Preview RAW ART FAIR 2012

6 februari 2012, 14:13 | Jeroen

RAW ART FAIR MEER DAN ALLEEN EEN KUNSTBEURS

RAW is de nieuwste kunstbeurs van Rotterdam. De beurs is jong, fris, en verrassend. RAW Art Fair toont werk van 49 internationale galeries. RAW biedt haar bezoekers, galeriehouders, kunstenaars en verzamelaars een compleet vernieuwende kunstervaring. Het concept bestaat uit een kunstbeurs op de begane grond met bar en food court inclusief event space. Daarboven de grootste privaat opgezette expositie verdeeld over een oppervlakte van 5000 m2. RAW is tot stand gekomen zonder subsidie. De kunstbeurs is tegelijkertijd met ART Rotterdam en Object Rotterdam. Alle kunst op RAW is fine art in de ongepolijste Fenixloods op slechts 700 meter loopafstand van de andere beurzen.


Atelier Van Lieshout, Naphta Cracker

De RAW EXPO loopt van 8 februari tot en met 4 maart 2012 en is een expositie op de eerste verdieping van de loods. Op de RAW EXPO en ART FAIR wordt kunst geëxposeerd zoals kunst bedoeld is, in al zijn rauwheid. Kunst voor ieder wat wils. Het haventerrein en de verlaten loods vormen het decor voor een bijzondere confrontatie met de kunstwerken. De loods wordt door theatrale belichting en meer dan 70 kunstwerken een ‘sprookje spookje’ ervaring voor de bezoekers van RAW. Tot de deelnemende kunstenaars behoren gerenommeerde namen als Armando, Atelier Van Lieshout en Pjotr Müller, maar ook jong aanstormend talent als Tinkebell, Frank Bruggeman, Birgit Verwer en Jolanda Jansen. De sculpturen en installaties op de tentoonstelling zijn geselecteerd door Piet de Jonge (voormalig hoofdconservator van Boijmans van Beuningen en Museum Kröller Müller), Ruth Horstmanshoff (voormalig MMK Frankfurt en museumgoudA) en Teodora Kotseva.


Leon Keer, 3d Street art


Leon Keer, 3d Street art

Openingstijden

Bij de expositie verschijnt een speciale editie van What’s Up (€3) met bijdragen van de kunstenaars. De RAW EXPO is toegankelijk met het ticket voor de Art Fair en er is korting voor studenten en bezoekers van Art Rotterdam. De Raw EXPO is van 8 februari tot en met 4 maart te zien. Elke woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 21.00 uur. Zie ook de website rawartfair.com.

Collectief De Bende

De B-E-N-D-E is een groeiend collectief van creatieve geesten. Verbonden door enthousiasme voor en geïnspireerd door, gebruikt en restmateriaal uit lokale bronnen. Een bonte verzameling van disciplines en kwaliteiten, op zoek naar nieuwe manieren om met afvalstromen om te gaan.

De bende heeft voor de RAW ART FAIR diverse meubels gemaakt voor het horeca gedeelte van de beurs. Denk hier bij aan een 10 meter lange tafel, diverse banken, zithoeken, een MEGA zitzak en een bar van 28 meter.

Ben jij meubelmaker, kunstenaar, ontwerper of gewoon heel erg handig en het lijkt het je leuk om een keer mee te doen met de bende kijk dan even op www.b-e-n-d-e.nl.

RAW ART FAIR TEASER

RAW ART FAIR from Julia & Thalia on Vimeo.Share |

Gerelateerde artikelen