Kunst: Golden Femme

Kunst

Op 9 december presenteert het Van Gogh Museum samen met Amber Vineyard Golden Femme: een avond vol performances, workshops en muziek. De tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt loopt t/m 8 januari 2023.

> Lees verder

De 3D print revolutie

Kunst

Hoe transformeren we deeltjes in atomen? Kunnen vakmanschap en technologie samensmelten? 3D print techniek: een radicale verandering binnen de design industrie. Het tijdperk van het massa maatwerk breekt aan.

> Lees verder

Stripjournalistiek: De tekenaar als verslaggever

Kunst

Van 16 december tot en met 1 maart is in het Persmuseum een tentoonstelling te zien over de journalistieke strip. Het gaat hierbij om getekende achtergrondverhalen en reportages, waarbij de tekenaar optreedt als verslaggever.

> Lees verder

Audiovisueel festival Impakt pakt uit met Soft Machines

Kunst

Het Impakt Festival 2014 neemt tijdens haar 25ste editie het thema Soft Machines onder de loep. Impakt presenteert een internationaal programma waarin kunstmatige intelligentie en technologische empathie wordt verkend. Win nu kaarten!

> Lees verder

Snoecks 2015 is uit

Kunst

De nieuwe Snoecks almanak 2015 is uit. De jaarlijkse bestseller zit ook dit jaar weer boordevol fotografie, exclusieve korte verhalen en fantasierijke architectuur. Bovendien verschijnt de Snoecks ook dit jaar weer in een limited edition.

> Lees verder

Fotoreportage: Festival De Wereld van het Witte de Withkwartier

Kunst

Het festival De Wereld van het Witte de Withkwartier, de opening van het nieuwe culturele seizoen, was zoals ieder jaar een feest voor jong en oud. Kunst, muziek, theater, teveel om op te noemen. ZUBB was erbij voor een fotoverslag.

> Lees verder

Festival: De Wereld van het Witte de Withkwartier

Kunst

Rotterdams meest eigenzinnige festival is weer in aantocht! Zoals ieder jaar geeft De Wereld van het Witte de Withkwartier het startschot aan het nieuwe culturele seizoen. Het festival vindt plaats in het weekend van 12, 13 en 14 september.

> Lees verder

Recensie: A Very Hard Cover Book - Dennis Bel

Kunst

A Very Hard Cover Book is een monografie die het werk van de Rotterdamse kunstenaar Dennis de Bel verzamelt. Dit hele bijzondere boek gunt de lezer een kijkje in het creatieve brein van De Bel, die een unieke kijk op het dagelijkse leven heeft.

> Lees verder

OBJECT Rotterdam programma bekend

Kunst

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 februari vindt OBJECT Rotterdam plaats in De Rotterdam. Bijna veertig galeries, designers, modevormgevers en kunstenaars tonen hun bijzondere objecten uit verschillende kunstdisciplines.

> Lees verder

Damien Hirst maakt Mickey Mouse

Kunst

De Britse kunstenaar Damien Hirst heeft een uniek kunstwerk gemaakt van Mickey Mouse. Hierbij heeft hij zijn eigen interpretatie gegeven aan Disney’s meest geliefde karakter.

> Lees verder

Video: Classic Paintings Brought to Life

Kunst

Een erg grappig filmpje over bekende kunstwerken. Met het oog op de ontdekking van 1 miljard aan kunstwerken in Duitsland deze week wel toepasselijk. In een woning in München zijn zo’n 1500 kunstwerken gevonden die werden geroofd tijdens de 2e Wereldoorlog.

> Lees verder

Museumnacht 2013 Den Haag

Kunst

Aanstaande zaterdag 7 september is het zover de Museumnacht in Den Haag. Met meer dan 30 culturele hotspots die ’s nachts open zijn, een KinderNachtRoute, Sneak Peeks op de Grote Markt en de traditionele opening in de Koninklijke Schouwburg.

> Lees verder