Winactie: Imagine Film Festival

Film & TV

Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden.

> Lees verder

Programma Imagine Film Festival

Film & TV

Vandaag maakt het Imagine Film Festival met trots het volledige programma bekend. Het festival, dat van 12 t/m 22 april in EYE Amsterdam plaatsvindt. Kaartverkoop start dinsdag 21 maart via de website.

> Lees verder

Openingsfilm Imagine: Get Out

Film & TV

De openingsfilm van het 33ste Imagine Film Festival is de Amerikaanse horrorfilm Get Out van Jordan Peele. De film is een grote hit bij pers en publiek: Hij is de nummer één in de Amerikaanse box office en scoorde een zeldzame 99% op Rotten Tomatoes.

> Lees verder

Actie op Imagine

Film & TV

Naast de gebruikelijke hoeveelheid films waarbij de hersens flink moeten werken en de verbeelding wijd open gaat, is Imagine Film Festival ook de plek voor de betere actiefilm.

> Lees verder

And the Oscar goes to...

Film & TV

De Oscars zijn weer uitgereikt. De grote winnaar was de film La La Land. Een ‘feel good’ film met Ryan Gosling en Emma Stone. Het belangrijkste beeldje, die voor beste film, ging naar Moonlight.

> Lees verder

Comic Con Ahoy Rotterdam

Film & TV

Comic Con Ahoy Rotterdam is dé conventie voor popcultuurliefhebbers en vindt plaats op zaterdag 4 en zondag 5 maart. Het event voor iedereen die gek is op comics, films, games, cosplay, sci-fi, fantasy, televisieseries en anime.

> Lees verder

Oscar Nominaties

Film & TV

In de nacht van 27 februari worden de Oscars weer uitgereikt. Hoewel het meer een politiek en op geld belust prijzengala is, willen wij het niet missen. Hierbij alvast de genomineerden.

> Lees verder

Winnaars IFFR

Film & TV

Op de feestelijke Awards Ceremony werd vrijdagavond bekend welke films en makers een mooie prijs en fijne cheque mee naar huis nemen. De grote winnaar is het Indiase Sexy Durga van Sanal Kumar Sasidharan, die de Hivos Tiger Award 2017 won.

> Lees verder

IFFR begonnen

Film & TV

Het International Film Festival Rotterdam is gisteravond officieel begonnen met openingsfilm Lemon, in aanwezigheid van cast en crew en vele andere filmmakers, waaronder de voor acht Oscars genomineerde Barry Jenkins (Moonlight).

> Lees verder

Imagine Film Festival en nieuw talent

Film & TV

Imagine Film Festival besteedt veel aandacht aan aankomend of doorbrekend filmtalent. Op dit moment telt de selectie voor 2017 maar liefst veertien speelfilmdebuten uit vijf verschillende landen.

> Lees verder

Rutger Hauer op Shortcutz

Film & TV

Nederlands legendarisch acteur Rutger Hauer bundelt zijn krachten met andere bekende namen uit de filmwereld om op 23 januari de Shortcutz Amsterdam Annual Awards te vieren in het EYE Filmmuseum, te Amsterdam.

> Lees verder

Openingsfilm IFFR: Lemon

Film & TV

In Lemon loopt het leven van Isaac, een sukkelige veertiger uit Los Angeles, niet zoals hij wil. Acceptatie is niet zijn sterkste punt, maar toch zal hij het op een dag onder ogen moeten zien: zijn vriendin is weg en komt niet meer terug.

> Lees verder