IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

Genomineerden en guests of honour Shortcutz

Film & TV

Elk jaar host Schortcutz Amsterdam een Award ceremonie. Hierbij geven inspirerende mensen uit de filmindustrie speeches om de nieuwe generatie te stimuleren nog meer en betere films te maken.

> Lees verder

Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread.

> Lees verder

Other Futures

Film & TV

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma vol films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten.

> Lees verder

De eerste titels van IFFR 2018

Film & TV

Dit keer maar liefst vijftien filmtitels om je op te verheugen, van kort tot lang, van Russisch tot Zuid-Afrikaans, van Amerikaans tot Taiwanees, van wereldpremières tot festivalhits en van gevestigde namen tot veelbelovend jong talent.

> Lees verder

Echo Base Con viert 40 jaar Star Wars

Film & TV

Op 13 oktober 1977 vond de Europese rode loper-première van Star Wars plaats in Arnhem. Morgen is dat precies veertig jaar geleden. Op zaterdag 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers.

> Lees verder

Programma DBUFF 2017 bekend

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF 2017) opent op 1 november met de Europese première van Til Death Do Us Part, een spannende thriller waarin een vrouw probeert te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot.

> Lees verder

Parool Film Fest 2017

Film & TV

Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen presenteren het complete programma van het Parool Film Fest. Het vijfdaagse evenement vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober in De FilmHallen te Amsterdam.

> Lees verder

Da Bounce Urban Film Festival 2017

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2017 opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur.

> Lees verder

NFF nominaties 2017

Film & TV

Het Nederlands Film Festival heeft de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt in het bijzijn van filmmakers in het Ketelhuis in Amsterdam. De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 t/m vrijdag 29 september in Utrecht.

> Lees verder

Gastprogrammeur NFF 2017

Film & TV

Tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) kruipen negen bijzondere gasten voor één dag op de stoel van festivalprogrammeur. Vorig jaar stond het NFF met ‘het beste van eigen bodem’ al stil bij makers met een eigen blik.

> Lees verder

Comic Con Amsterdam

Film & TV

Na maar liefst 30.000 enthousiaste bezoekers vorig jaar in Amsterdam keert Comic Con Amsterdam, één van de grootste Comic Cons in Europa, terug op zaterdag 2 en zondag 3 september.

> Lees verder