Damien Hirst maakt Mickey Mouse

10 januari 2014, 17:30 | Jeroen

De Britse kunstenaar Damien Hirst heeft een uniek kunstwerk gemaakt van Mickey Mouse. Hierbij heeft hij zijn eigen interpretatie gegeven aan Disney’s meest geliefde karakter. Damien Hirst treedt hiermee in de voetstappen van enkele wereldberoemde kunstenaars die ook door het icoon Mickey Mouse zijn geïnspireerd, waaronder Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Claes Oldenburg.

Damien Hirst is door Disney uitgenodigd om een ​​uniek kunstwerk te maken dat het plezier en de energie van Mickey Mouse met Hirst zijn eigen unieke stijl combineert. De kunstenaar heeft zich laten inspireren door Mickey’s ronde vormen en creëerde het kunstwerk Mickey.

Mickey zal worden geveild ten bate van het goede doel Kids Company in Engeland, dat praktische, emotionele en educatieve steun biedt aan kwetsbare kinderen en jongeren uit de binnenstad van Londen en Bristol. De veiling vindt plaats op donderdag 13 februari 2014 op het hoofdkantoor van Christie’s in Londen. Het publiek kan “Mickey” bewonderen van 8 tot en met 13 februari 2014.

Damien Hirst: Mickey Mouse vertegenwoordigt het geluk en de vreugde van een kind en ik heb zijn vorm teruggebracht tot slechts enkele simpele stippen. Ik hoop dat mensen het geweldig vinden, want het is nog steeds herkenbaar. Mickey is zo’n universeel en krachtig icoon.Share |

Gerelateerde artikelen