Trailer: STAR WARS: THE LAST JEDI

Film & TV

Nieuwe personages uit Star Wars: The Force Awakens sluiten zich aan bij legendarische Star Wars-iconen. In een episch avontuur worden eeuwenoude mysteries over de Force en schokkende openbaringen uit het verleden onthuld.

> Lees verder

Trailer: Justice League

Film & TV

Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman roept Bruce Wayne de hulp in van zijn nieuwgevonden bondgenoot, Diana Prince om een nog grotere vijand te verslaan.

> Lees verder

Winactie: Happy Death Day

Film & TV

In Happy Death Day speelt Jessica Rothe (La La Land) een studente die steeds dezelfde afschuwelijke dag waarop ze wordt vermoord opnieuw meemaakt, en er keer op keer achter probeert te komen wie haar wil vermoorden.

> Lees verder

Disney Pixar’s COCO

Film & TV

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz.

> Lees verder

BIG ART

Kunst

Pop-up platform BIG ART: van 12 t/m 15 oktober in Amsterdam. Tijdens deze tweede editie is het historische koopmanshuis De Zonnewijser het decor voor meer dan 60 grote installaties van hedendaagse kunstenaars en ontwerpers.

> Lees verder

Trailer: Kapitein Onderbroek: Het eerste grote Avontuur

Film & TV

Deze rebelse en ondeugende comedy voor het hele gezin vertelt het verhaal van twee fantasierijke lolbroeken, Sjors en Harold. Als ze hun schoolhoofd hypnotiseren, denkt hij dat hij de overenthousiaste, maar niet al te snuggere superheld Kapitein Onderbroek is.

> Lees verder

Mondriaan Jazz Festival

Muziek

Mondriaan Jazz #MJAZZ brengt de internationale jazztop terug naar Den Haag met een even gevarieerde als unieke line-up. Dit jaar staat Nederland in het teken van 100 jaar De Stijl en Mondriaan, met Gemeentemuseum Den Haag als epicentrum.

> Lees verder

Audio Obscura x Rijksmuseum present: Underworld (Live)

Muziek

Tijdens de komende editie van Amsterdam Dance Event zal Underworld – een van de meest legendarische elektronische acts ter wereld – een unieke show geven in het Rijksmuseum.

> Lees verder

Gouden Kalveren uitgereikt

Film & TV

Gisteravond zijn tijdens het L’OR Gouden Kalveren Gala op het Nederlands Film Festival de Gouden Kalveren, de grote prijzen van de Nederlandse film, uitgereikt. Het gala vormde het einde van de 37e editie van het festival.

> Lees verder