timbatree

4 december 2012, 21:13 |

Elk jaar is er met Kerst weer Het Dilemma: nemen we een echte kerstboom (inclusief uitvallende naalden en gedoe achteraf met opruimen) of gaan we toch aan de kunstboom (die wel makkelijk is maar zo overduidelijk nep). Het Engelse merk timbatree biedt vanaf dit jaar heel ander alternatief: de levensgrote houten kerstboom.

timbatree is een strak en stijlvol ontwerp met toch alle decoratieve mogelijkheden van een traditionele kerstboom – je kunt er kerstballen in hangen, strikjes in knopen en uiteraard je lichtjes in kwijt. Er zijn drie maten verkrijgbaar – 90, 120 en 180 centimeter hoog. Mooi detail zijn de uitsparingen in de latten om (LED) theelichtjes in te verzinken. De latten zijn trouwens ook perfect geschikt om dingen als kleine kadootjes, denneappels en fruit op te plaatsen.

Een echte boom is natuurlijk prachtig, maar ook zonde van de boom als je hem daarna weer moet weggooien. En je kunt je tuin helaas niet oneindig vol blijven planten met de boomvriendelijke kluitvariant. Voor het milieu hoef je de timbatree in ieder geval niet te laten staan, hij is namelijk gemaakt van FSC gecertificeerd brazielhout, op verantwoorde wijze gewonnen uit duurzame Zweedse bossen.

De boom is volledig gemaakt van hout, dus geen spijkers en geen lijm. Ook alle verpakkingen zijn van gerecycled materiaal. Na de Kerst kan de boom weer makkelijk uit elkaar gehaald worden en in de doos opgeborgen tot volgend jaar.

Winnen!
Tot en met 10 december 2012 kun je een timbatree winnen! De contest wordt gehouden op Facebook en is toegankelijk voor zowel Britse als Nederlandse deelnemers. timbatree levert momenteel aan Groot-Brittannië én Nederland.Share |

Gerelateerde artikelen