Nationale Museumweek 2018

Kunst

Meer dan 400 musea hebben, een maand voor de start van de Nationale Museumweek, hun eigen pronkstuk al gekozen. Deze musea doen actief mee aan de Nationale Museumweek met speciale activiteiten, social media acties of bijzondere programma’s.

> Lees verder

Funk band Power to the Pipo debuteert met grote namen in de Melkweg

Muziek

Op 16 mei brengt Power to the Pipo het debut album ‘Leipe Shit’ uit… in de vorm van een eigen rock opera in de Melkweg genaamd Groove Circus. Als voorafje van debut album ‘Leipe Shit’ brengt de band op 15 maart de single en videoclip ‘Loempia’ uit.

> Lees verder

Single: Jett Rebel - Amy

Muziek

Na een jaar met diverse tournees in het buitenland geeft een herboren Jett Rebel een statement af met zijn nieuwe single Amy. De single is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Bekijk hier bij ZUBB de videoclip die geheel door Jett Rebel zelf is gemaakt.

> Lees verder

Theresa Wayman van Warpaint komt met debuutplaat

Muziek

Onder de artiestennaam TT zal Theresa Wayman, zangeres en gitariste bij Warpaint, haar debuutplaat LoveLaws uitbrengen op 18 mei. Check onderaan de eerste track Love Leaks. Warpaint speelt deze zomer o.a. op het Best Kept Secret Festival.

> Lees verder

Daniel Shea wint Foam Paul Huf Award

Kunst

Daniel Shea (1985, VS) is vandaag gekozen als winnaar van de twaalfde Foam Paul Huf Award, door een internationale jury. Foam Fotografiemuseum Amsterdam organiseert jaarlijks deze internationale prijs voor jonge fotografen tot 35 jaar.

> Lees verder

BKS18: Slowdive, JOHAN en Mogwai

Muziek

Slowdive, JOHAN en Mogwai zijn toegevoegd aan de line-up van Best Kept Secret, samen met nog 24 andere acts. Eerder werden headliners Arctic Monkeys, The National en LCD Soundsystem en vele andere artiesten bekend gemaakt.

> Lees verder

DGTL AMS 2018 - zero food waste

Muziek

Het duurzame festival, DGTL, heeft al grote sprongen gemaakt om hun missie – het eerste zero-waste, circulaire festival te worden in 2020 – te volbrengen. Aankomende editie gaan ze nog een stukje verder en komt er een volledig circulaire foodcourt.

> Lees verder

Winactie: Lucky

Film & TV

Harry Dean Stanton is Lucky, een nukkige, kettingrokende atheist op leeftijd. Iedereen kent Lucky in het zonovergoten stadje in Arizona. Maak hier bij ZUBB kans op een t-shirt en vrijkaarten voor de film.

> Lees verder

Studio Drift in Het Stedelijk Museum

Kunst

Het Stedelijk Museum presenteert de eerste museale solotentoonstelling van Studio Drift. In deze tentoonstelling zijn naast vroege ontwerpen ook nieuwe, nog nooit vertoonde werken van het Nederlandse duo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta – de oprichters van Studio Drift – te zien.

> Lees verder