Gouden Kalveren 2020 uitgereikt

Film & TV

Vrijdagavond 2 oktober zijn de Gouden Kalveren 2020, de Grote Prijzen van de Nederlandse Film, uitgereikt tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala. De 40e jubileumeditie van het NFF vond dit jaar online en op locatie in heel Nederland plaats.

> Lees verder

Ultrakort in Vue

Film & TV

Vanaf morgen toont Vue vier van de zes ultrakorte animatiefilms van de 11e editie Ultrakort welke afgelopen weekend in première zijn gegaan tijdens het Nederlands Film Festival (NFF). De bioscoopketen doet hier voor het eerst aan mee.

> Lees verder

Buladó opent NFF

Film & TV

Het 40e Nederlands Film Festival start op vrijdag 25 september 2020 met Buladó van regisseur Eché Janga. De wereldpremière vindt plaats in Utrecht in aanwezigheid van hoofdrolspelers Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy en Tiara Richards.

> Lees verder

Imagine Film Festival hybride editie

Film & TV

Genreliefhebbers kunnen binnenkort weer volop genieten. Imagine Film Festival presenteert namelijk van 28 augustus tot 6 september een speciale hybride editie van het festival met tien dagen van screenings, zowel online als in Kriterion en Eye in Amsterdam.

> Lees verder

We Are One: A Global Film Festival

Film & TV

We Are One: A Global Film Festival, een tiendaags digitaal filmevenement geproduceerd en georganiseerd door Tribeca Enterprises en YouTube, maakt het programma bekend.

> Lees verder

Go Short Awards

Film & TV

De winnaars zijn bekend. Welke film werd de door Go Short geselecteerde kandidaat voor de European Film Awards? Tijdens de digitale awardshow, die gisteren om 20:00 uur live werd uitgezonden, reikte de jury de Go Short Awards uit.

> Lees verder

Imagine Rewind: Nieuw Nederlands Peil 1

Film & TV

Imagine Film Festival 2020 mag dan voorlopig zijn uitgesteld, toch valt er voor de genreliefhebber genoeg te genieten. Terwijl er gewerkt wordt aan een alternatief voor het festival zet Imagine de selectie van korte films uit 2019 online.

> Lees verder

Go Short Online

Film & TV

Heb je je huis inmiddels opgeruimd, je tuin aangeharkt en je nieuwe hobby alweer aan de wilgen gehangen? Geen nood, plof lekker op de bank want Go Short maakt thuisblijven een stukje leuker met Go Short Online.

> Lees verder

Movies that Matter Festival 2020

Film & TV

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

> Lees verder

Go Short 2020

Film & TV

Nog vier weken tot de 12e editie van Go Short van start gaat. Het volledige programma van Go Short 2020 staat online, de officiële kaartverkoop is gestart en de nieuwe festivaltrailer is live.

> Lees verder

Imagine Film Festival: Nature Strikes Back!

Film & TV

Gemuteerde bijen, enorme vloedgolven, oneindige droogte, gierende meteorieten en Het Einde van De Wereld: al sinds King Kong (1933) wordt de mens in de genrecinema door de aarde gestraft voor haar uitbuiting.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2020

Film & TV

Van 16 tot en met 25 april kunnen liefhebbers van de fantastische film hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum. Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

> Lees verder