Nieuw album: Metallica - 72 seasons

Muziek

Lux Æterna, een nieuw nummer waarin, zoals de band het zelf omschrijft, veertig jaar Metallica samenkomt. Daarnaast was er ook meteen de aankondiging van een nieuw album, dat 72 Seasons gaat heten en uitkomt op 14 april 2023.

> Lees verder

Nieuw album: Roo Panes - The Summer Isles

Muziek

Het album The Summer Isles ontstond in een opwelling tijdens een roadtrip naar de Schotse eilanden. Het is een verzameling van nummers die Roo Panes het afgelopen anderhalf jaar heeft geschreven.

> Lees verder

Nieuw album: Orange Skyline

Muziek

Op 4 november verscheen Orange Skyline, het nieuwe album van Orange Skyline. Op het album staan onder meer de singles A Fire, die in februari door de NOS werd gebruikt als soundtrack bij de Olympische schaatsbeelden, Modern Times en Shine On.

> Lees verder

Single: St. Solaire - All I Ever Wanted

Muziek

De Rotterdamse band St. Solaire heeft vandaag hun nieuwe single All I Ever Wanted uitgebracht. Het is de eerste single van de aankomende EP Keep on Waiting dat op 18 maart 2023 verschijnt.

> Lees verder

Nieuw album: dEUS - How To Replace It

Muziek

dEUS is terug met een nieuw album. Op 17 februari 2023 verschijnt hun achtste studioalbum ‘How To Replace It’ via [PIAS] Recordings. In maart en april gaat de band op tour in Europa waarbij ze ook een aantal shows in Nederland doen.

> Lees verder

Single: Kovacs - Goldmine

Muziek

KOVACS heeft vandaag haar nieuwe single Goldmine uitgebracht. Het is de laatste single voor de release van haar derde album Child Of Sin, dat op 1 januari 2023 uitkomt. Check ook hier op ZUBB de tourdata.

> Lees verder

Concert: Dean Lewis @ AFAS Live

Muziek

Op 23 juni 2023 staat Dean Lewis met The Future Is Bright tour in AFAS Live te Amsterdam. Het wordt de grootste show óóit in Nederland voor de Australische singer-songwriter, die bekendheid wierf met nummers als Be Alright en Waves.

> Lees verder

EP: Bye Beneco - Leaving All the Time

Muziek

De Zuid-Afrikaanse dream-pop band Bye Beneco is inmiddels verhuist van Kaapstad naar Berlijn om vanuit daar Europa te veroveren. De komst op Europese bodem is ingeluid met de nieuwe 8-track EP Leaving All the Time.

> Lees verder

Video: Jane Leo - Big Life

Muziek

Voortbouwend op de rauwe energie en de positieve ontvangst van hun singles Tell Me (I’m On Your Mind), The More You Know en Borderline, presenteert het duo hun nieuwste track “Big Life. Bekijk de video hier op ZUBB.

> Lees verder

Dance: ADE 2022 van start

Muziek

Vandaag is de 27e editie van het “Amsterdam Dance Event (ADE), ‘s werelds grootste clubfestival en meest invloedrijke zakelijke conferentie voor elektronische muziek, officieel van start gegaan.

> Lees verder

Concert: The Teskey Brothers @ AFAS Live

Muziek

Op 10 maart 2023 staat de Australische bluesrock-band The Teskey Brothers in AFAS Live te Amsterdam. Het wordt de grootste show ooit op Nederlandse bodem voor de band. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf aanstaande vrijdag.

> Lees verder

Nieuw album: Jane Leo

Muziek

Jane Ellen Bryant en Daniel Leopold hebben het afgelopen anderhalf jaar de messen van hun nieuwe project geslepen. Een vleugje 80’s art pop en new wave dat past bij de branie en het rauwe randje van hun alternatieve pop en met rock doordrenkte sound.

> Lees verder