Dirk Jan

Voor ZUBB combineer ik twee van mijn grote passies: muziek en schrijven. Ik heb voorliefde voor muziek met een elektronische inslag, maar kan ook grenzeloos genieten van ingetogen gitaarliedjes. Ook de alternatieve muziek van onze Zuiderburen kan mij meer dan normaal bekoren. Ik houd van nieuwe muziek, meer dan van ouwe meuk. Ik ben dan ook redelijk op de hoogte van de nieuwe releases.

Onder het genot van een biertje bezoek ik af en toe een concert. Grootschalige muziekfestivals zijn niet aan mij besteed, ik bezoek liever (gratis) festivals zoals Waterpop, Metropolis of Breda Barst. Het leukste festival van Nederland vind ik het Belgische Ik Zie U Graag.

Voor ZUBB schrijf ik album- en concertrecensies en lever ik bijdrages aan de rubrieken De Singles, ZUBB BuZz en ZUBB Weekly. Meer over mij weten? Check mijn website.
Dirk Jan's recente artikelen:

De Singles - Week 35

Muziek

Deze week hebben we in De Singles weer een mooi gevarieerd muzikaal menu voor jullie. Geniet van de elektronicapop van onder andere Lapsley, Jamie Woon en Seinabo Sey. Voor de gitaarliefhebbers hebben we Nothing But Thieves en Deerhunter in de aanbieding. Luister smakelijk!

> Lees verder

De Singles - Week 32

Muziek

Een bont muzikaal gezelschap dit keer in De Singles. De selectie van deze week gaat van soul naar house en van indie naar pop. Een ding staat voorop: het zijn allemaal juweeltjes. Geniet van nieuw werk van New Order, Kurt Vile, Harrison Brome, Christine and the Queens en Claptone.

> Lees verder

De Singles - Week 29

Muziek

In de Singles van deze week veel nieuw materiaal van oude bekende uit deze rubriek. En zelfs oude bekende die weer andere oude bekende remixen. Zo doet Vuurwerk ‘het’ met Balthazar en Weval het met The Acid. Ook Jack Garratt, La Priest en Unknown Mortal Orchestra keren weer terug. Geniet ervan!

> Lees verder

De Singles - Week 27

Muziek

Het festivalseizoen is weer in volle gang en in deze editie van De Singles proberen we de perfecte soundtrack voor deze muzikale zomer te selecteren. We hebben nieuw werk van The Chemical Brothers, Julio Bashmore, Falco Benz, Kate Boy en Sevdaliza voor je. Geniet ervan!

> Lees verder

De Singles - week 23

Muziek

Er komt elke week weer genoeg mooie nieuwe muziek uit en het is dan ook bijna een ondoenlijke taak om hier een selectie uit te maken. Toch is het ons weer gelukt. Geniet van nieuw werk van Jamie XX, Disclosure, Destroyer, Flume en Vuurwerk in deze nieuwe editie van De Singles.

> Lees verder

De Singles - Week 20

Muziek

Muziek met elektronische invloeden viert hoogtij in deze editie van De Singles. Na meerdere edities met gitaargeweld is het de beurt aan The Chemical Brothers, Disclosure en Rudimental, met Her en School is Cool om een fris tegengeluid te bieden.

> Lees verder

De Singles - Week 16

Muziek

Wat van ver komt is niet altijd beter, dat bewijzen de Vlaamse bands in deze editie van De Singles. In deze editie nieuw werk van Balthazar, Hickey Underworld en Headphone uit Belgiƫ en verder dansbare bijdragen uit Australiƫ en Duitsland.

> Lees verder

De Singles - Week 12

Muziek

Traditioneel komt er deze periode van het jaar veel nieuwe muziek uit. Het was weer moeilijk kiezen uit de grote stapel van nieuwe releases, maar we hebben een mooie selectie voor jullie gemaakt met nieuwe werk van o.a. Tame Impala en Joey Bada$$.

> Lees verder

De Singles - Week 8

Muziek

De Singles van deze week gaan alle muzikale kanten op. Oude bekenden zijn terug (Alabama Shakes, Superfood), of opnieuw uitgebracht (AlunaGeorge & Dj Snake), zijn onbekend (La Priest) of bekend van een andere band (Will Butler). Geniet ervan!

> Lees verder