STREET EN URBAN ART EXPO

28 mei 2013, 22:39 | Jeroen

Tot en met donderdag 6 juni is de expositie UNDERGROUND/UPPER CLASS te zien in de Standup Gallery. Deze atelierruimte annex galerie is gedurende deze expositie het decor van bekende ‘street & urban art’. Kunstenaars die allen hun wortels hebben in de Nederlandse graffiti en street art scene. Tegenwoordig hebben deze artiesten hun werkvlak verbreed en maken ook furore in gerenommeerde kunstgaleries en kunstbeurzen.

De expositie beleefde afgelopen zaterdag een zeer geslaagde opening. Ik schat dat we hier zeker zo’n 250 man over de vloer hebben gehad, aldus initiatiefnemers Rein Specken en Ringo Mollinger. “We wilden het voor iedereen toegankelijk maken en dat is gelukt”. Van families met kinderwagens tot hippe kunstkenners: ze zijn allemaal een kijkje komen nemen. En dat heeft de exposanten van UNDERGROUND/UPPER CLASS geen windeieren gelegd; tijdens het openingsweekend zijn er meerdere werken verkocht en dat aantal blijft stijgen.

Een klein tipje van de sluier van wat u zoal kunt verwachten? “Immens grote zeefdrukken, verrassend zoete straatobjecten, kritische kruisbeelden en snerpende plastic werken”.

De Standup Gallery is gelegen in winkelgebied ‘De Haagsche Bluf’ (nummer 14) in het centrum van Den Haag. De Galerie is open van woensdag tot en met zondag tijdens winkeltijden.Share |

Gerelateerde artikelen