De jonge Rembrandt van Onno Blom

Stijl

In De jonge Rembrandt laat de veelgeprezen biograaf Onno Blom zien hoe Rembrandt in het vroegzeventiende-eeuwse Leiden tot wasdom kwam – en vertelt zo het prachtige verhaal van een stad en haar beroemdste zoon.

> Lees verder

Eye on Sound: Tales of the Future

Film & TV

Met Eye on Sound: Tales of the Future laat Eye de invloed van de synthesizer op filmmuziek en sounddesign horen. Tales of the Future verhaalt hoe de synthesizer uitgroeide tot onmisbaar instrument in de filmmuziek.

> Lees verder

Winactie: The Lion King

Film & TV

In Disney’s The Lion King neemt regisseur Jon Favreau je mee naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning verraad en tragedie moet trotseren om zijn rechtmatige plek op Pride Rock op te eisen.

> Lees verder

Nieuw Album: Salami Rose Joe Louis - Zdenka 2080

Muziek

Na het elektronische album Zlaty Sauce Nephew uit 2017 besloot Salami Rose Joe Louis om volledig voor muziek te gaan. Dat heeft geresulteerd in het album Zdenka 2080 dat op 30 augustus uitkomt.

> Lees verder

Single: Sampa the Great - OMG

Muziek

Sampa The Great brengt op 13 september haar debuutalbum ‘The Return’ uit. The Return is gebaseerd op thuiskomen. En wat dat thuiskomen betekent. Luister alvast naar de single ‘OMG’.

> Lees verder

Winactie: Mary Queen of Scots

Film & TV

Mary Queen of Scots gaat in op het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Op haar zestiende werd ze koningin van Frankrijk, op haar achttiende was ze al weduwe. Maak bij ZUBB kans op een DVD van de film.

> Lees verder

Single: Alessandro Cortini - Amore Amaro

Muziek

Alessandro Cortini, ook wel bekend als lid van Nine Inch Nails, komt met zijn nieuwe soloplaat ‘VOLUME MASSIMO’. Een eerste voorproefje krijg je met de track die vorige week werd gereleased ‘AMORE AMARO’.

> Lees verder

Q-Factory Basement Sessions

Muziek

Met namen als Sheila E. en Candy Dulfer mag Q-Factory zich dit najaar prijzen met een prachtig programma. Q-Factory zou echter niet de muziekfabriek zijn die het is als jong talent geen kans zou krijgen. Deze zomer introduceert Q de ‘Q-Factory Basement Sessions’.

> Lees verder

Winactie: Crawl

Film & TV

Tijdens een enorme orkaan die door Florida raast probeert Haley (Kaya Scodelario, The Maze Runner films) haar vader te redden van een stel levensgevaarlijke alligators die hun overgestroomde kelder zijn binnengedrongen. Crawk is een zenuwslopende horrorthriller van regisseur Alexandre Aja en producenten Craig Flores (300), Sam Raimi (Don’t Breathe, Evil Dead) en Alexandre Aja.

> Lees verder