Single: ALANIS MORISSETTE – REASONS I DRINK

Muziek

olgend jaar, precies 25 jaar na haar wereldwijde doorbraak met het album Jagged Little Pill, verschijnt Alanis Morissette’s nieuwe album Such Pretty Forks In The Road. Bovendien verscheen haar nieuwe single Reasons I Drink.

> Lees verder

EP: SpaceAgePoetry - Een dichter op de dansvloer

Muziek

Spoken word is het best te beschrijven als ritmische poëzie met een performance-element. Justin Samgar is sinds 2009 actief in deze scéne. Op 11 december verschijnt de nieuwe EP van SpaceAgePoetry.

> Lees verder

Nominaties Edison Pop 2020

Muziek

De nominaties voor Edison Pop 2020 nl zijn bekend. De genomineerden zijn Armin van Buuren, Bizzey, Danny Vera, De Staat, DI-RECT, Duncan Laurence, Frank van Etten, Henkie T, Ilse DeLange, Josylvio, Kensington, Krezip, Maan en Marco Borsato.

> Lees verder

Kosheen naar Q-Factory Amsterdam

Muziek

De drum & bass formatie Kosheen komt na 7 jaar weer terug naar Amsterdam. De Britse formatie brak in 2001 in één klap door met de megahits ‘Hide U’ en ‘Catch’. Op zondag 17 mei zie je de live formatie in Q-Factory Amsterdam.

> Lees verder

Nieuw album: Girl Ray - Girl

Muziek

Girl Ray is een pop-trio uit noord-Londen. Hun album ‘Girl’ is uitgekomen op 22 november op Londens label Moshi Moshi. Girl is opgenomen met Ash Workman bij Electric Beach Studios in Margate. Het album werd goed ontvangen met lovende reviews.

> Lees verder

Single: Harry Styles - Watermelon Sugar

Muziek

Harry Styles is the gift that keeps on giving. Deze week maakte Harry niet alleen zijn debuut als host van Saturday Night Live, hij speelde ook voor het eerst zijn track Lights Up én zijn nieuwe single Watermelon Sugar op televisie.

> Lees verder

Video: X Raiders - Wasted

Muziek

Met een diverse mix van invloeden reikend van Turbonegro tot Dillinger Escape Plan, is Weltschmerz ’89 een in-your-face verzameling van pure rock-‘n-roll: agressief en duister, maar ook oprechter en pakkender dan ooit tevoren.

> Lees verder

Boek TOOL Fear Inoculum

Muziek

Op vrijdag 13 december verschijnt een exclusieve, nieuwe uitgave van Fear Inoculum, het uitverkochte vijfde album van TOOL. Deze uitgave bestaat naast de cd uit een uitgebreid boekwerk met nooit eerder vertoonde kunst.

> Lees verder

Live At: De Dijk & Joep Beving

Muziek

De reeks zomeravondconcerten in het Amsterdamse Bostheater maakt deze week bekend dat zowel De Dijk als Joep Beving – Henosis ft. Echo Collective en Maarten Vos bevestigd zijn.

> Lees verder

Nieuw album: BECK - HYPERSPACE

Muziek

Op 22 november brengt zevenvoudig Grammy-winnaar Beck zijn 14de album uit genaamd: Hyperspace. Luister hier naar de nieuwe single Uneventful Days. Hyperspace is de opvolger van Colors (2017).

> Lees verder

Video: Folvo - Wolf

Muziek

Op 4 oktober debuteerde het kersverse Folvo uit Leiden met de single & videoclip ‘Wolf’. Folvo is het kindje en de muzikale wedergeboorte van zanger en bassist Rolf Kluit. Een authentieke mix tussen Americana en 60’s Britpop, mét een knipoog.

> Lees verder

Single: Donna Blue - Desert Lake

Muziek

Vintage pop band Donna Blue komt met de nieuwe single ‘Desert Lake’. Het is de eerste nieuwe muziek na release van hun tweede 7 inch EP eerder dit jaar. Het nummer komt samen met een filmische video uit, die perfect de sfeer van het nummer vangt.

> Lees verder