Concert: The Tower Tapes

Muziek

Sony Music presenteert The Tower Tapes: een serie intieme showcases met internationale en lokale artiesten, opgenomen in de A’DAM Toren in Amsterdam. De eerste showcase, met Nothing But Thieves, is nu te zien op YouTube.

> Lees verder

Dance: Tinlicker opent ADE met Metropole Orkest

Muziek

Traditie getrouw zal het Metropole Orkest ADE openen en dit keer zal dat samen met Tinlicker zijn. Het concert in de Melkweg met het Metropole Orkest is uitgegroeid tot een terugkerend onderdeel in de programmering van ADE.

> Lees verder

Nieuw album: Henge - Alpha Test 4

Muziek

HENGE (UK) is een groep van vier buitenaardse wezens onder aanvoering van de innemende frontman Zpor. Op 26 mei lanceren ze hun nieuwe album Alpha Test 4. De recent uitgebrachte videoclip Get A Wriggle On was al een voorproefje.

> Lees verder

Single: Roofman - Black Woodpecker

Muziek

Black Woodpecker is het vervolg op het debuutalbum Still The Mess I Was, dat 24 februari dit jaar verscheen. Roofman is het alias van songwriter Thijs van der Meulen. Deze zomer gaat Roofman solo op tour in Duitsland voor een een reeks intieme shows.

> Lees verder

Single: De Jeugd van Tegenwoordig - Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage)

Muziek

De Jeugd van Tegenwoordig: “Het is inmiddels alweer vijf jaar sinds het laatste album van de Jeugd. En wat een gezeik en gedoe is er (geweest), grote grutjes. Maar er is ook leuk nieuws. De Jeugd is terug.

> Lees verder

Single: Melanie Ryan - Rosewild

Muziek

De nieuwe single Rosewild is verschenen van singer-songwriter Melanie Ryan. Het is alweer de vierde single van haar aanstaande ep Girl From ’99 en Melanie hoopt hiermee anderen te kunnen inspireren.

> Lees verder

Nieuw album: Rebelstar - The Black Widow Anthems

Muziek

Rebelstar is terug met The Black Widow Anthems. Met dit nieuwe album bewijst Rebelstar wederom tot de top van de hard- en heavy rock scene te behoren. De nummers op het album voeren je langs de diepe dalen en grote hoogtes.

> Lees verder

Single: Wolf & Moon - To The Maybes

Muziek

Na de single To A Nova Star vorige maand, komt Wolf & Moon terug met de nieuwe single To The Maybes. Het nummer is opgedragen aan alle dingen die we in het leven hadden kunnen doen, maar niet hebben gedaan.

> Lees verder

Nieuw album: White Stripes - Elephant

Muziek

The White Stripes vieren de twintigste verjaardag van hun album Elephant met twee jubileumedities van de plaat. Op 31 maart verschijnt Elephant (Deluxe), met daarop naast de originele, geremasterde tracks, 27 live tracks van een show uit 2003.

> Lees verder

Muziek: Blair Jollands - El Hula

Muziek

Na studio-lp’s en projecten vond Blair het nu tijd om weer iedereen in dezelfde ruimte samen te brengen. Het resultaat van deze opnames voor de EP is daarmee juist die extra speciale elektrische energie die alleen een liveoptredens kan evenaren.

> Lees verder

Concert: BLUR @ ZIGGO Dome

Muziek

Twintig jaar na hun laatste optreden in Nederland, keert de Britse rockband Blur terug naar het Nederlandse podium.De Britse formatie rond frontman Damon Albarn keert in 2023 terug op het podium en treedt op 27 juni 2023 op in de Amsterdamse Ziggo Dome.

> Lees verder

Single: Jayda G - Circle Back Around

Muziek

De voor een Grammy genomineerde schrijfster, producer, dj, milieutoxicoloog en campagnevoerder Jayda G keert terug met haar nieuwe album Guy, Het album brengt Jayda’s eigen stem en verhaal in beeld dan ooit tevoren. Luister hier op ZUBB naar de single Circle Back Around.

> Lees verder