10 jaar Cineville

Film & TV

Cineville bestaat tien jaar. Om dat te vieren trekt het platform voor filmfanaten op zondag 24 maart door het land met tien van de beste films van het afgelopen decennium, samengesteld door Cineville-pashouders.

> Lees verder

De Nederlandse Filmnacht in 18 filmtheaters

Film & TV

Van 11 tot en met 25 april 2019 toert de Nederlandse Filmnacht door het land met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak. Maar liefst 18 filmtheaters in 17 steden nemen deel aan deze eerste editie van het jaar.

> Lees verder

Mijn bijzondere rare week met Tess

Film & TV

De Nederlandse familiefilm Mijn bijzondere rare week met Tess van Steven Wouterlood is zaterdag bekroond met een belangrijke prijs op het Internationaal Filmfestival Berlijn. De film verschijnt in oktober in de Nederlandse bioscopen.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Zoals elk jaar bestaat het programma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films.

> Lees verder

Shortcutz Amsterdam 2019

Film & TV

De 6de Annual Awards Ceremony van Shortcutz Amsterdam komt er aan. De feestelijke bijeenkomst vindt plaats op 20 januari om 20.00 uur in EYE. Er is een beperkt aantal toegangsplaatsen te bestellen.

> Lees verder

Restored & Unseen brengt filmklassiekers bij elkaar

Film & TV

Voor Restored & Unseen put Eye zowel uit de eigen collectie als uit het internationale aanbod van gerestaureerde kopieën. Het programma is twee keer per maand te zien, op de maandagavond.

> Lees verder

VR op Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Van 10 t/m 20 april 2019 is het Imagine Film Festival weer te beleven bij Eye in Amsterdam. Voor deze editie hebben Imagine Film Festival en Bekijk ’t hun krachten gebundeld in een uniek educatieproject.

> Lees verder

Openingsfilm IFFR 2019: Dirty God

Film & TV

De officiële start van IFFR 2019 is op woensdag 23 januari in de Grote Zaal van Theater Rotterdam Schouwburg. De openingsfilm is Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak.

> Lees verder

Winnaar VPRO IDFA Audience Award bekend

Film & TV

Don’t Be a Dick About It van de Amerikaanse regisseur Benjamin Mullinkosson heeft de VPRO IDFA Audience Award gewonnen, de grote publieksprijs van het International Documentary Film Festival Amsterdam.

> Lees verder

IDFA 2018 maakt winnaars bekend

Film & TV

Reason wint de IDFA Award for Best Feature-Length Documentary. Tijdens de prijsuitreiking van de 31e editie van IDFA in Internationaal Theater Amsterdam zijn de winnaars bekendgemaakt van de verschillende prijzen in de IDFA competitieprogramma’s.

> Lees verder

Eerste filmtitels bevestigd voor IFFR 2019

Film & TV

Voorbereidingen voor de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) zijn in volle gang. Nu het programma vorm krijgt, maakt IFFR alvast 26 bevestigde titels bekend, waaronder de wereldpremière van de Nederlandse film De Camino.

> Lees verder

Imagine Film Festival & Cinéart presenteren Suspiria

Film & TV

Imagine Film Festival en Cinéart Nederland presenteren een reeks speciale voorpremières van Suspiria, de nieuwe film van Luca Guadagnino (Call Me By Your Name). Op iedere locatie zal één van de Imagine programmeurs de film in komen leiden.

> Lees verder