SUMMA van het Cello Octet Amsterdam

Muziek

De iconische muziek van Arvo Pärt is voor velen een inspiratie door zijn tijdloze en haast etherische kwaliteit. De puurheid en vrijheid in zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte in tijden van verwarring en onrust.

> Lees verder

Winactie: Darkest Hour

Film & TV

Een paar dagen nadat hij premier van het VK is geworden, moet Churchill meteen een zware beproeving doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten.

> Lees verder

IFFR: Hivos Tiger Award 2018

Film & TV

International Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteert de acht films die zijn geselecteerd voor de Hivos Tiger Competition: zeven wereldpremières en een internationale première, waaronder twee Nederlandse (co)producties.

> Lees verder

Nieuwe namen Rewire festival

Muziek

Panda Bear, SOPHIE, Juliana Huxtable, Arto Lindsay & Zs, Fatima Al Qadiri, Tristan Perich, Beatriz Ferreyra, James Holden en meer aangekondigd

> Lees verder

Winactie: Call Me by Your Name

Film & TV

De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader, vindt hij dit erg intrigerend.

> Lees verder

Trailer: Red Sparrow

Film & TV

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training.

> Lees verder

Genomineerden en guests of honour Shortcutz

Film & TV

Elk jaar host Schortcutz Amsterdam een Award ceremonie. Hierbij geven inspirerende mensen uit de filmindustrie speeches om de nieuwe generatie te stimuleren nog meer en betere films te maken.

> Lees verder

Winactie: Insidious: The Last Key

Film & TV

De makers van de Insidious-filmreeks keren terug met Insidious: The Last Key. In deze nieuwe horrorfilm ondergaat de briljante parapsychologe Dr. Elise Rainier haar meest angstaanjagende paranormale ervaring ooit: namelijk één in haar eigen huis.

> Lees verder

Bellevue Backstage

Theater

Nieuw in de programmering: Bellevue Backstage, voorstellingen achter de schermen om 17:30 uur. Ergens onder de rollenzolder, tussen de balletvloeren en theaterlampen biedt Bellevue een podium aan theatermakers die zin hebben om klein te beginnen.

> Lees verder