Familievoorstelling Het Zwanenmeer

Theater

Zondag 23 februari in het Haagse Zuiderstrandtheater: de betoverende familievoorstelling Het Zwanenmeer (4+). Acteurs, poppen, fantasievolle animaties en het Residentie Orkest brengen het romantische sprookje op muziek van Tsjaikovski tot leven.

> Lees verder

GRIMM terug in de Nederlandse theaters

Theater

De ballet meets hiphop productie waarin een bonte stoet aan wereldberoemde sprookjesfiguren als Roodkapje, Sneeuwwitje en de zeven dwergen, Rapunzel, en Assepoester uit de verhalen van de gebroeders Grimm een avontuur beleven.

> Lees verder

Brandhaarden Festival

Theater

Met het festival Brandhaarden nodigt Internationaal Theater Amsterdam opvallende theatermakers uit het buitenland hun voorstellingen in Amsterdam te presenteren. Brandhaarden 2020 focust op Zuid Europa.

> Lees verder

King Lear van Fred Delfgaauw en Ida van Dril

Theater

Theatermakers Fred Delfgaauw en Ida van Dril laten zich in hun nieuwe, gezamenlijke voorstelling inspireren door de eeuwenoude legende van King Lear. Wie heeft het hier eigenlijk voor het zeggen? De kinderen of de ouders? De leerling of de meester?

> Lees verder

Het Nationale Ballet: Becoming Frida

Theater

Het Nationale Ballet komt met een nieuwe, vierdelige online mini serie: Becoming Frida. In vier afleveringen neemt host Milouska Meulens de kijker mee achter de schermen, en laat zien hoe het nieuwe ballet Frida tot stand komt.

> Lees verder

Ramses Shaffy & ITA

Theater

Op 1 december 2009 overleed Ramses Shaffy op 76-jarige leeftijd. Nu precies 10 jaar naar zijn overlijden organiseert het ITA i.s.m. De Familie Film&TV en Maarten Heijmans een speciale dag die volledig in het teken staat van deze uitzonderlijke chansonnier en acteur.

> Lees verder

Het Nationale Ballet: Frida

Theater

Het Nationale Ballet brengt de wereldpremière van Frida, een ballet geïnspireerd op het levensverhaal van Frida Kahlo. Annabelle Lopez Ochoa choreografeert het ballet over een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw.

> Lees verder

Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić, is terug

Theater

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle bewerking van Othello, met een aantal nieuwe acteurs. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de oude cast aangevuld met nieuw talent.

> Lees verder

Het Hout van ITA op tournee

Theater

Vanaf 11 december is de voorstelling, naar het boek van gelauwerde schrijver Jeroen Brouwers, weer te zien in Internationaal Theater Amsterdam. Ook reist de voorstelling in de wintermaanden naar Maastricht, Rotterdam en Utrecht.

> Lees verder

Recensie: De Thuiskomst door het ITA ensemble

Theater

Nanouk Leopold regisseert voor het ITA ensemble ‘De Thuiskomst’ van Harold Pinter. Ze regisseerde eerder ‘Uit het leven van marionetten’ voor het ensemble. De première vond als altijd plaats in het Internationaal Theater Amsterdam aan het Leidseplein.

> Lees verder

De Thuiskomst door het ITA

Theater

Bekroond filmregisseur Nanouk Leopold keert terug bij ITA voor haar tweede theaterregie met het ensemble. Dit seizoen regisseert zij de klassieker De thuiskomst van de Engelse toneelschrijver en Nobelprijswinnaar voor literatuur Harold Pinter.

> Lees verder

Recensie: Freud door ITA & Toneelhuis

Theater

Hysterie en hypnose. Een controversieel onderwerp binnen de psychiatrie. Freud waagt zich eraan en brand zijn vingers wanneer hij tegen de wil van zijn leermeester naar Parijs vertrekt. Bij terugkomst komt er maar weinig terecht van zijn nieuwe behandel methodes.

> Lees verder