Nieuwe installatie Philip Vermeulen in Stedelijk

Kunst

Op vrijdag 21 februari gaat tijdens Sonic Acts Academy de sensorische installatie More Moiré² van kunstenaar Philip Vermeulen in première in het Stedelijk Museum Amsterdam. Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

> Lees verder

Foam programma

Kunst

Foam opent het jaar 2020 met de eerste tentoonstelling in Nederland van de beroemde Amerikaanse schrijver Wright Morris. Naast zijn schrijverschap wijdde Morris een korte periode in zijn leven aan de fotografie.

> Lees verder

A tribute to Terry O’Neill

Kunst

Eduard Planting Gallery presenteert van 8 januari tot en met 21 maart 2020 A tribute to Terry O’Neill. Terry O’Neill liet met zijn ongedwongen, intieme foto’s de menselijke kant van celebrities zien en heeft The Beatles en The Rolling Stones in hun beginperiode gefotografeerd.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Ulay, pionier van de performancekunst en body art

Kunst

Het Stedelijk Museum Amsterdam presenteert eind volgend jaar een solotentoonstelling van de Duits-Nederlandse kunstenaar Ulay. Zeer bekend is zijn jarenlange samenwerking met zijn toenmalige partner Marina Abramović.

> Lees verder

Sonic Acts 2020

Kunst

Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy 2020, de 20e editie van Sonic Acts, plaats in Amsterdam. Vandaag zijn de eerste namen van kunstenaars en sprekers bekendgemaakt. Ook is de verkoop van Early Bird tickets van start gegaan.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2019

Kunst

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren er meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Carlos Amorales – The Factory

Kunst

Tijdens Amsterdam Art Weekend 2019 opent de eerste grote Europese overzichtstentoonstelling van Carlos Amorales in het Stedelijk Museum Amsterdam. Het geeft een beeld van het werk van een van de belangrijkste hedendaagse Mexicaanse kunstenaars.

> Lees verder

Open Art Route Zuidoost

Kunst

Tijdens OPEN ART ROUTE ZUIDOOST geven kunstenaars van de drie grootste broedplaatsen in Amsterdam Zuidoost op zaterdag 7 december een kijkje achter de schermen en presenteren zij nieuw werk.

> Lees verder

Foam: Adorned - The Fashionable Show

Kunst

Wat is tegenwoordig nog mode of modieus en wie bepaalt dat? En hoe gebruiken we mode om te laten zien wie we zijn, wie we denken te zijn of juist wie we zouden willen zijn? De tentoonstelling presenteert intrigerende en uitdagende mode-gerelateerde fotografieprojecten.

> Lees verder

Foam: Eric Gyamfi - Fixing Shadows

Kunst

Eric Gyamfi werd dit jaar door een internationale jury benoemd tot winnaar van de dertiende Foam Paul Huf Award. De kunstenaar gebruikt een scala aan beeldtechnieken om gestalte te geven aan visuele verhalen die het midden houden tussen autobiografisch en fictief.

> Lees verder

Stedelijk Museum: Migranten in Parijs

Kunst

Tentoonstelling: Chagall, Picasso, Mondriaan e.a.: Migranten in Parijs. Stedelijk Museum Amsterdam vertelt verhaal van migrantkunstenaars begin 20e eeuw Parijs. Van 21 september 2019 t/m 2 februari 2020.

> Lees verder

Art Rotterdam 2020

Kunst

Op Art Rotterdam 2020 krijgen professionals en liefhebbers de kans nieuw werk te beleven, te ontdekken en aan te schaffen. Wat opvalt, naast de eerder al in gang gezette samenwerking tussen lokale en internationale galeries

> Lees verder