Movies that Matter Festival 2020

Film & TV

Het Movies that Matter Festival in Den Haag is hét internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving in de stad van Vrede en Recht, met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

> Lees verder

Go Short 2020

Film & TV

Nog vier weken tot de 12e editie van Go Short van start gaat. Het volledige programma van Go Short 2020 staat online, de officiële kaartverkoop is gestart en de nieuwe festivaltrailer is live.

> Lees verder

Imagine Film Festival: Nature Strikes Back!

Film & TV

Gemuteerde bijen, enorme vloedgolven, oneindige droogte, gierende meteorieten en Het Einde van De Wereld: al sinds King Kong (1933) wordt de mens in de genrecinema door de aarde gestraft voor haar uitbuiting.

> Lees verder

Imagine Film Festival 2020

Film & TV

Van 16 tot en met 25 april kunnen liefhebbers van de fantastische film hun hart weer ophalen in het Eye Filmmuseum. Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction.

> Lees verder

IFFR onthult alle films

Film & TV

Vandaag heeft International Film Festival Rotterdam (IFFR) in een persconferentie alle films onthuld die draaien op de 49ste editie in 2020, waaronder de 10 films in de Tiger Competition.

> Lees verder

Echo Base Charity Con

Film & TV

Op zaterdag 21 december is Echo Base Con terug in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Dit jaar vieren ze niet alleen de twintigste verjaardag van The Phantom Menace, maar ook de komst van de eerste live-action Star Wars-serie The Mandalorian.

> Lees verder

Nominaties Gouden Kalveren 2019 bekendgemaakt

Film & TV

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft vanavond in Utrecht de Gouden Kalveren-nominaties bekendgemaakt. Op vrijdagavond 4 oktober vindt de uitreiking plaats tijdens het Grolsch Gouden Kalveren Gala in Stadsschouwburg Utrecht.

> Lees verder

Taartrovers Film Festival in Eindhoven

Film & TV

Tijdens de herfstvakantie opent het Taartrovers Film Festival haar deuren in Eindhoven. Het festival vol fantasierijke films en creatief spel voor kinderen van 2 tot 9 jaar is dit jaar al in Groningen en Amsterdam neergestreken en komt van 14 t/m 18 oktober naar Eindhoven.

> Lees verder

La Belle Époque opent Film By the Sea

Film & TV

Op 13 september wordt in CineCityXL Vlissingen de rode loper uitgerold voor de bezoekers van het Openingsgala van de 21ste editie van Film by the Sea met La Belle Époque. Film by the Sea is het vierde filmfestival van Nederland.

> Lees verder

Filmfestival van de Kortste Nacht

Film & TV

Nog maar een paar weken tot de kortste nacht van het jaar. En deze vier je samen met Go Short op 21 en 22 juni met het Filmfestival van de Kortste Nacht. Een tweedaags festival in Arnhem, met een verrassend programma voor filmliefhebbers en –professionals.

> Lees verder

Amsterdam Spanish Film Festival

Film & TV

Dit jaar viert het Amsterdam Spanish Film Festival (ASFF) haar vijfjarig jubileum. Met een selectie van de meest originele, interessante en indrukwekkende films laat het festival zien wat de Spaanse cinema het afgelopen jaar te bieden had.

> Lees verder

Winnaars 35ste Imagine Film Festival

Film & TV

Tijdens de slotavond op 19 april zijn de prijzen uitgereikt van het 35ste Imagine Film Festival. Daarbij ging de Black Tulip Award naar het Brazilaanse The Father’s Shadow. De Méliès d’argent voor de beste Europese film ging naar het Duitse O Beautiful Night en Wild.

> Lees verder