The Raindance Project

Muziek

Op zaterdag 14 september 2019 introduceert Justdiggit met The Raindance Project drie simultane en gratis toegankelijke evenementen, in Nederland, Kenia en Tanzania, om zo vergroening te positioneren als dé wereldwijde oplossing voor klimaatverandering.

> Lees verder

Nieuw album: Marvin Dee Band - Changes

Muziek

De opkomende art-rock/americana Marvin Dee Band uit Rotterdam brengt dit najaar een nieuw album uit. De band spreekt zelf van een nieuw hoofdstuk na een lange periode van verandering en groei op persoonlijk en muzikaal vlak.

> Lees verder

Nieuwe singles deze week

Muziek

Deze week zijn er weer heel wat nieuwe nummers uitgekomen en het leek ons leuk om deze in een overzicht met jullie te delen. Er zit voor iedereen iets bij. Indie, rock, R&B, dance, intrumentaal en pop.

> Lees verder

Weval in de Maassilo

Muziek

Weval staat op 28 februari 2020 in de Maassilo in Rotterdam. Het geluid dat Weval prijkte op die wereldwijd bejubelde debuutplaat had een verbazingwekkende eigenschap: pop die zowel knalt op de dansvloer als tintelt over de koptelefoon.

> Lees verder

Video: Eefje de Visser – Lange Vinnen

Muziek

De nieuwste single van Eefje Visser gaat over de vergankelijkheid van jeugdigheid en volwassen worden. Het bijbehorende unheimische gevoel wordt in de video gecombineerd met een vrouwelijke, bijna sensuele choreografie.

> Lees verder

Nieuw album: Michael Kiwanuka - Kiwanuka

Muziek

Geduld wordt beloond, want met ‘Kiwanuka’, het derde album van de Engelse zanger met de welklinkende Oegandese achternaam, lost hij zijn belofte dubbel en dwars in. Het album verschijnt op 25 oktober. In het najaar start Kiwanuka ook met zijn tour door Europa en Amerika.

> Lees verder

Oasis viert 25 jarig jubileum van Definitely Maybe

Muziek

Oasis viert het zilveren jubileum van de plaat gedurende de maand augustus. Zo komt er allerlei originele content en wordt het album uitgebracht op twee limited editions vinyl – Een picture disc dat alleen beschikbaar is via de website van de band en zilverkleurig vinyl via retail.

> Lees verder

Nieuw album: Tool - Fear Inoculum

Muziek

Op 30 augustus verschijnt Fear Inoculum, het langverwachte vijfde studioalbum van TOOL. Fear Inoculum verschijnt digitaal en als deluxe limited edition cd-box. Zowel het digitale album als de box zijn nu beschikbaar voor pre-order. Luister hier bij ZUBB naar de titeltrack.

> Lees verder

Single: Waltzburg - Consensus

Muziek

Nadat Nijmeegse indieband Waltzburg eerder dit jaar al Gotor en Consensus uitbracht, volgt nu nieuwe single ‘Consensus’. Met dezerelease maakt de band ook de release datum van komend debuut album Cut The Wire bekend, welke overal beschikbaar zal zijn op vrijdag 11 oktober.

> Lees verder

Nieuw Album: YACHT - Chain Tripping

Muziek

YACHT, de band bekend om hun experimentele liveshows, komt op 30 augustus met het nieuwe album Chain Tripping. YACHT staat voor ‘Young Americans Challenging High Technololgy’ en dat beschrijft exact waar het trio zich mee bezighoudt.

> Lees verder

Film en Album: GUO4

Muziek

GUO is het multidisciplinaire duo Daniel Blumberg en Seymour Wright en samen kondigen zij ‘GUO4’ aan. In samenwerking met Crystabel Riley (drummer), Fran Edgerly (tekstschrijver) en Peter Strickland (filmmaker), komt er zowel een film als een album uit.

> Lees verder

Lana Del Rey in de Ziggo Dome

Muziek

Lana Del Rey staat op vrijdag 21 februari 2020 in de Ziggo Dome, Amsterdam. Voor de Amerikaanse wereldster is het al even geleden dat ze op Nederlandse bodem speelde: in 2013 stond Lana Del Rey in een razendsnel uitverkochte Heineken Music Hall.

> Lees verder