Filmfestival van de Kortste Nacht

Film & TV

Nog maar een paar weken tot de kortste nacht van het jaar. En deze vier je samen met Go Short op 21 en 22 juni met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Een tweedaags festival in Arnhem, met een verrassend programma voor filmliefhebbers en –professionals.

> Lees verder

Amsterdam Spanish Film Festival

Film & TV

Dit jaar viert het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) haar vijfjarig jubileum. Met een selectie van de meest originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival zien wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had.

> Lees verder

Winnaars 35ste Imagine Film Festival

Film & TV

Tijdens de slotavond op 19 april zijn de prijzen uitgereikt van het 35ste Imagine Film Festival. Daarbij ging de Black Tulip Award naar het Brazilaanse The Father’s Shadow. De Méliès d’argent voor de beste Europese film ging naar het Duitse O Beautiful Night en Wild.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2019 tot nu toe

Film & TV

Een exclusief film festival is Imagine elk jaar eigenlijk wel. De films die voorbij komen spreken een breed publiek aan. Wat aangeeft dat het genre niet exclusief is, de films destemeer. De films die wij tot nu toe hebben gezien bewijzen die stelling.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival

Film & TV

Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar toert tot oktober langs Groningen, Amsterdam en Eindhoven. Veel films waren nog niet eerder in de bioscoop te zien.

> Lees verder

Bijzondere gasten tijdens Imagine Film Festival

Film & TV

Het 35ste Imagine Film Festival verwelkomt tussen 10 en 20 april een groot aantal gasten uit binnen- en buitenland. Daaronder eregast William Lustig, de bijzondere game-scenarist Rhianna Pratchett én de regisseurs van de openings- en slotfilm.

> Lees verder

Gaming en virtual reality tijdens Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Tijdens Imagine Film Festival 2019, van 10 tot en met 20 april in EYE Filmmuseum te Amsterdam, presenteert het festival een uitgebreid programma van film, gaming en VR, waarin deze discpiplines in samenhang worden gepresenteerd.

> Lees verder

Tweede editie IN-EDIT festival

Film & TV

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd edities georganiseerd. Een omgeving die bruist van de liefde voor film én muziek.

> Lees verder

10 jaar Cineville

Film & TV

Cineville bestaat tien jaar. Om dat te vieren trekt het platform voor filmfanaten op zondag 24 maart door het land met tien van de beste films van het afgelopen decennium, samengesteld door Cineville-pashouders.

> Lees verder

De Nederlandse Filmnacht in 18 filmtheaters

Film & TV

Van 11 tot en met 25 april 2019 toert de Nederlandse Filmnacht door het land met een speciale voorpremière van Dirty God, het Engelstalige speelfilmdebuut van Sacha Polak. Maar liefst 18 filmtheaters in 17 steden nemen deel aan deze eerste editie van het jaar.

> Lees verder

Mijn bijzondere rare week met Tess

Film & TV

De Nederlandse familiefilm Mijn bijzondere rare week met Tess van Steven Wouterlood is zaterdag bekroond met een belangrijke prijs op het Internationaal Filmfestival Berlijn. De film verschijnt in oktober in de Nederlandse bioscopen.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2019

Film & TV

Van 10 tot en met 20 april opent het Imagine Film Festival voor de 35ste keer haar deuren voor liefhebbers van de fantastische film. Zoals elk jaar bestaat het programma van Imagine uit zo’n 50 speelfilms en 35 korte films, waaronder ook een groot aantal Nederlandse films.

> Lees verder