Single: Meis - Waar

Muziek

Meis, het soloproject van Aysha de Groot, maakt kleine liedjes over grote onderwerpen als eenzaamheid, knokken tegen pech en het uiterst gefrustreerd blijven hangen in ontkenningsfases. Ze is rauw, soms donker, maar dromerig.

> Lees verder

Single: Celeste - I Can See the Cahnge

Muziek

Dat Finneas O’Connell zich niet beperkt tot zijn samenwerking met zijn jongere zus Billie Eilish blijkt uit het woensdag verschenen nummer I Can See The Change, waarop hij samenwerkt met de Britse revelatie van het jaar, Celeste.

> Lees verder

Musical Freedom Unlimited

Muziek

Tiësto’s label viert release compilatie-album ooit aan genaamd Musical Freedom Unlimited met de grootste virtual back-to-back livestream ooit. Tiësto’s eigen record label Musical Freedom heeft een verzamelalbum uitgebracht, Musical Freedom Unlimited.

> Lees verder

Nieuwe voorstellingen Het Nationale Theater

Theater

Vanaf 1 juni maakt Het Nationale Theater een reeks nieuwe voorstellingen, geïnspireerd op deze bijzondere tijd. Na de zomer ontwikkelen sommige stukken door tot volwaardige voorstellingen, titels verdwijnen, nieuwe titels komen erbij.

> Lees verder

DJ-marathon vrouwelijke DJ’s

Muziek

De vrouwelijke DJ’s uit Nederland starten hun recordpoging op donderdag 28 mei. 7 dagen lang, 24 uur per dag zullen ze non-stop muziek draaien in DJ School Alphen in Alphen aan den Rijn.

> Lees verder

Theater Bellevue in juni/juli

Theater

Vanaf 2 juni opent Theater Bellevue weer de deuren. Na Sisi Boy van Steef de Jong en de première van Ode aan de Minnares van Linda Lugtenborg maakt het theater nu ook de cabaret- en kleinkunstprogrammering bekend.

> Lees verder

Trailer: The Wild Goose Lake

Film & TV

Na het succes van Gouden Beer-winnaar Black Coal, Thin Ice is regisseur Diao Yinan terug met de virtuoze neo-noir The Wild Goose Lake, een in neon doordrenkt visueel spektakel over een spannende klopjacht door de straten van hedendaags China.

> Lees verder

We Are One: A Global Film Festival

Film & TV

We Are One: A Global Film Festival, een tiendaags digitaal filmevenement geproduceerd en georganiseerd door Tribeca Enterprises en YouTube, maakt het programma bekend.

> Lees verder

25 jaar The Shawshank Redemption

Film & TV

Dit voorjaar is het precies 25 jaar geleden dat de film The Shawshank Redemption is uitgebracht in de Nederlandse bioscoop. De film was in 1995 geen groot succes in de bioscoop, maar is in de loop der tijd wel veranderd in een absolute filmklassieker.

> Lees verder