Echo Base Con viert 40 jaar Star Wars

Film & TV

Op 13 oktober 1977 vond de Europese rode loper-première van Star Wars plaats in Arnhem. Morgen is dat precies veertig jaar geleden. Op zaterdag 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers.

> Lees verder

Programma DBUFF 2017 bekend

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF 2017) opent op 1 november met de Europese première van Til Death Do Us Part, een spannende thriller waarin een vrouw probeert te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot.

> Lees verder

Parool Film Fest 2017

Film & TV

Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen presenteren het complete programma van het Parool Film Fest. Het vijfdaagse evenement vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober in De FilmHallen te Amsterdam.

> Lees verder

Da Bounce Urban Film Festival 2017

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF) brengt in 2017 opnieuw 5 dagen lang een programma met films van zwarte filmmakers, met een overwegend zwarte cast en over onderwerpen die geworteld zijn in de Afro-Amerikaanse cultuur.

> Lees verder

NFF nominaties 2017

Film & TV

Het Nederlands Film Festival heeft de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt in het bijzijn van filmmakers in het Ketelhuis in Amsterdam. De 37e editie van het Nederlands Film Festival vindt plaats van woensdag 20 t/m vrijdag 29 september in Utrecht.

> Lees verder

Gastprogrammeur NFF 2017

Film & TV

Tijdens de 37e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) kruipen negen bijzondere gasten voor één dag op de stoel van festivalprogrammeur. Vorig jaar stond het NFF met ‘het beste van eigen bodem’ al stil bij makers met een eigen blik.

> Lees verder

Comic Con Amsterdam

Film & TV

Na maar liefst 30.000 enthousiaste bezoekers vorig jaar in Amsterdam keert Comic Con Amsterdam, één van de grootste Comic Cons in Europa, terug op zaterdag 2 en zondag 3 september.

> Lees verder

Winactie: Imagine Film Festival

Film & TV

Imagine vindt jaarlijks plaats in EYE te Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden.

> Lees verder

Programma Imagine Film Festival

Film & TV

Vandaag maakt het Imagine Film Festival met trots het volledige programma bekend. Het festival, dat van 12 t/m 22 april in EYE Amsterdam plaatsvindt. Kaartverkoop start dinsdag 21 maart via de website.

> Lees verder

Openingsfilm Imagine: Get Out

Film & TV

De openingsfilm van het 33ste Imagine Film Festival is de Amerikaanse horrorfilm Get Out van Jordan Peele. De film is een grote hit bij pers en publiek: Hij is de nummer één in de Amerikaanse box office en scoorde een zeldzame 99% op Rotten Tomatoes.

> Lees verder

Actie op Imagine

Film & TV

Naast de gebruikelijke hoeveelheid films waarbij de hersens flink moeten werken en de verbeelding wijd open gaat, is Imagine Film Festival ook de plek voor de betere actiefilm.

> Lees verder

And the Oscar goes to...

Film & TV

De Oscars zijn weer uitgereikt. De grote winnaar was de film La La Land. Een ‘feel good’ film met Ryan Gosling en Emma Stone. Het belangrijkste beeldje, die voor beste film, ging naar Moonlight.

> Lees verder