We Are One: A Global Film Festival

Film & TV

We Are One: A Global Film Festival, een tiendaags digitaal filmevenement geproduceerd en georganiseerd door Tribeca Enterprises en YouTube, maakt het programma bekend.

> Lees verder

Go Short Awards

Film & TV

De winnaars zijn bekend. Welke film werd de door Go Short geselecteerde kandidaat voor de European Film Awards? Tijdens de digitale awardshow, die gisteren om 20:00 uur live werd uitgezonden, reikte de jury de Go Short Awards uit.

> Lees verder

Imagine Rewind: Nieuw Nederlands Peil 1

Film & TV

Imagine Film Festival 2020 mag dan voorlopig zijn uitgesteld, toch valt er voor de genreliefhebber genoeg te genieten. Terwijl er gewerkt wordt aan een alternatief voor het festival zet Imagine de selectie van korte films uit 2019 online.

> Lees verder

Go Short Online

Film & TV

Heb je je huis inmiddels opgeruimd, je tuin aangeharkt en je nieuwe hobby alweer aan de wilgen gehangen? Geen nood, plof lekker op de bank want Go Short maakt thuisblijven een stukje leuker met Go Short Online.

> Lees verder

Movies that Matter Festival 2020

Film & TV

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

> Lees verder

Go Short 2020

Film & TV

Nog vier weken tot de 12e editie van Go Short van start gaat. Het volledige programma van Go Short 2020 staat online, de officiële kaartverkoop is gestart en de nieuwe festivaltrailer is live.

> Lees verder

Imagine Film Festival: Nature Strikes Back!

Film & TV

Gemuteerde bijen, enorme vloedgolven, oneindige droogte, gierende meteorieten en Het Einde van De Wereld: al sinds King Kong (1933) wordt de mens in de genrecinema door de aarde gestraft voor haar uitbuiting.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2020

Film & TV

Van 16 tot en met 25 april kunnen liefhebbers van de fantastische film hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum. Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

> Lees verder

IFFR onthult alle films

Film & TV

Vandaag heeft International Film Festival Rotterdam (IFFR) in een persconferentie alle films onthuld die draaien op de 49ste editie in 2020, waaronder de 10 films in de Tiger Competition.

> Lees verder

Echo Base Charity Con

Film & TV

Op zaterdag 21 december is Echo Base Con terug in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar vieren ze niet alleen de twintigste verjaardag van The Phantom Menace, maar ook de komst van de eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian.

> Lees verder

Nominaties Gouden Kalveren 2019 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft vanavond in Utrecht de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival in Eindhoven

Film & TV

Tijdens de herfstvakantie opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven.

> Lees verder