Jeroen

Realist met een pessimistische blik op de wereld en het leven dat we lijden. Gelukkig heb ik (minstens) twee persoonlijkheden dus ben ik ook romanticus met een optimistische blik op de wereld en het leven.

Het altijd weer afwachten wie zijn kop op steekt en hoe de dag zal verlopen. Vermoeiend, maar ook best vermakelijk voor anderen en mijzelf. Never a dull moment!
Jeroen's recente artikelen:

Elvis: That's the Way it is...

Muziek

Het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. Eenmalig in de Nederlandse bioscoop op de 85ste verjaardag van ‘The King’ op woensdag 8 januari 2020.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2019

Kunst

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren er meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten.

> Lees verder

Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić, is terug

Theater

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle bewerking van Othello, met een aantal nieuwe acteurs. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de oude cast aangevuld met nieuw talent.

> Lees verder

Boek TOOL Fear Inoculum

Muziek

Op vrijdag 13 december verschijnt een exclusieve, nieuwe uitgave van Fear Inoculum, het uitverkochte vijfde album van TOOL. Deze uitgave bestaat naast de cd uit een uitgebreid boekwerk met nooit eerder vertoonde kunst.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Carlos Amorales – The Factory

Kunst

Tijdens Amsterdam Art Weekend 2019 opent de eerste grote Europese overzichtstentoonstelling van Carlos Amorales in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars.

> Lees verder

Live At: De Dijk & Joep Beving

Muziek

De reeks zomeravondconcerten in het Amsterdamse Bostheater maakt deze week bekend dat zowel De Dijk als Joep Beving – Henosis ft. Echo Collective en Maarten Vos bevestigd zijn.

> Lees verder

Open Art Route Zuidoost

Kunst

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost op zaterdag 7 december een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk.

> Lees verder

Winactie: Yesterday

Film & TV

Wat als The Beatles nooit hadden bestaan en jij de enige persoon bent die hun nummers kent Dit overkomt Jack (Himesh Patel) in de nieuwe film van regisseur Danny Boyle (Slumdog Millionaire, Trainspotting, Steve Jobs).

> Lees verder

Foam: Adorned - The Fashionable Show

Kunst

Wat is tegenwoordig nog mode of modieus en wie bepaalt dat? En hoe gebruiken we mode om te laten zien wie we zijn, wie we denken te zijn of juist wie we zouden willen zijn? De tentoonstelling presenteert intrigerende en uitdagende mode-gerelateerde fotografieprojecten.

> Lees verder