Jeroen

Realist met een pessimistische blik op de wereld en het leven dat we lijden. Gelukkig heb ik (minstens) twee persoonlijkheden dus ben ik ook romanticus met een optimistische blik op de wereld en het leven.

Het altijd weer afwachten wie zijn kop op steekt en hoe de dag zal verlopen. Vermoeiend, maar ook best vermakelijk voor anderen en mijzelf. Never a dull moment!
Jeroen's recente artikelen:

Single: Donna Blue - Billy

Muziek

Nieuwe single Billy van de band Donna Blue is een liedje over “l’amour fou” die mis is gegaan. Voordat de band naar de VS gaat spelen ze nog twee shows in Nederland, eerst in V11, Rotterdam en een dag later in De Nijverheid, Utrecht.

> Lees verder

Video: Pieter de Graaf - Charlotte's Daydream

Muziek

Animator en illustrator Marlies van der Wel maakte een korte animatie voor de single Charlotte’s Daydream van pianist/componist Pieter de Graaf. In haar nieuwste short is de hoofdrol weggelegd voor astronoom Charlotte, die gefixeerd is op zwarte gaten.

> Lees verder

Single: Cage the Elephant - Broken Boy ft. Iggy Pop

Muziek

Met niemand minder dan levende legende Iggy Pop heeft Cage The Elephant een nieuwe versie van Broken Boy uitgebracht. Cage The Elephant staat op zondag 1 maart in een uitverkocht TivoliVredenburg in Utrecht en op maandag 2 maart in 013 in Tilburg.

> Lees verder

Single: Love Regenerator, Calvin Harris - Hypnagogic (I Can't Wait)

Muziek

Onder de projectnaam Love Regenerator heeft Calvin Harris maar liefst twee tracks tegelijk uitgebracht: Hypnagogic (I Can’t Wait) en CP-1. Met deze tracks richt Calvin zich op een meer specialistische hoek van dance, een koers die hij vorig jaar al inzette met de re-release van I’m Not Alone.

> Lees verder

Nieuw album: Eefje de Visser - Bitterzoet

Muziek

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem: vandaag brengt Eefje de Visser haar vierde album Bitterzoet uit. Deze filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance-invloeden komt vier jaar na haar vorige album Nachtlicht.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2020

Film & TV

Van 16 tot en met 25 april kunnen liefhebbers van de fantastische film hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum. Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

> Lees verder

Winactie: Just Mercy

Film & TV

In Just Mercy volgen we advocaat Bryan en zijn historische strijd voor gerechtigheid. Na zijn studie aan Harvard kan Bryan kiezen uit tal van lucratieve banen. Maar in plaats daarvan gaat hij naar Alabama om gevangenen te verdedigen die ten onrechte zijn veroordeeld.

> Lees verder

Turtle Adventure in Omniversum

Film & TV

Vanaf 11 februari minimaal een half jaar te zien in het Haagse filmtheater Omniversum: Turtle Adventure. Vanaf haar geboorte op Great Barrier Reef in Australië volgt de grootbeeldfilm Turtle Adventure de levenscyclus van het groene zeeschildpadje Bunji.

> Lees verder

Video: Ultraísta - Tin King

Muziek

Sporadische improvisatiesessies hebben de basis gevormd voor het aankomende album. Sister heeft iets filmisch en buitenaards en laat zich niet in een hokje plaatsen. Deze week delen ze de clip van hun nieuwste single Tin King met ons.

> Lees verder