Virtuositeit en verbeeldingskracht

Kunst

Onder de naam ‘Virtuositeit en verbeeldingskracht: Rembrandt-etsen uit eigen collectie’ toont Museum Boijmans Van Beuningen ruim 80 objecten, waaronder zestig van de mooiste prenten van Rembrandt.

> Lees verder

Lionel Wendt / Ceylon

Kunst

Er is iets gaande rond de fotografie van de Ceylonees Lionel Wendt (1900–1944). Na een periode in de vergetelheid te zijn geraakt, is Wendt wereldwijd (her)ontdekt als een bijzondere, individuele beoefenaar van experimentele technieken en moderne composities.

> Lees verder

De grenzen van fotografie

Kunst

Daisuke Yokota verkent de fysieke grenzen van fotografie. De fysieke afdruk van foto en film staat centraal in het werk van Daisuke Yokota dat wordt getoond in Foam. Matter is te zien van 17 maart tot en met 4 juni.

> Lees verder

Romain Mader wint Paul Huf Award

Kunst

Romain Mader is vandaag gekozen als winnaar van de elfde Foam Paul Huf Award 2017, door een internationale jury. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen tot 35 jaar.

> Lees verder

Nationale Museumweek

Kunst

Al meer dan 400 musea hebben een eigen “pronkstuk” gekozen voor de Nationale Museumweek 2017. Van 3 t/m 9 april zijn al deze pronkstukken in musea door heel Nederland te bewonderen.

> Lees verder

Jólan van der Wiel - Tropic City

Kunst

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 maart 2017 showt Jólan van der Wiel Tropic City op het Open Pleyn van Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam. Hoe zou Amsterdam eruit zien als het er tropisch zou zijn?

> Lees verder

Foam Paul Huf Award

Kunst

Op 16 maart a.s. wordt de winnaar van de Foam Paul Huf Award van 2017 bekendgemaakt. Foam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen.

> Lees verder

Huis Marseille: In Egypte

Kunst

Komend voorjaar presenteert Huis Marseille een grote tentoonstelling over 19e-eeuwse fotografie van Egypte. Reis mee de Nijl op in het spoor van de vele reizigers en fotografen die in de 19e eeuw het land herontdekten.

> Lees verder

Lisa Nora wint Art Rocks

Kunst

De 17-jarige Lisa Nora wint Art Rocks 2016 met haar nummer Once a Slave en zorgt voor kippenvel in de zaal. Ze koos voor het werk ‘Prent van een slavin die als straf is opgehangen aan een boom’ (1796) van de hand van J.G. Stedman.

> Lees verder

Foam: William Eggleston

Kunst

De Amerikaanse William Eggleston geldt al bij leven als een van de meest toonaangevende fotografen van de afgelopen decennia. Los Alamos van William Eggleston is van17 maart – 7 juni 2017 te zien in Foam.

> Lees verder

Dubbele expositie van Serge Kortenbroek

Kunst

The Hague Street Art presenteert, in samenwerking met de Dapp Frietwinkel Den Haag en B-aparthotel Kennedy, een unieke reeks van vier exposities waarbij kunstenaar Serge Kortenbroek op twee verschillende plekken tegelijk exposeert.

> Lees verder

Foam 3h: Sofia Borges

Kunst

Op intuïtieve wijze fotografeert Sofia Borges schilderijen, tekeningen, sculpturen, kaarten, fossielen, opgezette dieren en diorama’s. Allemaal modellen van de werkelijkheid waarmee wij de wereld om ons heen betekenis proberen te geven.

> Lees verder