Festival: Go Short 2023

Film & TV

Alle deelnemende films voor de Europese Competitie, Nederlandse Competitie en New Arrivals Competitie zijn bekend. Internationaal filmtalent trekt tussen 31 maart en 10 april weer massaal naar Nijmegen om mee te dingen naar de Go Short Awards.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT

Film & TV

De vijfde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 13 t/m 23 april georganiseerd in De Melkweg Amsterdam. IN-EDIT brengt nieuwe muziekdocumentaires uit binnen- en buitenland naar het grote doek, altijd in combinatie met iets extra’s.

> Lees verder

Festival: IFFR 2023

Film & TV

IFFR heeft de films bekendgemaakt die geselecteerd zijn voor de Tiger, Big Screen en Ammodo Tiger Short-competities van 2023. Het festival opent met de film Munch van Henrik Martin Dahlsbakken en sluit af met All India Rank van Varun Grover.

> Lees verder

Festival: Imagine Fantastic Film Festival

Film & TV

Imagine Fantastic Film Festival licht een tipje van de programmatie-sluier op met de aankondiging van de speciale thema’s en enkele bijzondere filmtitels. Imagine vindt dit jaar plaats van 26 oktober t/m 5 november in FilmHallen en LAB111 in Amsterdam.

> Lees verder

Film: Wold Cinema Amsterdam

Film & TV

Volledige programma en gasten World Cinema Amsterdam bekend in aanwezigheid van regisseurs Nabil Ayouch van Casablanca Beats, Emma Kawawada van My Small Land, July Jung van Next Sohee en anderen.

> Lees verder

Festival: Film by the Sea

Film & TV

Van 9 tot en met 18 september 2022 beleeft filmfestival Film by the Sea zijn 24e editie en kan een breed publiek genieten van ruim 100 films uit alle hoeken van de wereld, met satellietprogramma’s door heel Zeeland.

> Lees verder

Festival: Go Short 2022

Film & TV

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen opent tussen 1-10 april haar deuren. Nu de coronamaatregelen steeds meer ruimte bieden stevent Go Short na twee online edities af op een hybride festival.

> Lees verder

Festival: IN-EDIT 2022

Film & TV

De vierde editie van IN-EDIT wordt dit jaar van 7 t/m 10 april georganiseerd in Het Ketelhuis en Melkweg Cinema in Amsterdam. Bij elke filmvertoning wordt indien mogelijk live muziek geprogrammeerd.

> Lees verder

35e Cinekid Festival

Film & TV

‘s Werelds grootste kinderfilm- en mediaplatform Cinekid opent de 35e editie van het festival op 13 oktober 2021 met de wereldpremière van de eigentijdse, spannende sci-fi film Captain Nova van regisseur Maurice Trouwborst.

> Lees verder

IN-EDIT Festival 2021

Film & TV

Het Ketelhuis, Melkweg Cinema en FC Hyena in Amsterdam maken zich op voor het Internationale Muziekdocumentaire Festival IN-EDIT. Nu stap 3 van de versoepelingen dichterbij komt, kan IN-EDIT haar deuren openen van 16 t/m 20 juni.

> Lees verder

Mijn Vader is een Vliegtuig opent NFF21

Film & TV

Op vrijdag 24 september 2021 opent Mijn Vader is een Vliegtuig van Antoinette Beumer de 41e editie van het Nederlands Film Festival. Het Nederlands Film Festival start op 24 september en loopt tot en met 2 oktober 2021.

> Lees verder

Imagine Project Platform

Film & TV

Het Imagine Project Platform is een voortzetting en uitbreiding van de jaarlijkse pitchcompetitie die Imagine sinds 2015 organiseert. Imagine Film Festival vindt plaats van 7 t/m 17 april 2021.

> Lees verder