek

Op 28 februari verschijnt zijn lang bevochten debuutalbum You Can Tell Me Nothing That I Should. Geen haastig samenraapsel maar een diep persoonlijk, uit meer dan 40 uitgewerkte demo’s, zorgvuldig samengesteld sonisch boekwerk met 10 songs.

> Lees verder

Album: Robert Glasper - Fuck Yo Feelings

Muziek

Zo eigenzinnig als jazz kan zijn, zo eigenzinnig is ook Robert Glaspers interpretatie van hedendaagse jazz. Niet dwepend met het verleden, maar vooruitkijkend en vol plezier werken aan een immer ontwikkelend geluid.

> Lees verder