Museumnacht Amsterdam

31 oktober 2012, 07:57 | Jeroen

Vijftig musea en culturele instellingen met meer dan 250 tentoonstellingen en negen verschillende after-party’s. Aanstaande zaterdag 3 november wordt de Museumnacht Amsterdam voor de dertiende keer georganiseerd. De voorpret kan beginnen, download de app en stel je eigen route alvast samen!

Je hebt van 19:00 tot 2:00 uur de tijd om te pakken wat je pakken kan en je te laten verassen door de vele tentoonstellingen en musea waar je overdag misschien niet zo snel naar toe zou gaan. Dit jaar probeert de museumnacht het je nog iets makkelijker te maken en introduceert voor het eerst de mobiele app met onder andere de druktemeter. Ideaal om te voorkomen dat je vooral veel in de rij staat.

Als het aanbod je iets te overweldigend is en keuzes maken niet je sterkste kant, maak dan vooral gebruik van de vooraf uitgestippelde routes die ook bescikbaar zijn via een app voor je iPhone of Android.

De route omnivoor neemt je bijvoorbeeld mee langs 5 musea: “Begin kunstzinnig in het NASA met de statement tentoonstelling ‘Eternal Return’ en hedendaagse kunst in het SMBA. Filosofeer dan met Nachtburgemeester Mirik Milan over Nachtcultuur als religie in het Bijbels Museum en doe mee aan een experiment met analoge videoprojectie in het digitale tijdperk in W139. Een grootschaliger experiment vind je ten slotte in het kunstlaboratorium van de Rijksakademie.”

Ik hoop dit jaar op zijn minst in één van de volgende musea te belanden: EYE, Het Stedelijk Museum of FOAM, maar dat is uit ervaring maar net hoeveel (oude) bekenden je tegenkomt op je route en de wensen van je vrienden. Ik ben dan ook erg blij met het recht op een herhaalbezoek tot en met 31 december 2012. Voor als de nacht toch korter was dan je had gehoopt.

Een ticket is €17,50 en hier te verkrijgen.Share |

Gerelateerde artikelen