Ryoji Ikeda geeft live concert in Eye

Muziek

Eye organiseert in samenwerking met Amsterdam Art en IDFA tijdens Amsterdam Art Weekend een live concert van beeldend kunstenaar en sleutelfiguur in de elektronische muziek Ryoji Ikeda.

> Lees verder

Nieuw album: The Girl Who Cried Wolf - A(R)MOR

Muziek

De Belgische doompop-band The Girl Who Cried Wolf brengt op 30 november zijn nieuwe studioalbum A®MOR uit. Ashes is het eerste nummer van het nieuwe wat The Girl Who Cried Wolf naar buiten brengt en is nu te beluisteren.

> Lees verder

ADE 2018 Sugar Factory

Muziek

Sugar Factory presenteert haar line-up voor ADE 2018. Het is een vol en veelzijdig programma, met clubnachten, concerten en afterparties. De nieuwe artistieke lijn die is uitgezet door de programmeurs is duidelijk terug te zien in het programma.

> Lees verder

Nelly in de Q-Factory

Muziek

De Amerikaanse rapper Nelly komt voor een exclusieve show naar Q-Factory. Deze hitmachine behoeft eigenlijk geen introductie. Je kent hem uiteraard van songs als ‘Dilemma’, ‘Ride With Me’ en ‘Country Grammar’.

> Lees verder

Single: Donna Blue - 1 2 3

Muziek

Geïnspireerd door de Franse yé yé stroming uit de jaren 60, stelt ’1 2 3’ op een brutale manier het gebrek aan passie binnen een affaire aan de kaak. De band tourt momenteel door Nederland.

> Lees verder

Video: Inge van Calkar - River

Muziek

Inge van Calkar lanceert video van River afkomstig van het nieuwe album Reset. In het Groningse Vera volgt op zaterdag 29 september een releaseshow met in het voorprogramma Electric Company.

> Lees verder

EP: Public Service Broadcasting - White Star Liner

Muziek

Public Service Broadcasting brengt op 26 oktober nieuwe EP White Star Liner uit, waarvan de titeltrack afgelopen week uitkwam. De EP gaat over de bouw van de Titanic en haar tragische ondergang.

> Lees verder

Single: I Am Oak - Golden Pavilion

Muziek

Voordat I am Oak op tour gaat door Japan samen met Kim Janssen, brengt de band de nieuwe single Golden Pavilion uit. Het nummer is gebaseerd op Kinkaku-ji, een tempel in Kyoto. Thijs Kuijken (I am Oak) tekende de video bij single zelf.

> Lees verder

Video: Town of Saints - Weeds

Muziek

Fins-Nederlandse folkband Town of Saints brengt nieuwe single Weeds uit, samen met video. ‘Weeds’ staat op aankomende album Celebrate, welke uitkomt op 5 oktober. Na release van het album volgt er een uitgebreide tour.

> Lees verder

Nieuw album: Jett Rebel - 7

Muziek

Jett Rebel brengt op vrijdag 28 september zijn nieuwe album 7 uit, met daarop onder andere Good Boy en de radiohit Amy. Vandaag komt zijn nieuwe single Perfect Lady uit, ook afkomstig van het album.

> Lees verder

Nieuw album: William Fitzsimmons - Mission Bell

Muziek

Singer-songwriter en producer William Fitzsimmons brengt op 21 september zijn zevende studioalbum Mission Bell uit. De eerste single Second Hand Smoke is nu uit en in oktober staat William Fitzsimmons in Paradiso in Amsterdam en Botanique in Brussel.

> Lees verder

40UP clubtour breidt uit

Muziek

Nu de zomermaanden achter ons liggen maakt 40UP-dé clubavond waarop je kunt genieten van veertig jaar dansmuziek- zich weer op voor de jaarlijkse tour. De dansavond voor 40+ers gaat z’n twaalfde seizoen in en is daarmee één van de langstlopende clubavonden van Nederland.

> Lees verder