Unseen Amsterdam 2021

Kunst

Van vrijdag 17 tot en met zondag 19 september 2021 huist Unseen Amsterdam wederom in het Amsterdamse Cultuurpark Westergas. voor velen is Unseen weer een eerste internationale presentatie in lange tijd, waarvoor dan ook bijzonder werk is gereserveerd.

> Lees verder

Raoul Deleo in Gallery Untitled

Kunst

Raoul Deleo is een ontdekkingsreiziger. Hij heeft de afgelopen tien jaar besteed aan het bezoeken en in kaart brengen van de flora en fauna van Terra Ultima. Een continent aan de rand van de wereld waar enkel hij de coördinaten van kent.

> Lees verder

Art Rotterdam 2021

Kunst

De tweeëntwintigste editie van Art Rotterdam, wederom in de iconische Van Nelle Fabriek, vindt plaats in hartje zomer, van donderdag 1 tot en met zondag 4 juli. Dit jaar valt er rondom het gebouw, in de buitenlucht, extra veel te beleven.

> Lees verder

Haute Auctions

Kunst

Haute Auctions is het nieuwe internationale platform voor kunstfotografie. Hier kunnen verzamelaars en liefhebbers belangrijke 20ste-eeuwse en hedendaagse werken van gevestigde namen en opkomend talent aankopen.

> Lees verder

John Edmonds (VS) wint Foam Paul Huf Award 2021

Kunst

De Foam Paul Huf Award 2021 gaat naar John Edmonds (1989, VS). Uit een selectie van ruim 100 genomineerden uit 24 landen, geselecteerd door 25 nominators wereldwijd, heeft de vijfkoppige jury eerder deze week de winnaar van dit jaar gekozen.

> Lees verder

Foam Paul Huf Award 2021: juryleden

Kunst

Op donderdag 11 maart a.s. zal de 15e winnaar van de Foam Paul Huf Award bekend worden gemaakt. Deze prijs wordt ieder jaar georganiseerd door Foam Fotografiemuseum Amsterdam en toegekend aan fotografen onder de 35 jaar.

> Lees verder

Rijksmuseum: 'Feest' door Van der Elsken

Kunst

Het Rijksmuseum en Nederlands Fotomuseum hebben een ontwerp voor een nooit uitgegeven fotoboek ontdekt in de nalatenschap van Ed van der Elsken. Onder de vergeten foto’s was ook het ontwerp voor het fotoboek feest.

> Lees verder

Van Goghs mooiste brieven in het Van Gogh Museum

Kunst

De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent. Van Goghs mooiste brieven biedt de bezoeker de unieke gelegenheid om een veertigtal prachtige brieven van Vincent van Gogh te bewonderen (9 oktober 2020 t/m 10 januari 2021).

> Lees verder

Nu in Foam

Kunst

Nu in Foam met o.a. Magnum fotograaf Alec Soth (1969) werd bekend als de chroniqueur van het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving. Als fotograaf maakte hij in 2004 naam met zijn serie Sleeping by the Mississippi.

> Lees verder

Anton Corbijn en Sef in Mondo

Kunst

Mondo is het kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks in De Hallen Studio’s in Amsterdam kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

> Lees verder

BIG ART 2020

Kunst

De eerste week van oktober keert pop-up kunstplatform BIG ART terug op het industriële Hembrugterrein. De enorme, lichte loodsen vormen van 1 t/m 4 oktober de perfecte plek voor de presentatie van grote kunst op grote afstand.

> Lees verder

This Is America | Art USA Today

Kunst

In de tentoonstelling This Is America | Art USA Today brengen zo’n dertig Amerikaanse kunstenaars via schilderijen, foto’s, muurschilderingen, documentatie en installaties de Verenigde Staten naar Nederland.

> Lees verder