EP: Belle and The Beats - Lose Your Feathers

Muziek

Het Amsterdamse Belle and The Beats released op 25 mei hun debuut EP . Op de EP zijn onder anderen de twee singles Soldier of the Night en Deeper te vinden. De band opent het gloednieuwe showcase feestje Amsterdam Live: New Kids From the Block.

> Lees verder

Single: Nielson - Vuurwerk

Muziek

Nielson heeft met de release van Diamant laten zien dat hij muzikaal een nieuwe weg is ingeslagen. Zijn nieuwe sound klinkt anders, voelt anders en is anders: elektronisch, volwassen en internationaal. Deze lijn zet hij vandaag voort met zijn nieuwe nummer Vuurwerk.

> Lees verder

Nieuw Album: Maaike Ouboter - Vanaf Nu Is Het Van Jou

Muziek

Vandaag verschijnt Vanaf Nu Is Het Van Jou, het nieuwe album van Maaike Ouboter. Een bundeling korte, persoonlijke verhalen, door Maaike verwerkt in indrukwekkende liedjes die raken. Eerder dit jaar verscheen in februari Vanaf Nu, de eerste single van het album.

> Lees verder

Nieuw album: David Eugene Edwards & Alexander Hacke - Risha

Muziek

David Eugene Edwards, zanger van 16 Horsepower en Wovenhand en Alexander Hacke, bekend van de legendarische industriële band Einstürzende Neubauten werken samen en brengen op 22 juni hun eerste album Risha uit.

> Lees verder

Nieuw Album: ÂME - Dream House

Muziek

Het Duitse duo Âme brengt op 1 juni hun langverwachte debuutalbum Dream House uit op Innervisions, het eigen label van Âme. Âme heeft er 3 jaar aan gewerkt maar nu, 15 jaar na oprichting, brengt Âme een debuutalbum uit.

> Lees verder

Video: Nieuwegrond - Beter Is

Muziek

Vandaag lanceert nederpop sensatie Nieuwegrond de video clip ‘Beter Is’, die volledig bestaat uit jaren 80 porno dialogen. Dialogen? Jawel! It’s the glamorous 80’s! De single was eerder al exclusief te horen op 3FM.

> Lees verder

Single: Kodaline - Follow your Fire

Muziek

Kodaline brengt vandaag hun nieuwe single ‘Follow Your Fire’ uit. De band schreef de single samen met Steve Mac die verantwoordelijk is voor Ed Sheeran’s ‘Shape of You’ en P!nk’s ‘What About Us’.

> Lees verder

Nieuw Album: Perel - Hermetica

Muziek

Op haar debuut-LP Hermetica neemt de Duitse producer Perel de luisteraar mee de diepte in, omringt door mysterie legt zij alles uit. Met de negen nummers deelt ze een opvallende combinatie van house-, new wave- en krautmotieven die samensmelten tot een uniek geluid.

> Lees verder

Skooltainer namen bekend

Muziek

Na een selectieronde zijn door de organisatie van THE LIFE I LIVE zeven talentvolle acts uitgekozen om op te treden in de Skooltainer tijdens THE LIFE I LIVE. De bandjes zijn op woensdag 18 april in het Paardcafé al te bewonderen tijdens hun try-out optreden.

> Lees verder

Nieuw album: Beach House - 7

Muziek

Beach House bracht in 2017 B-sides en Rarities uit, die als een schoonmaak van de planken dienden om zo een nieuw creatief proces te starten. Nu verschijnt op 11 mei hun zevende studioalbum 7. Luister hier bij ZUBB de single Dive.

> Lees verder

Funk band Power to the Pipo debuteert met grote namen in de Melkweg

Muziek

Op 16 mei brengt Power to the Pipo het debut album ‘Leipe Shit’ uit… in de vorm van een eigen rock opera in de Melkweg genaamd Groove Circus. Als voorafje van debut album ‘Leipe Shit’ brengt de band op 15 maart de single en videoclip ‘Loempia’ uit.

> Lees verder

Single: Jett Rebel - Amy

Muziek

Na een jaar met diverse tournees in het buitenland geeft een herboren Jett Rebel een statement af met zijn nieuwe single Amy. De single is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Bekijk hier bij ZUBB de videoclip die geheel door Jett Rebel zelf is gemaakt.

> Lees verder