Programma de Parade bekend

Theater

Dit jaar staat theaterfestival de Parade voor de dertigste keer klaar om met haar theaterkaravaan door Nederland te trekken. Met o.a. de Ashton Brothers, Mira van der Lubbe, Steef de Jong / Groots en Meeslepend, Lucky Fonz III, Dick van den Toorn en Sander van de Pavert.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 7

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 7: GIJS SCHOLTEN VAN ASCHAT. Met een rake uitspraak hekelt een deugdzaam man de ongehoorde huichelarij van de geestelijken.

> Lees verder

NDT thuis kijken: Stop Motion

Theater

Stop-Motion werd na zijn première in Nederland in veel theaters wereldwijd ten tonele gevoerd. Op melancholische muziek van Max Richter tonen zeven dansers een proces van afscheid en transformatie.

> Lees verder

ITA'S Decamerone: Episode 4, 5 en 6

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. Vandaag drie nieuwe episodes met Maria Kraakman, Achraf Koutet en Hadewych Minis.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 3

Theater

In tijden van nood kunnen we onze toevlucht nemen tot verhalen. Tot de kunst. EPISODE 3: HÉLÈNE DEVOS. Met een gevat woord bespot Guiglielmo Borsiere de gierigheid van messer Ermino dei Grimaldi.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 2

Theater

EPISODE 2: MARIEKE HEEBINK. Dokter Alberto uit Bologna jaagt een dame, die met zijn verliefdheid voor haar de spot wilde drijven, het schaamrood naar de wangen.

> Lees verder

ITA's Decamerone: Episode 1

Theater

RAMSEY NASR LEEST: DECAMERONE VII, 2. Peronella verbergt haar minnaar in een wijnvat op het ogenblik dat haar man thuiskomt met een koper voor dat vat. Ramsey Nasr leest voor…

> Lees verder

De Decamerone van ITA en VPRO

Theater

Internationaal Theater Amsterdam (ITA) en de VPRO werken samen in een uniek online videoproject. De acteurs van ITA lezen de verhalen van ‘De Decamerone’ die tijdens de coronacrisis dagelijks online zullen verschijnen.

> Lees verder

Wereldpremière Kinderen van Nora

Theater

Met Nora schreef Henrik Ibsen een klassieker over een jonge vrouw die tot het besef komt dat ze heel haar leven alleen voor anderen heeft geleefd. Nora kiest voor onafhankelijkheid. Kinderen van Nora gaat op 5 april in première in ITA.

> Lees verder

ITA: Revisor

Theater

Dans en theater in uitbundige voorstelling over hebzucht en corruptie. In De Revisor (1836) verstopte de Russische schrijver Nikolaj Gogol zijn maatschappijkritiek in een klassieke ‘komedie der vergissingen’ over hebzucht en corruptie.

> Lees verder

Het Nationale Ballet 20/21

Theater

Het Nationale Ballet presenteert een nieuw seizoen met daarin vele nieuwe balletten, spannende samenwerkingen en een groots eerbetoon aan een van de belangrijkste balletcomponisten uit de 20ste eeuw; Igor Stravinsky.

> Lees verder

Ivo van Hove regisseert Wie heeft mijn vader vermoord

Theater

Louis schreef met Wie heeft mijn vader vermoord een door woede gedreven liefdesverklaring aan zijn vader, die tevens een aanklacht is tegen de politieke elite die arbeiders als zijn vader verwaarlozen en in de steek laten.

> Lees verder