Festival: Go Short 2022

Film & TV

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen opent tussen 1-10 april haar deuren. Nu de coronamaatregelen steeds meer ruimte bieden stevent Go Short na twee online edities af op een hybride festival.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT 2022

Film & TV

De vierde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 7 t/m 10 april georganiseerd in Het Ketelhuis en Melkweg Cinema in Amsterdam. Bij elke filmvertoning wordt indien mogelijk live muziek geprogrammeerd.

> Lees verder

35e Cinekid Festival

Film & TV

‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst.

> Lees verder

IN-EDIT Festival 2021

Film & TV

Het Ketelhuis, Melkweg Cinema en FC Hyena in Amsterdam maken zich op voor het Internationale Muziekdocumentaire Festival IN-EDIT. Nu stap 3 van de versoepelingen dichterbij komt, kan IN-EDIT haar deuren openen van 16 t/m 20 juni.

> Lees verder

Mijn Vader is een Vliegtuig opent NFF21

Film & TV

Op vrijdag 24 september 2021 opent Mijn Vader is een Vliegtuig van Antoinette Beumer de 41e editie van het Nederlands Film Festival. Het Nederlands Film Festival start op 24 september en loopt tot en met 2 oktober 2021.

> Lees verder

Imagine Project Platform

Film & TV

Het Imagine Project Platform is een voortzetting en uitbreiding van de jaarlijkse pitchcompetitie die Imagine sinds 2015 organiseert. Imagine Film Festival vindt plaats van 7 t/m 17 april 2021.

> Lees verder

Movies that Matter Festival 2021

Film & TV

Het jaarlijkse film- en debatfestival vindt in 2021 plaats van vrijdag 16 tot en met zondag 25 april. In festivalhart Den Haag zijn films onder andere te zien in Filmhuis Den Haag en Pathé Buitenhof. Dit jaar is het festivalprogramma ook te zien in circa acht satellietsteden.

> Lees verder

Indonesische mythen en kunstmatige intelligentie bij Imagine

Film & TV

Imagine Film Festival presenteert dit jaar twee themaprogramma’s. In Geesten en Demonen in de Indonesische genrefilm richt Imagine de schijnwerper op de manier waarop lokale mythen en folklore een rol spelen in de Indonesische fantastische cinema.

> Lees verder

IFFR: première DEAR COMRADES!

Film & TV

De aangrijpende Russische film DEAR COMRADES! gaat op dinsdag 2 februari in première op het IFFR. Het verhaal van de film is gesitueerd in de Sovjet-Unie in 1962, ten tijde van Chroesjtsjov, toen een arbeidersstaking bloedig werd neergeslagen.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2021

Film & TV

Het Imagine Film Festival 2021 vindt plaats van 7 tot en met 17 april 2021. Het festival breidt uit naar meerdere locaties en biedt daarnaast weer een online programma aan. Naast het Eye zijn er deze editie drie nieuwe locaties.

> Lees verder

Gouden Kalveren 2020 uitgereikt

Film & TV

Vrijdagavond 2 oktober zijn de Gouden Kalveren 2020, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala. De 40e jubileumeditie van het NFF vond dit jaar online en op locatie in heel Nederland plaats.

> Lees verder

Ultrakort in Vue

Film & TV

Vanaf morgen toont Vue vier van de zes ultrakorte animatiefilms van de 11e editie Ultrakort welke afgelopen weekend in première zijn gegaan tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). De bioscoopketen doet hier voor het eerst aan mee.

> Lees verder