Jeroen

Beleven, liefhebben, creëren. Muziek, toneel, film, kunst.
Jeroen's recente artikelen:

Video: Walt Disco - Jocelyn

Muziek

De Schotse post-punk band Walt Disco kondigde vorige maand hun 2e album The Warping aan. Eerder deze bracht de groep Jocelyn uit, een teder bijna meditatief liedje over de kindertijd, identiteit en de ouder-kindrelatie.

> Lees verder

Single: Feet - Sit Down

Muziek

De Britse indieband FEET brengt op 14 juni hun nieuwe album Make It Up uit. Verwacht stekelige gitaarlijnen, een vertederende groove en in tekstueel opzicht de messcherpe pen van frontman Haverson.

> Lees verder

Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder

Docu: Kunstroof

Film & TV

In de vroege ochtend van 16 oktober 2012 heeft een groep jonge Roemeense vrienden 2 minuten en 48 seconden nodig om zeven waardevolle kunstwerken uit de Kunsthal in Rotterdam te stelen.

> Lees verder

Theater: Vogels door het ITA

Theater

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.

> Lees verder

Docu: The Stones & Brian Jones

Film & TV

De nieuwe muziekdocumentaire van Nick Broomfield, The Stones & Brian Jones is vanaf 25 april te zien in de bioscoop. Hierin onderzoekt gerenommeerd filmmaker Nick Broomfield aan de hand van onthullende interviews.

> Lees verder

Theater: Romeo & Julia

Theater

Na Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. De nieuwe tekst is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum.

> Lees verder

Single: Sylvie Kreusch - Comic Trip

Muziek

Op haar nieuwe single Comic Trip duikt Sylvie Kreusch naar eigen zeggen in een fantasiewereld waarin alles mogelijk is, met een knipoog naar bands als The B-52’s en Stereolab. Ze werd bekend als de zangeres van Warhaus en Soldiers Heart.

> Lees verder

Trailer: The Peasants

Film & TV

Wanneer het vrijgevochten boerenmeisje Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid.

> Lees verder