Stedelijk Museum: Catherine Christer Hennix

Kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert Catherine Christer Hennix: Traversée du Fantasme, de eerste internationale solotentoonstelling in meer dan veertig jaar van de Zweedse componist, filosoof, dichter, wiskundige en beeldend kunstenaar.

> Lees verder

World Masters of Projection Mapping

Kunst

Vanaf 14 januari tot en met 9 februari zijn elke dag tussen 07:00 – 09:00 uur en 17:00 – 23:00 uur spectaculaire 3D-projecties te zien op de façade van EYE Filmmuseum. World Masters of Projection Mapping is onderdeel van Amsterdam Light Festival.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Stefan Tcherepnin

Kunst

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Stefan Tcherepnin. Hij is een kunstenaar die werkt met geënsceneerde omgevingen. Binnen zijn praktijk is de ervaring, dat wat de toeschouwer voelt, minstens zo belangrijk als de achterliggende theorie.

> Lees verder

Back to the Future in Foam

Kunst

De tentoonstelling Back to the Future richt zich op het werk van hedendaagse kunstenaars die technieken, methodes processen en thema’s toepassen die overeenkomsten vertonen met die van vroeg negentiende-eeuwse fotografen.

> Lees verder

TEC ART

Kunst

FUTURE FLASH 200 is het thema van de 5e editie van TEC ART. Van 7-11 februari, tijdens de Art Rotterdam Week, kijkt TEC ART vier lange dagen en nachten 200 jaar de toekomst in. Met expo’s, symposia, talks, tec-music, experimenten en parties op het snijvlak van kunst & technologie.

> Lees verder

OBJECT Rotterdam 2018

Kunst

OBJECT Rotterdam 2018: modernistisch monument vol designtalent. Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 februari 2018 betrekt designbeurs OBJECT Rotterdam het monumentale HAKA-gebouw.

> Lees verder

Wereldberoemde kunstenaars bij Amsterdam Light Festival

Kunst

Op 30 november start de zesde editie van Amsterdam Light Festival. Tot en met 21 januari 2018 verlichten 36 kunstwerken de binnenstad, waaronder werken van de wereldberoemde Chinese kunstenaar en activist Ai Weiwei en de Britse kunstenaar Cecil Balmond.

> Lees verder

NA - Christian Boltanski

Kunst

Dit najaar verrijst een radicale en omvangrijke tentoonstelling van Christian Boltanski in de Oude Kerk. Boltanski geldt als een van de grootste kunstenaars ter wereld, met een oeuvre dat zich buigt over de vraag op welke manier wij herinneren en herdenken.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2017

Kunst

Alternatieve feiten, commercialiteit in de internationale kunstscène, stedelijke ontwikkeling, de generatie kunstenaars van morgen en het eindige leven. Het is maar een greep uit de actuele thema’s die tijdens de zesde editie van Amsterdam Art Weekend de aandacht vragen.

> Lees verder

Jump into the Future - Art from the 90's and 2000's

Kunst

Vanaf 26 november is in Jump into the Future – Art from the 90’s and 2000’s The Borgmann Donation de omvangrijke groep werken van de Duitse verzamelaar Thomas Borgmann te zien die binnen een periode van drie jaar hun entrée maken in de collectie van het Stedelijk.

> Lees verder

BIG ART

Kunst

Pop-up platform BIG ART: van 12 t/m 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

> Lees verder

Foam Talent

Kunst

De kunstenaars van over de hele wereld, geselecteerd uit de jaarlijkse Foam Talent Call, tonen met hun werk de verscheidenheid binnen het fotografielandschap en leggen actuele ontwikkelingen bloot.

> Lees verder