In de war

26 januari 2014, 20:15 | Jeroen

Terwijl ik dit stukje schrijf, zit ik in mijn pyjamabroek, heb ik geen zin om te douchen en eet ik chocola en snoepkrijtjes. Dat doe ik eigenlijk wel vaker, gewoon omdat het kan, maar nu is er iets anders aan de hand. Gister zijn mijn fietstassen gestolen. De dief beroofde mij van een prachtig veelzijdig accessoire en mijn geloof in de mensheid.

Toen ik gister na een dagje Rotterdam terug kwam bij de fietsenstalling op Holland Spoor kon ik mijn fiets nergens vinden. Zachtjes riep ik ‘Piet’, want zo heet mijn fiets, en liep langs het rek waarvan ik zeker wist dat ik hem er had achtergelaten. Na vijf minuten bleek dat Piet er wel stond, maar dat er iets miste. Hij zag eruit als een kerstboom zonder ballen, Hulk Hogan zonder snor, porno actrices zonder make-up: onherkenbaar. Niets aan de bagagedrager deed vermoeden dat er enkele uren tevoren nog zwarte glimmende tassen op hadden geprijkt.

Als een amateur Peter R. de Vries probeer ik nu te achterhalen wat er is gebeurd in die fietsenstalling tussen 14.00 en 22.00. Hiermee hoop ik de hamvraag te beantwoorden: Wie steelt er een fietstas en waarom?

Het scenario dat mij het meest pleziert is deze: Gerda is moeder van twee en heeft net voor een week boodschappen gedaan. Ze kan de drie volle boodschappentassen maar moeilijk kwijt en heeft ze aan haar stuur gehangen. Slingerend fietst ze door het fietstunneltje bij Holland Spoor. Eenmaal aan de andere kant ziet ze dat het flink is gaan regenen en besluit ze te schuilen in de semi-overdekte fietsenstalling. Opeens ziet zij een fiets met zwarte glimmende fietstassen. Ze kijkt naar haar boodschappentassen en er valt een kwartje. Voorzichtig haalt ze de riempjes van de fietstassen los en monteert de tassen op haar eigen fiets. Wanneer ze haar boodschappen in wil laden, ziet ze dat de ene tas al vol zit door een regenpak. ‘Jackpot!’ denkt Gerda, ‘das precies mijn maat.’ Verrukt trekt ze het regenpak aan en laadt de boodschappen verder in. Door de plensregen fietst ze naar huis, wat een mooie dag!

Het is dat of compleet in het duister tasten. Ik ben bang in het donker, dus dat laatste is geen optie. Daarom een oproep danwel smeekbede: mocht je ooit fietstassen hebben gestolen, laat me dan in de comments weten wat je beweegredenen zijn geweest. Wijs me de weg in het Sodom en Gomorra dat deze wereld is geworden.



Share |

Gerelateerde artikelen