BIG ART

Kunst

Pop-up platform BIG ART: van 12 t/m 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

> Lees verder

Foam Talent

Kunst

De kunstenaars van over de hele wereld, geselecteerd uit de jaarlijkse Foam Talent Call, tonen met hun werk de verscheidenheid binnen het fotografielandschap en leggen actuele ontwikkelingen bloot.

> Lees verder

IMPAKT FESTIVAL 2017

Kunst

Impakt presenteert jaarlijks een internationaal programma in Utrecht, vol vernieuwende kunst over media, samenleving en technologie. Tijdens het festival kun je performances, lezingen, discussies, filmvertoningen en installaties bezoeken.

> Lees verder

Amsterdam International Art Fair

Kunst

In de Beurs van Berlage vindt op 25 en 26 aug de Amsterdam International Art Fair plaats. Het accent ligt op hedendaagse, moderne kunst met een speciale focus op street art. Zo is er bijvoorbeeld werk te zien van Damian Hirst.

> Lees verder

Amsterdam International Art Fair: 2e editie street-art

Kunst

In de Beurs van Berlage vindt op 25 en 26 augustus de internationale kunstbeurs Amsterdam International Art Fair plaats. er werken te zien van Damian Hirst, Shepard Fairey en bekende street artists zoals Mr Brainwash, Ishi Tashiro en Loes van Delft.

> Lees verder

We Margiela in Museum Boijmans Van Beuningen

Kunst

In de documentaire van het Rotterdamse mint film office vertellen mede-oprichter Jenny Meirens en het creatieve team voor het eerst het bijzondere verhaal over de ontstaansgeschiedenis van Maison Martin Margiela.

> Lees verder

FOAM: André Kertész – Mirroring Life

Kunst

André Kertész (1894 – 1985) staat bekend om de buitengewone bijdrage die hij met zijn poëtische werk heeft geleverd aan de beeldtaal van de fotografie in de 20ste eeuw. Foam presenteert een overzicht van zijn oeuvre.

> Lees verder

Foam 3h: Robert Glas - Before the Law

Kunst

In samenwerking met NEU NOW presenteert Foam het werk van de Nederlandse fotograaf Robert Glas. Zijn werk is een voortdurend onderzoek naar de technologieën die overheden gebruiken om de internationale bewegingen van mensen te volgen.

> Lees verder

No Joke in FOAM

Kunst

In No Joke, een gezamenlijk project van Roger Ballen en Asger Carlsen onderzoeken deze twee kunstenaars door middel van bizarre, eigenzinnige collages de duistere kant van de menselijke psyche.

> Lees verder

Change!

Kunst

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert Tentoonstelling over deveranderkracht van kunst en design Change! toont hoe ontwerpers zin geven aan een wereld vol verandering en mondiale vraagstukken.

> Lees verder

Foam Fusion Festival

Kunst

Het festivalprogramma is een fusie van verschillende visies over samenwerking en bestaat uit verrassende presentaties en optredens, interessante panelgesprekken, artist talks door inspirerende kunstenaars en workshops.

> Lees verder

Fotografie in de strijd tegen ongelijkheid

Kunst

De Amerikaanse fotograaf Gordon Parks legde met zijn fotografie de vergaande verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving bloot. De tentoonstelling is te zien van 16 juni tot en met 6 september in FOAM in Amsterdam.

> Lees verder