Fernando

Emiel en ik kennen elkaar van de middelbare school. Ik probeerde Emiel ervan te overtuigen dat Metallica de beste band ooit was en Emiel probeerde op zijn beurt mij ervan te overtuigen dat The Prodigy het helemaal was. Inmiddels ben ik erachter dat er veel meer is dan Metallica en luister ik alles wat los en vast zit.

Voor ZUBB probeer ik af en toe leuke tips te geven of een album te recenseren. Ook bezoek ik af en toe een concert of een festival namens ZUBB.




Fernando's recente artikelen:

Theater: Dans Dans Revolutie

Theater

Schrijver Lisa Weeda maakt theatrale installatie naar de gelijknamig roman Dans Dans Revolutie; over het kijken naar en wegkijken van oorlog. Van 1 t/m 5 mei is Dans Dans Revolutie te zien in Theater Bellevue.

> Lees verder

Docu: Kunstroof

Film & TV

In de vroege ochtend van 16 oktober 2012 heeft een groep jonge Roemeense vrienden 2 minuten en 48 seconden nodig om zeven waardevolle kunstwerken uit de Kunsthal in Rotterdam te stelen.

> Lees verder

Theater: Vogels door het ITA

Theater

Vogels van de Canadees-Libanese schrijver Wajdi Mouawad is een familiedrama dat zich afspeelt te midden van de langdurige spanningen tussen Palestina en Israël en de verstrekkende gevolgen daarvan.

> Lees verder

Docu: The Stones & Brian Jones

Film & TV

De nieuwe muziekdocumentaire van Nick Broomfield, The Stones & Brian Jones is vanaf 25 april te zien in de bioscoop. Hierin onderzoekt gerenommeerd filmmaker Nick Broomfield aan de hand van onthullende interviews.

> Lees verder

Theater: Romeo & Julia

Theater

Na Trojan Wars waagt regisseur Noël Fischer zich opnieuw aan een klassieker: Romeo & Julia. De nieuwe tekst is geïnspireerd op de belangrijkste momenten uit het originele stuk, maar speelt zich af in een nieuw, eigentijds universum.

> Lees verder

Single: Sylvie Kreusch - Comic Trip

Muziek

Op haar nieuwe single Comic Trip duikt Sylvie Kreusch naar eigen zeggen in een fantasiewereld waarin alles mogelijk is, met een knipoog naar bands als The B-52’s en Stereolab. Ze werd bekend als de zangeres van Warhaus en Soldiers Heart.

> Lees verder

Trailer: The Peasants

Film & TV

Wanneer het vrijgevochten boerenmeisje Jagna gedwongen wordt te trouwen met de veel oudere rijke boer Boryna, moet ze haar liefde voor zijn zoon Antek loslaten. Haar leven wordt steeds meer een strijd voor haar eigen onafhankelijkheid.

> Lees verder

Nieuw album: Mount Kimbie - The Sunset Violet

Muziek

Op 5 april brengt Mount Kimbie hun langverwachte nieuwe studioalbum The Sunset Violent uit via Warp Records. Het album werd in Californië opgenomen, en in Londen afgemaakt. Luister hier de nieuwe single Fishbrain.

> Lees verder

Single: Haitus Kaiyote - Make Friends

Muziek

Haitus Kaiyote heeft de single Make Friends uitgebracht, de eerste single van hun aankomende album Love Heart Cheat Code. Het Australisch Hiatus Kaiyote maakt een mix van genres die het beste te vangen is onder jazz, funk en R&B.

> Lees verder