Muziek: Oasis - Up In The Sky (Monnow Valley Version)

Muziek

Oasis onthult de eerste muziek van de oorspronkelijke opnamesessie van hun legendarische album ‘Definitely Maybe’ in Monnow Valley. Deze lang verborgen track is opnieuw gemixt door Noel Gallagher, speciaal voor de deluxe uitgaven van het debuutalbum.

> Lees verder

Single: Bowl - Big Burden Agency

Muziek

Op 30 augustus verschijnt de EP Side A: The Rude Interruption Of Fear en daarvan zijn al twee singles verschenen. In mei was dat het hyperpersoonlijke ‘Fresh New Life’ en is nu ‘Big Burden Agency’ uitgekomen.

> Lees verder

EP: Pretty Sick - Streetwise

Muziek

Pretty Sick heeft gisteren hun nieuwe EP Streetwise uitgebracht via Dirty Hit. De band rondom frontvrouw en bassist Sabrina Fuentes heeft naam gemaakt met muziek die onder het genre alt-rock en grunge het beste valt in te schalen.

> Lees verder

Nieuw album: Hiatus Kaiyote - Love Heart Cheat Code

Muziek

Het Australische Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B. Ze weten met deze mix van genres uiteenlopende fans te verbinden – van neo-soul tot metal.

> Lees verder

Single: The Japanese House - ‘:)’

Muziek

The Japanese House heeft een nieuwe track, ‘:)’ uitgebracht. De door country-beïnvloede track is geschreven als een ode aan geluk. The Japanese House is Amber Bain, die al sinds 2015 muziek uitbrengt onder dit pseudoniem.

> Lees verder

Nieuw album: Barbara Pravi - La Pieva (Chez Moi)

Muziek

De Franse zomer komt naar ons: Barbara Pravi kondigt haar nieuwe album La Pieva aan. Vorige week bracht ze de single La Pieva (Chez moi) uit. In januari en februari 2025 zal ze met dertien shows door Nederland touren.

> Lees verder

Nieuw album: Lady Blackbird - Slang Spirituals

Muziek

Lady Blackbird maakt een welkome terugkeer met haar gloednieuwe studioalbum Slang Spirituals. Het eerste voorproefje van de plaat verschijnt met het krachtige, aanstekelijke anthem in wording Reborn.

> Lees verder

Concert Snow Patrol @ Ziggo Dome

Muziek

Op zaterdag 8 februari 2025 komt de Britse alternatieve rockband Snow Patrol naar Ziggo Dome in Amsterdam. De show is ter ere van aanstaand album The Forest Is The Path. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 7 juni om 10:00.

> Lees verder

Nieuw Album: Itches - Two Flies In One Clap

Muziek

Itches ontwaakte in 2020 uit een cryogene slaapverlamming om de wereld te verblijden met hun ‘Carapunk’. Op 23 augustus verschijnt de debuutplaat van Itches, Two Flies In One Clap. Bijna alle nummers van de plaat zijn tijdens de lockdown geschreven.

> Lees verder

Single: Bowl - Fresh New Life

Muziek

Op 30 augustus komt de Utrechtse postpunk band Bowl met het eerste deel van hun nieuwe concept album The Rude Interruption of Fear. De nieuwe single Fresh New Life is nu uit. Check ook de live shows de komende maanden.

> Lees verder

Video: Lava La Rue - Lovebites

Muziek

De Londonse Lava La Rue heeft haar derde single Lovebites uitgebracht. De single is naar eigen zeggen een gay love anthem.Het soort nummer wat ze zelf graag had willen horen toen ze nog jonger was en zoekende naar haarzelf.

> Lees verder

Single: Been Stellar - Pumpkin

Muziek

New Yorkse band Been Stellar heeft de single Pumpkin gereleased. Dit is de laatste single die uitkwam voordat hun debuutalbum Scream from New York, NY op 21 juni uitkomt. De band laat met hun debuutalbum zien dat ze klaar zijn voor het grote publiek.

> Lees verder