Fotografie: The beauty of the world so heavy

Kunst

Huis Marseille brengt vier afzonderlijke solotentoonstellingen onder de overkoepelende titel The beauty of the world so heavy. De deelnemende fotografen zijn Dirk Kome, Lindokuhle Sobekwa, Dana Lixenberg en Sabelo Mlangeni

> Lees verder

Trailer: Operation Mincemeat

Film & TV

De film vertelt het bijzondere, waargebeurde verhaal van de meest succesvolle misleiding in oorlogstijd aller tijden, een operatie die de loop van de Tweede Wereldoorlog veranderde. Operation Mincemeat is vanaf 13 januari 2022 in de Nederlandse bioscoop te zien.

> Lees verder

Concert: Khruangbin in Afas Live

Muziek

Khruangbin (of ‘vliegtuig’ in het Thais) stonden gister in de AFAS Live. De band bestaande uit een gitarist, bassist en een drummer. Mark Speer, Laura Lee en Donald DJ Johnson. Een echte festival band, die het ook goed doet in de AFAS Live.

> Lees verder

Dance: Sensation 2022

Muziek

Sensation kondigt indrukwekkende line-up aan met onder anderen
ACRAZE, Diplo & MK en Oliver Heldens. De grootste namen uit de house scene maken op 2 juli hun opwachting in de Johan Cruijff ArenA.

> Lees verder

Nieuwe album: Walter Martin - The Bear

Muziek

Op 25 maart heeft geliefde songwriter, multi-instrumentalist en mede-oprichter van The Walkmen Walter Martin zijn nieuwe album The Bear uitgebracht. The Bear is een aangrijpende collectie van autobiografische story-songs.

> Lees verder

Nieuw album: YoungRubbi - Chaos Staat me Goed

Muziek

De Rotterdamse hiphop artiest en producer YoungRubbi brengt op 29 april zijn nieuwe EP Chaos Staat Me Goed uit op zijn eigen label Reborn Punk. De nieuwe single Pixel Psycho is nu uit.

> Lees verder

Festival: Vunzige Deuntjes

Muziek

Vunzige Deuntjes Festival pakt komende zomer uit met een drietal muzieklegendes uit Jamaica die de line-up sieren. Konshens, Charly Black en Leftside maken op 9 juli hun opwachting in het Amsterdamse Bos voor zo’n 22.500 bezoekers.

> Lees verder

Theater: The Damned

Theater

ITA is ontzettend trots dat zij The Damned met het eigen ensemble in Amsterdam kan tonen, een voorstelling die tijdens de première in 2016 ontvangen werd als een indrukwekkende en aangrijpende theaterervaring in regie van Ivo van Hove.

> Lees verder

Festival: Pal Mundo Festival 2022

Muziek

Pal Mundo Festival kondigt het eerste deel van de indrukwekkende line-up aan met Maluma als tweede groter headliner en optredens van onder anderen J Balvin, Anitta, Prince Royce, Konshens, Oro Solido, Rolf Sanchez, Bizzey en Broederliefde.

> Lees verder