Stijl: EQUALS

Stijl

Equals, een vooraanstaande organisatie gericht op het bevorderen van gelijkheid en meer diversiteit op de werkvloer, introduceert hun jaarlijkse rolmodellencampagne voor 2024, met de slogan It Takes One to Become One.

> Lees verder

Podcast: Doing it Right

Stijl

Op Internationale Vrouwendag lanceert Waal en Wind een nieuwe podcast over de oorsprong van seksisme. Seksisme en ongelijkheid, hoe komen we erop, hoe komen we eraan, hoe komen we er vanaf?

> Lees verder

House of Animal Awards 2019

Stijl

Cabaretier Guido Weijers en radiomaker Giel Beelen hebben een groot hart voor dieren. Aan de vooravond van dierendag, op donderdag 3 oktober, reiken zij House of Animal Awards uit. Dit zijn Oscars voor media die in het afgelopen jaar aandacht hebben besteed aan dierenwelzijn.

> Lees verder

DGTL en Ace & Tate: Refract

Stijl

Festival organisatie gaat samenwerking aan met brillenmerk om plastic afval te recyclen
DGTL en Ace & Tate werken samen aan upcycled kunstproject ‘Refract’

> Lees verder

De Privacyrede

Stijl

Van kleuterklas tot universiteit: je ontwikkeling wordt nauwkeurig in de gaten gehouden. Is onbespied opgroeien nog mogelijk? Dit jaar spreekt datajurist prof. Mireille Hildebrandt De Privacyrede uit.

> Lees verder

JustDiggit: graven voor een groenere wereld

Stijl

Al wat jaren geleden was bij de VPRO de documentaire Green Gold van John D. Liu te zien. Dit idee krijgt navolging in de vorm van het initiatief JustDiggit van de Naga Foundation. Een initiatief dat wat ons betreft alle aandacht verdiend!

> Lees verder

Acht lezingen: Voedsel voor morgen

Stijl

In 2050 zal de wereldbevolking gegroeid zijn naar 9 miljard. Dat betekent niet per se dat we meer voedsel moeten produceren. Nu gaat namelijk 25% van de oogsten wereldwijd verloren. Kunnen we dit cijfer omlaag brengen?

> Lees verder

Studium Generale: Tegen de kortzichtigheid

Stijl

In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Maar kunnen we er wel van leren? Historicus Maarten van Rossem over de rol van geschiedenis tegen de kortzichtigheid.

> Lees verder

H&M Conscious een initiatief voor de toekomst

Stijl

Laat fashion geen vuilnis worden. H&M toont het initiatief voor een duurzamere toekomst. Met hun campagne H&M Concious beloont H&M haar klanten door ze hun oude kleding in te ruilen voor een kortingsbon.

> Lees verder

Filosofisch Café: Europa: waarheen?

Stijl

Hoe kan een gevoel van betrokkenheid met Europa worden aangewakkerd? Hebben we daarbij nog iets aan Kants ideeën? Kunnen filosofen en burgers elkaar vinden in hun dromen en angsten over Europa? Praat mee op dinsdag 6 mei!

> Lees verder

Vivienne Loves Julian

Stijl

Modeontwerpster Vivienne Westwood bracht deze week een bezoek aan WikiLeaks grootheid Julian Assange en droeg daarbij een door Westwood zelf ontworpen t-shirt om haar steun aan hem te betuigen en geld in te zamelen voor WikiLeaks.

> Lees verder

De Vliegende Meubelmakers

Stijl

Zaterdag 21 juli is het zover voor deze helden! Op deze dag vliegen er namelijk weer een hele groep meubelmakers naar het verre en warme buitenland om onze mede wereldbewoners in o.a. Malawi en de Filipijnen een handje te helpen.

> Lees verder