Theaterrecensie: De Dokter

Theater

Een dokter, het symbool van de geneeskunde. Geen gevoel, geen fictie, maar feiten. Daar tegenover een priester. Het symbool van katholicisme, geloof en een gevoel. Ze staan tegenover elkaar door de tragedie van een meisje dat stervende is.

> Lees verder

Festival: Imagine Fantastic Film Festival

Film & TV

Imagine Fantastic Film Festival licht een tipje van de programmatie-sluier op met de aankondiging van de speciale thema’s en enkele bijzondere filmtitels. Imagine vindt dit jaar plaats van 26 oktober t/m 5 november in FilmHallen en LAB111 in Amsterdam.

> Lees verder

Trailer: Black Adam

Film & TV

Bijna 5000 jaar geleden ontving Black Adam de buitengewone krachten van de oude goden, waarna hij al vrij snel werd opgesloten in een tombe. Nu is hij weer vrij en klaar om zijn eigen vorm van gerechtigheid los te laten op de moderne wereld.

> Lees verder

Festival: Sonic Acts

Kunst

Van 30 september t/m 23 oktober is Sonic Acts weer terug met het tweejaarlijkse internationale festival in Amsterdam. De 2022 editie van de Biënnale vindt verspreid over drie weekenden plaats.

> Lees verder

Single: King Gizzard & The Lizard Wizard - Ice V

Muziek

Vandaag is een bijzondere dag in de Gizzverse. De Australische band King Gizzard & The Lizard Wizard brengt hun single Ice V uit. Daar blijft het echter niet bij: de band deelt de album titels en release-data met ons van de drie albums.

> Lees verder

Trailer: Sundown

Film & TV

Imagine Filmdistributie brengt Sundown op 8 september uit in de bioscopen. Tim Roth en Charlotte Gainsbourg spelen hoofdrollen in het mysterieuze familiedrama van regisseur Michel Franco.

> Lees verder

Fotografie: Huis Marseille

Kunst

Huis Marseille presenteert in september een tentoonstelling van de fotograaf Jochen Lempert. Zijn poëtische, geïnspireerd door zijn wetenschappelijke achtergrond in biologie, tonen de natuurlijke wereld in zijn meest uiteenlopende vormen.

> Lees verder

Winactie: Bodies Bodies Bodies

Film & TV

Als een groep rijke twintigers zich een weekend lang opsluit in een afgelegen villa, loopt een spelletje compleet uit de hand. De film geeft een verfrissende en geestige kijk op vriendschap, groepsdruk en hoe ver iemand gaat om erbij te horen.

> Lees verder

Single: Thomas Azier - Pelechian

Muziek

Thomas Azier releast zijn nieuwe single Pelechian, een primeur van zijn aankomende album dat begin 2023 zal verschijnen. Zijn nieuwe band kun je live zien tijdens een Europese tour die in oktober van start gaat.

> Lees verder