Jeroen

Realist met een pessimistische blik op de wereld en het leven dat we lijden. Gelukkig heb ik (minstens) twee persoonlijkheden dus ben ik ook romanticus met een optimistische blik op de wereld en het leven.

Het altijd weer afwachten wie zijn kop op steekt en hoe de dag zal verlopen. Vermoeiend, maar ook best vermakelijk voor anderen en mijzelf. Never a dull moment!
Jeroen's recente artikelen:

Juneville bij Galerie café Leidse Lente

Muziek

Juneville debuteerde vorig jaar met het album In the Garden. In Galerie-café Leidse Lente komen ze met semi-akoestische arrangementen waarmee ze hun americana/rock van een heel andere kant laten horen.

> Lees verder

Trailer: Smallfoot

Film & TV

Een animatie-avontuur voor alle leeftijden, met originele muziek en een sterrencast. SMALLFOOT zet de Bigfoot-legende op zijn kop als een slimme jonge Yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens.

> Lees verder

Eerste namen Paaspop

Muziek

December mag dan de feestelijkste maand van het jaar zijn; het restant van november klapt er anders ook aardig op qua festiviteiten. Allereerst is er aanstaande vrijdag 24 november vanaf 17.00 uur de gratis Paaspop Launch Party in het centrum van Schijndel: een gratis toegankelijk pop-up minifestival met live optredens.

> Lees verder

NA - Christian Boltanski

Kunst

Dit najaar verrijst een radicale en omvangrijke tentoonstelling van Christian Boltanski in de Oude Kerk. Boltanski geldt als een van de grootste kunstenaars ter wereld, met een oeuvre dat zich buigt over de vraag op welke manier wij herinneren en herdenken.

> Lees verder

Het Nationale Ballet op SOUK 2017

Theater

Het Nationale Ballet treedt deze week op tijdens SOUK. Gedanst wordt een nieuw werk van Remi Wörtmeyer, eerste solist van Het Nationale Ballet, gemaakt voor drie dansers van het gezelschap. Peter Leung maakt speciaal voor het evenement een solo voor de Syrische danser Ahmad Joudeh.

> Lees verder

Trailer: Rampage

Film & TV

De afstandelijke primatoloog Davis Okoye heeft een hechte band met George, de buitengewoon intelligente zilverrug gorilla die hij al vanaf diens geboorte verzorgt. Maar een genetisch experiment maakt van deze vriendelijke aap een woedend wezen van enorme afmetingen.

> Lees verder

Nieuw album: LAVALU - Solitary High

Muziek

‘Solitary High’ is het nieuwe album van componist, pianist en zangeres LAVALU. Ze speelt pianostukken die geïnspireerd zijn door het werk van Erik Satie en Claude Debussy en haar zang doet denken aan eigenzinnige zangeressen als Joan as Policewoman of Roísin Murphy.

> Lees verder

Trailer: Incredibles 2

Film & TV

De geliefde superhelden-familie is terug in Incredibles 2. Helen, moeder van het gezin, staat ineens in de spotlight als superheld, terwijl Bob als huisvader samen met Violet en Dash thuisblijft en een grote uitdaging heeft om aan het dagelijkse, normale leven te wennen zonder superhelden-actie.

> Lees verder

Nieuw album: King Gizzard & The Lizard Wizard - POLYGONDWANALAND

Muziek

Afgelopen dinsdag verraste King Gizzard & The Lizard Wizard alle fans met een post op de Facebook pagina van de band. De nieuwe plaat ‘POLYGONDWANALAND’ is gratis en nadrukkelijk NIET het bezit van de band maar helemaal van jou.

> Lees verder