De Drie Musketiers van De Warme Winkel

Theater

Theatergroep De Warme Winkel gaat deze zomer vol op het orgel in haar bewerking van De Drie Musketiers. Ze trekt alle registers open om dit overbekende verhaal fris op te dienen. Slapstick en spektakel vechten om aandacht.

> Lees verder

Recensie: Vallende Man door ITA

Theater

Zondag was de premiere van Vallende Man in het Stadsschouwburg in Amsterdam. Naar het boek van Don DeLillo uit 2007. Het International Theater Amsterdam Ensemble verzorgde het spel. Julien Gosselin debuteert bij het ITA met zijn regie van het stuk.

> Lees verder

Julien Gosselin maakt regiedebuut bij ITA met Vallende man.

Theater

In zijn debuut met het ITA-ensemble, Vallende man, reflecteert Gosselin op het mondiale terrorisme en het effect ervan op een New Yorks gezin in de nasleep van 9/11. De voorstelling beleeft zondag 17 maart haar wereldpremière in Amsterdam.

> Lees verder

De Verschrikkelijke Wittgenstein in het Bellevue Lunchtheater

Theater

Schrijver en regisseur Roeland Hofman maakt een nieuw Nederlands repertoirestuk voor Theater Bellevue: De Verschrikkelijke Wittgenstein. Het stuk is van 20 april t/m 26 mei 2019 te zien in het Bellevue Lunchtheater en gaat daarna op tournee.

> Lees verder

10 Jaar Pop Arts Festival

Theater

Het Pop Arts festival in Amsterdam bestaat 10 jaar en zoekt de grenzen op met toonaangevend visueel theater. Van di. 16 t/m zo. 21 april 2019 toont het festival visueel theater in al zijn verschijningsvormen.

> Lees verder

Dood in Venetië door ITA

Theater

Thomas Mann is 36 als hij tijdens een vakantie in Venetië een jonge knaap ontmoet. Het voorval inspireert hem tot een van zijn bekendste werken, De dood in Venetië. Het stuk wordt voor deze muziektheater-productie bewerkt door Ramsey Nasr.

> Lees verder

Celia! bij ITA

Theater

In de nieuwe voorstelling Celia! ontmoeten twee Cubaanse iconen elkaar. Celia Sánchez is een heldin van de Cubaanse revolutie en de rechterhand van Fidel Castro. Celia Cruz vluchtte tijdens de Cubaanse revolutie naar Amerika en brak wereldwijd door als de ‘Queen of Salsa’.

> Lees verder

Ik het spijt van Wunderbaum

Theater

Op donderdag 7 maart gaat de voorstelling Ik het spijt van acteursgroep Wunderbaum in première
in Rotterdam. Wunderbaum maakt de voorstelling op basis van gesprekken met mensen uit verschillende landen over politiek en persoonlijk berouw.

> Lees verder

Internationale balletconferentie

Theater

Het Nationale Ballet organiseert zijn tweede internationale balletconferentie, Positioning Ballet.
In navolging van de succesvolle eerste conferentie in 2017 komt de internationale top van de balletwereld opnieuw in Amsterdam bijeen.

> Lees verder

IFFR: Dansworkshop van choreograaf Nina McNeely

Theater

Climax is onmiskenbaar een film uit de koker van diabolicus cinematograficus Gaspar Noé. Met zijn stroboscooplichten, intense acid-kleurenpalet en plotselinge energie-uitbarstingen is dit een ware vintage Noé.

> Lees verder

Instant Love van Via Berlin

Theater

Op zijn afwerkplek geeft de ruige King met zijn entourage een aantrekkelijke show voor het publiek. De vrouwen zijn mooi, de muziek ligt lekker in het gehoor en de fraaie woorden van King over de wereld waarin wij leven zijn prikkelend.

> Lees verder

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet

Theater

Het Zwanenmeer keert terug bij Het Nationale Ballet. De bejubelde versie van voormalig artistiek directeur Rudi van Dantzig ging in 1988 bij het gezelschap in première, en is de eerste en tot nu toe enige Nederlandse productie van het ‘ballet der balletten’.

> Lees verder