Single: De Staat - Tie me Down

Muziek

De Staat brengt vandaag een nieuwe single uit genaamd: Tie Me Down. Het nummer is geschreven in samenwerking met LUWTEN. Achter de naam LUWTEN gaat de Nederlandse singer-songwriter Tessa Douwstra schuil.

> Lees verder

DGTL op ADE

Muziek

DGTL kondigt volledige programma aan voor Amsterdam Dance Event 2019. Met optredens van Richie Hawtin – CLOSE, Modeselektor (live), Bonobo, Special Guest B2B Marcel Dettmann, Rüfüs Du Sol en vele anderen.

> Lees verder

Trailer: Frozen 2

Film & TV

Van het Academy Award®-winnende team – regisseurs Jennifer Lee en Chris Buck, producent Peter Del Vecho, de stemmen van Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff en Josh Gad en muziek van Kristen Anderson -Lopez en Robert Lopez.

> Lees verder

Nieuw album: Keane - Cause And Effect

Muziek

Met The Way I Feel zet Keane de machine in werking rondom het aanstaande album Cause And Effect. Die brengt niet alleen alles rondom hun vijfde album in beweging, maar ook weer rondom de band zelf.

> Lees verder

Nieuw album: Santana - Africa Peaks

Muziek

Gewapend met zijn besnaarde slaghout kan je Santana overal ter wereld neerzetten en hij speelt de pannen van het dak. Zo ook op het nieuw uitgekomen album Africa Speaks, waarop de invloeden van Afrikaanse muzikale geestverwanten te horen zijn.

> Lees verder

Single: Christof van der Ven - A Darker Light

Muziek

A Darker Light is de tweede single van het aanstaande album van Christof van der Ven. Het volledige album You Were The Place verschijnt op 6 september. Hij staat op 28 september in de EKKO in Utrecht.

> Lees verder

Christian Voigt in Wanrooij Gallery

Kunst

Wanrooij Gallery in Amsterdam presenteert van 6 juni tot en met 24 augustus 2019 een expositie van de Duitse kunstfotograaf Christian Voigt. Voor zijn nieuwste serie Evolution heeft de fotograaf prehistorische skeletten geportretteerd tegen een diepzwarte achtergrond.

> Lees verder

Nieuw album: Temples - Hot Motion

Muziek

Het album verschuilt zich minder achter synths en delays, maar brengt de melodie juist naar voren door middel van meer gitaren en minder lagen. Op 18 november zal de Britse psychedelische rockband zich vertonen in Paradiso Noord.

> Lees verder

Next Level: Dominic Hawgood – Casting Out the Self

Kunst

Foam presenteert het werk van Dominic Hawgood. In de tentoonstelling Casting Out the Self visualiseert Hawgood het effect van het middel dimethyltryptamine (DMT) dat de kunstenaar zelf ervoer alsof hij in een digitale dimensie stapte.

> Lees verder