No Joke in FOAM

Kunst

In No Joke, een gezamenlijk project van Roger Ballen en Asger Carlsen onderzoeken deze twee kunstenaars door middel van bizarre, eigenzinnige collages de duistere kant van de menselijke psyche.

> Lees verder

Change!

Kunst

Museum Boijmans Van Beuningen presenteert Tentoonstelling over deveranderkracht van kunst en design Change! toont hoe ontwerpers zin geven aan een wereld vol verandering en mondiale vraagstukken.

> Lees verder

Foam Fusion Festival

Kunst

Het festivalprogramma is een fusie van verschillende visies over samenwerking en bestaat uit verrassende presentaties en optredens, interessante panelgesprekken, artist talks door inspirerende kunstenaars en workshops.

> Lees verder

Fotografie in de strijd tegen ongelijkheid

Kunst

De Amerikaanse fotograaf Gordon Parks legde met zijn fotografie de vergaande verdeeldheid in de Amerikaanse samenleving bloot. De tentoonstelling is te zien van 16 juni tot en met 6 september in FOAM in Amsterdam.

> Lees verder

FOAM: Adam Jeppesen - Out of Camp

Kunst

Out of Camp is de eerste solotentoonstelling van de Deense fotograaf Adam Jeppesen in Nederland. Foam presenteert vijf recente series: Folded (2014-heden), Scatter (2014-2016), Ghosts (2013-2014), Parts (2011-2014) en XCopy (2011-2012).

> Lees verder

Virtuositeit en verbeeldingskracht

Kunst

Onder de naam ‘Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie’ toont Museum Boijmans Van Beuningen ruim 80 objecten, waaronder zestig van de mooiste prenten van Rembrandt.

> Lees verder

Lionel Wendt / Ceylon

Kunst

Er is iets gaande rond de fotografie van de Ceylonees Lionel Wendt (1900–1944). Na een periode in de vergetelheid te zijn geraakt, is Wendt wereldwijd (her)ontdekt als een bijzondere, individuele beoefenaar van experimentele technieken en moderne composities.

> Lees verder

De grenzen van fotografie

Kunst

Daisuke Yokota verkent de fysieke grenzen van fotografie. De fysieke afdruk van foto en film staat centraal in het werk van Daisuke Yokota dat wordt getoond in Foam. Matter is te zien van 17 maart tot en met 4 juni.

> Lees verder

Romain Mader wint Paul Huf Award

Kunst

Romain Mader is vandaag gekozen als winnaar van de elfde Foam Paul Huf Award 2017, door een internationale jury. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen tot 35 jaar.

> Lees verder

Nationale Museumweek

Kunst

Al meer dan 400 musea hebben een eigen “pronkstuk” gekozen voor de Nationale Museumweek 2017. Van 3 t/m 9 april zijn al deze pronkstukken in musea door heel Nederland te bewonderen.

> Lees verder

Jólan van der Wiel - Tropic City

Kunst

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017 showt Jólan van der Wiel Tropic City op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hoe zou Amsterdam eruit zien als het er tropisch zou zijn?

> Lees verder

Foam Paul Huf Award

Kunst

Op 16 maart a.s. wordt de winnaar van de Foam Paul Huf Award van 2017 bekendgemaakt. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen.

> Lees verder