Imagine Film Festival 2020

Film & TV

Van 16 tot en met 25 april kunnen liefhebbers van de fantastische film hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum. Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

> Lees verder

IFFR onthult alle films

Film & TV

Vandaag heeft International Film Festival Rotterdam (IFFR) in een persconferentie alle films onthuld die draaien op de 49ste editie in 2020, waaronder de 10 films in de Tiger Competition.

> Lees verder

Echo Base Charity Con

Film & TV

Op zaterdag 21 december is Echo Base Con terug in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar vieren ze niet alleen de twintigste verjaardag van The Phantom Menace, maar ook de komst van de eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian.

> Lees verder

Nominaties Gouden Kalveren 2019 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft vanavond in Utrecht de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival in Eindhoven

Film & TV

Tijdens de herfstvakantie opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven.

> Lees verder

La Belle Époque opent Film By the Sea

Film & TV

Op 13 september wordt in CineCityXL Vlissingen de rode loper uitgerold voor de bezoekers van het Openingsgala van de 21ste editie van Film by the Sea met La Belle Époque. Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland.

> Lees verder

Filmfestival van de Kortste Nacht

Film & TV

Nog maar een paar weken tot de kortste nacht van het jaar. En deze vier je samen met Go Short op 21 en 22 juni met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Een tweedaags festival in Arnhem, met een verrassend programma voor filmliefhebbers en –professionals.

> Lees verder

Amsterdam Spanish Film Festival

Film & TV

Dit jaar viert het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) haar vijfjarig jubileum. Met een selectie van de meest originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival zien wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had.

> Lees verder

Winnaars 35ste Imagine Film Festival

Film & TV

Tijdens de slotavond op 19 april zijn de prijzen uitgereikt van het 35ste Imagine Film Festival. Daarbij ging de Black Tulip Award naar het Brazilaanse The Father’s Shadow. De Méliès d’argent voor de beste Europese film ging naar het Duitse O Beautiful Night en Wild.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2019 tot nu toe

Film & TV

Een exclusief film festival is Imagine elk jaar eigenlijk wel. De films die voorbij komen spreken een breed publiek aan. Wat aangeeft dat het genre niet exclusief is, de films destemeer. De films die wij tot nu toe hebben gezien bewijzen die stelling.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival

Film & TV

Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert tot oktober langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

> Lees verder

Bijzondere gasten tijdens Imagine Film Festival

Film & TV

Het 35ste Imagine Film Festival verwelkomt tussen 10 en 20 april een groot aantal gasten uit binnen- en buitenland. Daaronder eregast William Lustig, de bijzondere game-scenarist Rhianna Pratchett én de regisseurs van de openings- en slotfilm.

> Lees verder