VRDays Europe

Stijl

Duik in de wereld van VR/AR/XR tijdens VRDays Europe op 4, 5 en 6 november. Hoor hoe tech-experts van o.a. Google, HTC, MIT, Stanford University en Unity de toekomst zien. Er wordt ook uitgebreid stilgestaan bij innovatie in en uit ons eigen land.

> Lees verder

Van Goghs mooiste brieven in het Van Gogh Museum

Kunst

De tentoonstelling Je liefhebbende Vincent. Van Goghs mooiste brieven biedt de bezoeker de unieke gelegenheid om een veertigtal prachtige brieven van Vincent van Gogh te bewonderen (9 oktober 2020 t/m 10 januari 2021).

> Lees verder

The Same Space in première

Theater

The Same Space, het nieuwste dansfilmproject van Peter Leung, young creative associate van Het Nationale Ballet. Peter Leung regisseerde de dansfilm, gemaakt met vijf dansers van Het Nationale Ballet, als een interactieve ervaring.

> Lees verder

Nu in Foam

Kunst

Nu in Foam met o.a. Magnum fotograaf Alec Soth (1969) werd bekend als de chroniqueur van het bestaan in de marges van de Amerikaans samenleving. Als fotograaf maakte hij in 2004 naam met zijn serie Sleeping by the Mississippi.

> Lees verder

Trailer: Dune

Film & TV

Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen.

> Lees verder

Single: Goldkimono - Electric Swing

Muziek

Met zijn nieuwe single Electric Swing nodigt Goldkimono je uit om het hoofd leeg te maken, betoverd te worden door de kracht van muziek en het alledaagse te overstijgen. In de video van Electric Swing komt het artwork van de single tot leven.

> Lees verder

Nieuw album: Daniel Trakell - Warning Bell

Muziek

Daniel Trakell is een indiefolk rockartiest uit Melbourne, Australië. Zijn stijl wordt gekenmerkt door pianopop invloeden uit de jaren ‘70 en double tracking vocals. Het album heeft als naam Warning Bell gekregen.

> Lees verder

Single: Waltzburg - Sure Shine

Muziek

Waltzburg brengt nieuwe single Sure Shine uit, de opvolger van eerdere single Cleo. Beide nummers staan op de in 2021 te verschijnen EP, die het afgelopen jaar uitgekomen debuut album Cut The Wire van de Nijmeegse indie band op gaat volgen.

> Lees verder

Video: REMY. - Amber

Muziek

Remy van Kesteren brengt de tweede single van zijn aankomende album uit. Het nummer heet amber en staat op de alternatieve soundtrack die hij schreef voor de Oscar-genomineerde film The Red Turtle.

> Lees verder