Fotografie: Foam Paul Huf Award 2024

Kunst

Foam kondigt met trots aan dat de 18e Foam Paul Huf Award gaat naar de interdisciplinaire kunstenaar Hiền Hoàng. Wat haar werk onderscheidt is de integratie van fotografie, beeldhouwkunst, video, installaties en performances.

> Lees verder

Kunst: Slaap!

Kunst

Waarom we slapen is nog steeds een onopgelost mysterie. Herstelproces van cellen, energiebesparing, leren en vastleggen van herinneringen zijn drie belangrijke pijlers in huidige theorieën.

> Lees verder

UIT HET GAREEL ART MARKET OP 30 JUNI

Kunst

De Uit Het Gareel Art Market komt terug naar ‘t Paard! Waar normaal gesproken de tourbus van grootse bands en artiesten wordt uitgeladen door roadies, is nu betaalbare kunst door Haagse kunstenaars verkrijgbaar.

> Lees verder

Fotografie: Photography Through the Lens of AI

Kunst

Foam kondigt met veel genoegen het multidimensionale initiatief Photography Through the Lens of AI aan, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie of ‘Artificial Intelligence’ (AI) in de fotografie worden belicht.

> Lees verder

Kunst: Affordable Art Fair Amsterdam 2024

Kunst

In oktober beleeft Affordable Art Fair Amsterdam haar 18de editie. Ruim 70 Nederlandse en internationale galeries presenteren ook dit jaar weer het werk van meer dan 600 opkomende en gevestigde kunstenaars.

> Lees verder

Fotografie: Felipe Romero Beltrán

Kunst

In 2023, won Felipe Romero Beltrán de 17de editie van de Foam Paul Huf Award. Nu presenteert Foam met trots zijn solotentoonstelling Dialect. De tentoonstelling geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer.

> Lees verder

Kunst: Food for Thought

Kunst

Het Scheepvaartmuseum opent tentoonstelling over de verborgen wereld achter ons voedsel. Fotograaf Kadir van Lohuizen brengt omvang en verwevenheid van internationale voedselsystemen confronterend in beeld.

> Lees verder

Kunst: Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst

Kunst

ijne Majesteit de Koning reikt donderdag 5 oktober de Koninklijke Prijs voor Vrije
Schilderkunst 2023 uit in Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden onderscheiden.

> Lees verder

Kunst: Raise the Level

Kunst

Het STRAAT Museum te Amsterdam is een muurschildering in de publieke ruimte rijker van de internationaal invloedrijke, Amerikaanse straatkunstenaar en activist Shepard Fairey. Met dit cadeau aan Amsterdam geeft Fairey een boodschap van hoop af.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Dit najaar presenteert Huis Marseille het nieuwste multimediaproject van fotograaf Eddo Hartmann. Gelijktijdig opent in Huis Marseille Shadowings, a Catalogue of Attitudes for Estranged Daughters.

> Lees verder

Kunst: Ron Gallo - Social Meteor

Kunst

De Amerikaanse artiest Ron Gallo kondigt zijn debuut boek SOCIAL METEOR en concertfilm Before the Building Goes Up aan, die beide op 18 april verschijnen. Het is een begeleidend stuk bij zijn laatste album FOREGROUND MUSIC dat via Kill Rock Stars verscheen.

> Lees verder

Fotografie: foam Paul Huf Award 2023

Kunst

Felipe Romero Beltrán wint de Foam Paul Huf Award 2023. Romero Beltrán vertrouwt op een sterke, bijna cinematografische framing en de spanning tussen de lichamen in dialoog. De eerste Zuid- Amerikaanse fotograaf die de prijs wint.

> Lees verder