Mother's Finest viert 50 jarig bestaan in Q-Factory

Muziek

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk. Wat het dichtst in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.

> Lees verder

Video: X Raiders - Wasted

Muziek

Met een diverse mix van invloeden reikend van Turbonegro tot Dillinger Escape Plan, is Weltschmerz ’89 een in-your-face verzameling van pure rock-‘n-roll: agressief en duister, maar ook oprechter en pakkender dan ooit tevoren.

> Lees verder

Zero Latency VR Nederland start bouw in Rotterdam

Stijl

Een voormalige garage op het Rotterdamse Marconiplein wordt door Zero Latency VR Nederland getransformeerd tot een baanbrekende virtual reality-arena, die half januari 2020 de deuren zal open.

> Lees verder

Het Nationale Ballet: Frida

Theater

Het Nationale Ballet brengt de wereldpremière van Frida, een ballet geïnspireerd op het levensverhaal van Frida Kahlo. Annabelle Lopez Ochoa choreografeert het ballet over een van de meest intrigerende kunstenaars van de 20ste eeuw.

> Lees verder

Sonic Acts 2020

Kunst

Op 21, 22 en 23 februari vindt Sonic Acts Academy 2020, de 20e editie van Sonic Acts, plaats in Amsterdam. Vandaag zijn de eerste namen van kunstenaars en sprekers bekendgemaakt. Ook is de verkoop van Early Bird tickets van start gegaan.

> Lees verder

Paaspop 2020

Muziek

Paaspop kondigt eerste 40 acts aan, o.a. André Hazes, Anouk, Kensington, Krezip, Netsky, Parkway Drive, Paul Kalkbrenner, Sean Paul. Van vrijdag 10 april tot en met zondag 12 april 2020 in Schijndel.

> Lees verder

Elvis: That's the Way it is...

Muziek

Het legendarische optreden van Elvis Presley in het Las Vegas International Hotel tijdens de zomer van 1970. Eenmalig in de Nederlandse bioscoop op de 85ste verjaardag van ‘The King’ op woensdag 8 januari 2020.

> Lees verder

Amsterdam Art Weekend 2019

Kunst

Van 21 tot en met 24 november staat Amsterdam in het teken van de hedendaagse beeldende kunst. Tijdens deze achtste editie van Amsterdam Art Weekend presenteren er meer dan 50 deelnemende galeries, projectruimtes, musea en instituten.

> Lees verder

Othello, dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić, is terug

Theater

Daria Bukvić komt in 2020 terug met een grote zaal versie van haar succesvolle bewerking van Othello, met een aantal nieuwe acteurs. Naast o.a. steracteurs Rick Paul van Mulligen en Werner Kolf wordt de oude cast aangevuld met nieuw talent.

> Lees verder