Openingsfilm Imagine Film Festival: Isle of Dogs

Film & TV

Imagine Film Festival, bij uitstek het festival voor alle horror, sci-fi en fantasyfans, heeft hun openingsfilm bekend gemaakt! Dit jaar opent Imagine het festival met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson.

> Lees verder

Movies that Matter Festival

Film & TV

Het Movies that Matter Festival biedt in de internationale stad van Vrede en Recht in negen dagen zo’n zeventig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

> Lees verder

Go Short Festival 2018

Film & TV

Go Short – International Short Film Festival Nijmegen viert dit jaar haar tiende editie. Al tien jaar is Go Short het grootste podium voor de korte film in Nederland. Van 11 tot en met 15 april staat Nijmegen in het teken van de beste Europese en Nederlandse korte films van dit moment.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2018

Film & TV

De 34e editie van het festival staat ook dit jaar weer in het teken van originele en eigenzinnige horror-, sciencefiction- en fantasy-films. Imagine Film Festival biedt in de hoofdstad in elf dagen zo’n vijftig speelfilms en vijfendertig korte films waarin het fantastische centraal staat.

> Lees verder

IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

Genomineerden en guests of honour Shortcutz

Film & TV

Elk jaar host Schortcutz Amsterdam een Award ceremonie. Hierbij geven inspirerende mensen uit de filmindustrie speeches om de nieuwe generatie te stimuleren nog meer en betere films te maken.

> Lees verder

Phantom Thread met live orkest op IFFR 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) en Universal Pictures International Netherlands werken samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest voor een unieke vertoning van Paul Thomas Andersons langverwachte nieuwe film Phantom Thread.

> Lees verder

Other Futures

Film & TV

Other Futures is het eerste niet-westerse sciencefictionfestival ter wereld met een zeer divers programma vol films, anime & manga, literatuur, beeldende kunst, muziek, multimedia performances, storytelling, spoken word, masterclasses, lezingen en debatten.

> Lees verder

De eerste titels van IFFR 2018

Film & TV

Dit keer maar liefst vijftien filmtitels om je op te verheugen, van kort tot lang, van Russisch tot Zuid-Afrikaans, van Amerikaans tot Taiwanees, van wereldpremières tot festivalhits en van gevestigde namen tot veelbelovend jong talent.

> Lees verder

Echo Base Con viert 40 jaar Star Wars

Film & TV

Op 13 oktober 1977 vond de Europese rode loper-première van Star Wars plaats in Arnhem. Morgen is dat precies veertig jaar geleden. Op zaterdag 16 december wordt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht omgetoverd tot een walhalla voor Star Wars-liefhebbers.

> Lees verder

Programma DBUFF 2017 bekend

Film & TV

Het Da Bounce Urban Film Festival (DBUFF 2017) opent op 1 november met de Europese première van Til Death Do Us Part, een spannende thriller waarin een vrouw probeert te ontkomen aan haar gewelddadige echtgenoot.

> Lees verder

Parool Film Fest 2017

Film & TV

Het Parool, distributeur September Film en De FilmHallen presenteren het complete programma van het Parool Film Fest. Het vijfdaagse evenement vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober in De FilmHallen te Amsterdam.

> Lees verder