Anton Corbijn en Sef in Mondo

Kunst

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

> Lees verder

BIG ART 2020

Kunst

De eerste week van oktober keert pop-up kunstplatform BIG ART terug op het industriële Hembrugterrein. De enorme, lichte loodsen vormen van 1 t/m 4 oktober de perfecte plek voor de presentatie van grote kunst op grote afstand.

> Lees verder

This Is America | Art USA Today

Kunst

In de tentoonstelling This Is America | Art USA Today brengen zo’n dertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto’s, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland.

> Lees verder

Museum: First Americans

Kunst

In Museum Volkenkunde Leiden opent op 10 juli de expositie FIRST AMERICANS. Hierin staan de ervaringen van de oorspronkelijke bevolking van Noord-Amerika, hun veerkracht en creativiteit centraal.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Navid Nuur

Kunst

Zijn werk reflecteert op de gedeelde lucht in een open samenleving en is van 4 tot en met 10 mei te zien door de ramen van de oude entree ingang van het museum aan de Paulus Potterstraat.

> Lees verder

Rijksmuseum Pubquiz

Kunst

De Grote Rijksmuseum Pubquiz verenigt het nuttige met het aangename. Dit kant- en klare pakket biedt jou en je vrienden een avond plezier en zorgt er ook nog eens voor dat je allerlei (on)zinnige feitjes leert over de Nederlandse kunst en geschiedenis.

> Lees verder

ZUBBtipt: Ik Daphne Gakes

Kunst

Als kind wilde ze maar één ding: zo snel mogelijk volwassen worden. Nu ze eindelijk groot is wil ze vooral kind blijven. Met een open blik duikt ze in avonturen en doet waar andere mensen alleen maar van dromen.

> Lees verder

300 extra speciale online rondleidingen

Kunst

Miljoenen museumbezoekers moeten helaas nog tot 20 mei geduld hebben om weer musea te kunnen bezoeken. Maar de 300 speciale online activiteiten van musea worden massaal bezocht en erg gewaardeerd.

> Lees verder

Nationale Museumweek in digitale vorm

Kunst

In deze lastige tijden bieden museale collecties en eigen kunstwerken troost. Daarom gaat de Nationale Museumweek 2020 (20 tot en met 26 april) ondanks alle beperkingen door: in verantwoorde digitale vorm.

> Lees verder

The Art of showing Art today Special 2020

Kunst

Ook musea, galerijen en (dans)theaters in de culturele- en creatieve sector moeten door COVID-19 de deuren gesloten houden. Gelukkig ontbreekt het de sector niet aan creativiteit en innovatie, waardoor we zien dat hier en daar de digitale deuren opengaan.

> Lees verder

Stay at Home Stedelijk

Kunst

Stay at Home Stedelijk: dichterbij dan ooit genieten van kunst.Morgen vrijdag 20 maart om 14 uur bijt directeur Rein Wolfs het spits af met een live tour langs zijn favorieten in de vaste opstelling van de collectie op Instagram.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2020

Kunst

Op woensdag 11 maart a.s. zal de 14e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar, door een onafhankelijke internationale vakjury.

> Lees verder