Bouke

Critici zijn zuurpruimen die het zelf niet kunnen en daarom andermans werk afzeiken. Hoeveel ik me in die omschrijving herken? Helemaal niet. Ik ben een grote filmliefhebber en om die liefde te delen, schrijf ik erover. Je zult bij mij weinig negatieve recensies aantreffen, omdat ik meer plezier beleef aan het kijken van en schrijven over goede films dan slechte. Daarom zoek ik altijd films uit die me goed lijken. Halverwege de week deel ik de resultaten van mijn vooronderzoek in de Must-Z’s en in het weekend schrijf ik een recensie over een van die films. Lees mijn recensies als je wilt weten hoe een film mij bewogen heeft en als je een beetje duiding bij een film zoekt.
Bouke's recente artikelen:

Video: Tess Merlot - Noël à deux

Muziek

Tussen alle nieuwe Nederlandstalige en Engelstalige kerstliedjes die momenteel in groten getale worden uitgebracht, valt het Franstalige Noël à deux van Tess Merlot extra op. Het chanson gaat over een koppel dat voor het laatst kerst samen viert.

> Lees verder

Concert: Epica - The Symphonic Synergy

Muziek

Omdat de eerste AFAS Live-show in no-time uitverkocht, besloot de band gehoor te geven aan het verzoek van de fans om een tweede ‘The Symphonic Synergy’-concert aan te bieden op donderdag 19 september 2024 in AFAS Live.

> Lees verder

Video: The Answer - Wild Heart

Muziek

The Answer heeft een nieuwe single uitgebracht getiteld Wild Heart. Eerder dit jaar bracht deze Noord-Ierse rockband zijn nieuwe album Sundowners uit, de opvolger van Solas uit 2016.

> Lees verder

Single: José James - 38th & Chicago

Muziek

Het nummer is vernoemd naar het kruispunt in James’ woonplaats waar George Floyd in 2020 op tragische wijze werd vermoord. Het is een verkenning van hoop en verdriet in het licht van politiegeweld tegen de zwarte gemeenschap.

> Lees verder

Kunst: Food for Thought

Kunst

Het Scheepvaartmuseum opent tentoonstelling over de verborgen wereld achter ons voedsel. Fotograaf Kadir van Lohuizen brengt omvang en verwevenheid van internationale voedselsystemen confronterend in beeld.

> Lees verder

Nieuw album: Lost Frequencies - All Stand Together

Muziek

Lost Frequencies heeft zijn derde album All Stand Together uitgebracht. Op het nieuwe album van de Belgische dj en producer staan 11 ‘feel-good electronic’ tracks, waaronder zijn internationale #1-hit Where Are You Now met Calum Scott.

> Lees verder

Toneel: Mijn naam is Rachel Corrie

Theater

In de nacht van 16 op 17 november vindt er een bijzondere bijeenkomst plaats. Laura van Dolron brengt slapeloos de nacht door in Theater aan het Spui, een wake, als aftrap van een landelijke ‘slaapstaking’, een estafette in theaters.

> Lees verder

Trailer: Ghostbusters - Frozen Empire

Film & TV

In Ghostbusters – Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het begon de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om spoken te kunnen vangen.

> Lees verder

Winactie: The Marvels

Film & TV

Marvel Studios’ The Marvels heeft Carol Danvers (aka Captain Marvel) wraak genomen op de Supreme Intalligence en haar identiteit teruggevorderd van de tirannieke Kree. The Marvels is vanaf 8 november te zien in de bioscoop.

> Lees verder