Single: James Vincent McMorrow - Waiting

Muziek

Na de single Gone en de (losstaande) track Be Somebody ft. Rudimental, is er alweer nieuws van James Vincent McMorrow. De Ierse singer-songwriter heeft aangekondigd dat zijn nieuwe album Grapefruit Season op vrijdag 16 juli verschijnt.

> Lees verder

Single: Kafka - Shimmering light

Muziek

Herinner je je die crush die je vroeger had, maar nooit hebt uitgesproken? Kafka’s nieuwe single Shimmering light gaat over twee mensen die elkaar leuk vinden, maar dat niet tegen elkaar durven te zeggen.

> Lees verder

ITA: De Uren

Theater

De uren speelt zich af op één dag in het leven van drie vrouwen, op drie verschillende momenten in de 20ste eeuw. De ene is uitgever van boeken, de andere een huisvrouw en de derde is de schrijfster Virginia Woolf.

> Lees verder

Winactie: 2012

Film & TV

2012… het einde van de wereld zoals voorspeld werd door de Maya-cultuur. Nooit eerder was een datum in de geschiedenis zo belangrijk voor zoveel culturen, godsdiensten, wetenschappers, en regeringen.

> Lees verder

Single: Bonnie "Prince" Billy en broeder Dieleman - Love is the first law / There are worms in your circle

Muziek

In 2015 tourden broeder Dieleman en Bonnie “Prince” Billy samen door Nederland met onversterkte optredens in kerkjes. De samenwerking kreeg verder vorm in een 7 inch single waarop ze elkaars werk coverden.

> Lees verder

Winactie: Elysium

Film & TV

In het jaar 2154 zijn er nog maar twee groepen mensen: de rijken en de rest. De rijken wonen op Elysium, een paradijselijk ruimtestation, en de rest woont op de overbevolkte en verwoeste aarde.

> Lees verder

Nieuw album: Prince - Welcome 2 America

Muziek

Op vrijdag 30 juli verschijnt Welcome 2 America, een nooit eerder uitgebracht album van Prince. Op de deluxe editie van het album staan 12 studiotracks en een video van het concert dat Prince in 2011 met The New Power Generation gaf.

> Lees verder

Raoul Deleo in Gallery Untitled

Kunst

Raoul Deleo is een ontdekkingsreiziger. Hij heeft de afgelopen tien jaar besteed aan het bezoeken en in kaart brengen van de flora en fauna van Terra Ultima. Een continent aan de rand van de wereld waar enkel hij de coördinaten van kent.

> Lees verder

Recensie: Triptych van Peeping Tom

Theater

Triptych is een horror drieluik vormgegeven door dans. Als affiche spannend. De uitvoering is naast spannend buitengewoon lenig en door de special effects kijkt het weg als een film. Niet alleen omdat het via de livestream te zien is, maar omdat het zo slim in elkaar zit.

> Lees verder