Jeroen

Realist met een pessimistische blik op de wereld en het leven dat we lijden. Gelukkig heb ik (minstens) twee persoonlijkheden dus ben ik ook romanticus met een optimistische blik op de wereld en het leven.

Het altijd weer afwachten wie zijn kop op steekt en hoe de dag zal verlopen. Vermoeiend, maar ook best vermakelijk voor anderen en mijzelf. Never a dull moment!
Jeroen's recente artikelen:

Single: Buzzard Buzzard Buzzard - Hollywood Actors

Muziek

Buzzard Buzzard Buzzard komt uit Cardiff en maakt muziek met een knipoog naar de 70s. Qua sound doen ze denken aan o.a. The Darkness, T-Rex en John Lennon. De band deelt nieuwe single Hollywood Actors en kondigt realease album ‘Non-Stop’ aan op 10 juli.

> Lees verder

Video: Joy Killed the Duke - Would You Still Like Me

Muziek

Joy Killed the Duke is een unieke sound, een stel energieke idioten, kleurrijk, gedraaid op Duitse radio bij RauteMusik Rock, op Nederlandse radio bij IndieXL en gedeeld op het Nederlandse platform LLUID, ambitieus, the next best Dutch band.

> Lees verder

DGTL organiseert Online Festival

Muziek

Om ervoor te zorgen dat DGTL-bezoekers én de mensen die achter het net visten met kaartjes het paasweekend toch in festivalstemming door kunnen komen, organiseert DGTL ’s werelds grootste online festival.

> Lees verder

Nieuw album: Laura Marling - Song For Our Daughter

Muziek

Laura Marling kondigt haar zevende studioalbum aan: Song For Our Daughter. Ze zou haar nieuwe album oorspronkelijk pas op 14 augustus uitbrengen, maar door de huidige omstandigheden besloot Marling om de (digitale) release naar voren te schuiven.

> Lees verder

Programma de Parade bekend

Theater

Dit jaar staat theaterfestival de Parade voor de dertigste keer klaar om met haar theaterkaravaan door Nederland te trekken. Met o.a. de Ashton Brothers, Mira van der Lubbe, Steef de Jong / Groots en Meeslepend, Lucky Fonz III, Dick van den Toorn en Sander van de Pavert.

> Lees verder

Nationale Museumweek in digitale vorm

Kunst

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm.

> Lees verder

Single: Absynthe Minded - Riddle Of The Sphinx

Muziek

Op het titelnummer van het nieuwe album Riddle Of The Sphinx hekelt Absynthe Minded-voorman Bert Ostyn het gebrek aan intermenselijke connectie. De strijd tussen egoïsme en altruïsme vreet aan onze innerlijke rust.

> Lees verder

Single: Annelie - Tuesday

Muziek

Pianist en componist Annelie is terug met nieuwe muziek. Haar nieuwe single Tuesday ontstond ruim een jaar geleden, toen ze van een concert op weg was naar huis. Terwijl ze alleen terug liep naar haar auto in het donker overviel haar plotseling een gevoel van kwetsbaarheid.

> Lees verder

Video: Emma Steinbakken - Let’s Blow Our Feelings Up With Dynamite

Muziek

Emma Steinbakken komt met een nieuw nummer: Let’s Blow Our Feelings Up With Dynamite. Op 4 november staat Emma Steinbakken in het voorprogramma van Astrid S in de Melkweg in Amsterdam.

> Lees verder