Single: Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators - Call Off The Dogs

Muziek

De Amerikaanse (hard)rockband Slash ft. Myles Kennedy & The Conspirators (SMKC) brengt zijn nieuwe single-video ‘Call Off The Dogs’ uit. Het is de opvolger van de eerste single ‘The River Is Rising’ die vorig jaar verscheen. Beide tracks staan op het nieuwe studio-album ‘4’ dat op vrijdag 11 februari.

> Lees verder

Nieuw album: Remy van Kesteren - Places I may have visited, people I may have met Pt. 2

Muziek

Harpist Remy van Kesteren brengt de nieuwe nummers for a script en fuji uit. Het zijn de eerste twee nummers die op de tweede EP staan van zijn project Places I may have visited, people I may have met, die uit komt op 11 februari.

> Lees verder

Nieuw album: Father John Misty - Chloë and the Next 20th Century

Muziek

Father John Misty is terug met een nieuw album. Chloë and the Next 20th Century is zijn vijfde album en het eerste nieuwe materiaal sinds de release van God’s Favorite Costumer uit 2018. Eerder bracht Father John Misty tevens de eerste track Funny Girl uit. Bekijk hier de officiële video.

> Lees verder

Nieuw album: Michael Varekamp - Spirits

Muziek

Op 14 januari brengt trompettist Michael Varekamp zijn veertiende album SPIRITS uit. Spirits is het muzikale verhaal over de spirituele achtergrond van Michael Varekamp. Zoals bij velen gaf de pandemie bij gebrek aan externe prikkels aanleiding tot zelfreflectie.

> Lees verder

Single: I am Oak - The Passage

Muziek

Utrechtse singer-songwriter Thijs Kuijken, spil van de Utrechtse altfolkformatie I Am Oak, brengt vandaag nieuwe single ‘The Passage’ uit. Laat jezelf meedeinen op de golven van dit nieuwe teken van leven van I Am Oak.

> Lees verder

Nieuw album: Liquid Spirits - Years

Muziek

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis.

> Lees verder

Single: Brett Newski - Seek Asylum from Myself

Muziek

Alternatieve songwriter/illustrator/podcaster Brett Newski uit Milwaukee, USA, pakt zijn mentale gezondheid op geheel eigen wijze aan. Zo is ook terug te horen in nieuwe single Seek Asylum from Myself die vandaag verschenen is.

> Lees verder

Laatste concert Kensington

Muziek

Van Ekko tot TivoliVredenburg, van de Ziggo Dome tot Johan Cruijff ArenA: in zijn vijftienjarige bestaan groeide Kensington uit tot de grootste band van Nederland. In samenwerking met Radio 538 kondigen zij de allerlaatste concerten in deze serie aan.

> Lees verder

Khruangbin naar AFAS Live

Muziek

Khruangbin speelt op dinsdag 12 april 2022 in AFAS Live te Amsterdam. Na vele drukbezochte festivalshows en uitverkochte zalen keert het psychedelische trio uit Texas terug met hun grootste eigen show in Nederland tot nu toe.

> Lees verder

Nieuw album: Placebo - Never Let Me Go

Muziek

Placebo kondigt het nieuws aan van hun langverwachte 8e studioalbum. Negen jaar na de release van hun laatste album (Loud Like Love), is Never Let Me Go bevestigd voor release op 25 maart 2022.

> Lees verder

Nieuw album: Archive - Call To Arms & Angels

Muziek

Op 8 April, 2022 komt het nieuwe album Call To Arms & Angels van Archive uit. Het album is een ware reis. Er is vanaf het begin een donkere sfeer, die zich opbouwt met een progressief absorberend momentum.

> Lees verder

Nieuw album: Kensington - Unplugged

Muziek

Met het uitbrengen van Unplugged komt op vrijdag 26 november een lang gekoesterde wens uit van de succesvolle Nederlandse band Kensington. Die ontlading hoorde je terug in het publiek en uiteindelijk dus ook op de plaat.

> Lees verder