Joris Voorn en Adriatique @ Koningsdag- en nacht

Muziek

Audio Obscura kondigt weer twee speciale events aan, deze keer tijdens Koningsdag- en nacht. Voor deze gelegenheid gaat de organisatie een samenwerking aan met Joris Voorn’s Spectrum en het Zwitserse duo Adriatique.

> Lees verder

Live at Amsterdamse Bos met Caro Emerald

Muziek

Caro Emerald geeft op zaterdag 7 juni een optreden in het Amsterdamse Bos. Zij is de negende artiest die wordt aangekondigd voor het nieuwe seizoen van Live at Amsterdamse Bos.

> Lees verder

Nieuw album: Maps - Colours. Reflect. Time. Loss

Muziek

Maps is een Mercury-genomineerde componist en producer. De ultieme “bedroom producer” komt met zijn vierde album ‘Colours. Reflect. Time. Loss.’ waarbij hij juist zijn slaapkamer is uitgestapt voor zijn grootste samenwerkingsproject tot nu toe.

> Lees verder

Nieuw album: Jack Cooper - Nature

Muziek

Het nieuwe project van Jack Cooper, komt met nieuw project Modern Nature. In samenwerking met Will Young van Beak>, Aaron Neveu van Woods en Jeff Tobias van Sunwatchers komt op 22 maart hun debuut EP ‘Nature’ uit.

> Lees verder

Single: The Vices - So it Goes

Muziek

So It Goes is about how easy it is to find attention, through apps like Tinder, but finding love is harder than ever. “Fall in love, get married and divorce the same day. Replacement is on the way…” I realized how quickly we can find someone else when we get bored.

> Lees verder

Single: ViVii - Love Love Love

Muziek

Love Love Love is de nieuwe single van het Zweedse dreampop trio ViVii. Het nummer is afkomstig van het debuutalbum dat op 15 maart uitkomt. Op 3 april geven ze een optreden in Paradiso in Amsterdam.

> Lees verder

Nieuw album: Matt Simons - After the Landslide

Muziek

After The Landslide is zijn meest ambitieuze en persoonlijke plaat tot nu toe. Met hier en daar een knipoog naar Bon Iver en Springsteen, snijdt Simons op deze plaat de grote topics der leven aan; liefde, verlies, verdriet en de kracht om je door alles heen te kunnen slaan.

> Lees verder

Nieuw album: Bear's Den - So that you might hear me

Muziek

Op 26 april brengt Bear’s Den hun nieuwe album So that you might hear me uit. Luister nu naar 2 nieuwe tracks: Fuel on the Fire en Blanckets of Sorrow. Op 1 april speelt Bear’s Den in De Oosterpoort en op 2 april in Paradiso.

> Lees verder

Krezip in Ziggo Dome

Muziek

De Nederlandse band Krezip keert terug voor een concert in de Ziggo Dome op zaterdag 26 oktober 2019. Ook Pinkpop, het festival waar ze in 2000 doorbraken bij het grote publiek, wordt aangedaan voor een reünie-optreden.

> Lees verder

Nieuw album: Modeselektor - Who Else

Muziek

Op 22 februari verschijnt Who Else, het vierde album van Modeselektor. Gernot Bronsert en Sebastian Szary speelden al op grote festivals als Lowlands, Pitch Festival, Pukkelpop en Dour.

> Lees verder

Video: The Limiñanas - Trois Bancs

Muziek

De Franse band The Limiñanas is in 2009 opgericht door Lio en Marie Limiñana. Sindsdien hebben ze bij verschillende labels EP’s en albums uitgebracht. In beginsel met veel succes in de VS, maar uiteindelijk ook in Europa.

> Lees verder

Live at Amsterdamse Bos: Peter Doherty & The Puta Madres

Muziek

Peter Doherty & The Puta Madres geven op zondag 21 juli een optreden in het Amsterdamse Bos. Deze show is de zevende die wordt aangekondigd voor het nieuwe seizoen van Live at Amsterdamse Bos.

> Lees verder