Grafische Werkplaats moet blijven!

3 oktober 2012, 12:24 | Jeroen

De gemeente wil weer eens gaan bezuinigen in de kunstensector en daar zijn wij fel op tegen. De bezuinigingen zullen desastreus zijn voor de Grafische Werkplaats en kan daarom haar deuren sluiten. Dit pikken we niet!

Grafische Werkplaats Den Haag is een productiewerkplaats voor beeldend kunstenaars, grafici, fotografen, vormgevers en andere creatieven. Stichting de Grafische Werkplaats is opgericht in 1974. Vele professionals en afgestudeerden hebben hier hun eerste producties gedraaid.

Zo’n vijftig kunstenaars en vormgevers protesteren tegen deze bezuinigingen. Zij organiseren daarom twee exposities om de gemeente ervan te overtuigen dat de werkplaats onmisbaar is en moet blijven.

Van 6 tot en met 23 oktober zal de eerste expositie onder de titel Wij drukken bij de Grafische Werkplaats te zien zijn in de Albert Vogelzaal van de Haagse Kunstkring. De expositie wordt zaterdag 6 oktober geopend door Max Danser, oud-voorzitter van de Grafische Werkplaats geopend.

Bij de eerste zal werk te zien zijn van Achille, Amante, Sara Benhamou, Bob Bonies, Lukie de Bree, Ardi Brouwer, Katerina Coufalova, David Elshout, Yuki Hatazawa, Phil van de Klundert, Dennis Koot, Marloes Kroeze, Jadranka Njegovan, Inez Odijk, Patswerk, Jessy Rahman, John de Rijke, Lysette van Roemburg, G.J. de Rook, Sagi Shutrit, Elizabeth de Vaal, Carmen de Veer, Eugène van Veldhoven, Mieke Visser en Eric de Vries.

De tweede expositie is van 27 oktober tot en met 13 november. Hier zal werk te zijn van Pat Andrea, Marja van Bijlevelt, Thijs Fokkens, Adelbert Foppe, Joekus, Ondine de Kroon, Moki Last, Elies van der Linden, Ton Martens, Fathel Neema, Navid Nuur, Wendy Panders, Jurjen Ravenhorst, Ewoud van Rijn, Stefanie Scholte, Annika Syrjämäki, Ellen van Toor, Ilse Versluijs, Ilja Walraven, Mark de Wijer, Zeloot, Peter Zuur en anderen (Albert Vogelzaal)Share |

Gerelateerde artikelen