Single: Epica - Rivers

Muziek

De Nederlandse symfonische metal trots Epica heeft zojuist zijn nieuwe (3e) single-video Rivers uitgebracht; een piano ballad ditmaal. Eerder kwamen al de singles Abyss Of Time en Freedom – The Wolves Within uit.

> Lees verder

Single: Tash Sultana - Sweet & Dandy

Muziek

In de aanloop naar het nieuwe album Terra Firma, brengt Tash Sultana vandaag de vijfde single van het album uit: Sweet & Dandy. Terra Firma verschijnt op 19 februari en is vanaf nu beschikbaar als pre-order.

> Lees verder

EP: Graeme James - The Weight of Many Winters

Muziek

Singer-songwriter Graeme James is het nieuwe jaar voortvarend begonnen door direct op de eerste dag een nieuwe ep uit te brengen: The Weight of Many Winters. Het is de tweede ep in een serie van vier.

> Lees verder

Single: Son Mieux - 1992

Muziek

Wat zou jij de jongere versie van jezelf willen vertellen als je de kans kreeg? Camiel Meiresonne, de frontman van Son Mieux, was daar ook benieuwd naar en schreef een brief aan zijn jongere zelf. Dat is terug te horen in het nummer 1992.

> Lees verder

Nieuw album: Lucas en Arthur Jussen - The Russian Album

Muziek

De Nederlandse pianobroers Lucas en Arthur Jussen brengen op vrijdag 19 maart ‘The Russian Album’ uit. In aanloop naar de release van het complete album verschijnt vandaag het eerste stuk: Rachmaninovs Romance.

> Lees verder

Single: Tessel - Family Time

Muziek

De lichtvoetige indie-pop met beachy gitaarlicks en groovy drums doen denken aan o.a. Real Estate, Beach Fossils en Mac DeMarco en vormen de basis van de zonnige aanpak van TESSEL’s muziek, begeleid door een gevoel van Phoenix-achtige, Europese koelheid.

> Lees verder

Video: Harry Styles - Treat People with Kindness

Muziek

Harry Styles begint het jaar goed, hij bracht de video voor Treat People With Kindness op nieuwjaarsdag uit. In de video is Harry dansend te zien met actrice Phoebe Waller-Bridge. Het nummer is afkomstig van het album Fine Line

> Lees verder

Single: Foo Fighters - No Son Of Mine

Muziek

5 februari verschijnt het nieuwe album van Foo Fighters: Medicine At Midnight. In plaats van met releases te wachten op betere tijden, besloten de rockers het heft in eigen handen te nemen en 2021 af te trappen met een knaller van een nieuwe single: No Son Of Mine.

> Lees verder

Singles: Kings of Leon - The Bandit en 100,000 People

Muziek

We hebben er ruim vier jaar op moeten wachten, maar nu wordt ons geduld dubbel en dwars beloond. Kings Of Leon kondigde gisteren aan dat op 5 maart hun nieuwe album When You See Yourself uitkomt. En nu al twee nieuwe singles.

> Lees verder

Single: The Awkward - Back

Muziek

Back is energiek en kleurrijk en geschreven en opgenomen in de thuisstudio van The Awkward, tijdens de lockdown. De band wist het hoofd koel te houden en de situatie naar eigen hand te zetten.

> Lees verder

Single: LUCAS - De Nacht

Muziek

Lucas Vermeer schrijft over de menselijke noodzaak en zoektocht naar affectie, vertaald in androgyne, innovatieve klanken als poëtische dreampop. Momenteel werkt LUCAS toe naar zijn volgende EP release, Ambivalent.

> Lees verder

Remix: Django Django - Glowing in the Dark (Hot Chip remix)

Muziek

Kortgeleden kondigde Django Django hun vierde studioalbum Glowing In The Dark aan. Dat ging gepaard met de release van de titeltrack, waarvan deze week een remix verscheen. Het is de Britse electropopband Hot Chip die een eigen draai geeft aan de track.

> Lees verder