Festival: De Wereld van het Witte de Withkwartier

3 augustus 2014, 14:34 | Jeroen

Kunstliefhebbers bevinden zich in het weekend van 12, 13 en 14 september in het Witte de Withkwartier. Kom naar het bruisende centrum van Rotterdam en wordt in één middag helemaal op de hoogte gesteld van de laatste stand van zaken betreft hedendaagse kunst. Instellingen op en rondom de Witte de Withstraat verenigen zich tijdens De Wereld van het Witte de Withwartier en bieden een speciaal samengesteld kunstprogramma aan.

Zaterdag gaan we de diepte in met het programma Het Kunstblock. In de vorm van lezingen, workshops, korte krachttalks en rondleidingen reflecteren deskundigen op de hedendaagse stand van zaken in de beeldende kunst en geven ze hun toekomstvisie. Sprekers zijn onder andere Peter Bruin, Maarten Bel, Anique Weve, Melle Smets, Ruben Jacobs en Nathalie Hartjes.

WORM presenteert Het Eurofuturistisch Manifest, waar sprekers, denkers, muzikanten, passanten en exacten hun licht laten schijnen op het Eurofuturisme. TENT heeft voor de tentoonstelling The Value of Nothing vijf nieuwe (interactieve) projecten ontwikkeld, waarbij wordt gekeken naar de verschuivingen in het denken over de begrippen waarde en economie en de rol die kunst hierin speelt. V2_ presenteert de kunstwerken die in het kader van Summer Sessions door aanstormende internationale mediakunstenaars zijn gemaakt. Wie de Wereld van het Witte de Withkwartier instapt, stapt het nu en morgen van de kunst binnen.

Uiteraard gaat De Wereld van het Witte de Withkwartier verder dan alleen kunst. Verspreid door het Kwartier treden bands op, zijn er yogalessen, dichters, theatervoorstellingen en diverse blockparties. Natuurlijk is er ook voor de kleintjes vermaak – op zondag kunnen zij zich samen met hun opa’s en oma’s wagen aan een waar Life Gaming Parcours en hebben zelfs een eigen café waar volwassenen niet naar binnen mogen (die mogen naar het aangrenzende Forever Young Café).

De Wereld van het Witte de Withkwartier wordt georganiseerd door Kunstblock. Kunstblock is een samenwerking van Showroom MAMA, TENT, V2_, Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art en WORM.

Meer infomatie over het festival vind je op de site van De Wereld van het Witte de Withkwartier.Share |

Gerelateerde artikelen