Video: Walt Disco - Jocelyn

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco kondigde vorige maand hun 2e album The Warping aan. Eerder deze bracht de groep Jocelyn uit, een teder bijna meditatief liedje over de kindertijd, identiteit en de ouder-kindrelatie.

> Lees verder

Single: Feet - Sit Down

Muziek

De Britse indieband FEET brengt op 14 juni hun nieuwe album Make It Up uit. Verwacht stekelige gitaarlijnen, een vertederende groove en in tekstueel opzicht de messcherpe pen van frontman Haverson.

> Lees verder

Single: Sylvie Kreusch - Comic Trip

Muziek

Op haar nieuwe single Comic Trip duikt Sylvie Kreusch naar eigen zeggen in een fantasiewereld waarin alles mogelijk is, met een knipoog naar bands als The B-52’s en Stereolab. Ze werd bekend als de zangeres van Warhaus en Soldiers Heart.

> Lees verder

Nieuw album: Mount Kimbie - The Sunset Violet

Muziek

Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Luister hier de nieuwe single Fishbrain.

> Lees verder

Single: Haitus Kaiyote - Make Friends

Muziek

Haitus Kaiyote heeft de single Make Friends uitgebracht, de eerste single van hun aankomende album Love Heart Cheat Code. Het Australisch Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B.

> Lees verder

Single: Been Stellar - All in One

Muziek

De New Yorkse band Been Stellar laat op hun aankomende debuutalbum Scream from New York, NY een volwassen sound horen met invloeden uit shoegaze, maar dan met een rauwe en ontevreden New York sound.

> Lees verder

Concert: Dean Lewis @ Ziggo Dome

Muziek

Dean Lewis staat op 26 februari 2025 in Ziggo Dome Amsterdam. Dean Lewis brak in zijn thuisland Australië door in 2017 met zijn debuutsingle Waves. De rest van de wereld volgde toen hij zijn debuutalbum A Place We Knew uitbracht.

> Lees verder

Nieuw album: The Indien

Muziek

The Indien heeft vandaag hun debuutalbum uitgebracht. Op het album staan onder meer de singles Be Yours, Stay en Sleep When I’m With You. Op 5 april presenteert de band het album in de Paradiso Tolhuistuin.

> Lees verder

Single: Beth Hart - Little Heartbreak Girl

Muziek

Beth Hart heeft haar nieuwe single Little Heartbreak Girl uitgebracht. Bij de single is ook een lyric video verschenen met daarin exclusieve beelden van de singer-songwriter in de studio. De release volgt op een periode van zelfreflectie en herstel voor Hart.

> Lees verder

Nieuw album: Roofman - 8 songs from the bathroom

Muziek

Na de singles ‘Dreaming about a Regular Monday’ en ‘Black Woodpecker’ komt Roofamn op 22 maart met het album ’8 songs from the Bathroom’. 30 maart wordt de release met nieuwe band set-up gevierd in TivoliVredenburg.

> Lees verder

Single: Noneexister - Storm

Muziek

De Zwitserse industrial band NONEXISTER heeft vandaag hun debuutalbum Demons uitgebracht. De plaat is hier op Spotify te beluisteren. Tegelijk met de release van Demons, is er een video verschenen van de track Storm, die hieronder te bekijken.

> Lees verder

Video: Walt Disco - You Make Me Feel So Dumb

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco heeft deze week hun 2e studio-album The Warping aangekondigd. De cynische disco-banger You Make Me Feel So Dumb is geïnspireerd door de sociale burn-out tijdens het netwerken tijdens het toeren.

> Lees verder